Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na czajkoSKY

WrongWay

Rekomendowane odpowiedzi

Login: k4rton
Nick oskarżonego: czajkoSKY
Powód skargi: Zawyżanie kar, faworyzacja swojej osoby.
Data zdarzenia: Dziś
Dowody: 

Spoiler

[2022-03-08 18:40:26] [Output] : >> [152] Maniac36: teraz mozesz pomoc
[2022-03-08 18:40:34] [Output] : >> [152] Maniac36: bo zem na lotnisko wjechal

[2022-03-08 18:40:40] [Output] : Gracz *WrongWay.rr otrzymał zakaz prowadzenia pojazdów na 5 dni przez czajkoSKY, powód: odwalanie łodzią

[2022-03-08 18:41:03] [Output] : ✔ Moderator czajkoSKY odrzucił twoje zgłoszenie! (( raport o pomoc odrzucony oczywiście))

[2022-03-08 18:53:23] [Output] : (97) czajkoSKY: Dzisiaj napływała duża ilość reportów o treści "pomocy" co chwilę na kogoś innego (( zgadza się, chciałem dostać owej pomocy a nie czekać na nią 30min 😉 ))

[2022-03-08 18:53:44] [Output] : (97) czajkoSKY: Dostałem informacje że dzisiaj oraz podobno wczoraj 

[2022-03-08 18:53:58] [Output] : (97) czajkoSKY: cały czas pojawiacie się na lądzie łodzią  (( otóż tak, lecz administracja nam pomagała wrocic na wody, badz wytepywali nam lodke na przecho WhiteTiger wytepał 4 razy chyba XD ))

[2022-03-08 18:55:41] [Output] : (97) czajkoSKY: udało ci się wskoczyć łodzią na lotnisko (( owszem udało, lecz to nie było celowe ))

[2022-03-08 18:55:50] [Output] : (97) czajkoSKY: wyskakiwałeś z czego się tylko dało (( utrudniałem komuś rozgrywkę ? Chyba mam mieć fun z gry a nie cały czas sie nudzić? ))

[2022-03-08 18:55:54] [Output] : (5) *WrongWay.rr: ze odrazu pisalem do maniaca

[2022-03-08 18:55:58] [Output] : (5) *WrongWay.rr: zeby mi pomogl

[2022-03-08 18:56:04] [Output] : (97) czajkoSKY: Ale co to zmienia? (( no wg. mnie raczej wszystko zmienia, bo jakby ci to powiedzieć, oczekiwałem, że ktoś nam pomoże ewentualnie da sie wytlumaczyc ))

[2022-03-08 18:56:16] [Output] : (97) czajkoSKY: Zrobiłeś to celowo (( CzajkoSKY znawca moich palców, umysłu zamiarów, który próbuje mi wmówić, że coś celowo robiłem, ps nie zrobilem celowo tak jak ci to tlumaczylem ))

[2022-03-08 18:56:38] [Output] : (5) *WrongWay.rr: jesli chodzi o te pomosty obok lotniska to tak skakalem w nie

[2022-03-08 18:56:45] [Output] : (5) *WrongWay.rr: ale na lotnisko w zadnym razie (( tu ci próbowałem również wytłumaczyć ))

[2022-03-08 18:56:53] [Output] : (97) czajkoSKY: Więc żegnam (( a tutaj jak widzisz uciekasz ponieważ wg. ciebie nie ma to sensu))

Opis sytuacji: W sobotę zostałem słusznie osądzony karą jaką jest Zabranie Prawa Jazdy, dziś odzyskałem prawko jazdy, więc postanowiłem przetestować łódkę którą zakupiłem (Wczoraj chyba), i zabawa była przednia, pływaliśmy sprawdzając osiągi tej łódki, nie ukrywam że na pomostach nie poskakałem, lecz problem nastąpił gdy przypadkiem odbiłem się od ściany i wpadłem na płytę lotniska, wtedy bez wahania napisałem na pm do supportera o nicku Maniac36 czy przyszedłby z pomocą, lecz odrazu po napisaniu dostałem prawko na 5dni ( co nie było celowe) zostało mi przedstawione zarzuty, wczorajszego odwalania ( Akurat miałem prawko wiec pog) na dodatek supporter bez szansy wyjaśnienia ucieka, zabiera prawo jazdy. Napisałem na chacie słowo "Frajer" z nerwów, może nie było to mądre ale nerwy mi puściły ( 5dni za coś co nie było celowe, a ludzie za vdm policji, skok z mc, odwalanie dostają po 3dni...)  i zostałem wyciszony, chwilę później z kolegą zrobiliśmy to samo, aby zobaczyć czy on również dostanie mute jeśli napisze tak w stosunku do mnie, lecz niestety dostał warna. Chciałbym aby czajkoSKY tutaj bardziej wyjaśnił, ponieważ na serwerze woli uciec niz pogadać, taka prawda.  PS dodam, że administracja chętnie nam pomagała gdy potrzebowaliśmy pomocy, nie karała nas żadnymi karami 😉

Witam, niestety trudno jest tu gdzieś się zaczepić i zacząć odpowiadać więc będę odpowiadała na fragmenty cytując je.

20 godzin temu, *WrongWay.rr napisał:

lecz problem nastąpił gdy przypadkiem odbiłem się od ściany i wpadłem na płytę lotniska, wtedy bez wahania napisałem na pm do supportera o nicku Maniac36 czy przyszedłby z pomocą, lecz odrazu po napisaniu dostałem prawko na 5dni ( co nie było celowe)

A więc zaczynając od najlepszej części czyli "przypadkiem się stało".

Spoiler

gallery30.thumb.png.a6a54a946c43bd7c93a1b881c6425897.png

Chciałbym, abyś wyjaśnił mi jak przypadkiem płynąłeś vmaxem wprost na osuwisko przedstawione na ss i jak przypadkiem wylądowałeś na płycie lotniska, a i jeszcze twoją konwersację z kolegą na VC, do której doszło po wytepaniu twojej łodzi z lądu koło tunera, w której pytałeś kolegę czy można wystawić na normalnej giełdzie łódź, która chwilę później pojawiała się na płycie lotniska bardzo blisko giełdy na foster valley?

zostało mi przedstawione zarzuty, wczorajszego odwalania ( Akurat miałem prawko wiec pog)

Pozwolę sobie zacytować moje wiadomości z naszej rozmowy koło spawna:

Spoiler

2022-03-08 18:54:35 czajkoSKY Nie brałem pod uwagi tego czego nie widziałem
2022-03-08 18:54:23 czajkoSKY podkreślam podobno

(Po wiadomości niżej gracz wciął mi się że miał wczoraj prawko więc o czym wiedziałem ponieważ sprawdzałem jego lister kar w trakcie obserwacji)

2022-03-08 18:53:53 czajkoSKY i piszecie reporty

2022-03-08 18:53:49 czajkoSKY cały czas pojawiacie się na lądzie łodzią

2022-03-08 18:53:36 czajkoSKY Dostałem informacje że dzisiaj oraz podobno wczoraj

2022-03-08 18:53:19 czajkoSKY więc zapytałem oco chodzi

2022-03-08 18:53:14 czajkoSKY Dzisiaj napływała duża ilość reportów o treści "pomocy" co chwilę na kogoś innego

na dodatek supporter bez szansy wyjaśnienia ucieka, zabiera prawo jazdy.

Przykro mi, ale uważam, że od wyjaśnień jest działa apelacji, poza tym nawet jeśli wysłuchałbym twoich wyjaśnień nic by to nie zmieniło, bo musiałbyś je i tak zawrzeć w apelacji.

Napisałem na chacie słowo "Frajer" z nerwów, może nie było to mądre ale nerwy mi puściły ( 5dni za coś co nie było celowe, a ludzie za vdm policji, skok z mc, odwalanie dostają po 3dni...)  i zostałem wyciszony

chwilę później z kolegą zrobiliśmy to samo, aby zobaczyć czy on również dostanie mute jeśli napisze tak w stosunku do mnie, lecz niestety dostał warna.

Chciałbym ci wyjaśnić, że istnieje coś, takiego jak kara skalowana oraz że kara długość kary zależy od wielu czynników, których większość graczy nie zauważa np. prawko na 2 dni, które ledwo ci się skończyło.😉

Chciałbym aby czajkoSKY tutaj bardziej wyjaśnił, ponieważ na serwerze woli uciec niz pogadać, taka prawda.

Poświęciłem ci chwilę swojego czasu, ale tak jak napisałem ci na czacie lokalnym ta konwersacja nie ma sensu, ponieważ i tak nic nie zmieni, jeśli chodzi o twoją karę. Mam nadzieję, że teraz już wszystko rozumiesz.

21 godzin temu, *WrongWay.rr napisał:

PS dodam, że administracja chętnie nam pomagała gdy potrzebowaliśmy pomocy, nie karała nas żadnymi karami 😉

Możesz pochwalić się listą nicków 😉

Odpowiem na twe pytania. 

1. Pytanie, jak znalazłem się vmaxem na osuwisku: otóż ci to wyjaśnię moja droga, od paru dni mam kłopoty z mta (fps mi spadają) na tą górkę wjechałem mając ścinki ale mniejsza, chciałem wyskoczyć aby potem pchać łódź na wody koło mechanika, jakbyś nie widział wcześniej też tak robilem. 

2. Prawko nie było na 2dni tylko na 3dni, radzilbym okularki założyć. 

A i wracając, pomyliły ci się głosy z takiego powodu, iż to kolega się mnie pytał czy można wystawić a ja postanowiłem zaprzeczyć, ponieważ nie chciało mi się tak daleko jej pchać, druga sprawa wytłumacz mi czemu podsłuchujesz nasze rozmowy w trakcie normalnego grania, nie jest to normalne. 

3. Listą nicków nie będę się chwalić ze względu na to, iż nie mam takiego obowiązku 🙂

4. Kara skalowana? Czy wg. Ciebie kara skalowana to jest za 1 słowo mute a jak ktoś tak pisze ciągle to jakoś warn? ( wiele przypadków było gdy gracz wyzywał innych i tylko warny dostawał 😉

W dniu 9.03.2022 o 18:42, *WrongWay.rr napisał:

1. Pytanie, jak znalazłem się vmaxem na osuwisku: otóż ci to wyjaśnię moja droga, od paru dni mam kłopoty z mta (fps mi spadają) na tą górkę wjechałem mając ścinki ale mniejsza, chciałem wyskoczyć aby potem pchać łódź na wody koło mechanika, jakbyś nie widział wcześniej też tak robilem. 

Czegoś tu nie rozumiem, bo według twoich zeznań chciałeś wypłynąć łodzią na ląd aby dopchać łódź do mechanika który jest zaznaczony numerem jeden.

Spoiler

1111.png.de793299087425bc5ed3fd2688526368.png

Więc teraz uważasz, że chciałeś pchać łódź na mechanika, ale gdy wpadłeś na płytę lotniska od razu napisałeś supportera, gdy mogłeś ją po prostu popchnąć na ląd/wodę i skoro według ciebie administracja ci tak chętnie pomaga to, dlaczego nie podpłynąłeś na stacje obok mechanika oznaczonego numerem jeden i nie napisałeś do supportera czy tepnie cię na Mecha albo mogłeś też podpłynąć na mechanika oznaczonego numerem dwa, gdzie mech jest jeszcze bliżej wody.

2. Prawko nie było na 2dni tylko na 3dni, radzilbym okularki założyć. 

Niestety ich nie posiadam, ponieważ nie mam takiej potrzeby i uważam, że jest to trochę niemiłe z twojej strony.

A i wracając, pomyliły ci się głosy z takiego powodu, iż to kolega się mnie pytał czy można wystawić a ja postanowiłem zaprzeczyć, ponieważ nie chciało mi się tak daleko jej pchać, druga sprawa wytłumacz mi czemu podsłuchujesz nasze rozmowy w trakcie normalnego grania, nie jest to normalne. 

Załóżmy że mogłem pomylić się co do tego kto mówił więc nie bierzmy tego pod uwagę, a co do podsłuchiwania to po prostu byłem na specu i po prostu ją usłyszałem.

4. Kara skalowana? Czy wg. Ciebie kara skalowana to jest za 1 słowo mute a jak ktoś tak pisze ciągle to jakoś warn? ( wiele przypadków było gdy gracz wyzywał innych i tylko warny dostawał 😉

Nie udawaj że nie wiesz o czym piszę wyraźnie napisałem że chodzi mi o twoje zarzuty co do zawyżenia kary prawa jazdy, a co kary mute był to niesamowity pokaz twoje kultury po otrzymaniu kary.

W dniu 9.03.2022 o 16:35, czajkoSKY napisał:

Chciałbym ci wyjaśnić, że istnieje coś, takiego jak kara skalowana oraz że kara długość kary zależy od wielu czynników, których większość graczy nie zauważa np. prawko na 2 dni, które ledwo ci się skończyło.😉

Chciałbym jeszcze dodać, że jeśli masz jakieś wątpliwości do tego, na jaki okres otrzymałeś zakaz prowadzenia pojazdów to tu masz powód twojej ostatniej kary, która skończyła ci się około półtorej godziny przed otrzymaniem następnej ode mnie „Notoryczne odwalanie, taran”.

No niestety, nie mogłem "" poprosić supportera" o poproszenie wtepania mi Łodzi z powodu takiego, iż jak chcieliśmy aby do tunera nam tepnal (byliśmy przed wejściem i łódź za duża była) i odmówił ponieważ nie mógł ( maniac36), lecz tepnal nas do wody z której chcelismy na mecha i do wody dojść. 

Co ma moja ostatnia kara do tej rozmowy? Owszem wtedy taranowalem, lecz płaciłem za te rzeczy 🙂

No to po co o czymś piszesz skoro nie bierzemy tego pod uwagę? Skoro nie masz dowodów to po jakiego zaczynasz temat? 

Kultura? Napisałem takie słowo i wszelakie rzeczy na które wpadłem pod wpływem emocji twojego bura kiego zachowania :3

3 minuty temu, *WrongWay.rr napisał:

No niestety, nie mogłem "" poprosić supportera" o poproszenie wtepania mi Łodzi z powodu takiego, iż jak chcieliśmy aby do tunera nam tepnal (byliśmy przed wejściem i łódź za duża była) i odmówił ponieważ nie mógł ( maniac36), lecz tepnal nas do wody z której chcelismy na mecha i do wody dojść. 

Nie mógł, ponieważ tuner nie jest przystosowany do łodzi (tak samo jak mechanik, ale jakoś trzeba naprawić łódź, i to rozumiemy) w dodatku możliwość zakupu części jest zablokowana dla łodzi.

6 minut temu, *WrongWay.rr napisał:

Co ma moja ostatnia kara do tej rozmowy? Owszem wtedy taranowalem, lecz płaciłem za te rzeczy 🙂

To, że na podstawie twoich kar zastosowałem wobec ciebie karę skalowaną, a z tego, co widzę w powodzie skargi znajduje się zawyżanie kar oraz co chwilę porównujesz swoją sytuację do sytuacji innych graczy, gdzie w większości prawdopodobnie nie znasz do końca szczegółów oraz czynników, na podstawie który zostały nadane takie, a nie inne kary.

13 minut temu, *WrongWay.rr napisał:

No to po co o czymś piszesz skoro nie bierzemy tego pod uwagę? Skoro nie masz dowodów to po jakiego zaczynasz temat? 

Po pierwsze czytaj ze zrozumieniem, a po drugie tak samo ty ich nie posiadasz, więc przyganiał kocioł garnkowi.

Godzinę temu, czajkoSKY napisał:

Załóżmy że mogłem pomylić się

16 minut temu, *WrongWay.rr napisał:

Kultura? Napisałem takie słowo i wszelakie rzeczy na które wpadłem pod wpływem emocji twojego bura kiego zachowania :3

Uznałem że rozmowa nie ma sensu gdy zacząłeś zaprzeczać samemu sobie.

Spoiler

[2022-03-08 18:54:23] [Output] : (5) *WrongWay.rr: jakos wczoraj nikt nie mial problemu whitetiger maniac fugi klocek
[2022-03-08 18:54:29] [Output] : (5) *WrongWay.rr: hymeljadwiga
[2022-03-08 18:54:32] [Output] : (97) czajkoSKY: Nie brałem pod uwagi tego czego nie widziałem
[2022-03-08 18:54:33] [Output] : (5) *WrongWay.rr: ty wszedles
[2022-03-08 18:54:37] [Output] : (5) *WrongWay.rr: i odrazu 5dni
[2022-03-08 18:54:42] [Output] : (5) *WrongWay.rr: i do tej pory nie wiem za co
[2022-03-08 18:55:14] [Output] : (97) czajkoSKY: Za odwalanie łodzią
[2022-03-08 18:55:20] [Output] : (5) *WrongWay.rr: a co konkretnie
[2022-03-08 18:55:21] [Output] : (5) *WrongWay.rr: odwalalem
[2022-03-08 18:55:30] [Output] : (97) czajkoSKY: udało ci się wskoczyć łodzią na lotnisko
[2022-03-08 18:55:35] [Output] : (5) *WrongWay.rr: tak
[2022-03-08 18:55:39] [Output] : (5) *WrongWay.rr: ale sprawdz w logach
[2022-03-08 18:55:39] [Output] : (97) czajkoSKY: wyskakiwałeś z czego się tylko dało
[2022-03-08 18:55:43] [Output] : (5) *WrongWay.rr: ze odrazu pisalem do maniaca
[2022-03-08 18:55:47] [Output] : (5) *WrongWay.rr: zeby mi pomogl
[2022-03-08 18:55:51] [Output] : (5) *WrongWay.rr: bo to nie bylo w planach
[2022-03-08 18:55:53] [Output] : (97) czajkoSKY: Ale co to zmienia?
[2022-03-08 18:55:57] [Output] : (5) *WrongWay.rr: wszystko
[2022-03-08 18:55:59] [Output] : (97) czajkoSKY: Nic
[2022-03-08 18:56:04] [Output] : (5) *WrongWay.rr: bo nie wskakiwalem celowo ;3
[2022-03-08 18:56:05] [Output] : (97) czajkoSKY: Zrobiłeś to celowo
[2022-03-08 18:56:13] [Output] : (5) *WrongWay.rr: nic celowo nie robilem
[2022-03-08 18:56:25] [Output] : (97) czajkoSKY: Z tego co widzę ta dyskusja nie ma sensu
[2022-03-08 18:56:27] [Output] : (5) *WrongWay.rr: jesli chodzi o te pomosty obok lotniska to tak skakalem w nie
[2022-03-08 18:56:34] [Output] : (5) *WrongWay.rr: ale na lotnisko w zadnym razie
[2022-03-08 18:56:39] [Output] : (97) czajkoSKY: Ani nic nie zmieni jeśli chodzi o karę 
[2022-03-08 18:56:40] [Output] : (5) *WrongWay.rr: i co
[2022-03-08 18:56:42] [Output] : (97) czajkoSKY: Więc żegnam

1. Skąd miałem wiedzieć, że tuner jest przystowosany? Chciałem sprawdzić, sprawdziłem. 

2. W którym momencie zaprzeczyłem samemu sobie? Pisałem Ci ze na lotnisko nie wskoczyłem celowo, na pobliskie pomosty celowo skoczyłem 

53 minuty temu, *WrongWay.rr napisał:

1. Skąd miałem wiedzieć, że tuner jest przystowosany? Chciałem sprawdzić, sprawdziłem. 

Wystarczyło spojrzeć na to że nie znajduje się na wodzie.

53 minuty temu, *WrongWay.rr napisał:

2. W którym momencie zaprzeczyłem samemu sobie? Pisałem Ci ze na lotnisko nie wskoczyłem celowo, na pobliskie pomosty celowo skoczyłem 

Napisałem „(97) czajkoSKY: wyskakiwałeś z czego się tylko dało”, Po czym pisałeś w liczbie mnogiej i nigdzie nie widzę, żebyś sprecyzował, czego nie robiłeś celowo „(5) *WrongWay.rr: bo nie wskakiwalem celowo ;3” „(5) *WrongWay.rr: nic celowo nie robilem”.

7 godzin temu, czajkoSKY napisał:

Nie musisz bo widziałem jak na jednym utknąłeś podczas akrobacji😄

Brak argumentów, teraz zaczniesz kłamać, celowo za żadne lotnisko nie wskoczyłem, a ty mi nie wmwiaj, że jest inaczej kreciku. Czekam na decyzję arcon. 

§2 16. Pojazdy dostępne do użytku na serwerze powinny znajdować się oraz być użytkowane w miejscach do nich przeznaczonych, które zapewniają swobodne ich poruszanie się.
Łódź nie może znajdować się na lądzie, bo nie może się po nim swobodnie poruszać.

Kara została nadana słusznie, sam przyznajesz się, że każdy przypadek był zrobiony celowo (prócz tych w których tłumaczysz to, że masz problemy z MTA, co jest sprzeczne z poprzednimi częściami Twojej wypowiedzi).

Skarga odrzucona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.