Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Coraz więcej pożarów

Vanissh

Rekomendowane odpowiedzi

ffgEJ4h.png

naTqDnE.png

Witam, z tej strony członek redakcji Project News @Vanisshed, w dzisiejszym artykule poruszę temat o nastającej ilości pożarów w mieście San Fierro, również udało mi się przeprowadzić trzy wywiady, zapraszam serdecznie.

Krótka notka
San Fierro to główne miasto, położone ono jest po lewej stronie San Andreas. Jest ono największym, jak i najbardziej rozwiniętym miastem.

VDgjwdI.png

W ostatnim czasie, na terenie miasta San Fierro, pojawia się wyjątkowo przytłaczająca ilość pożarów. Szkodzą one nam wszystkim, jak i nam ludziom, a także zwierzętom, widzę coraz więcej biednych zwierząt, które cierpią przez pożary, głównie są to ptaki, bo to one tracą swoje domy, czyli inaczej mówiąc drzewa. Jest wiele teorii na ten temat, przykładowo, że robią to wściekli mieszkańcy (nie wiadomo na co wściekli) lub wścibskie dzieciaki, są to najpopularniejsze teorie, które dotąd słyszałem. Również słyszałem, że zrobili to kosmici, ale nie ma się o co bać, ponieważ jest to niemożliwe oraz jest to prawdopodobnie tylko żartobliwa teoria. W dzisiejszych czasach trzeba zawsze nosić telefon przy sobie, żeby przykładowo mieć możliwość zadzwonić na straż pożarną, ewentualnie nosić pistolet na wodę. Trzeba życzyć naszym strażakom powodzenia, by dali sobie z tym wszystkim oraz jak jest to możliwe, postarać się pomóc w każdy możliwi sposób poszkodowanym ludziom, jak i zwierzętom.

FGYIfi8.gif

w0C5G9n.gif

Na ulicach takich jak: Esplanade East, Foster Valley, Downtown oraz Hashbury, najczęściej spotykane są pożary. Prosiłbym mieszkańców tych rejonów, o szczególną uwagę.
XGwBbve.png
Tak jak wspominałem, udało mi się przeprowadzić trzy wywiady, każdemu uczestnikowi zadałem te same pytania. Zapraszam do pierwszego wywiadu, został przeprowadzony z mieszkańcem miasta San Fierro, Bogdanem.
Gzqqb1L.png

R: Ja  MF: Bogdan

R: Witaj Bogdanie! Miałbyś chwilkę, żeby odpowiedzieć mi na parę pytań?

MF: Tak, mam chwilę, zaraz będę się zbierał do pracy.

R: Co Pan sądzi o ilości pożarów w ostatnim czasie na terenie San Fierro?

MF: Cóż mam rzec, ostatnio jest ich bardzo dużo. Ogień rozprzestrzenia się jak nigdy, ponieważ nie jest gaszony przez naszych strażaków.

R: Jak Pan myśli, kto za tym wszystkim stoi?

MF: Pewnie to te małolaty. Naoglądały się tych głupich gierek, a teraz proszę, podpalają lasy i domy.

R: Czy widzi Pan jakąś różnice w powietrzu?

MF: Osobiście nie widzę, ale babka sąsiada ostatnio źle się poczuła, to pewnie przez te pożary. Dzieciakom się w głowach poprzewracało.

R: Jakby Pan na to zaradził?

MF: Ja to bym sam wyszedł z wiaderkiem i to ugasił, ale ostatnio jak tak robiłem, to strażacy kazali mi się odsunąć i tego nie robić, oni wiedzą lepiej, może potrzeba ich teraz więcej?

R: Dziękuje Ci bardzo za odpowiedzenie mi na te pytania. Chcesz kogoś pozdrowić?

MF: Nie, już lecę do pracy, zarobić trzeba na życie.

XGwBbve.png

gaW2Le2.png

XGwBbve.png

W drugim wywiadzie udział wziął @Traperhoff.

Gzqqb1L.png

R: Ja T: @Traperhoff
R: Witaj @Traperhoff! Miałbyś chwilkę, żeby odpowiedzieć mi na parę pytań?

T: Hej! Jak najbardziej, a o co chodzi?

R: Chodzi o ilość pożarów w ostatnim czasie na terenie San Fierro
R: Co Pan sądzi o ilości pożarów w ostatnim czasie na terenie San Fierro?

T: Z tego, co udało mi się zaobserwować, jest dość dużo pożarów, najprawdopodobniej przez wysokie temperatury panujące aktualnie w San Andreas. Mimo wszystko nasza służba SAFD zawsze staje na głowie, by wszystkie pożary ugasić w jak najszybszym czasie i trzeba powiedzieć, że im się to w znacznej ilości przypadków udaje.

R: Jak Pan myśli, kto za tym wszystkim stoi?

T: Jak dla mnie główną przyczyną tych pożarów są wysokie temperatury, przez co samoczynnie niektóre rzeczy zaczynają się palić. Niektórzy też mają teorie, że na terenie San Fierro grasuje podpalacz, ale tak jak mówię, moim zdaniem jest to przez wysokie temperatury.

R:Czy widzi Pan jakąś różnice w powietrzu?

T: Tak naprawdę nie, co prawda jest ono bardzo ciepłe, więc jedyną różnicę, jaką zaobserwowałem to właśnie temperatura.

R:Jakby pan na to zaradził?

T: Nie da się na to zaradzić, nie jest to zależne od nas, od ludzi. Niestety jedyne co możemy na ten moment zrobić, to przeczekać to i w miarę możliwości kontrolować swoje pobliskie tereny szczególnie narażone na właśnie podpalenie się samoczynnie.

R: Dziękuje Ci bardzo za odpowiedzenie mi na te pytania. Chcesz kogoś pozdrowić?

T: Nie ma za co, pozdrawiam wszystkich graczy czytających ten artykuł.
XGwBbve.png

wjHZ16X.png

XGwBbve.png
W ostatnim wywiadzie udział wzięła nauczycielka, Pani Smith.

Gzqqb1L.png

R: Ja T: Nauczycielka

R: Dzień dobry Pani Smith! Miałabyś chwilkę, żeby odpowiedzieć mi na parę pytań?

T: Dzień dobry, ależ oczywiście!

R: Co Pani sądzi o ilości pożarów w ostatnim czasie na terenie San Fierro?

T: Myślę, że jest ich dość sporo.

R: Jak Pani myśli, kto za tym wszystkim stoi?

T: Nie mam żadnych podejrzeń, ale jak bym miała strzelać, są to osoby palące.

R: Czy widzi pan jakąś różnice w powietrzu?

T: Nie widzę.

R: Jakby Pani na to zaradziła?

T: Kazałabym policji stać i pilnować czy ludzie nie podpalają lasów lub nie wyrzucają papierosów, które nadal się palą.

R: Dziękuje Pani bardzo za odpowiedzenie mi na te pytania. Czy chce Pani kogoś pozdrowić?

T: Chciałabym pozdrowić Panią Teresę.
XGwBbve.png
7VR5xMN.png
XGwBbve.png
Dziękuje wszystkim za spędzony czas nad moim artykułem.

8eybfgF.png
Autor: @Vanisshed
Grafika: @Tomcio.
Korekta: @Tomcio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.