Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na gracza PanDzidzius

ekso

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Exovariusz
Nick oskarżonego: PanDzidzius
Powód skargi: Pomówienia, oskarżenia bez dowodów, oczernianie i ubliżanie.
Data zdarzenia: 26.11.2020 - teraz (29.11.2020)
Dowody: zrzuty ekranu

dołączam jeszcze 4 godziny streamów w słabej jakości (widać czat co najważniejsze)
Opis sytuacji: Zacząłem grać na ProjectRPG 26.11, od razu odpalając stream, od tamtego dnia grę u Was uprzykrza mi jedna osoba, ta na którą pisana jest skarga. PanDzidzius, to również osoba wujek_xb która udzielała się na lajwach. Nie bolało mnie to, że ta osoba mi ubliża, do momentu aż dziś postanowił wystosować w moją stronę pomówienia według których miałem ubliżać jakiemuś graczowi/streamerowi o nicku Ganter, nie podając żadnych dowodów w postaciu logów/ss/shotów. Po chwili postanowił do Gantera dodać jeszcze gracza o nicku Turbo, bądź nicku zbliżonym.  Jeżeli będzie potrzeba więcej dowodów to chętnie przejrzę każdy lajw dokładniej niestety szkoda mi 4 godzin z życia, żeby to jeszcze raz oglądać. 🙂
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: >> [117] PanDzidzius: Informuje, że skarga wysłana zaraz.

Inkeddramaalert2_LI.jpg

obraz_2020-11-29_125358.png

Dzień dobry. Przeczytałem całą skargę, więc odniosę się do niej po kolei i przedstawię moje stanowisko w tej sprawie. Na początku gracz napisał, że "uprzykrzam mu grę" W dniu kiedy Exovariusz zaczął grać na serwerze doszło do pewnej inicjacji między naszymi osobami, kiedy to zaczął spamić w magazynie, iż ma streama na którego wszystkich zaprasza. Nie pamiętam co mu napisałem na /pm, ale wiem, że to on dostał dwa ostrzeżenia za brak kultury w swoich wypowiedziach, kierowanych pod moją osobę. Nie dało się z nim kompletnie porozmawiać. Cały czas odnaszał się z barkiem jakiejkolwiek merytoryki w swoich wiadomościach i wypowiedziach. Postanowiłem, więc, że skopiuje jego nazwę kanału i zerknę sobie kim jest ten gagatek. Już kopiując nazwę stwierdziłem, że coś mi ona mówi, gdyż jest specyficzna i przypomniałem sobie, widząc jego awatar, że ta sama osoba udzielała się na streamie Gantera (niepełnosprawnego streamera) reklamując się i generalnie wyśmiewając się z niego, za co dostał bana, bądz mute od jego moderatora na kanale. Na screenach, można zauważyć, że napisałem iż Exovariusz wyzywał Gantera, co było rzeczywiście moją pomyłką, lecz miało to ten sam charakter i nie stanowiło pomówienia, ponieważ on go obrażał. Gracz wystosował w moim kierunku pomówienie, na które nie posiada żadnego dowodu, gdyż nie ubliżałem mu w żaden sposób i nie wiem czy to już kolejny przejaw hipokryzji, ale to właśnie on wyzywał moją osobę na swojej transmisji (chociażby dzisiejszej - https://streamable.com/ ) Nie mam pojęcia, dlaczego Exovariusz wplątał w to gracza o nicku Turbo, ponieważ to kolejne pomówienie z jego strony, gdyż nic o tej osobie nie wspomniałem, prócz gracza, który napisał na /g, że oskarżający moją osobę reklamował się u niego i pisał, że jest lepszym streamerem, w co nie będę wnikał. Moje wypowiedzi na /g miały ustrzec innych przed tą osobą. O ile obrażanie i wyśmiewanie się z osoby niepełnosprawnej jest bardzo słabym posunięciem, to przerzucanie winy na moją osobę jest jeszcze słabszym. Możliwe, że mógłbym się pomylić, ale tak nie jest, bowiem pamiętam co pisał u Gantera i przytaczanie tego nie jest na miejscu, tak wiem co mówił na swojej pierwszej transmisji. Osobiście nie mam nic do Exovariusza, ale nie pozwolę, aby w przestrzeni publicznej osoby niepełnosprawne były tak traktowane. Podsumowując moje wiadomości nie miały na calu uprzykrzenie gry, bądz innego działania na szkodę Exoveriusza, tylko zwrócenie uwagi, czy ludzi rzeczywiście chcą oglądać tego typu kontent. Nie ubliżałem mu i nie pomawiałem, co nas różni... 

Skopiowanie czyjegoś nicku i avataru jest banalnie proste to raz, a dwa nie udzielam się na YT, a po trzecie dalej nie widzę tu namacalnego dowodu który mówi prosto i wyraźnie "TO JA" po czwarte mam zapis 3 godzinnego lajwa w trakcie którego przez caly jego okres naprzykrzałeś się mi przez co nie mogłem w spokoju grać, po czym podtrzymuje, że żadnego Gantera nie znam, nie byłem na jego audycjach ani mu nie ubliżałem, a oczernianie mnie na ./g jest bezpodstawne i moim zdaniem powinno być surowo karane, gdyż dalej nie widzę ŻADNYCH dowodów na to, że to zrobiłem. 

@Miniek nie wiem na ile możliwości administracji na to pozwalają, ale jeżeli ten jegomość dalej brnie w temat na który nie ma namacalnych dowodów tylko swoje własne pomówienia - to już szkoda chyba dalej rozpatrywać temat i wypada zakończyć to jedynym słusznym permem w stronę osoby która rzuca oskarżeniami na lewo i prawo. 

Nie wierzę, aby ktoś podszywał się pod "streamera" mającego na ten okres 73 followki i wypisywałby teksty obrażające i wyśmiewające osobę niepełnosprawną. Chciałbym, abyś mi przytoczył w jaki sposób uprzykrzałem ci rozgrywkę? W żaden sposób nie uprzykrzałem ci gry, jedyna nasza inicjacja miała miejsce w wiadomościach prywatnych i na czacie ogólnym, gdzie tak jak napisałem - nie uprzykrzałem ci w żaden sposób gry. Jeżeli nie znasz Gantera to nie wiem, dlaczego wypowiadałeś się o nim na swoim pierwszym streamie, zresztą ja jestem przekonany, że również obrażałeś go na jego czacie, podczas kiedy prowadził transmisje. Dobrze wiemy, że tak było. Rozumiem, że to ja mam zostać ukarany, za to, że wstawiłem się za osobą, która nic tobie nie zrobiła? Ty zaś możesz rzucać bezpodstawne  oskarżenia i próbować zmieść winę na moją osobę, która nic tobie nie zrobiła? Pisałem i nie będę tego powtarzał. Nie pisałem, że Exovariusz wyzywał Gantera na serwerze (przez czat) z stąd też jedyne dowody jakie posiadam są z poza serwera, więc nawet ich nie wrzucam.

W przeciwieństwie do ciebie, nie obrażałem cię i komunikowałem się z tobą cały czas utrzymując jakiś poziom merytoryki. Wytłumacz mi, dlaczego nie możesz poprzeć dowodami tego co napisałeś wcześniej? - że ubliżam ci, że utrudniam ci rozgrywkę, że cię pomawiam, kiedy ty to robisz, rzucając wcześniejsze oskarżenia. 

Nie mieszajmy może serwisów innych niż ProjectRPG w tę skargę - to na początek.

Teraz sprawa Gantera, @PanDzidzius jeśli już piszesz na chacie /g:

G PanDzidzius [UID: 9470]: nie wiem czy próbował się na nim wybić, ale obrażał gantera

G PanDzidzius [UID: 9470]: nie polecam tego streamera, obrażał niepełnosprawną osobę

Masz jakiekolwiek dowody na to, czy po prostu sobie tak piszesz? Można to uznać za oczernianie osoby, która napisała tę skargę - a to już jest niedopuszczalne i to w oczach praktycznie całego serwera, gdyż większość graczy posiada premium.

Tutaj zaś dochodzą prowokacje - PW PanDzidzius [UID: 9470] -> Exovariusz [UID: 10880]: ty, ale ktoś ci odrzucił tą skarge XD

A tutaj @Exovariusz PW Exovariusz [UID: 10880] -> PanDzidzius [UID: 9470]: HAHAHAHAHA odpierdol sie nie znam go - co powiesz na temat tego?

albo tego - PW Exovariusz [UID: 10880] -> PanDzidzius [UID: 9470]: a cisnalem tylko ciebie cju

lub tego - PW Exovariusz [UID: 10880] -> PanDzidzius [UID: 9470]: kurwa typie mylisz osoby

Nie wiem co mam myśleć na temat tej skargi, gdyż każdy z was po części jest winny. Przedstawcie jakiekolwiek dowody obciążające czyjąś ze stron.

Nikogo nie prowokowałem, ale rozumiem, że mogło to być tak odebrane. Myślę, że żadna poważna osoba nie wplątywałaby tak poważnych wątków, oraz osoby niepełnosprawnej, aby od tak kogoś oczernić. Wszystko co miałem do napisania napisałem wyżej w pierwszym odniesieniu. Podkreślę, że nie pisałem iż Exovariusz obrażał i śmiał się z Gantera na serwerze, więc wszelkie dowody jakie mogę przedstawić są z innych serwisów.  Rozumiem, że to poważne oskarżenie, ale jedyne oczernienie jakie miało miejsce w kontekście tej sytuacji jest tu:  https://streamable.com/ Nie mam nic do tego człowieka, czuję się pokrzywdzony, że stawia mnie w takiej sytuacji, bowiem lepiej byłoby siedzieć cicho i liczyć, ale rozumiem też drugą stronę, osobę która musi rozpatrzyć tą skargę, która nie ma magicznej mocy i nie wie po której stronie leży prawda. @Miniek zaznaczyłeś, żeby nie mieszać w to innych serwisów, więc nie będę tego robił. Tyle z mojej strony. Wiem, że ani on, ani ja nie przedstawimy żadnych obciążających dowodów, ponieważ to o co go oskarżyłem działo się na innych platformach, z kolei on wie jaka jest prawda. 

@Exovariusz zapytam cię publicznie, tak jak ty to zrobiłeś na swoim streamie. Jak śmiesz pisać, że kwestionowanie twojego poziomu merytoryki jest ubliżaniem, mówiąc kilkanaście minut wcześniej na swoim streamie tego typu rzeczy? Czy twoim zdaniem to, że napiszę na kogoś skargę, bo psuje tym samym wizerunek serwera jest złe? i taka osoba, która napisała skargę, czy reporta jest "60-ną"?  Naprawdę jest mi smutno, że muszę wchodzić w tego typu wątki. Nie będę już podważał cech, bo nie chciałbym cię tym obrazić, tak jak napisałem wcześniej - nic do ciebie nie mam. Tyle z mojej strony

Gościu szukasz na siłę dramy i atencji, nie znam Gantera i nie ciśnąłem go, a słowa których użyłem w Twoją stronę są normalne każdy by się przysłowiowo wkurwił kiedy ktoś stosuje pomówienia. Powiem szczerze, jakbyś mi to powiedział w twarz skończyłoby się inaczej bo nie pozwolę sobie dmuchać w twarz tekstami które mają tylko urazić moją osobę i ją oczernić. 

Dla mnie jesteś skończony, nie przedstawiłeś ŻADNYCH DOWODÓW jeżeli chodzi o POMÓWIENIA W MOJĄ STRONĘ. dla mnie @Miniek powinien z tobą coś zrobić, mam to gdzieś ile dostane za cbk, nie dam sobie wciskać rzeczy których nie zrobiłem.

** edytowałem bo zjadłem "nie"

2 godziny temu, Miniek napisał:

Masz jakiekolwiek dowody na to, czy po prostu sobie tak piszesz? Można to uznać za oczernianie osoby, która napisała tę skargę - a to już jest niedopuszczalne i to w oczach praktycznie całego serwera, gdyż większość graczy posiada premium.

@Miniek dowody nie zostały przedstawione, moim zdaniem rozstrzygnięcie oczerniania jest tylko jedno. 🙂

Ustosunkowałem się do wszystkiego w przeciwieństwie do ciebie. Nie rozumiem nawet za co mam ponosić konsekwencje, bowiem nagminnie zrzucasz temat do tego, że nie mam dowodów - dobrze wiesz, że nie mam bo tak jak powtórzę sytuacja ta miała miejsce na twoim streamie, oraz na streamie Gantera. Prosiłem cię dwa razy, abyś ustosunkował się do tego co napisałem.

@Miniek Z mojej strony to tyle... Nie rzuciłem pustymi oskarżeniami. Trochę dziwna sytuacja, bowiem, tyczy się zarówno serwera jak i innych platform w związku z czym ciężko przedstawić pełen obraz akcji na forum. @Miniek Musisz też zrozumieć to, że w pewien sposób chciałem stanąć za tą osobą i myślę, że nie zrobiłem niczego złego w przeciwieństwie do Exovarisza. Nie mam pojęcia co w takiej sytuacji mogę uczynić, bowiem to, że nie mam dowodów z gry nie znaczy, że nie mam racji i takiej sytuacji nie było. Żeby w jakiś sposób sprostać tej skardze nie będę poruszał tego tematu na forum jak i grze. Natomiast nie znaczy to, że nie będę poruszał tego tematu poza serwerem. Tego typu akcjami będę zajmował się bezpośrednio poza forum. Natomiast równie dobrze to ja zostałem oskarżony bezpodstawnie, prosząc dwa razy aby Exovariusz ustosunkował się do tego, że miałem mu utrudniać rozgrywkę, jak i ubliżać - niestety tego nie zrobił.

@Exovariusz Szkoda, że próbując bronić swoję imię robisz tego typu rzeczy- zarzucasz mi kłamstwo, wyzwiska, utrudnianie gry, czego nie jesteś w stanie udowodnić, gdyż wiemy że tego nie było i liczysz, że za coś takiego zostanę ukarany "perm banem" bo jestem dla ciebie tak niewygodny, odkąd ludzie zaczęli bronić Gantera. To jest już jednym słowem świństwo z twojej strony. Powiedz mi, czemu miałbym cię oskarżać, włączając w to Gantera? Jesteś mi totalnie obojętny, to że napisałem co robiłeś nie było NICZYM ZŁYM, ale oczywiście rozumiem czemu cię to tak boli... Ganter ma troszkę więcej widzów i myślę, że gdyby ten temat ciągnąłby się dalej wiele osób poznałoby twoje oblicze. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.