Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na CelgaXD.cj

Thomas.exe

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 35863
Login: kamil12299856.pl
Nick oskarżonego:  CeglaXD.cj
Powód skargi: niesłuszne zabranie pojazdu 
Data zdarzenia: 12.03.2022
Dowody: https://imgur.com/b4ChFYqhttps://imgur.com/43oMOwv
Opis sytuacji: oglądałem sobie akcje rp i policjant (VebQ) powiedział mi żebym zabrał pojazd no za pierwszym razem tego nie zrobiłem ale potem chciałem zabrać pojazd, kolega wsiadł odjechał kawałek i chciałem się z nim zmienić żebym ja kierował w trakcie przesiadki gracz CeglaXD.cj zabrał mi ten pojazd i odstawił na parking policyjny 
Dowód na poinformowanie gracza o skardze:

>> [103] CeglaXD.cj: informuje o skardze
<< [103] CeglaXD.cj: ok

Witam, Doświadczony Pracownik CeglaXD.cj z SA Road Assistance! 

Więc tak, rozpocznijmy od początku tego zdarzenia, była akcja RP, w której brała udział frakcja SAPD, ty wraz z kolegą tam się udaliście, aby im przeszkadzać. Na początku dodatkowo źle zaparkowaliście swój pojazd, co prawda na awaryjnych, jednakże zabierał on dużą część chodnika, oczywiście to pozwolę sobie pominąć, ponieważ posiadał awaryjne światła. Przejdźmy do głównej części skargi, czyli niesłuszne odholowanie, przeszkadzaliście funkcjonariuszowi @.VebQi kazał on mi odholować Wam pojazd, co widać na załączonym ss: 
mta-screen_2022-03-12_18-22-01.png.7d66445da780baa6ebadd50f9388f73c.png
Postanowiłem w tamtym momencie się wstrzymać, pojazd stał na awaryjnych. Myślałem wtedy, że odsuniecie się już i nie będziecie im już przeszkadzać, jednakże to nie ustało. Wtedy po kolejnej próbie przekonania Was do odjechania przez policjanta, ponownie go olaliście i staliście tam, mógł Was złapać i nie zdziwiłbym się, gdyby wtedy tak zrobił. Wracając miałem już zabierać pojazd, jednakże wtedy postanowiliście go zaparkować na środku ulicy. Z powodu iż sytuacja się ciągnęła postanowiłem ostatecznie zapakować pojazd i zabrać, tym samym zyskałem poparcie u policjanta. Chciałbym dodać, że zapewne @.VebQposiada nagrania od początku sytuacji i mógłby przedstawić to w tej skardze. To tyle ode mnie.

Witam, Police Officer I .VebQ z San Andreas Police Department.

Jako że pracownik San Andreas Road Assistance @CeglaXD.cj zabrał ten pojazd na moje polecenie to się wypowiem.

Pojazd stał na chodniku z włączonymi światłami awaryjnymi co nie upoważniało go do postoju (929 stanu i 100% naładowania akumulatora)

W momencie kiedy napisałem do Cegl'y żeby zabrał ten pojazd to gracz @Thomas.exe oznajmił że to jego pojazd i zamiast zabrać go to wykłócał się że  "jest na poboczu i ma awaryjne". I tu przytoczę fragment z KRD. §4.3 Kierujący ma prawo korzystać ze świateł awaryjnych jedynie w sytuacji, gdy faktycznie takowa miała miejsce. Nieprawidłowe użycie świateł awaryjnych (występuje, gdy stan zarówno silnika, ilość paliwa jak i naładowanie akumulatora pozwalają na kontynuowanie jazdy) może zostać ukarane mandatem, bądź też pojazd może zostać zabrany na parking policyjny.

W momencie kiedy Thomas oraz jego znajomy odjeżdżali to ów znajomy nazwał mnie "psem" i "napluł na mnie". W tym momencie chciałem napisać report żeby już nie gonić za nimi, gdy odpaliłem konsolę gracze wysiedli z pojazdu a Cegla zabrał go na lawetę.

Gdyby wcześniej się posłuchali i zabrali pojazd nie byłoby problemu. Poniżej nagranie z całej sytuacji. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.