Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na KNSIK

Sprinter

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 38360

Login: Sprinter
Nick oskarżonego: KNSIK
Powód skargi: celowy taran
Data zdarzenia: 24.04.2022r. 18:21:31
Dowody: 

Spoiler

mta-screen_2022-04-24_18-21-33.thumb.png.eb1855eab99bc7da86562bc88edd78b8.pngmta-screen_2022-04-24_18-21-32.thumb.png.1aff05ea88a532f370ff5e65b1fef712.png

Opis sytuacji: stalem na chodniku gdy KNSIK rozpędzony wyjeżdrzając ze skrzyżowania we mnie wjechał doprowadzając do uszkodzeń mojego auta które mnie kosztowaly niecale 80$
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: 

Spoiler

mta-screen_2022-04-24_18-23-56.thumb.png.7525e42a64f6636acf1bdcb00a5f8b84.png

W ramach obrony, chciałbym powiedzieć iż.
Moj walton osiaga tak zawrotna predkosc, przy ktorej mnie wyrzuciło na 2.5m w gore na tym skrzyzowaniu. I lekko obrysowalem auto tego tutaj konfidenta. 60'tka nie podjęła żadnych negocjacji w ramach odszkodowania za uszkodzenia. Poczym po jakis 5minutach napisala mi w wiadomosci prywatnej że cytuje: "wisisz mi 80$". Po dalszej konwersacji z oskarżycielem jest mi niezmiernie przykro że tak banalna sprawa musiala sie pojawic na forum tego pieknego serwera. 

Po 1 nie obrażaj mnie.

Po 2 na jednym z dowodów doskonale widać przy jakiej wysokości widać że jak we mnie wjechałeś nie byłeś wysoko.

Po 3 podczas dojeżdrzania do skrzyżowania sie zwalnia.

Po 4 wjechałeś prosto we mnie i mi wisisz kase za naprawe.

Po 5 upierasz sie ze nic nie zrobiłeś.

Po 6 uciekłeś zaraz jak we mnie wjechałeś.

Po 7 ta sprawa nie musiała kończyć się skargą gdybyś mi zapłacił za naprawe.

Rozmowe można napewno w logach zobaczyć.

A co do ostatniego ss to NIE stalem na środku drogi tylko na chodniku nikomu nie przeszkadzając.

Spoiler

1.png.17f45c8b821152ff70b93f178c882260.png2.png.7a16f9fa1a8e77c475850ee85974cb1c.png3.png.56d3cba30d10089635fd8fc25f673047.png

Chciałbym zobaczyc gdzie w tej całej rozmowie wyzywałem cie lub użyłem słów które mógłby by w jakikolwiek sposób cie obrazić. Na załączonym obrazu widać juz jak mój pojazd jakim jest Walton juz wylądował i cała zamieszczona sytuacja jest podczas tej małej lekkiej obryski. Jak wiadomo walton to juz auto leciwe wiec każde zwalnanie wiąże sie z długim czasem hamowanie wiec nie zawsze jestem w stanie zwolnić do niskich prędkości. Słowo „wjechałes” jest wyolbrzymione w tej sytuacji, jak powiedziałem jest to tylko zarysowanie twojego auta. Chciałbym abyś mi wytłumaczył w jakim sposób sie upieram ze nic nie zrobiłem skoro od początku mowie ze jest było to małe zarysowanie. A czy te 80$ jest az taka duza kwota dla gracza z takim stażem jak ty? Zeby odrazu robic aferę i przenosić wszystko ja forum bezczeszcząc moje dobre imie, stresując moja osobę oraz zabierając mój bezcenny czas? Chciałbym sie jeszcze odnieść do tego ze „uciekłem”, odjechałem z miejsca gdyż po niczyjej stronie nie wyszła jakakolwiek próba negocjacji w sprawę odszkodowania za zarysowanie. Wiec uznałem sprawę za malowazna do czasu az stwierdziłeś mi w wiadomości prywatnej ze „wiszę” ci tą kwotę jaka jest podana. 
dziękuje za uwagę. Życzę miłego dnia 🙂

"konfidenta. 60'tka"

"małej lekkiej obryski" przez którą 80$ musialem wydać. skoto uważasz że to mała kwota to czemu jej nie oddałeś

"Zeby odrazu robic aferę i przenosić wszystko ja forum bezczeszcząc moje dobre imie" ja nie robie afery XD. Poprostu musisz ponieść konsekwencje a że sie próbujesz wywinąć to muszę dalej ten temat ciągnąć.

"stresując moja osobę oraz zabierając mój bezcenny czas?" no to oddaj mi za naprawe a nie ciągle coś dopowiadasz niezgodnego z tamtą sytuacją. xd

"Chciałbym sie jeszcze odnieść do tego ze „uciekłem”, odjechałem z miejsca gdyż po niczyjej stronie nie wyszła jakakolwiek próba negocjacji w sprawę odszkodowania za zarysowanie." Zaraz jak uderzyłeś to uciekłeś. nie zdążyłem nic napisać a jak to dla cb było zarysowanie to ja nie chce wiedzieć jak na codzień wyglądają twoje auta.

"Wiec uznałem sprawę za malowazna" co tu jest mało ważnego? Sprawiedliwość czy moje pieniądze i cierpliwość do cb?

Czemu nikt sie tą sprawą jeszcze nie zajął?

53 minuty temu, Sprinter napisał:

skoto uważasz że to mała kwota to czemu jej nie oddałeś

Ponieważ, w nawet najmniejszym stopniu nie zachowales respektu wobec mojej osoby.

54 minuty temu, Sprinter napisał:

Poprostu musisz ponieść konsekwencje a że sie próbujesz wywinąć to muszę dalej ten temat ciągnąć.

Nie probuje sie wywinąć, staram zachowac swoje dobre imie. I nie dać sie tak poniżyc jakiemuś spoconemu nastolatkowi.

56 minut temu, Sprinter napisał:

za naprawe a nie ciągle coś dopowiadasz niezgodnego z tamtą sytuacją. xd

Otoż kazda przezemnie dopowiedziana rzecz jest zgodna z tą sytuacja.

56 minut temu, Sprinter napisał:

Zaraz jak uderzyłeś to uciekłeś. nie zdążyłem nic napisać a jak to dla cb było zarysowanie to ja nie chce wiedzieć jak na codzień wyglądają twoje auta.

Nie zgodze sie w tym cytacie z toba, gdyż pozostalem chwile na miejscu zdarzenia. Myslalem ze gracz z takim stażem na serwerze juz zdazył opanowac klawiature do takiego stopnia ze poradziłby sobie z napisaniem jakiejkolwiek wiadomosci na czacie.
Odnosnie moje auta na serwerze są w prawie idealnej kondycji, oraz zawsze po jakimkolwiek incydencie ze zwierzeciem na drodze lub stojacym na chodniku naprawiam.

Godzinę temu, Sprinter napisał:

co tu jest mało ważnego?  Sprawiedliwość czy moje pieniądze i cierpliwość do cb?

Cała zaistniała sytuacja jest mało ważna. 

"Ponieważ, w nawet najmniejszym stopniu nie zachowales respektu wobec mojej osoby."

Jak mam niby zachowywać respekt wobec osoby która sie ciągle wymiguje XDDD

"Nie probuje sie wywinąć, staram zachowac swoje dobre imie. I nie dać sie tak poniżyc jakiemuś spoconemu nastolatkowi."

Argumenty się skończyły że znowu mnie obrażasz?

"Otoż kazda przezemnie dopowiedziana rzecz jest zgodna z tą sytuacja."

Ty to chyba tej skargi wogule nie czytaleś

"Nie zgodze sie w tym cytacie z toba, gdyż pozostalem chwile na miejscu zdarzenia. Myslalem ze gracz z takim stażem na serwerze juz zdazył opanowac klawiature do takiego stopnia ze poradziłby sobie z napisaniem jakiejkolwiek wiadomosci na czacie.
Odnosnie moje auta na serwerze są w prawie idealnej kondycji, oraz zawsze po jakimkolwiek incydencie ze zwierzeciem na drodze lub stojacym na chodniku naprawiam."

Skąd mogłeś wiedzieć o moim stażu na tym serverze?

co masz na myśli pisząc "zwierzęciem"?

"Cała zaistniała sytuacja jest mało ważna. "

Dla kogoś kto sie próbuje wymigać może i tak

Jak masz zachowac respekt wobec mnie? Jest to proste, wystarczy być w najmniejszym stopniu wychowany. Spocony nastolatek, a jak chcesz inaczej na siebie nazwać? Skoro piszesz skarge o śmieszne 80$ serwerowych? Myslisz ze wyczerpały mi sie argumenty? Otoż to nie ja powtarzam ciągle w kółko jedno i to samo, spierajac sie o obrysowanie auta. Trzeci podpunkt pomine gdyż "wogule" nie rozumiem zamysłu twojej wypowiedzi. Staż na serwerze, dokladnie mowiac czas gry na danym koncie jest liczony na twoim profilu na forum. Pisząc o zwierzetach na drodze mialem na mysli małe biedne stworzenia ktore ulegają wypadkom drogowym stojąc na chodnikach, poboczach. 
Odnosnie twojego toku myslenia i twierdzenia ze probuje sie wymigać od być może przyszłej kary. Radziłbym ci wyjsc na dwór zażyc swieżego powietrza, przespacerowac sie. Zaobserwowac jak dziala spoleczenstwo itp. Gdy już wrocisz ze spaceru, chcialbym abyś zauwazył ze w ogóle [ tak sie pisze w ramach przypomnienia bo widze ze masz problemy z tym słowem] nie unikam sprawiedliwosci.

"Jak masz zachowac respekt wobec mnie? Jest to proste, wystarczy być w najmniejszym stopniu wychowany."

Wychowana osoba nie uciekała by i nie wymądrzała sie tylko przyznała by sie do winy.

"pocony nastolatek, a jak chcesz inaczej na siebie nazwać? Skoro piszesz skarge o śmieszne 80$ serwerowych?"

Skoro taki mały dla ciebie problem to 80$ było zapłacić a nie czekać na skarge.

"Pisząc o zwierzetach na drodze mialem na mysli małe biedne stworzenia ktore ulegają wypadkom drogowym stojąc na chodnikach, poboczach."

Szkoda mi komentować.

"Staż na serwerze, dokladnie mowiac czas gry na danym koncie jest liczony na twoim profilu na forum."

Podczas udeżenia we mnie i ucieczki zdążyłeś obczaić z kim masz do czynienia?

"Radziłbym ci wyjsc na dwór zażyc swieżego powietrza, przespacerowac sie. Zaobserwowac jak dziala spoleczenstwo itp."

Społeczeństwo nie działa na zasadzie "To nie moja wina koniec kropka".

"nie unikam sprawiedliwosci."

No a jeszcze nie widzialem żebyś mi oddał za naprawe.

"Gdy już wrocisz ze spaceru, chcialbym abyś zauwazył ze w ogóle [ tak sie pisze w ramach przypomnienia bo widze ze masz problemy z tym słowem]"

Ciekawa zmiana tematu.

Podaj mi konkretne słowa ktore padły z mojej strony gdzie nie przyznaje sie do winy. Kilkakrotnie przyznalem sie do tego że zarysowalem twoje auto. Jeżeli dla ciebie nie jest to przyznanie do winny to bardzo mi przykro ze potrzebujesz zero jedynkowych odpowiedzi. Otoż jak powiedzialem wyżej tak samo kilkukronie nie była podjeta zadna negocjacja z mojej lub Twojej strony w ramach odszkodowania za naprawe, tylko napisaleś mi na wiadomosci prywatnej ze cytuje "Wisisz mi 80$", jako iż nie jestem osobą na tyle prostą aby poddawać sie żadaniom powtorze sie "spoconego nastolatka" olałem sprawe. Jakby została na miejsu podjęta proba dogadania sie za zgoda obu stron przelałbym daną kwote na Twoje konto. Skoro szkoda ci komentować urate zycia lub uszkodzenie cielesne zwierząt to mogłbym twierdzic ze nie masz serca. Twierdzisz ze spolecznestwo nie dziala na zasadzie "to nie moja wina kropka.", chcialbym ciebie zapytać na jakiej podstawie wysuwasz takie wnioski skoro widząc twoja zacietosc oraz to ze spedzasz tyle czasu przed tą gra skąd masz tak obszerne informacje na temat swiata realnego. Czy dla ciebie sprawiedliwosc to postanowienie na swoim? Chcialbym cie poinformowac ze takie myslenie jest absolutystyczne i nie ma nic wspolnego ze sprawiedliwoscią. Przy okazji, nie była to zmiana tematu lecz przypomnienie ci jak sie pisze dane słowo, gdyż jak mowilem masz problem z niektorymi wyrazami.

Patrząc na całą sytuację, wasze wypowiedzi oraz dowody zawarte w skardze dochodzę do decyzji, aby oskarżony w tym wypadku @KNSIK zapłacił należne pieniądze dla @Sprinter. Mimo to, iż gracz w grze podczas całego zdarzenia nie napisał o zapłacie, nie oznaczało to, że ona mu się nie należy. Kwotę jaką będzie musiał przelać oskarżony wynosić będzie 80$, ponieważ autor skargi sam zaznaczył, że zapłacił niecałe 80$ za naprawę pojazdu. Dodatkowo Twoja wypowiedź @KNSIK cytując "lekko obrysowalem auto tego tutaj konfidenta. 60'tka.." była nie na miejscu oraz zostaniesz ukarany punktami na w związku z łamaniem regulaminu forum. Czas na przelanie dla gracza pieniędzy wynosi 48h, brak zapłaty będzie wiązał się z ukaraniem gracza na serwerze w formie zabranej licencji. Przelew można wykonać poprzez bank Los Santos (38360 UID).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.