Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na emciok

OjczeMichal

Rekomendowane odpowiedzi

Login: OjczeMichal
Nick oskarżonego: Emciok
Powód skargi: Niekompetentność w sprawowaniu funkcji supportera, nadawanie kar z brakiem zaznajomienia się z całokształtem sprawy, kłamanie
Data zdarzenia:  18.04.2022r., 17:00
Opis sytuacji: Wraz z graczem @Maks192 uciekaliśmy przed SAPD skuterami (pojazdy adekwatne do umiejętności funkcjonariuszy), obydwaj byliśmy uciekinierami, nie był to pościg RP, dochodziło do jazdy pod prąd, skracania itp, ale wszystko w graniach rozsądku. Wszystko byłoby pięknie, gdyby nie doszło do (w mojej opinii) krzywej sytuacji z w/w supporterem. Otóż, gdy nasz pościg dobiegł do końca (tak, funkcjonariusze podołali wyzwaniu i złapali 2 sztuki Faggio po jakiś 10 minutach pościgu) dostałem prawko za jazdę pod prąd. Rozumiem jakbym był osobą nie biorącą udziału w pościgu tylko osobą poboczną, ale według mnie nie logiczne jest dawać za to prawka zwłaszcza, że również byłem uciekinierem, dostałem za to mandat i teraz jestem w więzieniu. Supporter kłamie w sprawie ([2022-04-18 17:02:05] [Output] : << [160] Emciok: nie widzialem w tej sytuacji (rozwidlenie przy wylocie z lv) zeby ciebie policja, [2022-04-18 17:02:11] [Output] : << [160] Emciok: gonila, wiec ukaralem CiÄ™ prawkiem) dlatego, że w tym miejscu z drugim uciekinierem jechaliśmy koło siebie lub za sobą (funkcjonariusze, którzy jechali za nami mogą to raczej potwierdzić).
Dowody:

Konwersacja z emciokiem:

Spoiler

[2022-04-18 16:59:52] [Output] : Gracz OjczeMichal otrzymał zakaz prowadzenia pojazdów na 1 dzień przez Emciok, powód: jazda pod prąd

[2022-04-18 17:00:22] [Output] : ✖ Gracz, któremu próbujesz wysłać wiadomość ma zablokowane PM. Powód: .--. -.. .--.

[2022-04-18 17:01:03] [Output] : ✔ Zgłoszenie na gracza Emciok zostało wysłane!

[2022-04-18 17:02:05] [Output] : << [160] Emciok: nie widzialem w tej sytuacji (rozwidlenie przy wylocie z lv) zeby ciebie policja

[2022-04-18 17:02:11] [Output] : << [160] Emciok: gonila, wiec ukaralem CiÄ™ prawkiem

[2022-04-18 17:02:53] [Output] : >> [160] Emciok: jak mozna dac prawko osobie bioracej udzial w poscigu?

[2022-04-18 17:03:17] [Output] : << [160] Emciok: ty wgl widziales co ci napisalem?

[2022-04-18 17:03:42] [Output] : << [160] Emciok: poza tym, tak osobie ktĂłra "jest uciekinirem" rowniez mozna dac prawko

[2022-04-18 17:03:58] [Output] : >> [160] Emciok: dziwne, bo tyle razy uciekalem i ani razu prawka nie dostalem

[2022-04-18 17:04:01] [Output] : << [160] Emciok: to nie jest jakis przywilej (pościg) że nie można gracza ukarac

Dowód na bycie uciekinierem i trafienie do więzienia za wykroczenia:

Spoiler

[2022-04-18 17:10:31] [Output] : â“ ZostaĹ‚eĹ› uwiÄ™ziony przez Huracan  na 120 minut! PowĂłd: Pomoc w ucieczce, zabĂłjstwo funkcjonariusza + wykroczenia

Hej, 

1-szy powód skargi, "niekompetentność w sprawowaniu funkcji supportera" - Odpowiadając na ten powód: Jest report, biorę go i go wykonuję, tak też było w tej sytuacji.

2-gi powód, "nadawanie kar z brakiem zaznajomienia się z całokształtem sprawy" - To nie wygląda tak że, abyśmy mieli prawo nadać karę musimy przed nadaniem kary teleportować się do gracza i prosić o wyjaśnienie o co chodzi i jak toczyła się ta sytuacja. Jako członek administracji karam za to co widzę, otrzymałem reporta, przyjąłem go i zacząłem Cię specować, jechałeś pod prąd, ale masz rację, policja krążyła w okolicy i widziałem że jest szansa że goni właśnie Ciebie, poczekałem chwilę aby upewnić się co do sytuacji, ale powiązując fakty że SAPD goniło (skupiało się) na gonieniu Twojego kolegi i tego że report na Ciebie był od jednego z funkcjonariuszy przyjąłem do świadomości to, że jedynie utrudniasz pościg i pomagasz koledze dlatego też uznałem że Cię ukaram, poszedłem sprawdzić twoją historię kar (by nadać odpowiednią długość kary) po jakiejś minucie wróciłem i Cię ukarałem. 
Tak tylko wspomnę że napisałeś że byłeś jednym z uciekinierów, a nawet w powodzie mandatu masz napisane na pierwszej pozycji "Pomoc w ucieczce", dodatkowo rozmawiałem z innymi funkcjonariuszami i potwierdzają, że ty tylko utrudniałeś pościg, ale widzę że mieli również powód do ukarania Cię skoro zabiłeś (najprawdopodobniej VDM) jakiegoś funkcjonariusza więc dlatego Cię zawinęli.

No i zostaje ostatni powód czyli kłamanie, tego już w ogóle nie rozumiem, nie widzę żadnego kłamstwa w mojej konwersacji z tobą.

Tyle ode mnie, pozdrawiam, wesołych świąt życzę i czekam na odpowiedź ARCON.

2 godziny temu, Emciok napisał:

1-szy powód skargi, "niekompetentność w sprawowaniu funkcji supportera" - Odpowiadając na ten powód: Jest report, biorę go i go wykonuję, tak też było w tej sytuacji.

Zaznajom się kolego drogi ze znaczeniem tego słowa. To, że ty bierzesz raport i go wykonujesz nie sprawia z ciebie od razu osoby kompetentnej, liczy się także jego wykonanie jakościowe i zgodne z normami, a jesteśmy tutaj, żeby to właśnie ustalić.

2-gi powód, "nadawanie kar z brakiem zaznajomienia się z całokształtem sprawy" - To nie wygląda tak że, abyśmy mieli prawo nadać karę musimy przed nadaniem kary teleportować się do gracza i prosić o wyjaśnienie o co chodzi i jak toczyła się ta sytuacja. Jako członek administracji karam za to co widzę, otrzymałem reporta, przyjąłem go i zacząłem Cię specować, jechałeś pod prąd, ale masz rację, policja krążyła w okolicy i widziałem że jest szansa że goni właśnie Ciebie, poczekałem chwilę aby upewnić się co do sytuacji, ale powiązując fakty że SAPD goniło (skupiało się) na gonieniu Twojego kolegi i tego że report na Ciebie był od jednego z funkcjonariuszy przyjąłem do świadomości to, że jedynie utrudniasz pościg i pomagasz koledze dlatego też uznałem że Cię ukaram, poszedłem sprawdzić twoją historię kar (by nadać odpowiednią długość kary) po jakiejś minucie wróciłem i Cię ukarałem.
Tak tylko wspomnę że napisałeś że byłeś jednym z uciekinierów, a nawet w powodzie mandatu masz napisane na pierwszej pozycji "Pomoc w ucieczce", dodatkowo rozmawiałem z innymi funkcjonariuszami i potwierdzają, że ty tylko utrudniałeś pościg, ale widzę że mieli również powód do ukarania Cię skoro zabiłeś (najprawdopodobniej VDM) jakiegoś funkcjonariusza więc dlatego Cię zawinęli.

Zacznijmy od końca przytoczonego cytatu twojej wypowiedzi. Zabójstwo funkcjonariusza nie wynikało z VDM'a, a z naszych potyczek na DMie bo tam zacząłem pomagać bronić się drugiemu uciekinierowi, który był już ścigany i przyjechał schować się na DM'a. Po udzieleniu pomocy Maksiowi na strefie, funkcjonariusze zaczęli wykazywać wszelakie czynności wobec mojej osoby na podstawie których, miałem podstawy do stwierdzenia, że policjanci chcą mnie zatrzymać. Odnośnie "przeszkadzania" w pościgu i bycia "drugorzędnym" celem. Nie wiem, może miałem zapytać się funkcjonariuszy kogo teraz gonią i czy mogę uciekać? Ponadto podczas pościgu nie padł bind od funkcjonariuszy o nakazie odłączeniu się od pościgu, a wręcz przeciwnie - funkcjonariusz nakazał mi się zatrzymać ([2022-04-18 16:57:59] [Output] : â“ Funkcjonariusz Huracan nakazaĹ‚ Ci siÄ™ zatrzymać!) co chyba świadczy o tym, że jednak brałem udział w tym pościgu? Nawet w jednym momencie, podczas lekkiego rozdzielenia się z drugim uciekinierem jeden radiowóz podążył za mną, a drugi za drugim uciekinierem. Dlatego "nadawanie kar z brakiem zaznajomienia się z całokształtem sprawy" jest drugim powodem skargi bo, gdyby raport byłyby sprawdzany pod kątem jakości nie ilości to nie musiałbyś się produkować w tym temacie i mógłbyś nazwać się osobą kompetentną 🙂 .

No i zostaje ostatni powód czyli kłamanie, tego już w ogóle nie rozumiem, nie widzę żadnego kłamstwa w mojej konwersacji z tobą.

Napisałem w pierwszy poście: "Supporter kłamie w sprawie ([2022-04-18 17:02:05] [Output] : << [160] Emciok: nie widzialem w tej sytuacji (rozwidlenie przy wylocie z lv) zeby ciebie policja, [2022-04-18 17:02:11] [Output] : << [160] Emciok: gonila, wiec ukaralem CiÄ™ prawkiem) dlatego, że w tym miejscu z drugim uciekinierem jechaliśmy koło siebie lub za sobą (funkcjonariusze, którzy jechali za nami mogą to raczej potwierdzić).", jednak po twoim dopełnieniu wypowiedzi w twoim poście: "przyjąłem go i zacząłem Cię specować, jechałeś pod prąd, ale masz rację, policja krążyła w okolicy i widziałem że jest szansa że goni właśnie Ciebie, poczekałem chwilę aby upewnić się co do sytuacji, ale powiązując fakty że SAPD goniło (skupiało się) na gonieniu Twojego kolegi i tego że report na Ciebie był od jednego z funkcjonariuszy przyjąłem do świadomości to, że jedynie utrudniasz pościg i pomagasz koledze dlatego też uznałem że Cię ukaram, poszedłem sprawdzić twoją historię kar (by nadać odpowiednią długość kary) po jakiejś minucie wróciłem i Cię ukarałem." wyszło, że źle zinterpretowałem to co napisałeś, bo myślałem, że chodziło Ci o to, że nie było tam fizycznie policji, jednak tobie chodziło, że oni nie gonili mnie ze względu na to, że nie byłem "pierwszorzędnym" celem, ale to sprowadza się do meritum sprawy - czy brałem udział w pościgu czy też nie.

23 godziny temu, OjczeMichal napisał:

To, że ty bierzesz raport i go wykonujesz nie sprawia z ciebie od razu osoby kompetentnej, liczy się także jego wykonanie jakościowe i zgodne z normami, a jesteśmy tutaj, żeby to właśnie ustalić.

W mojej opinii raport został wykonany jak najbardziej w sposób poprawny, ale masz prawo napisać skargę więc oceni to już osoba rozpatrująca skargę.

23 godziny temu, OjczeMichal napisał:

Zacznijmy od końca przytoczonego cytatu twojej wypowiedzi. Zabójstwo funkcjonariusza nie wynikało z VDM'a, a z naszych potyczek na DMie bo tam zacząłem pomagać bronić się drugiemu uciekinierowi, który był już ścigany i przyjechał schować się na DM'a. Po udzieleniu pomocy Maksiowi na strefie, funkcjonariusze zaczęli wykazywać wszelakie czynności wobec mojej osoby na podstawie których, miałem podstawy do stwierdzenia, że policjanci chcą mnie zatrzymać. Odnośnie "przeszkadzania" w pościgu i bycia "drugorzędnym" celem. Nie wiem, może miałem zapytać się funkcjonariuszy kogo teraz gonią i czy mogę uciekać? Ponadto podczas pościgu nie padł bind od funkcjonariuszy o nakazie odłączeniu się od pościgu, a wręcz przeciwnie - funkcjonariusz nakazał mi się zatrzymać ([2022-04-18 16:57:59] [Output] : â“ Funkcjonariusz Huracan nakazaĹ‚ Ci siÄ™ zatrzymać!) co chyba świadczy o tym, że jednak brałem udział w tym pościgu? Nawet w jednym momencie, podczas lekkiego rozdzielenia się z drugim uciekinierem jeden radiowóz podążył za mną, a drugi za drugim uciekinierem. Dlatego "nadawanie kar z brakiem zaznajomienia się z całokształtem sprawy" jest drugim powodem skargi bo, gdyby raport byłyby sprawdzany pod kątem jakości nie ilości to nie musiałbyś się produkować w tym temacie i mógłbyś nazwać się osobą kompetentną 🙂 .

Widzę że dalsze "kłócenie" się i próba ustalenia tego czy to był pościg czy nie, nie ma większego sensu, więc po prostu dodam do siebie to że "nawet" jeśli w tym masz rację to wciąż niczego nie zmienia, pościg nie zwalnia z otrzymania kary, mam prawo do nadania takowej kary. 
Regulamin Administracji mówi jasno: 

Cytat

Administracja serwera ma obowiązek stosować się do Regulaminu Serwera i egzekwować kary w przypadku jego łamania.

Nie widzę większego sensu dalszego odpowiadania/opisywania sytuacji z mojej strony ponieważ wszystko co miałem do dodania napisałem i opisałem. Czekamy na wypowiedź ARCON. 

W dniu 18.04.2022 o 18:09, OjczeMichal napisał:

Niekompetentność w sprawowaniu funkcji supportera,

Członek administracji sprawdził report, którego treść brzmiała: "utrudnia poscig" - członek administracji zatem przyjrzał się sprawie, obserwując Cię do czego miał prawo. Nie mamy tutaj dostępnego materiału dowodowego z całej akcji, nie jestem w stanie przyjrzeć się tej sprawie bez odpowiedniego nagrania.

nadawanie kar z brakiem zaznajomienia się z całokształtem sprawy

To co wyżej.

kłamanie

Nie zauważyłem kłamstw w stosunku do Ciebie w sprawie tej sytuacji na podstawie przedstawionych dowodów.

Przechodząc do konkluzji - nie widzę aby członek administracji źle ocenił sytuację - bo nie ma obowiązku obserwować jej przez cały okres trwania akcji. Kwestia pościgu powinna zostać rozstrzygnięta w samej frakcji, między osobami które tego dokonywały. Jeśli oskarżony stwierdził, że został złamany regulamin serwera w kwestii jazdy pod prąd, co mogło stanowić zagrożenie dla innych graczy, to nie ma znaczenia czy to był pościg czy nie - takowe konsekwencje mogły zostać wyciągnięte wobec Ciebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.