Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Tajemnicze i paranormalne zjawiska.

Neesqus

Rekomendowane odpowiedzi

NAGLOWEK.png
Informacje.png.cb1f7c639b8ec61c0b538a6093bf5755.png

Witam, z tej strony Trainee @Neesqus z Project News.
Dziś ukaże wam paranormalne zjawiska na terenie stanu San Andreas.
Serdecznie zapraszam do lektury.

1851338338_Artyku.png.ebc6752beb8a6423d795362819c663b9.png

Pierwszym zjawiskiem paranormalnym będą drzewa, które rosną na skos. Często się widzi, że drzewa rosną bardzo krzywo, ludzie się dziwią tym oraz polemizują, jak to jest możliwe, niektórzy nawet się boją. Rośliny te rosną tak, dlatego że są one najstarszymi drzewami, jakie dotychczas poznaliśmy. Niektóre z nich mają po 8 tysięcy lat, a to najstarsze - 9 i pół tysiąca lat. Przechodząc do sedna sprawy, drzewa rosną w poprzek, ponieważ zasiane one zostały bardzo długi czas temu i wskutek licznych ruchów płyt tektonicznych, ziemia pod nimi została zniekształcona, a więc drzewa zaczęły rosnąć w poprzek. Większość z nich rośnie również tak, że zasłania ich góra, lub większy pagórek, a więc mają dostęp do słońca tylko od strony wschodu, dlatego są jeszcze bardziej przekrzywione. Zrobiłem im parę zdjęć, efekt możecie znaleźć poniżej.

GIF2.gif
1922622806_Artyku.png.8954cca1180492b8e8f3cd88323b0afb.png

Następną sprawą, która jest bardzo tajemnicza, znajduje się w Back o Beyond. Usytuowana jest tam niezwykła rzeka, która posiada dwie strony. Pośrodku tej rzeki są skały i kamienie, które rozdzielają rzekę na dwie połowy. Pierwszy raz w życiu widzę, że w tak idealny sposób, rzeka się rozdziela oraz posiada taki kontrast. Fenomenem tego zjawiska jest to, że z jednej strony znajduje się woda czysta, a z drugiej bardzo zanieczyszczona, można by powiedzieć, że jest to po prostu błoto. Ludzie mieszkający w Back o Beyond mówią, że rzeka jest magiczna, a na pierwszy rzut oka tak nie wygląda. Czysta woda podobno ma właściwości lecznicze, a gdy się do niej wejdzie i zanurzy się całym, wyzdrowieje ze wszystkich chorób jakie, posiadamy. Natomiast woda zanieczyszczona jest straszna. Każdy, kto ją dotknie, a nawet się do niej za bardzo przybliży, ma pecha na następny rok. Sam nie wierzę, że rzeka ma działania magiczne, jednakże coś mnie blokowało i nie mogłem się do niej przybliżyć, aby zrobić dokładniejsze zdjęcia.

GIF1.gif

Najciekawszy temat zostawiłem na koniec, a teraz wam opowiem o paranormalnym świetle, które nie wiadomo skąd, świeci pod mostem i oświetla go od spodu. Nikt tak naprawdę nie wie, dlaczego od spodu tego mostu świeci niebieskie światło, lecz jest parę teorii. Jedną z nich jest mit sprzed 3 wieków, który mówi, że światło to pochodzi od czarodzieja, który chciał wykonać swój najpotężniejszy czar, mianowicie chciał przywołać potężnego boga piorunów o nazwie Volibear. Niestety czarodziejowi się to nie udało, został postrzelony piorunem i pozostało po nim tylko niebieskie światło, które nigdy nie zginie, ponieważ Volibear chce pokazać swą potęgę. Kolejną straszną teorią jest to, że zginęła tam kobieta, która się zagubiła i zamarzła na śmierć. Miała przy sobie tylko latarkę z niebieskim światłem, które zostało aż dotąd, żeby stanowiło ono przestrogę dla wszystkich ludzi. Reszta teorii, jakie udało mi się usłyszeć, są naprawdę beznadziejne, i widać, że są one wymyślone.

GIF4.gif

Pora na ostatnie zjawisko paranormalne, którym są.... DWA KSIĘŻYCE! Sprawa ta jest świeża, do tej pory na niebie był widoczny tylko jeden księżyc, który nawet nie raz odwiedziliśmy, ale ostatnio pojawił się drugi. Naukowcy badają tę sprawę bardzo dokładnie oraz starają się sprawdzić, co jest przyczyną pojawienia się drugiego księżyca.
Dziwne jest to, że gdy wyleci się w kosmos, ślad po księżycu zanika, nie można go nigdzie znaleźć, co jest sprawą naprawdę dziwną. NASA poważnie bada tę sprawę, wszyscy ludzie szaleją, ale oni próbują ich uspokoić, lecz jak się tu nie denerwować, gdy na niebie są dwa księżyce? Ludzie snują ciekawe teorie dotyczące tej kwestii, niektórzy twierdzą, że kosmici nasz straszą, bądź NASA chce wywołać strach, aby z nas wyciągnąć pieniądze. Przeprowadziłem wywiad ze znanym profesorem, Panem Connorem Evansem, proszę spojrzeć.

GIF3.gif
jWywiad.png.54bf0b39ccc0ebee865af63bea7a8d45.png

R - Redaktor @Neesqus | P - Profesor Evans

R: Witam, czy już możemy już zaczynać?

P: Tak, możemy.
R: To kapitalnie, chciałbym porozmawiać na temat drugiego księżyca pojawiającego się od czasu do czasu na niebie.
P: Rozumiem.
R: Czy znajoma jest już przyczyna pojawienia się na niebie kopii naszej naturalnej satelity.
P: Na razie nie, lecz domyślamy się już, dlaczego się tak dzieje.
R: Dobrze, a czy mógłby Pan nam uchylić rąbka tajemnicy?
P: Niestety nie, mamy surowy zakaz udostępniania jakichkolwiek informacji na ten temat, jedynie to, na jakim jesteśmy etapie.
R: No dobrze, w takim razie co Pan myśli o tej całej sprawie, czy powinna robić ona taki szum?
P: Oczywiście, naturalne jest to, że ludzie będą panikować, w zasadzie i ja panikowałem na początku.
R: Rozumiem, w takim razie, jeśli Pan nie może nam nic powiedzieć, to by było na tyle. Do widzenia!
P: Żegnam.

GIF.gif
Pasek.png.443d34f8dda725f8f5e25e8ab6c7a1fd.png
Dziękuje Państwu za przeczytanie mojego artykułu.
Mam nadzieję, że się spodobał i że zobaczymy się niebawem.

753513009_Pasekzlogo.png.3ec4bf42ebc58b30c1e1cd238607780f.png

Autor: @Neesqus

Grafiki: @Aiishan

Korekta:  @Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.