Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Bezdomny zamarzł na mrozie, zima tysiąclecia nadeszła

_PeMaR_

Rekomendowane odpowiedzi

vHR0oo7.png

naTqDnE.png

Witam w tę mroźną zimę, która zawitała do San Andreas. Temperatury grubo poniżej zera, to norma. Odczuwać można skutki już teraz,
na początku stycznia. Po więcej informacji zapraszam do dalszej części artykułu.

VDgjwdI.png

Tego to się nikt nie spodziewał... mrozy i śnieg w całym San Andreas, nawet na pustyni w Tierra Ronada i Bone County, niespotykany widok 
dla wielu ludzi, jak i pierwszy taki. Zdaniem ekspertów nadeszła zima tysiąclecia. Temperatura w najzimniejszej części San Andreas, czyli
Angel Pine sięga już... -40 stopni Celsjusza, a na szczycie Mount Chilliad odczytano -47 stopni Celsjusza, a wiatr to ponad 100km/h. 
A ta pogoda przywędrowała do nas z bardzo zimnej Syberii, tam -50 to wiosenna temperatura. Skutki bardzo odczuwa port towarowy w Los Santos
Ocean Docks, woda na oceanie zamarza i pokrywa lodowa jest coraz grubsza, ta woda nie zamarzła tak od ponad 150 lat. Bardzo mało spotykane
zjawisko jest przed portem, korek statków, czekają aż lodołamacze złamią ten lód i będzie można płynąć. Bardzo dużym problem teraz są osoby
bezdomne, zostały one sam na sam z wielkim mrozem. Organizacje, które pomagają osobom bezdomnym, organizują ciepłe miejsca dla tych osób.
Jedna osoba z Angel Pine już poniosła skutki mrozu... zamarzła ona w nocy, przy cyganie, wszyscy mamy nadzieje, że jest to jedyna i ostatnia
osoba, która poniosła śmierć przez ten mróz. 

iyBM8nK.gif

asqln8z.gif

XGwBbve.png

Rolnictwo ucierpiało również, więcej o tym opowie wam rolnik z Flint County, który udzielił mi wywiadu. Zapraszam.

Gzqqb1L.png

R: Junior Reporter _PeMaR_   F: Rolnik z Flint County

R: Witam! Junior Reporter _PeMaR_ - Redakcja Project News.
F: Dzieńdoberek! W czym mogę pomóc?
R: Udzieli mi Pan wywiad, na temat tej zimy tysiąclecia?
F: Jasne, mogę opowiadać.
R: Jak zaskoczyła Pana ta zima, dobrze, że taka sroga przyszła, czy raczej źle?
F: Są plusy i minusy tego, bardzo ucierpiała moja farma, czuje, że długo po tej zimie ziemia będzie odmarzać, co spowoduje gorsze plony 
końcowo. Aż przypominają się stare czasy, kiedy w zimę właśnie był srogi mróz i pełno śniegu... ah piękne czasy. Dla wielu ta zima to plus,
najbardziej dla dzieci, jak widzę jak się bawią i cieszą tym śniegiem, to aż bym chciał wrócić na chwilę do dzieciństwa.
R: Słyszał Pan o bezdomnym z Angel Pine, który niedawno zamarzł na mrozie?
F: Tak słyszałem o tej akcji, z bezdomnym, jestem zaskoczony, że żaden mieszkaniec nie zareagował, a tym bardziej służby państwowe.
Jest mi szkoda tego człowieka, myślę, że już nigdy takie coś się nie powtórzy. Ja wsparłem właśnie organizacje, która pomaga bezdomnym i 
daje im schronienie, jest to bardzo dla nich potrzebne.
R: Według ekspertów podczas tej zimy, zdrożeją ceny wielu produktów, przez lód przy porcie towarowym w Los Santos. Myśli Pan, że będzie
kryzys gospodarczy?
F: Jest to nieuniknione, jakbyśmy się starali, podrożeją produkty, które się przewozi statkiem do naszego statku, zapewne żywność też, ale 
nie aż tak. Mamy wspaniały rząd w San Andreas i mam nadzieje, że poradzi sobie bardzo dobrze, z tą sytuacją.
R: To tyle pytań, kończymy ten wywiad, bo mroźnie tu, zapewne Panu też. Dziękuje za jego udzielenie i życzę miłej zimy i miłego dnia!
F: Ja również dziękuje, zachęcam wesprzeć wszelkie zbiórki, pomagające bezdomnym, jak i rolników. Do zobaczenia i miłego dnia!

GYr1Ld3.gif

XGwBbve.png

Mroźnie już tu na tym dworze, to na tyle w tym artykule i dziękuje za przeczytanie. Do następnego!

8eybfgF.png

Autor: @_PeMaR_

Grafiki: @kepuszek.cj

Korekta: @Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.