Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na 13dawid12 oraz 12dawid13

OAG

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 9516
Login: OAG
Nick oskarżonego: 13dawid12 oraz 12dawid13
Powód skargi: Pomówienia,kłamstwo,  wyzwiska, próba oszustwa administracji
Data zdarzenia: 14.08.22
Dowody: dodaje ss oraz dodam pare linijek z logów które oczywiście jeśli ktoś nie będzie w nie wierzył to administracja może sprawdzić czy są prawdziwe

1. [2022-08-14 20:43:10] [Output] : G> 12dawid13: ale kto tu jest pedalem ten jest pealem
    [2022-08-14 20:36:44] [Output] : G> 12dawid13: dobra sklej
    [2022-08-14 20:34:09] [Output] : G> 12dawid13: Kejr0n chyba zaraz banika dostaniesz jak kumpel za udostepnianie dawid
    [2022-08-14 20:33:54] [Output] : G> 12dawid13: Kejr0n to giga farmazoniarz
    [2022-08-14 20:43:23] [Output] : G> 13dawid12: a ciekawe kto zaczÄ…Ĺ‚ mnie tak fajnie wyzywac na instagramie
    [2022-08-14 20:46:00] [Output] : G> 13dawid12: >> [60] 12dawid13: jesteś pedałem
    [2022-08-14 20:41:40] [Output] : G> 13dawid12: idz mu lodzika zrob moze wam bedzie lepiej
    [2022-08-14 17:59:01] [Output] : G> kuba_kubinki: jak odwrocic auto
    [2022-08-14 17:59:21] [Output] : G> 13dawid12: musisz złapac za
    [2022-08-14 17:59:24] [Output] : G> 13dawid12: fiutka
    [2022-08-14 17:59:28] [Output] : G> 13dawid12: i do gury
    [2022-08-14 17:59:32] [Output] : G> 13dawid12: ciangnoc
    [2022-08-14 20:33:28] [Output] : G> 12dawid13: ej podobno ten oag stracil 600kg na sweeeprze

Opis sytuacji: 14.08.22 Zostałem zbanowany na zawsze przez oszustwo 2 dawidów. Sytuacja wyglądała tak, że pisał głupoty i spamił na czacie. Tak jak wkleiłem wyżej jak odpowiedział na pytanie dla kuba_kubinki. Wszedłem sobie na jego profil na forum i zobaczyłem jego sociale między innymi Facebook i snapchat. Po czym napisałem do niego na /g jego dane osobowe bo to widniało na jego facebooku. 1699107227_DesktopScreenshot2022_08.14-20_15_06_28.png.c6bd52064b1f9284cbf9e00f2fa3784a.png

Nasz Dawid próbował być sprytniejszy i usunął rzeczy i zgłosił do administracji, że pisze jego dane osobowe pomimo, że nie zamieścił ich na profilu. (Oszustwo administacji). Dawid poszedł triumfować mojego bana i wyzywać mojego kolege na serwerze co wkleiłem wyżej. (wyzwiska) . Napisał też, że zostałem zbanowany za 600kg na sweeperach (pomówienie) . Napisał, że mój kolega to pedał i farmazoniarz. ( kłamstwo) Wyzywa, spami, kłamię przez co niesłusznie dostałem perma. Złamali regulamin wiele razy. 
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: Nie ma ich na serwerze a nie ma ich na discordzie ProjectRPG albo ja ich po prostu nie znalazłem. 

Kolega faktycznie trochę farmazoni w tej skardze lecz z niektórymi wiadomościami przesadziliśmy ale wiadomo trzeba czasami mieć dystans i trochę się pośmiać, wiadomości wysyłanie przeze mnie były nie na miejscu ale chciałbym pokierować się teraz art. 49. prawnym kodeksu prawnego "Kto przetwarza w zbiorze dane osobowe, choć ich przetwarzanie nie jest dopuszczalne albo do których przetwarzania nie jest uprawniony, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2", zważając najbardziej na "przetwarzania nie jest uprawniony" gdzie kolega o nicku OAG nie był osobą uprawnioną do udostępniania "dalej" moich danych osobowych. Dziękuje, Pozdrawiam

Witam jestem 12dawid13 wiec mam prawo wypowiedziec sie pod ta skarga. Po pierwsze nie zostalismy wraz z dawidem poinformowaniu o napisaniu na nas skargi wiec skarga automatycznie powinna zostac odrzocona tak jak jest wedlog regulaminu. Po drugie to ze dawid mial przez jakis czas publiczne nie uprawnia cie do przekazywania dalej jego prywatnych danych osobowych. Po trzecie nigdzie nie pisalem ze jestes jakims ,,pedlem" a tak jak wyzej na ss widac napisalem tylko  ale kto tu jest pedalem ten jest pealem wiec nigdzie cie nie obrazilem wiec skoncz farmazonic juz bo to smieszne nie jest.  Po czwarte to ze bez powodu sobie napisalismy o tych sweeperach to niezle masz na bani jak to do skargi dajesz. Rownie dobrze moglem napisac ze jadles dzis platki na sniadanie a bylo by to klamstwo. A to co dawid dal tego loga z id 60 to ja nawet tak nigdy nie pisalem wiec niezle wklejasz do skargi cos czego nawet nie bylo. Chcialbym przypomniec ze wedlog art. 49. prawnym kodeksu prawnego "Kto przetwarza w zbiorze dane osobowe, choć ich przetwarzanie nie jest dopuszczalne albo do których przetwarzania nie jest uprawniony, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2". Na serwerze rowniez obowiazuje RODO wiec art wyzej jjest adekwatny do sprawy. Nie pozdrawiam, nastepnym razem poinformuj nas o skardze

Witam,

Przeanalizowałem wszystkie informacje z logów i tej skargi. Na początku chciałbym powielić wypowiedź WhiteTigera i potępić udostępnianie danych osobowych innego gracza. Nie powinno to mieć miejsca i nie wyobrażam sobie kolejnych takich sytuacji. Co do samej treści oskarżenia, po przejrzeniu logów z czatu globalnego nie znajduję tutaj winy, która zasługuje na ukaranie. Upominam gracza @Trazx. aby nie unosił się ze swoimi emocjami i nie rzucał oskarżeń w stronę innych graczy, które mogą być obraźliwe/ godzące w ich dobre imię. Fakt usunięcia danych z profilu został potwierdzony, a ban w związku z tym zdjęty.

Cytat
[2022-08-14 17:59:01] [Output] : G> kuba_kubinki: jak odwrocic auto
[2022-08-14 17:59:21] [Output] : G> 13dawid12: musisz złapac za
[2022-08-14 17:59:24] [Output] : G> 13dawid12: fiutka
[2022-08-14 17:59:28] [Output] : G> 13dawid12: i do gury
[2022-08-14 17:59:32] [Output] : G> 13dawid12: ciangnoc

Te logi nie odnoszą się w żaden sposób do przedstawionej skargi.

Nikt natomiast nikogo od "pedałów" nie wyzywał, gdyż nie było to personalnie skierowane w stronę żadnego z graczy.

Odnosząc się do wypowiedzi oskarżonych, wielkim błędem było udostępnienie dostępu do swoich mediów społecznościowych i tym samym swoich danych. Zostały one wstawione na publicznym profilu i w związku z powyższym każdy miał do nich dostęp. W momencie kiedy wymagacie ochrony waszych danych osobowych, sami je również chrońcie.

Skargę uznaje się za odrzuconą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.