Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Toya

BasteeK.ddl

Rekomendowane odpowiedzi

Login:  BasteeK
Nick oskarżonego: Toya
Powód skargi: Niestosowne zastosowanie kary
Data zdarzenia: 23/06/2022
Dowody: Myślę, że na daną sytuację która tu zapadła, dowody wymagane nie będą.
Opis sytuacji: Chciałbym zacząć od tego, że gdy zwoziłem swój pojazd prywatny na nowo mi kupiony domek sprawdziłem ile jest graczy SATC na służbie, oraz czy stoją gdzieś na mapie lub jeżdżą. Zauważyłem jednego delikwenta z SATC stojącego w San Fierro. Użyłem komendy /taxi po czym wziąłem telefon i sprawdziłem swoje social media. Chwile na tych social media byłem, i gwałtownie spojrzałem się na monitor patrząc czy taksówka już nie stoi, bo wczoraj już zapatrzyłem się w telefon i taksówka na mnie czekała. Po upływie 2/3 minut taksówki nie było, a już lekko oburzony ja włączyłem mapę i od razu zerknąłem na San Fierro, gdzie nadal widziałem jednego stojącego taksówkarza w tym samym miejscu. To już mnie zbulwersowało i zapytałem się na czacie premium "Czy SATC sobie ku*wa jaja robi?" po czym po chwili zostałem wyciszony na 6 godzin przez Moderatorkę Toya. 

A więc tak, po wyjaśnieniu sytuacji chciałbym zacząć od tego, że Moderatorka w ogóle nie znając sytuacji, a tylko czytając loga i nawet nie sprawdzając mojej historii kar lub czegokolwiek zastosowała na mnie karę w postaci wyciszenia na 6 godzin. Nie pasuje mi w tym fakcie to, że przez całą swoją rozrywkę starałem się być jak najbardziej wzorowym graczem, co można zobaczyć po mojej historii kar przez ostatnie 500 godzin, a tak naprawdę jej brak 😉

Z tego co pamiętam za mojej kadencji jako Support, jest tak zwana hierarchia stosowania kar, lub coś w tym stylu, tak myślę bynajmniej, nie chcę farmazonami strzelać na lewo i prawo. Lecz polega to na tym, że gdy członek Administracji widzi że ktoś łamie regulamin serwera (nie jakoś w ekstremalny sposób) to powinno się nadać tej osobie ostrzeżenie aby przestała to robić (chyba, że jest to znana Administracji osoba, która ciągle dany podpunkt regulaminu łamię, wtedy może się już bez wcześniejszego ostrzeżenia obejść), a gdy ta osoba nadal łamie podpunkt regulaminu po ostrzeżeniu to wtedy powinno zastosować się wyższą karę, przykładowo wyciszenie bądź zabranie prawa jazdy.

Nie przypominam sobie żebym dostał jakiekolwiek ostrzeżenie od Moderatorki abym zważał na słowa, także nie jestem graczem który odwala lub wyzywał / przeklinał wcześniej, nie miałem żadnych kar i od buta za jedno przekleństwo zostałem potraktowany karom wyciszenia. I piszę to, ponieważ było to niesprawiedliwe zachowanie wobec mnie i totalnie zdemotywowało mnie to do gry tutaj na serwerze gdy zepsuło mi to cały plan na serwer aby nie mieć żadnej kary. 

Chciałbym usłyszeć zdanie Administracji RCON co myślą na ten temat. 

Witam, otrzymałeś karę wyciszenia za Brak Kultury na czacie premium, wydaje mi się, że więcej słów użyłeś, teraz nie mam jak tego sprawdzić.

Nie mamy obowiązku dawać pierw ostrzeżeń. 

Według mnie kara była słuszna. 

Resztę zostawiam Adm. RCON. 

Brak kultury jest brakiem kultury - na serwerze nie obowiązują kary stopniowane wg. taryfikatora. Stopień kary wyznacza skala popełnianych błędów przez graczy oraz własna interpretacja administracji bazując na zasadach o niestosowaniu faworyzacji wobec graczy. W takiej sytuacji jeśli sytuacja miała miejsce na czacie premium, do którego dostęp ma więcej graczy niż zazwyczaj w najbliższym otoczeniu, kara została podyktowana prawidłowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.