Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na sadboy.

Candy

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 23912
Login: Candy
Nick oskarżonego: sadboy.
Powód skargi: Oszustwo podczas wymiany.
Data zdarzenia: 27.01.2022 koniec
Dowody: [2022-01-27 01:58:15] [Output] :
<< [40] sadboy.: mam jestera 6k id lampa vizu silniki
> [40] sadboy.: ile wołasz?
<< [40] sadboy.: dzis oferty mialem 240,250k
I wtedy gdy pytam o silnik to zaczyna pisać jego "znajomy"
[2022-01-27 01:55:25] [Output] : >> [40] sadboy.: silnik 3.7?
[2022-01-27 01:55:55] [Output] : << [113] .mientos.: 3,7 on z/w ma
[2022-01-27 01:56:32] [Output] : >> [113] .mientos.: 245 to uczciwa cena hehe i dobry usmiech dla szefa
[2022-01-27 01:56:52] [Output] : << [113] .mientos.: 347 i urzad sfok[2022-01-27 01:55:05] [Output] : << [40] sadboy.: 250 i urzad 😉
>> [113] .mientos.: a to ktĂłry sprzedaje wreszcie XD
[2022-01-27 01:57:39] [Output] : << [113] .mientos.: 247 i urzad
 << [113] .mientos.: sadboy.
[2022-01-27 01:58:10] [Output] : >> [113] .mientos.: gdzie
[2022-01-27 01:58:14] [Output] : >> [113] .mientos.: urzÄ…d sf?
[2022-01-27 01:58:15] [Output] : << [113] .mientos.: sfurzad
Opis sytuacji: Otóż zeszłej nocy dałem binda na og że kupie coś do 260k. Napisał do mnie gracz sadboy. że posiada jestera na 6k id vizu silnik i że miał oferty 240 250 k. Gdy negocjowaliśmy cenę spytałem o dokładną pojemność silnika, bo po samym napisaniu "silnik" nie da się nic stwierdzić. Wtedy do gry wkracza znajomy sadboy'a, .mientos. i pisze ze jest to 3.7. W pierwszej chwili nie zwróciłem uwagi, że pisał to .mientos. bo zazwyczaj odpisuje na /re. Gdy ogarnąłem że to gracz .mientos. napisał to spytałem, "który wreszcie sprzedaje", na co .mientos. odpisał że sadboy. Sadboy mówił że stoi też przy kosiarkach legancko, a był w przecho rozwalony. Gdy dokonaliśmy zakupu okazało się, że silnik to 3.5. W skrócie, sadboy. nie poinformował mnie o dokładnej pojemności silnika, a gdy sie spytałem o pewność to nie odpisał mi on tylko .mientos. i dodał że to sadboy sprzedaje. Nie pojechaliśmy na diagnostykę, bo sadboy'owi się śpieszyło ale nie jest to konieczność. Pytałem się na serwerze administracji i okazuje się że podlega to tak jakby oszustwie.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: https://imgur.com/a/1yxV5kR

Musiałem pójść z/w na chwilę, w tym czasie odpisał ci mój kolega, który się jak widzisz pomylił. Gdy już wróciłem co napisałem, chyba logiczne że powinieneś się dopytać mnie co do silnika ponieważ jestem właścicielem pojazdu? I powiedział bym ci iż silnik posiada silnik 3.5, ponieważ nie miałem nic do ukrycia. Bo jednak informacje od kolegi, nie zawsze będą pewne, co było łatwe żeby się domyślić. A co do tego że "stał rozwalony w przecho" naprawdę? 200$ wydane na naprawę aż tak bardzo boli?

16 minut temu, sadboy. napisał:

Musiałem pójść z/w na chwilę, w tym czasie odpisał ci mój kolega, który się jak widzisz pomylił. Gdy już wróciłem co napisałem, chyba logiczne że powinieneś się dopytać mnie co do silnika ponieważ jestem właścicielem pojazdu? I powiedział bym ci iż silnik posiada silnik 3.5, ponieważ nie miałem nic do ukrycia. Bo jednak informacje od kolegi, nie zawsze będą pewne, co było łatwe żeby się domyślić. A co do tego że "stał rozwalony w przecho" naprawdę? 200$ wydane na naprawę aż tak bardzo boli?

Spytałem się grzecznie czy Jester 3.7, nie odpisałeś mi. Okej, byłeś zw rozumiem, ale wiadomość widziałeś więc czemu odpisał twój kolega? I czemu nie będąc pewien napisał mi zły silnik?

Napisałem jeszcze raz, żebyś napisał dokładnie co ma i znowu nie podałeś silnika, więc uznałem że jest to 3.7 - tak twierdził twój kolega;)

Kolejna sprawa, skoro byłeś ZW a napisałem do ciebie "silnik 3.7" to skąd mentos wiedział że to napisałem? ;))

Chyba jak widzisz powiedziałem mu żeby ci odpisał bo skąd by wiedział? To ze widziałem to nie oznacza ze miałem czas odpisać, stałem już i zdejmowałem słuchawki gdy napisałeś wiec mu szybko powiedziałem żeby odpisał Ci, Napisałem Ci co ma dokładnie, nie napisałem jaki ma silnik ponieważ nie zapytałeś się o pojemność silnika więc jedynie napisałem ze ma "silniki" - w skrócie że są ulepszone, nigdzie nie wspomniałem że jest full/czy nie jest full bo o to nie zapytałeś się mnie już ostatecznie w urzędzie, więc jest to raczej jak widzisz twój błąd że się nie dopytałeś. Wystarczyło się dopytać bo jak już wspomniałem nie miałem nic do ukrycia oraz byłem pewny iż kolega napisał ci poprawny silnik.

1 minutę temu, sadboy. napisał:

Chyba jak widzisz powiedziałem mu żeby ci odpisał bo skąd by wiedział? To ze widziałem to nie oznacza ze miałem czas odpisać, stałem już i zdejmowałem słuchawki gdy napisałeś wiec mu szybko powiedziałem żeby odpisał Ci, Napisałem Ci co ma dokładnie, nie napisałem jaki ma silnik ponieważ nie zapytałeś się o pojemność silnika więc jedynie napisałem ze ma "silniki" - w skrócie że są ulepszone, nigdzie nie wspomniałem że jest full/czy nie jest full bo o to nie zapytałeś się mnie już ostatecznie w urzędzie, więc jest to raczej jak widzisz twój błąd że się nie dopytałeś. Wystarczyło się dopytać bo jak już wspomniałem nie miałem nic do ukrycia oraz byłem pewny iż kolega napisał ci poprawny silnik.

Widziałeś moją wiadomość i nie miałeś czasu poświęcić sekundy na odpisanie "tak" lub "nie" a miałeś czas powiedzieć koledze żeby mi odpisał tak? Przecież to się nie trzyma kupy XD

Kazałeś mu odpisać i źle mu podałeś silnik? Przecież mógł cię dopytać jaki ma silnik, albo ty mogłeś mu powiedzieć że to 3.5.

Widząc moją wiadomość powinieneś się upewnić że wiem jaki to silnik, nie napisałeś co ma dokładnie bo w słowie 'silniki" nie jest konkretnie podany ten jeden.

W skrócie chciałeś mnie porobić z kolegą i ci się udało, nawet nie umiesz się bronić bo wymyślasz historie że byłeś zw ale przy kompie i widziałeś moją wiadomość ale nie miałeś czasu XD 

Tak, bo widziałem twoja wiadomość w ostatniej sekundzie, jak napisałem wyżej. Nie podałem mu silnika, mówiłem wcześniej mu jaki ma więc myślałem ze wie, było się po prostu  zapytać jaki ma silnik a nie teraz próbować zwalić winę na mnie. Ja powinienem się upewnić czy wiesz jaki silnik ma pojazd? (XD) Chyba ty kupujesz ty zadajesz pytania itp., nie wiem czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem ale napisałem że "silniki" - w skrócie ulepszenia silnika, jeśli nie wiedziałeś o co chodzi to po raz kolejny się nie dopytałeś, każdy raczej by się domyślił o co chodzi lub się dopytał. Porobić? Wytłumaczyłem Ci że gdybyś się zapytał to bym ci powiedział jaki ma silnik, historie? Musiałem pójść z/w napisałem po prostu - w kolejnej wypowiedzi napisałem jak to wyglądało, tak nie miałem sekundy bo musiałem szybko odejść od komputera a ty akurat napisałeś więc szybciej było powiedzieć koledze żeby odpowiedział niż napisać. I muszę się tłumaczyć dlaczego musiałem odejść od komputera? (XD)

2 minuty temu, sadboy. napisał:

Tak, bo widziałem twoja wiadomość w ostatniej sekundzie, jak napisałem wyżej. Nie podałem mu silnika, mówiłem wcześniej mu jaki ma więc myślałem ze wie, było się po prostu  zapytać jaki ma silnik a nie teraz próbować zwalić winę na mnie. Ja powinienem się upewnić czy wiesz jaki silnik ma pojazd? (XD) Chyba ty kupujesz ty zadajesz pytania itp., nie wiem czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem ale napisałem że "silniki" - w skrócie ulepszenia silnika, jeśli nie wiedziałeś o co chodzi to po raz kolejny się nie dopytałeś, każdy raczej by się domyślił o co chodzi lub się dopytał. Porobić? Wytłumaczyłem Ci że gdybyś się zapytał to bym ci powiedział jaki ma silnik, historie? Musiałem pójść z/w napisałem po prostu - w kolejnej wypowiedzi napisałem jak to wyglądało, tak nie miałem sekundy bo musiałem szybko odejść od komputera a ty akurat napisałeś więc szybciej było powiedzieć koledze żeby odpowiedział niż napisać. I muszę się tłumaczyć dlaczego musiałem odejść od komputera? (XD)

Jakby no 2022-01-27 01:55:25] [Output] : >> [40] sadboy.: silnik 3.7?

Jest tu zapytanie o silnik, więc jak wróciłeś to mogłeś mnie o tym poinformować, oraz powinieneś się upewnić że kolega napisał dobry silnik. Oszukałeś mnie razem z nim i czekam na Administrację, pozdrawiam;)).

Skoro ty kupujesz to ty powinieneś się dopytać, chyba wiadome że kolega który nie był właścicielem pojazdu mógł się pomylić i powinieneś się dopytać mnie o pojemność silnika. Nie oszukałem, tylko ty nie dopytałeś się co do pojemności silnika o którą jest cała afera, wielokrotnie pisałem że gdybyś się dopytał powiedziałbym Ci o pojemności silnika i teraz swój błąd próbujesz przeistoczyć na to że cię oszukałem choć cena ulepszenia silnika nie jest aż taka duża.

13 minut temu, sadboy. napisał:

Skoro ty kupujesz to ty powinieneś się dopytać, chyba wiadome że kolega który nie był właścicielem pojazdu mógł się pomylić i powinieneś się dopytać mnie o pojemność silnika. Nie oszukałem, tylko ty nie dopytałeś się co do pojemności silnika o którą jest cała afera, wielokrotnie pisałem że gdybyś się dopytał powiedziałbym Ci o pojemności silnika i teraz swój błąd próbujesz przeistoczyć na to że cię oszukałem choć cena ulepszenia silnika nie jest aż taka duża.

Dalej nie rozumiesz widzę. Nie odpowiedziałeś mi kiedy zapytałem cię o silnik bo nie miałeś sekundy żeby mi odpisać a twój kolega podał mi złą pojemność chociaż razem gadaliście. 

@Candy oskarżony nigdzie nie poinformował cię, że pojazd posiada maksymalną pojemność silnika. To, że jego znajomy? Kolega? Czy ktokolwiek napisał w niedługim momencie od twojego pytania do niego, że pojazd posiada dany silnik nic nie oznacza. Powinieneś się dopytać u źródła, czyli sprzedającego pojazd, a nie tak naprawdę całkowicie niezwiązaną ze sprawą osobą i uwierzyć mu. (nie patrzymy na to czy to jego kolega etc. Mogła to być jeszcze jakakolwiek inna osoba). Oskarżony nie napisał nigdzie, że silnik pojazdu posiada maksymalną pojemność, a więc skarge odrzucam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.