Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Skarga na Szakal_

niska

Rekomendowane odpowiedzi

Login: niska
Nick oskarżonego: Szakal_
Powód skargi: Niesłuszne nadanie kary mute'a, faworyzowanie kolegi z innego serwera
Data zdarzenia: 11.02.2022r.
Dowody: unknown.png
Opis sytuacji: Jakoś po północy na czacie /g pojawił się słynny w całym środowisku MTA gracz SprytsBeng. Oczywiście - pojawienie się tego gracza zawsze budzi wiele skrajnych emocji. Nadzorując całą sytuację Fugi oraz Szakal_ starali się opanować rozemocjonowanych graczy. Jednak Szanowny Pan Moderator posunął się zdaniem wielu graczy o krok za daleko. 

Nie ukrywam, piszę skargę, ponieważ nie zgadzam się z decyzją Szakal_ o przyznaniu mi mute'a. Odwołanie napisałam, ale obawiam się, że w tym wypadku odwołanie nie zostanie rozpatrzone przez Pana Moderatora obiektywnie. Niestety - to jest tylko początek góry lodowej. 

Na samym początku chciałabym również poprosić o rozpatrzenie mojego odwołania przez kogoś innego, aniżeli sam zainteresowany Szakal_ i obiektywne spojrzenie na sprawę, tj. bez faworyzowania 😉

W moim mniemaniu, jak widać na załączonym screenie, nie napisałam zupełnie nic złego. Przecież nie ma na serwerze dziewczyny, która ma 26 lat i mieszka z rodzicami. Jeśli jest to przepraszam, nic mi o tym nie wiadomo. Skoro takiej osoby nie ma to kogo prowokowałam? Zupełnie nikt nie był uważony moimi słowami. Za co zatem dostałam karę wyciszenia i to aż na 3 (sic!) dni? Nadal nie wiem. Chciałam zapytać pod /report i poprosić o dokładne wytłumaczenie mi, dlaczego dostałam karę, ale na moje nieszczęście Pan Moderator wyszedł z duty i nie przyjąłby zgłoszenia. Wysokość kary jest dodatkowo niewspółmierna odwołując się do faktu, iż jest to moja pierwsza kara serwerowa, którą dostałam bez żadnego ostrzeżenia. 

Faworyzacja innego gracza? Chociaż nigdzie wprost tego nie napisałam, być może (a nawet wskazując wysokie prawdopodobieństwo) Szakal_ pomyślał o tym, że w swoich słowach odwołuję się do gracza SprytsBeng. Błędnie, przecież SprytsBeng nie jest kobietą. Za to jest dobrym kolegą Szakal_ z innego serwera. Z całym szacunkiem, nie obwiniając o nic bogu ducha winnego SprytsBenga, który z resztą prywatnie mnie lubi (z wzajemnością). Problem polega na faworyzowaniu go przez Szakal_. 

Tutaj proszę o udzielenie głosu graczowi @Siekierka.UwU, który posiada więcej dowodów i mógłby bardziej merytorycznie wypowiedzieć się w temacie. 
Wiadomo, co grozi osobom, które przeklinają będąc nawet na S1. Najczęściej jest to wyciszenie oraz prośba o zejście z duty. Gracz SprytsBeng bodajże 4 razy w ciągu 30 dni otrzymał ostrzeżenie za "przeklinanie/bk". Co groziłoby innym graczom? Wiadomo. 

Poniżej dowody otrzymane przeze mnie od gracza Siekierka, który tak samo jak ja jest zmęczony zaistniałą sytuacją.

[106] SprytsBeng: Nie wiem 🙂 Odjebałeś 🙂
[2022-02-08 01:28:44] [Output] : Gracz SprytsBeng otrzymał ostrzeżenie od Szakal_, powód: Na służbie staraj się nie przeklinać i caps off

Staraj się? Z całym szacunkiem, ale może Szakal_ staraj się nie faworyzować graczy? I nie karać osób, które na to nie zasługują. 

[2022-02-11 01:08:45] [Output] : Gracz niska został wyciszony na 3 dni przez Szakal_, powód: Prowokacje na czacie /g wobec innego gracza
[2022-02-11 01:07:33] [Output] : G> niska: czy cĂłrka ma 26 lat i miesszka z rodzicami?

Na kolejną rzecz już nie mam dowodów, ale mam nadzieję, że sprawa zyska rozgłos. 
Tego samego dnia na /g zagrzmiało, ponieważ Szakal_ tepnął cadeta fex1s przy świadkach, na jego życzenie, kiedy to "pełnoprawny Bartekk przewoził 3 osoby w radiolce do sasp w tym jedną osobę z przodu" - cytat gracza Siekierka.

Na chwilę obecną nie mam nic do dodania. Serdecznie proszę o odpowiedź na moją skargę.

AKTUALIZACJA:

Nadałem karę, więc ja ją sprawdzę.

Więc tak zaczynając od samego początku, bardzo dobrze wiesz o jakiego gracza chodzi + wiesz dokładnie ile ma lat oraz jak mieszka, nie udawaj niewiniątka, ponieważ prowokacje wobec Tobiasza są na porządku "nocnym" gdy wchodzi na serwer to zaczyna się cała karuzela, grupka graczy pisząc na premium tylko czeka, aż SprytsBeng się odpali i zacznie pisać coś niewłaściwego, aby po tym dostać zaraz mute i w efekcie byłoby to dla was bardzo zabawne.

Dodatkowo zauważyłem nie jeden, a 2 raporty od innych graczy gdzie w tym wcześniejszym pisałaś to:

Linia 1262: [2022-02-11 00:44:42] [Output] : G> Aleksja.: niska masz ochote na jakies warzywko?
    Linia 1265: [2022-02-11 00:44:56] [Output] : G> niska: coś proponujesz?
    Linia 1276: [2022-02-11 00:45:12] [Output] : G> niska: SprytsBengiem
    Linia 1281: [2022-02-11 00:45:28] [Output] : G> niska: oj nie tu :DD

Przyjąłem oba i je wykonałem. Ze względu iż jest to pierwsza taka kara tego typu zostanie skrócona do 12h. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ponieważ nie mam możliwości odpisania w apelacji a sprawa jest cały czas otwarta, pozwolę sobie odpisać Szakal_ tutaj.
Z całym szacunkiem, skoro cała grupka czeka tylko, aż SprytsBeng napisze coś nieodpowiedniego, to dlaczego nie dostanie choćby ostrzeżenia za pisanie czegoś niewłaściwego? Jako gracze nie domagamy się widowiska a sprawiedliwości. Skoro serwer jest dla wszystkich to wszyscy powinni być traktowani tak samo. 

Co do wyciągniętego loga - gdyby odpowiedź była bezpośrednio do gracza Aleksja. to użyłabym odpowiedniej formy "SprytsBenga" a nie "SprytsBengiem". Tak, w międzyczasie rozmawialiśmy na Discordzie o zachowaniu SprytsBenga. Cóż, czasami tak po prostu mam, że jak coś widzę i słyszę w tym samym czasie, tematy się zazębiają to napiszę coś, zamiast powiedzieć. Jak widać, od razu napisałam:

Linia 1281: [2022-02-11 00:45:28] [Output] : G> niska: oj nie tu :DD

Może ":DD" było prowokacją? Z mojej perspektywy wyglądało to tak, że wiedziałam, iż ktoś z administracji zapewne to przeczyta. Napisałam zamiast powiedzieć, od razu się poprawiłam. Jaki byłby sens  dalszego tłumaczenia? Wiadomo, że winny się tłumaczy. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prywatnie, jak widać, raczej mamy do siebie ze SprytsBengiem raczej neutralne stosunki, nawet nazwałabym je pozytywnymi. 

[2022-02-11 00:26:58] [Output] : G> SprytsBeng: niska, współczuję Ci takiego chłopa, co prowokuje, pomawia, oczernia.

Poniżej więcej dowodów na faworyzację. Powtarzam, z całym szacunkiem na SprytsBenga, który przecież nie jest winny temu, że nie dostaje wyciszeń za swoje zachowanie.

[2022-02-11 00:23:10] [Output] : G> SprytsBeng: UwU, co to za śmieszny klan? XD
[2022-02-11 00:23:30] [Output] : G> SprytsBeng: Ĺ»ARTUJE. - my żartować nie możemy?
[2022-02-11 00:36:54] [Output] : G> SprytsBeng: Dominik Szymański popełnił przez to samobójstwo, a miał tylko 14 lat.

A tutaj dość wulgarny log od Siekierki - miał być to report a wyszedł /pm...
[2022-02-11 01:19:49] [Output] : << [50] SprytsBeng: Siekierka.UwU Temu Panu nie chce zamknąć się buzia na premce.

11 godzin temu, niska.UwU napisał:

Nie ukrywam, piszę skargę, ponieważ nie zgadzam się z decyzją Szakal_ o przyznaniu mi mute'a. Odwołanie napisałam, ale obawiam się, że w tym wypadku odwołanie nie zostanie rozpatrzone przez Pana Moderatora obiektywnie. Niestety - to jest tylko początek góry lodowej. 

Na samym początku chciałabym również poprosić o rozpatrzenie mojego odwołania przez kogoś innego, aniżeli sam zainteresowany Szakal_ i obiektywne spojrzenie na sprawę, tj. bez faworyzowania 😉

Nie zdążyłem ruszyć apelacji, a ty już zakładasz że ją odrzucę i piszesz skargę co jest trochę niedorzeczne.

W moim mniemaniu, jak widać na załączonym screenie, nie napisałam zupełnie nic złego. Przecież nie ma na serwerze dziewczyny, która ma 26 lat i mieszka z rodzicami. Jeśli jest to przepraszam, nic mi o tym nie wiadomo. Skoro takiej osoby nie ma to kogo prowokowałam? Zupełnie nikt nie był uważony moimi słowami. Za co zatem dostałam karę wyciszenia i to aż na 3 (sic!) dni? Nadal nie wiem. Chciałam zapytać pod /report i poprosić o dokładne wytłumaczenie mi, dlaczego dostałam karę, ale na moje nieszczęście Pan Moderator wyszedł z duty i nie przyjąłby zgłoszenia. Wysokość kary jest dodatkowo niewspółmierna odwołując się do faktu, iż jest to moja pierwsza kara serwerowa, którą dostałam bez żadnego ostrzeżenia. 

Faworyzacja innego gracza? Chociaż nigdzie wprost tego nie napisałam, być może (a nawet wskazując wysokie prawdopodobieństwo) Szakal_ pomyślał o tym, że w swoich słowach odwołuję się do gracza SprytsBeng. Błędnie, przecież SprytsBeng nie jest kobietą. Za to jest dobrym kolegą Szakal_ z innego serwera. Z całym szacunkiem, nie obwiniając o nic bogu ducha winnego SprytsBenga, który z resztą prywatnie mnie lubi (z wzajemnością). Problem polega na faworyzowaniu go przez Szakal_. 

Sądzę, że raczej wiesz o kogo chodziło pisząc to na czacie, gdy od dobrej godziny temat na premce był głównie właśnie o SprytsBengu, a w dodatku kolegujesz się z graczami, którzy głównie ten temat zaczynają jak tylko SprytsBeng wejdzie na serwer i nie dają mu spokoju. Nikt nie był urażony twoimi słowami, a jednak 2 raporty były. Co do długości kary patrząc na twoją wcześniejszą niekaralność i po napisaniu przez Ciebie apelacji stwierdziłem, że akurat w twoim przypadku była trochę za długa, więc postanowiłem najzwyczajniej w świecie skrócić ją do 12h, na rozpatrzenie apelacji też nie czekałaś jakoś długo.

Na jakiej podstawie twierdzisz, że jest moim bardzo dobrym kolegom? Bo staram się bronić gracza, który jest regularnie od kilku dni wyśmiewany i prowokowany, gdy tylko wejdzie w nocy na serwer przez daną grupkę graczy?

Tutaj proszę o udzielenie głosu graczowi @Siekierka.UwU, który posiada więcej dowodów i mógłby bardziej merytorycznie wypowiedzieć się w temacie. 
Wiadomo, co grozi osobom, które przeklinają będąc nawet na S1. Najczęściej jest to wyciszenie oraz prośba o zejście z duty. Gracz SprytsBeng bodajże 4 razy w ciągu 30 dni otrzymał ostrzeżenie za "przeklinanie/bk". Co groziłoby innym graczom? Wiadomo. 

Poniżej dowody otrzymane przeze mnie od gracza Siekierka, który tak samo jak ja jest zmęczony zaistniałą sytuacją.

[106] SprytsBeng: Nie wiem 🙂 Odjebałeś 🙂
[2022-02-08 01:28:44] [Output] : Gracz SprytsBeng otrzymał ostrzeżenie od Szakal_, powód: Na służbie staraj się nie przeklinać i caps off

Nie wiem kto Ci wcisnął kit (choć się domyślam, ale nie będę wytykał palcami), że otrzymał 4 razy w ciągu 30 dni ostrzeżenie za BK, został potraktowany jak każdy inny jednorazowo przeklinający gracz czy to na czacie lokalnym, czy to na czacie premium czyli otrzymał warna.

Tego samego dnia na /g zagrzmiało, ponieważ Szakal_ tepnął cadeta fex1s przy świadkach, na jego życzenie, kiedy to "pełnoprawny Bartekk przewoził 3 osoby w radiolce do sasp w tym jedną osobę z przodu" - cytat gracza Siekierka.

Z serii nie wiem, a się wypowiem i zrobię szum jak to lubi wspomniany gracz. To nie ja przeteleportowałem go i tyle ode mnie w tej kwestii.

W dodatku wystosowałem stosowne informacje do wszystkich na czacie /g o ogarnięcie się i zaprzestanie prowokowania Tobiasza:
    Linia 889: [2022-02-11 00:29:02] [Output] : G> Szakal_: jesli nie skonczycie wszyscy polecici z mutem
    Linia 890: [2022-02-11 00:29:05] [Output] : G> Szakal_: bo przeginacie
    Linia 906: [2022-02-11 00:29:28] [Output] : G> Szakal_: ostatni raz widzę cokolwiek pisane i prowokowanie do tobiasza
    Linia 916: [2022-02-11 00:29:44] [Output] : G> Szakal_: potem się dziwicie i udajecie ze nic nie wiecie
    Linia 926: [2022-02-11 00:29:57] [Output] : G> Szakal_: więc to jest ostatnie ostrzeżenie odemnie

Ale jak widać nie przyniosło do końca skutku i nadal była nagonka przez niektóre osoby na niego.

Każdy gracz spoza waszego okręgu przyglądając się temu czatu widzi, że coś jest nie halo i na kogo jest prowadzona ta cała nagonka. Niekiedy nawet komentując to po skończonym spamie o jednym i tym samym.
[2022-02-08 01:57:40] [Output] : G> mati2224: tak czytam wasze wypociny i troche mi was szkoda
[2022-02-08 01:58:08] [Output] : G> mati2224: bo szukacie przyslowiowego grzyba do dupy wszyscy
[2022-02-11 01:39:01] [Output] : G> ElCzefe: jaki ten czat piekny bez tych odchyłów 😮
[2022-02-11 01:39:07] [Output] : G> Mixed: xD
[2022-02-11 01:39:11] [Output] : G> Candy: Oj taaak
[2022-02-11 01:39:17] [Output] : G> Siekierka.UwU: to co ty tu jeszcze robisz?
[2022-02-11 01:39:31] [Output] : G> ElCzefe: piszę sobie z normlanymi ludzmi 😄

Na koniec chciałbym prosić Ciebie Volenir o dokładne sprawdzenie  i przeanalizowanie logów z czatu premium od dnia 08.02 do dnia dzisiejszego głównie w godzinach 00:00 - 1:30+/-, aby zrozumieć w pełni sytuację do jakiej regularnie dochodzi.

Wielka szkoda, że odczytałeś wiadomość prywatną ode mnie i nie chciałeś nawet odpisać. Cóż. Nie masz takiego obowiązku, ale to również mówi samo za siebie.

Poza tym nigdzie nie napisałam, że odrzucisz moją apelację. Napisałam dokładnie, że nie spojrzysz na nią obiektywnie z powodu znajomości ze SprytsBengiem. 

Skargę można przenieść do archiwum i zamknąć.

Rozwiązaliśmy z Szakalem wszystkie sytuacje prywatnie, wszystko zostało wyjaśnione, a wirtualne ręce zostały podane. 
W gwoli wyjaśnienia dla osób śledzących całą sytuację i jej rozwój - czasami potrzebna jest zwykła rozmowa i zrozumienie. Zarówno z jednej, jak i z drugiej strony. 

Myślę, że wszyscy jesteśmy wygrani.

4 minuty temu, niska napisał:

Skargę można przenieść do archiwum i zamknąć.

Rozwiązaliśmy z Szakalem wszystkie sytuacje prywatnie, wszystko zostało wyjaśnione, a wirtualne ręce zostały podane. 
W gwoli wyjaśnienia dla osób śledzących całą sytuację i jej rozwój - czasami potrzebna jest zwykła rozmowa i zrozumienie. Zarówno z jednej, jak i z drugiej strony. 

Myślę, że wszyscy jesteśmy wygrani.

Dokładnie, wszystko zostało wyjaśnione, doszliśmy do wspólnego zrozumienia całej sprawy 🙂 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.