Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na zsk

Osa.

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 18525
Login: Polok
Nick oskarżonego: zsk
Powód skargi: Oszustwo na tuning samochodu 
Data zdarzenia: kilka dni temu
Dowody: Gracz ogłaszał że sultan był ft 
Opis sytuacji: Kupiłem od gracza sultana id 5700 jak sam gracz ogłaszał był on ft ale jak się okazało podczas podjechania na diagnostykę pojazd nie posiadał: abs, mzn, rejestracji, aplikacji transportowej, body kitu.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: 1132890251_Zrzutekranu(853).png.59d720dc41abb8ef0469c12987f2c797.png

1. Zaczynając od początku wystawiałem tego sultana jako FT. Prawda jest taka, że prawie każdy wystawia pojazd jako FT gdy brakuje mu jednej czy dwóch rzeczy do totalnego FT.

2. W żadnym wypadku nie chciałem niczego ukryć, jeżeli Administracja jest w stanie proszę sprawdzić logi sprzed paru dni. Pisałem z dużą ilością osób i w momencie gdy ktoś zapytał czy pojazd jest Total FT zawsze odpisywałem, że brakuje mzn i abs. Wychodzi na to, że gracz Osa.dm po prostu mnie nie zapytał, a z racji, że pisałem z dużą ilością osób byłem pewien, że owy gracz wie, że pojazd nie posiada mzn i absa. Zresztą chyba jasne jest to, że jeżeli ktoś wystawia pojazd na sprzedaż i jest się nim zainteresowanym to zawszę się pyta czego pojazdowi brakuję do FT ewentualnie czy jest Total FT.

3. Jeżeli chodzi o aplikacje transportową i body kit to nawet się nie będę wypowiadał bo te rzeczy nie liczą się do FT co każdy dobrze wie. (W tym przypadku chodzi mi o konkretny body kit do sultana którego nikt nie montuje.)

4. Jeżeli chodzi o MZN to nikt nie montuje i raczej nie wlicza się również do FT do sultana z racji, że sultan posiada stockowo napęd 4x4.

5. Kolejna sprawa tyczy się tego, że gracz zaczął się odzywać do mnie dopiero po paru dniach od dobicia transakcji. Nie wiem czy myśli, że przepłacił i teraz chce chociaż jakąś część odzyskać czy coś w tym stylu aczkolwiek jest to trochę dziwne.

Pełny Tuning (FT/Full Tune) - pojazd, który zawiera pełne ulepszenia zarówno mechaniczne jak i wizualne (FM + FV), dodatkowo również każdy możliwy do zamontowania komponent na najwyższym poziomie (licząc się z definicjami FM oraz FV), wliczając najwyższe wartości punktów ECU, ciśnienia Turbo i inne podobne.

Jeżeli ogłaszasz pojazd jako FT to musi on być FT, nie działa to tak, że ktoś się musi dopytać czy dany pojazd jest Full Tune. Bodykit nie liczy się do tej definicji, natomiast, ABS, MZN, rejestracja, aplikacja transportowa już tak. @Osa.dm proszę o podesłanie dowodów, że owy pojazd nie posiada rejestracji, resztę mogę sprawdzić samemu.

To tak, podliczymy wszystko:

• MZN (Moduł Zmiany Napędu) 75000$ (75k)
  • ABS 15000$ (15k)
  • Aplikacja transportowa 15000$ (15k)
  • Rejestracja 12000$ (12k)

Co daje nam sumę w wysokości 117000$ (117k). @zsk posiadasz wystarczająco gotówki, aby zapłacić graczowi należne. Daję ci 24h od teraz na wpłate dla niego podanej kwoty. Przelewu możesz dokonać poprzez bank Los Santos (18525 UID). Poinformuj mnie o tym tutaj, jeżeli pieniądze zostaną przesłane.

Czyli mam rozumieć, że jeżeli ktoś wystawi np. Infernusa FT i ja go kupie i nie będzie w nim aplikacji to mogę napisać skargę tak? Przecież DOSŁOWNIE NIKT nie wlicza aplikacji transportowej do FT. Twoim tokiem rozumowania byłoby pełno skarg, że ktoś nie wspomniał o braku apki. 

Dobrze, to ostatnie pytanie brzmi czy jeżeli teraz zwrócę graczowi 117k to gracz ma obowiązek zamontować te części do tego sultana tak? Bo skoro "o szukałem" go na tuning do tego sultana to powinien zamontować te części. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.