Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Porwanie dziecka na terenie Los Santos

Traperhoff

Rekomendowane odpowiedzi

SVyleAb.png

naTqDnE.png

Witam, jestem Traperhoff - Senior Pressman z Project News. W dzisiejszym artykule poruszę dość nieprzyjemny temat, chodzi o porwanie dziecka na terenie Los Santos. Dziecko, a w zasadzie dziewczynka została porwana dokładnie tydzień temu, czyli 31 grudnia. Rodzice po zauważeniu, że dziecko naprawdę długo nie wraca ze szkoły, postanowili zadzwonić na policję i zgłosić całą tę sprawę. Niestety nie wiadomo zbyt wiele na temat tej sprawy, ale udało mi się porozmawiać z pobliskim bezdomnym, który widział coś więcej. Bardzo serdecznie zapraszam do przeczytania mojego artykułu.

VDgjwdI.png

Kim jest porwana dziewczynka?

Porwana dziewczynka nazywa się Kasia Moder, urodzona została w roku 2009. Od urodzenia mieszka na dzielnicy El Corona, a chodzi do szkoły podstawowej, która znajduje się dosłownie kilometr od domu. Z Kasią nigdy nie było problemów, jest to pogodna oraz pozytywna dziewczynka, która jest bardzo grzeczna. Jej dotychczasowe wyniki w nauce są znakomite. W szkole ma dużo znajomych, jest po prostu lubiana. W dniu porwania była ubrana w białe buty, niebieskie jeansy oraz fioletową kurtkę. Przy sobie miała oczywiście plecak, telefon i słuchawki. Nigdy wcześniej nie zdarzało jej się wychodzić ze znajomymi po szkole, dlatego dla matki było to bardzo podejrzane. 

Miejsce zamieszkania Kasi Moder.

YsenBQP.gif

VDgjwdI.png

Informacje na temat porwania | NA GODZINĘ 18

W dniu porwania tak jak wspomniałem, Kasia była ubrana w białe buty, niebieskie jeansy oraz fioletową kurtkę. Posiadała przy sobie również telefon, który zawsze odbiera, nie było ani razu sytuacji, że matka dzwoniła do niej, a ona nie odbierała. Prawdopodobnie do porwania doszło około godziny piętnastej, gdzie dziewczynka wracała ze szkoły. Z nieoficjalnych faktów wynika, że nie mogła przejść więcej niż 600 metrów, bo nie uchwyciły jej kamery pobliskiego sklepu, a innej drogi do domu nie ma. Co dziwne ostatnie logowanie Kasi telefonu jest umiejscowione w szkole, gdzie średnio jest to możliwe, bo nigdzie nie ma tam jej telefonu, a więc najprawdopodobniej Kasia została uprowadzona tuż przed szkołą. Policja wstępnie ma scenariusz, że Kasia została zachęcona do podwózki przez nieznajomą osobę, która podawała się za znajomego jej rodziny, bądź kogoś jej bliskiego. Nie ma niestety jeszcze żadnych podejrzanych, a sprawa cały czas jest rozpatrywana przez policję w całym stanie Los Santos. Niestety na ten moment w tej sprawie nic więcej nie wiadomo.

VDgjwdI.png

Informacje na temat porwania | NA GODZINĘ 20

Drodzy państwo, mamy kolejne informacje na temat porwania dziewczynki w Los Santos. Na policje zgłosił się pewien bezdomny, który twierdzi, że widział Kasie w białym busie, jadącą w stronę domu. Policja niestety nie chciała mi zdradzić szczegółów rozmowy między nimi a bezdomnym i nie otrzymałem żadnych oficjalnych informacji z ich strony. Z tego powodu postanowiłem się sam osobiście udać do bezdomnego i stoczyć z nim krótką rozmowę na ten temat. 

XGwBbve.png

Rozmowa przeprowadzona została o godzinie 21, niestety było bardzo ciężko spotkać gdzieś świadka tej sprawy.

Gzqqb1L.png

RT: @Traperhoff| ROMAN: Bezdomny świadek

OP7EpSb.gif

RT: Dzień dobry panu, ponoć ma pan ważne informacje w sprawie zaginionej dziewczynki, czy to prawda?
ROMAN: Dobry, tak mam trochę informacji, a w zasadzie nie tylko informacji.
RT: Co pan ma oprócz informacji w tej sprawie?
ROMAN: Za 15zł mogę panu powiedzieć, a nawet to pokazać.
RT: *DAJE 15ZŁ* Proszę, proszę mówić.
ROMAN: A więc tak, siedziałem tutaj pod ławką, dosłownie pięćset metrów stąd gdzie nagle zauważyłem białego busa, nie przykułby mojej uwagi, gdyby nie siedząca na miejscu pasażerskim Kasia Moder, którą doskonale znam, jak i jej całą rodzinę. Postanowiłem zrobić zdjęcie tego busa i spytać jej ojca, kiedy sobie takie cacko kupił, wtedy myślałem oczywiście, że to Pan Władek, czyli ojciec Kasi. Coś mi nie pasowało, gdy ruszali, pan Władek nigdy nie jeździ szybko, a tutaj kierowca wystartował tak, że ledwo przyczepność w ostatniej chwili złapał, a pisk opon był niesamowity, proszę, niech pan spojrzy, do tej pory są ślady...
RT: Powiedział pan to wszystko policji?
ROMAN: Tak, oczywiście, że tak. Muszę pomóc znaleźć tego bandytę, który porwał Kasię.
RT: Czy coś jeszcze przykuło pana uwagę, gdy ten samochód tam stał, a potem ruszał?
ROMA
N: Tak naprawdę nie, wie pan, w tamtej sytuacji nie miałem pojęcia, że właśnie dochodzi do takiej tragedii, no bo kto by pomyślał.
RT: Rozumiem pana, a w którą stronę oni pojechali?
ROMAN: Początkowo byli ustawieni w kierunku domu, lecz po zatrzymaniu zawrócili i pojechali w boczną uliczkę, nawet nie wiem, jak ona się nazywa.
RT: Mogę zobaczyć zdjęcie tego busa?
ROMAN: Proszę bardzo.
RT: O boże, ja znam tego, znam tego busa.
ROMAN: Co?
RT: Przepraszam, muszę to zgłosić policji, odezwę się do pana, tutaj mój numer telefonu, proszę puścić sygnał.
ROMAN: Dobrze, czekam na telefon.

XGwBbve.png

Po skojarzeniu faktów udałem się od razu na policję, informując ich, że kierowcą tego busa najprawdopodobniej jest pobliski gangster, który właśnie ten pojazd zakupił od mojego wujka niecały miesiąc temu. Jest identyczny, jeżeli nikomu go nie sprzedał, to musiał być on. Wszystko powiedziałem policji od początku, do samego końca i udaliśmy się w miejsce jego zamieszkania. Tam na nasze szczęście bądź nie szczęście on był.

FueL7u8.gif

Miał w ręce pistolet i zdaje się, że dopiero wrócił do domu. Nigdzie nie było jego pojazdu, naszła mnie wtedy myśl, że może mu go ukradli, ale to były tylko myśli. Policja wezwała wsparcie, mi kazała się oddalić i po dojechaniu reszty jednostek wparowali mu do mieszkania, zabierając go na przesłuchanie. Podczas przesłuchania Eryk, bo tak na imię miał podejrzany, wszystkiego się wyparł i powiedział, że bus został mu skradziony w nocy i nie zdążył jeszcze tego zgłosić na policję. W tej sprawie było naprawdę wiele niewiadomych, a Eryk był jedynie podejrzany, nie był jednoznacznie porywaczem. Po przesłuchaniu policja musiała go puścić do domu, bo nie miała na niego większej ilości dowodów. Policja przez naprawdę sporo czasu starała się ustalić, kto był porywaczem. Uruchomione zostały wszystkie jednostki z Los Santos i nie tylko, a informacja o porwaniu dziewczynki wisiała na każdym słupie. W internecie aż huczało o tym, a podejrzanego nadal nie było. Mijały kolejne dni i tygodnie, sprawa powoli ucichała a dziewczynki, jak nie było, tak nie ma do tej pory. Oczywiście był mniejsze tropy, były również sprawdzane kamery pobliskiego terenu, lecz niestety nie było żadnych poszlak, które prowadziłyby do porywacza. Sprawdzone zostały wszystkie szpitale, w żadnym niestety dziewczynki nie było, rodzina zaczynała mieć naprawdę złe myśli. Policja była tak naprawdę bez radna, nie dało się ustalić, kim był porywacz, dlaczego to zrobił i przede wszystkim w jakim celu. Na ten moment pozostaje tylko mieć nadzieję, że dziewczynce nic nie jest i że lada chwila się odnajdzie cała i zdrowa. Służby oczywiście nie przestają działać, rodzina codziennie wywiesza nowe kartki informacją, że ich córka zaginęła i nawet zatrudnili prywatnych detektywów, którzy parę dni temu zaczęli swoją pracę, więc jak na razie nic więcej nie wiadomo. Bezdomny natomiast otrzymał pieniądze za pomoc w tej sprawie, policja razem z burmistrzem postanowiła mu przyznać 5000$, co go bardzo ucieszyło, natomiast martwiła go ta sytuacja, że Kasi nadal nie odnaleziono.

XGwBbve.png

Dziękuję bardzo za poświęcony czas na przeczytanie mojego artykułu, widzimy się już niebawem.

8eybfgF.png

Autor: @Traperhoff

Grafiki: @Aiishan

Korekta:  @Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.