Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Klocek

TamponPL

Rekomendowane odpowiedzi

Login: JasiniePan
Nick oskarżonego:  @Klocek
Powód skargi:  Nie umyślne nadanie kary.

Data zdarzenia: 30.06.2022
Dowody:  logi 
Opis sytuacji: Dnia trzydziestego czerwca, o godzinie dwudziestej pięćdziesiąt pięć zostałem oskażony o rzekomy brak kultury - po zapytaniu się oskarżonego, za co zostałem ukarany, otrzymałem odpowiedź "Brak kultury na czacie lokalnym" Taka sytuacja nie miała miejsca, ponieważ jedyne co napisałem to "Oby ci opony je*ły". Uważam to za błachostke, a oskarżony zrobił to tylko po to, aby spełnić norme. Cała sytuacja powinna zakończyć sie wranem. W ramach rekompesaty żądam usunięcie owej kary z mojej kartotki, bądź odszkodowania pieniężnego, za brak możliwości zarobku, ponieważ na serwerze zajmuje sie głownie handlem. Przypominam, iż na serwerze panuje polskie prawo, więc powinienem mieć wolność do wypowiedzi, oraz infromacje za co zostalem ukarany. Popieram to artykułami:

Art 41. Konst. 

Spoiler

Art. 41. Zasada nietykalności osobistej

1. Każdemu zapewnia się nietykalność osobistą i wolność osobistą. Pozbawienie lub ograniczenie wolności może nastąpić tylko na zasadach i w trybie określonych w ustawie.
2. Każdy pozbawiony wolności nie na podstawie wyroku sądowego ma prawo odwołania się do sądu w celu niezwłocznego ustalenia legalności tego pozbawienia. O pozbawieniu wolności powiadamia się niezwłocznie rodzinę lub osobę wskazaną przez pozbawionego wolności.
3. Każdy zatrzymany powinien być niezwłocznie i w sposób zrozumiały dla niego poinformowany o przyczynach zatrzymania. Powinien on być w ciągu 48 godzin od chwili zatrzymania przekazany do dyspozycji sądu. Zatrzymanego należy zwolnić, jeżeli w ciągu 24 godzin od przekazania do dyspozycji sądu nie zostanie mu doręczone postanowienie sądu o tymczasowym aresztowaniu wraz z przedstawionymi zarzutami.
4. Każdy pozbawiony wolności powinien być traktowany w sposób humanitarny.
5. Każdy bezprawnie pozbawiony wolności ma prawo do odszkodowania.

Witam,
Zacytowana przez ciebie fraza, to nie jedyna jaką napisałeś na czacie lokalnym, razem z tą były conajmniej 3. Warna nie otrzymałeś ponieważ masz już go na koncie nadanego dwa dni wcześniej, dlatego uznałem też że należy ci się kara. Jedynym moim błędem do któego sie przyznaje i szczerze przepraszam to brak dopisania do powodu że brak kultury odnosił się do czatu lokalnego.

Moim skromnym zdaniem wyrok nadałeś zbyt późno, oraz jest on zbyt surowy do porównania innych graczy. Podchodzi to pod faworyzację. Chicałbym dodac, ze jak powinienem być traktowany rowno, tak jak wiekszosc graczy. Oczekuje zmiany kary na wrana.

///edit - dziekuje za tak liczne reakcje!!

///edit 2 Pomimo, iz kara sie zakończyła, zadam odzszkodowania, badz usunięcie tej kary z mojej kartoteki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.