Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana  Skarga na Resh

hvbis

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 18481
Login: hvbis
Nick oskarżonego: Resh
Powód skargi: Oszustwo przy wymianie pojazdów
Data zdarzenia: 23.05.2022
Dowody:  

Spoiler

asdasd.png.6ceb65af6b76c44bbdb33f28c3abe58c.png

Opis sytuacji:  Pisalem na /og ze sprzedam Buffalo ktore mialem. Oskarżony napisał do mnie że proponuje wymiane wzamian da za moje buffalo Cluba pft+dopke i napisal ze brakuje nitro i mzn, nie wspomnial on o tym ze brakuje Baku[150L],ABS. Dopiero na dniu zobaczyłem że własnie tego brakuje.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: 

Spoiler

image.png.16711efa70e306179305ea790f396596.png

Taką informacje otrzymałem od poprzedniego właściciela (KocvreK) a ja to auto kupiłem, miałem je jeden dzień i zacząłem je sprzedawać, jako że nie było bardzo chętnych na niego to postanowiłem się wymienić za buffalo. Chyba gdzieś w regulaminie jest taki pkt że Kupujący zapoznał się ze stanem pojazdu przed jego zakupem, tutaj dowód na to że gracz napisał że sprawdzi sobie autko na forum po czym napisał że okej wszystko. Myśle że na tym możemy zamknąć ten temat i tą skarge 😄 

[2022-05-23 17:19:59] [Output] : << [78] hvbis: czk zaraz zobacze go
[2022-05-23 17:20:47] [Output] : >> [78] hvbis: ok

no tyle że napisałeś że go sprawdzisz jak auto stało na bazie org i nawet nie wiedziałeś gdzie ono jest, dojechałbyś na baze org w 1 min? z tego co pisałeś to wychodzi że sprawdziłeś sobie je na forum więc je sprzedałem, kupując auto zgodziłeś się na jego stan i oświadczyłeś że się z nim zapoznałeś. Ja sam nie wiedziałem co to auto ma, jedyne co to je zakupilem od gracza i odrazu wystawilem do sprzedazy co jest pewnie w logach 😄

Godzinę temu, Resh napisał:

no tyle że napisałeś że go sprawdzisz jak auto stało na bazie org i nawet nie wiedziałeś gdzie ono jest

sprawdzilem auto jak ono wyglada, nie na forum lecz w google

Godzinę temu, Resh napisał:

kupując auto zgodziłeś się na jego stan i oświadczyłeś że się z nim zapoznałeś. Ja sam nie wiedziałem co to auto ma, jedyne co to je zakupilem od gracza i odrazu wystawilem do sprzedazy co jest pewnie w logach 😄

poraz kolejny ci pisze że okłamałeś mnie w sprawie sprzedaży auta. To że cie ktoś oszukał nie zwalnia cię z oszukiwania i mnie. Czekam na wypowiedz administratora w tej sprawie.

dalej wracam do tego, ja też moge powiedzieć że sprawdziłem w google jak wygląda buffalo, jedyne co próbujesz osiągnąć w tej skardze to wyłudzenie kasy na bak, Nie Pozdrawiam i dalej odnosze się do tego
(kupując auto zgodziłeś się na jego stan i oświadczyłeś że się z nim zapoznałeś) i również czekam na Administracje 😄

poza tym mało kto montuje bak i na takie rzeczy nie zwraca sie uwagi, zgaduje że jeżeli oddałbym ci hajs za ten bak to nawet byś go nie zamontował 🙂

jeszcze pochwal sie co pisałeś do innych graczy na mój temat na serwerze, tutaj taka przykładowa wiadomość ale było ich więcej
(125) hvbis: polamalbym tego resha XD

2 minuty temu, Resh napisał:

moim zdaniem skarga nie ma sensu, gracz zorientował się że wymiana mu sie nie opłacała bo buffalo więcej warte i poprostu próbuje odmienić auta 😄

Oszukałeś mnie 😉 czekam na odpowiedź administracji. 

Sprzedający odpowiada za dokładne przedstawienie tuningu pojazdu i jest to wiążące. Sprawdzając logi nie ma znalazłem żadnego potwierdzenia dokładnie co sprawdzał gracz, brak dowodów na to, iż sprawdzał tuning pojazdu na forum równa się z dopłatą do tuningu od strony oskarżonego, czyli @Resh. W pojeździe brakowało baku 150L oraz ABS. Podliczając obie części koszt wyniósł 80000$ (80k). Posiadasz wystarczająco gotówki, a więc daje ci 48h na wykonanie przelewu poprzez bank Los Santos na konto Adm.RCON (30077 UID, ze względu na sprzedanie pojazdu przez autora skargi pieniądze trafiają na konto RCON).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.