Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z nowym Supporterem.

xxMichcioxx

Rekomendowane odpowiedzi

iVRYb18.png.42f601a17ff5a37d2be26d4f1d0ab365.png

image.png.1f2eb1fa1d22147d2f504ceeeaae0a8b.png

Witam z tej strony Trainee @krutki z Redakcji Prasowej Project News. Chciałbym wszystkich zaprosić do przeczytania wywiadu z nowym Supporterem @teez.

Miłego czytania!
image.png.0624dcd659cf8eaeadcc86c406c9ce5f.png

STSupporter @teez.  |  R-Redaktor Project News @krutki

R: Witam z tej strony Trainee @krutki z Redakcji Prasowej Project News czy mógłbym zadać Panu kilka pytań?

ST: Witam, z tej strony Supporter @teez. z chęcią odpowiem na Pańskie pytania!

R: W takim razie zaczynajmy. Od jak dawna jest Pan w administracji serwera Project RPG?

ST: Do administracji zostałem przyjęty w ostatniej rekrutacji. Była ona mniej więcej tydzień temu.

R: Czy ciężko jest się dostać na takie stanowisko?

ST: Mi udało się dostać za drugim razem. Wszystko zależy od naszej przeszłości na serwerze oraz de facto naszego podania.

R: Czy wierzył Pan, że uda się dostać na to stanowisko, czy jednak było to miłe zaskoczenie, niespodzianka?

ST: Wierzyłem, że uda mi się dostać do administracji. Wraz ze znajomymi graliśmy do późna tego dnia i po północy dostałem powiadomienie z wynikami rekrutacji. Kiedy zobaczyłem, że dostałem się na stanowisko administracyjne, byłem mile zaskoczony.

R: Rozumiem, że w rekrutacji są stawiane jakieś warunki typu:

- Duża ilość godzin na serwerze.

- Brak posiadania jakichkolwiek kar.

- Duża aktywność.

- Pomocna dłoń.

Czy tak jest?

ST: Tak, co do większości podpunktów mogę się zgodzić, lecz sam nie posiadam dużej ilości godzin przegranych na serwerze, ponieważ jest to około 650h na aktualną chwilę. Wydaje mi się, że Administracja RCON stawia na osoby, które dobrze prezentują się na serwerze oraz dobrze napisały podanie.

R: Co do podania - jak wiele czasu trzeba poświęcić, aby nasz wniosek reprezentował nas dobrze?

Czy ten czas spędzony nad pisaniem podania trzeba liczyć w minutach, godzinach, a może dniach?

ST: Swoje podanie pisałem około 1,5h ze wszystkimi edycjami.

Myślę, że czas napisania podania to jest indywidualna sprawa każdej z osób.

R: Racja, a co do już samego procesu po ogłoszeniu wyników jak to wygląda? Czy przeprowadzone jest jakieś spotkanie/szkolenie?

ST: Po ogłoszeniu wyników, musieliśmy zadeklarować swoje przybycie na spotkanie. Na owym spotkaniu zostało nam wszystko wytłumaczone oraz zostały nam nadane rangi w grze, na forum, oraz na Discordzie serwerowym.

R: Jako Support ma Pan jakieś ułatwienia  podczas grania na serwerze? Czy Administracja ma łatwiej niż zwykli gracze?

ST: Mam dodatkowe uprawnienia, które pomagają mi w pomocy graczom. Mogę stosować warny, kicki, muty, i zabierać prawa jazdy. Co do długości kar, wszystko jest rozpatrywane indywidualnie. Mogę jednak powiedzieć, że Administracja ma w pewnym stopniu łatwiej, lecz uważam, że każdy jest Sobie równy i nie można dzielić ludzi na tych gorszych – co mają mniej przywilejów, czy tych lepszych, support/moderator/ administrator to też zwykły gracz, tylko taki, który może nadawać kary.

R: Skargi na administację - skutek uboczny bycia na takim stanowisku. Czy jeżeli ktoś popełni błąd z administracji, to jest jakiś wewnętrzny taryfikator kar, które są skierowane w daną osobę?

ST: Niestety nie mogę odpowiedzieć na to pytanie ze względu treści poufnych.

R: Dobrze, rozumiem. To pytanie nurtuje chyba każdego gracza - czy administracja czerpie korzyści materialne z bycia na takiej randze? Rozumiem, że takie pytania zawierają treści poufne, lecz jeżeli możliwa jest odpowiedź to bardzo proszę.

ST: Niestety również nie mogę odpowiedzieć na to pytanie.

R: Czy sprawia Panu przyjemność pomoc graczom? Czy lubi Pan Swoją pracę?

ST: Oczywiście, bardzo lubię kontakt z graczami i im pomagać. Do tej pory praca Supportera sprawia mi same przyjemności. Natomiast nie lubię nadawać kar, ale muszę, jeżeli ktoś łamie regulamin, można by rzec, że „taka praca!”

R: Dziękuję za poświęcony czas, dyskusję, oraz przekazane informację. Miłego dnia!

ST: Dziękuję również, wzajemnie.

nPHbuh3.thumb.gif.4fa90a05b168abf915c6cdff977f6fef.gif

4Lbpgsl.thumb.png.9d9eff26b97689a235bc5149f306d3ba.png

R82sN9u.thumb.png.bb5b173ac26512726ab4c399d665b3e5.png
image.png.d02d8dba188198e9260e59ac8f050fb8.png

Drodzy czytelnicy – jak przeczytaliście, Supporter odpowiedział praktycznie na wszystkie najbardziej nurtujące pytania zwykłych graczy. Liczę, że wywiad się spodobał. Dziękuję i miłego dnia życzę!

8eybfgF-1.png.b0069142adfaf3ebdefa3fb359b461a3.png

Autor: @krutki
Grafika: @Aiishan
Korekta: @Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.