Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na czajkoSKY

Qekuuu

Rekomendowane odpowiedzi

Temat wątku: Skarga na czajkoSKY

Login: Bartek58
Nick oskarżonego: czajkoSKY
Powód skargi: bezpodstawne zabieranie licencji
Data zdarzenia: 06.01
Dowody:  https://streamable.com/xs806s     https://streamable.com/x6ymj5
Opis sytuacji: Jechałem swoim pasem i dwóch graczy którzy nie znają KRD jechali pod prąd moim pasem, wjechałem w jednego i potem jak już odjeżdżalem zablokował mi 2 drogę i jeszcze żądał zapłaty za szkody. Supporter czajkoSKY nie wiem dlaczego ale mnie specowal i bez żadnego warn zabrał mi prawo jazdy na 5d za to że ktoś jechał pod prąd. Oczywiście osoby przez które to się stało nie zostały ukarane ani nic. Chciałbym odzyskać prawo jazdy i dostać rekompensatę, ponieważ straciłem zadanie dzienne i nie mogłem pracować w prawie żadnej pracy. Jest to moim zdaniem prawko za nic i nie z mojej winy.

1 godzinę temu, Bartek58 napisał:

Jechałem swoim pasem i dwóch graczy którzy nie znają KRD jechali pod prąd moim pasem, wjechałem w jednego i potem jak już odjeżdżalem zablokowałem mi 2 drogę i jeszcze żądał zapłaty za szkody.

Tak, gracze poruszali się nie swoim pasem, ale to nie powód, żeby specjalnie w nich wjeżdżać, niestety nagranie zostało przycięte na waszą korzyść i niewiele na nim widać oprócz samego momentu taranowania, więc muszę sprostować kilka szczegółów, które są tu kluczowe.

Zaczynając od tego, co nie było na nagraniu, a jest kluczowe w tej sprawie to trasa, którą przejechał patriot.

Spoiler

image.png.4b99c4b0d1024124dcd2d41264f9bcdb.png

Jak można zauważyć wyżej gracz skręcał z drogi koło urzędu na prostą do mechanika, mimo iż widział, że na lewym (z jego perspektywy) pasie znajdują się gracze, którzy poruszają się pod prąd i tak postanowił wybrać poruszanie się właśnie tym pasem co łączyło się ze stłuczką, której kierowca patriota nawet nie próbował uniknąć, chociaż, że miał taką możliwość.

Co do nagrań, to pierwsze jest tak przycięte, aby nie było widać jak specjalnie wybierasz lewy pas, na którym widać graczy łamiących KRD i w dodatku przyśpieszasz, a co do drugiego nagrania jest to sam link, który otrzymałem w apelacji, lecz nagranie zostało przycięte już po wrzuceniu na streamable, straciliśmy ciekawą część nagrania, na której było widać twoje „blokowanie” gracza, podczas którego prawie udało ci się go przepchać do zwężenia drogi oraz przejechać po jego dachu.

Spoiler

Strona bez problemu pozwala na edytowanie nagrań nawet po wrzuceniu ich i nie zmienia to w żaden sposób linku ani nie informuje w żaden sposób kiedy zostało edytowane

image.png.79d3dc125fb0438c339f959d3ad07bb6.png
image.png.25f37870f46b49a1f241dc0857d00c0a.png

1 godzinę temu, Bartek58 napisał:

Supporter czajkoSKY nie wiem dlaczego ale mnie specowal i bez żadnego warn zabrał mi prawo jazdy na 5d za to że ktoś jechał pod prąd. Oczywiście osoby przez które to się stało nie zostały ukarane ani nic.

Co do tego to specowałem cię, ponieważ dostałem na ciebie reporta co można potwierdzić logami, co do waran to nie mamy takiego obowiązku, ale zawsze staram się dać warna, lecz w twoim przypadku nie ma to najmniejszego sensu, tak samo jak zdejmowania ci kar, w każdej apelacji słodzisz jak to nie będziesz już tak robił, a twój spis wszystkich zpj w panelu mówi sam za siebie większa część twoich kar z ostatnich 3 miesięcy ma dopisek „dowód dostarczony administracji” więc nie są to bezpodstawne kary, a co do braku kary dla graczy nie jest to prawdą, że nie otrzymali niczego, jeden z nich dostał warna, ale drugiemu niestety nie zdążyłem nadać warna, bo zacząłeś taranować drugiego i musiałem się zająć tobą. Z mojej strony to tyle myślę, że wszystko wyjaśniłem, oczekuje na wypowiedź Administracji RCON.

Szybki edit bo nie chcę tego nigdzie upychać:
Gdybyś był pewny mojej winy i swojej niewinności, to przekazałbyś nagranie z cała sytuacją, a nie dokładnie przyciętą na kilkusekundowe momenty.

Spoiler

Jak można zauważyć wyżej gracz skręcał z drogi koło urzędu na prostą do mechanika, mimo iż widział, że na lewym (z jego perspektywy) pasie znajdują się gracze, którzy poruszają się pod prąd i tak postanowił wybrać poruszanie się właśnie tym pasem co łączyło się ze stłuczką, której kierowca patriota nawet nie próbował uniknąć, chociaż, że miał taką możliwość.

Dobra jakbyś był spostrzegawczy i byś zobaczył, że ten klip jest od mojego pasażera, który patrzył w osoby winne tej sytuacji. To nie wyklucza tego, że ja patrzyłem w prawą stronę by upewnić się, że żaden pojazd nie nadjeżdża z dużą prędkością i nie wyjadę mu przed maskę.

Spoiler

Co do nagrań, to pierwsze jest tak przycięte, aby nie było widać jak specjalnie wybierasz lewy pas, na którym widać graczy łamiących KRD i w dodatku przyśpieszasz, a co do drugiego nagrania jest to sam link, który otrzymałem w apelacji, lecz nagranie zostało przycięte już po wrzuceniu na streamable, straciliśmy ciekawą część nagrania, na której było widać twoje „blokowanie” gracza, podczas którego prawie udało ci się go przepchać do zwężenia drogi oraz przejechać po jego dachu.

Tak przyznaję się, że nagrania są przycięte ale nie sądzisz że wstawianie 5 minutowego klipa nie ma sensu? "blokowane" ty próbowanie kontynuacji jazdy i być miłym tym graczom nazywasz blokowaniem? Chciałem pojechać i już nie brać pieniędzy za wyrządzone szkody. I nie zauważyłeś, że to inny gracz cofnął żeby uniemożliwić mi dalszej jazdy? Przyspieszam? jak widać na klipie jechałem 60km/h, a mogłem równie dobrze więcej jechać?

Spoiler

tak samo jak zdejmowania ci kar, w każdej apelacji słodzisz jak to nie będziesz już tak robił

Może gdybym nie zważał to co piszę w apelacji i by nie zależało mi na licencji niemiałbym teraz prawka? Po ostatnim zabraniu licencji przez Banana99 pilnuję się żeby nawet nikomu nie wyjechać? 

Spoiler

a co do braku kary dla graczy nie jest to prawdą, że nie otrzymali niczego, jeden z nich dostał warna

Właśnie dla osób, które doprowadziły do wypadku, zagrożenia na drodze, skracaniu i jechaniu pod prąd dajesz warn, a mi? Nie pomyślałeś, że wygląda to trochę jak faworyzacja tym bardziej, że nie zrobiłem nic złego? Znaczy wiem ty widzisz tą sytuację jakbym nie wiadomo co zrobił, a może jeśli kilka razy ktoś w nich wjedzie nauczą się jeździć?

Spoiler

część twoich kar z ostatnich 3 miesięcy ma dopisek „dowód dostarczony administracji” więc nie są to bezpodstawne kary

Tak np. ostatnie prawko od Banan99 też było z dowodem, który co? Okazał się nie słuszny bo była to wina samej gry, a nie mojej. Jeszcze wcześniej od Szakal_ "celowo taranowałem" to co było nikomu ale to nikomu nie wyjechałem na tzw. czołówkę, a jak wyjechałem od razu płaciłem za szkody bo sam nie lubię jak jestem bezbronny, ktoś we mnie jedzie. Tylko licencję miałem zabraną dlatego, że ktoś nie patrzył, że mam pierwszeństwo przejazdu wyjeżdżał mi pod koła i się dziwi, że mam prawo nie wychamować?

49 minut temu, Bartek58 napisał:

Dobra jakbyś był spostrzegawczy i byś zobaczył, że ten klip jest od mojego pasażera, który patrzył w osoby winne tej sytuacji. To nie wyklucza tego, że ja patrzyłem w prawą stronę by upewnić się, że żaden pojazd nie nadjeżdża z dużą prędkością i nie wyjadę mu przed maskę.

Nie poruszałem tego że klip jest od pasażera, bo nie ma to najmniejszego znaczenia, widziałem jak celowo wjechałeś na lewy pas i spowodowałeś kolizje i tyle mi w zupełności wystarczy.

Tak przyznaję się, że nagrania są przycięte ale nie sądzisz że wstawianie 5 minutowego klipa nie ma sensu?

Cała sytuacja trwała mniej, niż minutę i śmiem twierdzić, że nawet 20/30 sekundowe nagranie wystarczyłoby, aby ukazać całe zdarzenie oraz ukazać moją winę, oraz twoją niewinność, ale z jakiegoś powodu nie chcesz przedstawić całego nagrania.

"blokowane" ty próbowanie kontynuacji jazdy i być miłym tym graczom nazywasz blokowaniem? Chciałem pojechać i już nie brać pieniędzy za wyrządzone szkody. I nie zauważyłeś, że to inny gracz cofnął żeby uniemożliwić mi dalszej jazdy?

Co do "blokowania" to nawiązywałem do twojej wypowiedzi, ale najwidoczniej źle ją zrozumiałem przez błąd składniowy.

2 godziny temu, Bartek58 napisał:

wjechałem w jednego i potem jak już odjeżdżalem zablokowałem mi 2 drogę

Może gdybym nie zważał to co piszę w apelacji i by nie zależało mi na licencji niemiałbym teraz prawka? Po ostatnim zabraniu licencji przez Banana99 pilnuję się żeby nawet nikomu nie wyjechać?

W spisie kar daty mówią same za siebie.

Spoiler

Kara od Banan99 2021-12-30, następna kara pojawiła się już 2022-01-04 od Hendersona, no i ostatnia ode mnie 2022-01-06 15:45:54.

Właśnie dla osób, które doprowadziły do wypadku, zagrożenia na drodze, skracaniu i jechaniu pod prąd dajesz warn, a mi? Nie pomyślałeś, że wygląda to trochę jak faworyzacja tym bardziej, że nie zrobiłem nic złego? Znaczy wiem ty widzisz tą sytuację jakbym nie wiadomo co zrobił, a może jeśli kilka razy ktoś w nich wjedzie nauczą się jeździć?

Był to tylko jeden wyjazd pod prąd, w dodatku gracze mają ledwo po 30h i brak kar w przeciwieństwie do ciebie.

Z mojej strony to tyle myślę, że wszystko wyjaśniłem, oczekuje na wypowiedź Administracji RCON.

Spoiler

Kara od Banan99 2021-12-30, następna kara pojawiła się już 2022-01-04 od Hendersona, no i ostatnia ode mnie 2022-01-06 15:45:54.

Kara od Banan99- unieważniona bo przez synchro.    Kara od handerson- przez to że typek wepchał się do tune i go nie wiedziałem i wjechałem.     Kara od Ciebie- nie wiadomo za co w sumie bo jak mogłeś jechać swoim pasem

Spoiler

Nie poruszałem tego że klip jest od pasażera, bo nie ma to najmniejszego znaczenia, widziałem jak celowo wjechałeś na lewy pas i spowodowałeś kolizje i tyle mi w zupełności wystarczy.

Kurczę przepraszam nie wiedziałem, że nie mogę wyjechać na lewy pas jak ktoś jedzie pod prąd i nie biorąc pod uwagę, że chciałem tam zawrócić, a nie wiem czy wiesz o takiej informacji ale jeśli zawracasz to z lewego pasa.

Spoiler

Cała sytuacja trwała mniej, niż minutę i śmiem twierdzić, że nawet 20/30 sekundowe nagranie wystarczyłoby, aby ukazać całe zdarzenie oraz ukazać moją winę, oraz twoją niewinność, ale z jakiegoś powodu nie chcesz przedstawić całego nagrania

Tylko wiesz, że to nie zmienia niczego w tej sytuacji nawet jeśli bym ci daj klipa 5 minutowego. I dobrze napisałeś ukazałem już twoja winę, a swoją niewinność, ponieważ to absurdalna sytuacja dostać prawko za jechanie swoim pasem nie uważasz?

10 godzin temu, Bartek58 napisał:

Tylko wiesz, że to nie zmienia niczego w tej sytuacji nawet jeśli bym ci daj klipa 5 minutowego. I dobrze napisałeś ukazałem już twoja winę, a swoją niewinność, ponieważ to absurdalna sytuacja dostać prawko za jechanie swoim pasem nie uważasz?

Tak jak pisałem wyżej, jeśli byłbyś pewien swojej niewinności, to bez problemu ukazałbyś całe nagranie, ale niestety prawda jest inna i w dodatku nie na twoją korzyść więc nie widzisz potrzeby ukazania jej.

Spoiler

Tak jak pisałem wyżej, jeśli byłbyś pewien swojej niewinności, to bez problemu ukazałbyś całe nagranie, ale niestety prawda jest inna i w dodatku nie na twoją korzyść więc nie widzisz potrzeby ukazania jej.

Jeśli znajdę ja jeszcze na kompie to potem wyśle

12 minut temu, Bartek58 napisał:

Zapoznałem się z nagraniem, tutaj ewidentnie widać, że celowo wjeżdżasz w graczy, dlaczego więc twierdzisz, że tylko oni są winni tej sytuacji?
Owszem - jechali pod prąd, ale dlaczego w nich wjechałeś? Dodatkowo, jak widać na drobnych fragmentach w dowodach, blokowałeś ich, wjeżdżałeś na jednego z nich - w jakim celu?

Spoiler

Zapoznałem się z nagraniem, tutaj ewidentnie widać, że celowo wjeżdżasz w graczy, dlaczego więc twierdzisz, że tylko oni są winni tej sytuacji?

Tak jak pisałem skręcając w prawo patrzyłem w lewą stronę by nikomu nie wymusić ale nie posiadam już swojego klipa bo po jakimś czasie mi się usuwają, klip jest od pasażera. 

Spoiler

Owszem - jechali pod prąd, ale dlaczego w nich wjechałeś? Dodatkowo, jak widać na drobnych fragmentach w dowodach, blokowałeś ich, wjeżdżałeś na jednego z nich - w jakim celu?

Nie widziałem ich bo patrzyłem w lewo i nawet bym się nie spodziewał, że ktoś mi może jechać pod prąd. Jak mogłem ich blokować? Tak jak pisałem chciałem odjechać i już bez reporta bez brania pieniędzy, a co gracz zrobił? Zaczął cofać i mi drogę blokować. To nie sądzisz, że zabranie licencji nie jest ani w 1% słuszne. 

Kara została nadana słusznie, biorąc pod uwagę Twoje wcześniejsze przewinienia została zastosowana wobec Ciebie, że tak ujmę, kara skalowana.

Nie otrzymano dowodów na przewinienia członka administracji, a co za tym idzie - postąpił zgodnie z jego postanowieniami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.