Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z Hoolyweed.

xHamster

Rekomendowane odpowiedzi

2mCG6Jd.png

naTqDnE.png

Witam Was wszystkich serdecznie! Z tej strony Pressman @xHamster z Project News!
Dziś chciałbym wam przybliżyć pewną osobę, niejakiego @HoolyWeed. Przeprowadziłem z nim wywiad oraz zadałem mu pytania dotyczące głównie jego osoby oraz frakcji, do której należy, czyli SATC.
Gzqqb1L.png
R: @xHamster H: @HoolyWeed.

R: Witaj! Czy mogłabym zająć Ci chwilkę i zadać kilka pytań?
H: Witam, z tej strony Starszy Kierowca HoolyWeed. z San Andreas Transport Corporation! Tak, z chęcią!

R: Cieszę się, że się zgodziłeś. Zacznijmy standardowo, opowiedz nam coś o sobie w kilku zdaniach.
H: A więc mam na imię Mikołaj. Chodzę do technikum w Łodzi. Na co dzień wychodzę na dwór ze znajomymi na deskę. Moim zainteresowaniem jest informatyka dokładniej technik grafiki oraz programowanie. Mam 16 lat, jak wspomniałem wyżej, chodzę do Technikum. W wolnym czasie lubię słuchać muzyki oraz pracować przy komputerze równie dobrze lubię się uczyć na podstawie filmików z YouTube'a jak programować/edytować kod. Zainteresowałem się tym od 14 roku życia. Wtedy wpadałem na pomysł, aby iść w tym kierunku, wiedząc, że w przyszłości można na tym dużo zyskać. Na co dzień jestem miłą, uprzejmą oraz opanowaną osobą. Gdy jeszcze nie było pandemii na świecie, zawsze po szkole z kolegą jechaliśmy na skatepark czy na różne spoty, by pojeździć na desce. Zazwyczaj większość dnia spędzam na powietrzu. Wykorzystuję ten czas dobrze oraz mądrze. Na deskę wychodzę, gdy jest ciepło i w miarę możliwości, zależy to wszystko od pogody danego dnia. Gdy są dni ponure, pada deszcz, staram coś wymyślić kreatywnego i zacząć to robić, aczkolwiek nie zawsze udaje mi się to wymyślić, gdyż mam dużo myśli w głowie. Staram się zachować kulturę wszędzie, aczkolwiek czasem mam momenty gdzie mogę wybuchnąć ze złości i pokazać negatywne strony. Na co dzień wykonuję swoje obowiązki tak jak każdy sprzątanie, pomaganie rodzicom. Charakter mam różny w zależności od dnia, zazwyczaj jest on pozytywny i dobrze odbierany u rodziny bądź znajomych, ale czasem mam momenty gdzie ten charakter się zmienia. W wolnym czasie lubię usiąść do MTA i się wyluzować, to jest ten moment gdzie mam chwile spokoju dla siebie oraz słuchać w tym czasie muzyki a szczególnie rapu. Rap słucham od dawna, wpadło mi to w ucho kiedyś i zaczął podobać mi się ten gatunek muzyki.

R: Jak długo grasz na serwerze ProjectRPG, jak na niego trafiłeś i dlaczego akurat ten serwer?
H: Swoją przygodę na owym serwerze zacząłem 17 listopada 2020 roku, jednakże nie była to codzienność grania, bo w tamtym czasie się zarejestrowałem. Po równym roku mijania rejestracji na serwerze zacząłem grać. Zachęcił mnie znajomy do gry na tym serwerze, jako iż spodobało mi się parę funkcji na serwerze, które inne serwery tego nie mają, postanowiłem zostać, gram od 15 listopada 2021 roku. Miesiąc temu zaczynałem przygodę na serwerze. Jak każdy gracz nowy dołączając na serwer, musi zarobić na swoje pierwsze auto. Więc postanowiłem, że się udam na magazyn zarobić swoje pierwsze pieniądze. Swoje pierwsze auto do poruszania się po mapie, kupiłem na giełdzie w San Fierro Foster Vallery, był to walton. Postanowiłem kupić auto, ponieważ był niezbędny do poruszania się po mapie, aby poznać położenie mechanika, giełd, prac, urzędu itp. Dlaczego? Jako iż w tamtym okresie była rekrutacja do STAC (San Andreas Transport Corporation) musiałem znać właśnie położenie mechaników itp. Zajęło mi kilka dni na zwiedzenie całej mapy i zapamiętanie wszystkich rzeczy. Powracając do początku, trafiłem na ten serwer sam, ale poniekąd przez kolegę @64Kosa, który zainspirował mnie przybyciem na serwer. Dlaczego akurat ten serwer? Wyjaśnienie jest proste, Dużo ciekawych prac się znajduje na serwerze, miła atmosfera. Serwer jest bardzo dobrze zoptymalizowany, ma wiele fajnych funkcji takich jak:

- Leczenie się (piciem, jedzeniem, bandażem),
- Funkcja wkładania rzeczy do bagażnika,
- /kable, bardzo fajna funkcja, gdy danemu graczowi padnie akumulator.

R: Całkiem zacnie się to prezentuje! Opowiedz nam o swoim majątku na serwerze, co w jego skład wchodzi oraz czy masz jakiś sposób na zarobek?
H: Co do majątku nie mam zbyt dużego - sam fakt, że gram miesiąc. Po miesiącu można zobaczyć, że mam ~ 350k. Posiadam waltona 1.1 PB, nic więcej. Odnosząc się do sposobu na zarobek, wystarczy ciężko pracować na serwerze i dobrze zarabiać, ale to nie wszystko. Zauważywszy, że na serwerze jest coś takiego jak handel pojazdami bądź punktami premium. Szczerze mówiąc, na handlu idzie bardzo dużo zarobić oraz zyskać na czasie.

ph6QYTi.gif

R: Na serwerze można Cię spotkać, jako kierowcę taryfy. Opowiedz nam coś więcej, o twoich obowiązkach, frakcji oraz samych zarobkach w niej!
H: Tak zgadza się, można mnie spotkać jako taryfę starszego kierowcy. Praca przyjemna polega na przewożeniu klienta z punktu A do punktu B. Czyli np. ze spawna SF, na magazyn. Jako pracownik SATC muszę wykazać kulturę na serwerze, jak i poza nim. Muszę znać dzielnice, o których wspomni klient podczas wysłania binda "Dokąd ma prowadzić nasz dzisiejszy kurs". Obowiązki jak obowiązki każdego pracownika, przestrzegać KRD, jak i zachować kulturę. Odnośnie do zarobków nie mogę udzielić informacji - jest ona poufna i tylko pracownicy mogą wiedzieć.

R: Rozumiemy, porozmawiajmy o biznesie, do którego należysz. Jakie są Twoje obowiązki w nim oraz jakimi cechami musisz się wykazać, będąc członkiem studia?
H: Biznes, do którego należę, nazywa się Project Film Studio. Dołączając do biznesu, trzeba się wykazać swoimi umiejętnościami i kreatywnością, nie jest to zwykły biznes, którego nie wymaga żadna z wyżej wymienionych cech. Obowiązki w biznesie są podobne jak w SATC, trzeba przestrzegać kultury oraz mieć ogromną wiedzę na tworzenie fajnych projektów. Jak wspomniałem wyżej, trzeba być kreatywnym oraz mieć doświadczenie w niektórych obowiązkach biznesu tj. montowanie filmów, graficy, scenariusze, reżysera, aktorzy.

R: Poleciłbyś innym graczom ten biznes? Czemu?
H: Z chęcią zapraszamy do biznesu. Polecam serdecznie. Dlaczego? Biznes jest przyjazny i dobrze prowadzony przez właściciela biznesu. O ubieganie się dołączenia do biznesu trzeba napisać rekrutację na forum. Biznes jest o tyle fajny, że można się wykazać kreatywnością i pomysłami. Można zaczerpnąć wiedzę od innych dot. pomysłu bądź nawet przekazać swoją wiedzę/umiejętności.

R: Grasz w inne gry bądź na innych serwerach MTA? Jak często i o jakiej tematyce?
H: Gram w inne gry, są to Euro Truck Simulator, CS:GO oraz Minecraft. Również gram na innym serwerze, konkurencyjnym, nazwy nie będę wymieniał, bo każdy go zna. Kwestia jest taka, że z serwera konkurencyjnego przeszedłem do was, jak wspomniałem w 3 pytaniu. Zależy od dnia, kiedy gram w MTA. Lekcje w szkole kończę zazwyczaj o godzinach popołudniowych 15/16. Więc do MTA wchodzę o 18/19. I zazwyczaj gram 3/4h dziennie, ale jak mówię, zależy od dnia. W weekendy i wolne dni gram dłużej niż w tygodniu. Przeciętnie jest to około 5/8h jak nie mam planów na dany dzień.

R: Czy kiedyś czułeś takie wypalenie, że chciałeś odejść całkowicie z MTA?
H: Tak miałem takie sytuacje na konkurencyjnym serwerze. W pewnym okresie dostałem taki ból, że znudziło mi się "tryhardowanie" kasy na serwerze. Wszystkie prace na Full Lvl. Chciałem zrobić 2 projekty, które zrobiłem i na serwerze zaczęło mi się nudzić. Kwestia czy chciałem odejść z MTA - odpowiedź brzmi NIE. Nie potrafiłbym odejść od sceny MTA po tylu tysiącach godzin spędzonych na serwerach i pozostawienie tam cennego czasu, który od siebie dałem oraz stworzyłem duży majątek.

R: Żałujesz spędzonych godzin na serwerach MTA? Czujesz, że mógłbyś je lepiej zagospodarować?
H: Nie żałuję tylu spędzonych godzin, poznałem wiele fajnych osób znajomych, z którymi mam dobry kontakt i dużo wspomnień. Czuję, że wątpię, abym mógł lepiej je zagospodarować. Jest, jak jest - czasu się nie cofnie.

R: Czy aktualnie posiadasz jakiś cel, który chciałbyś osiągnąć na serwerze ProjectRPG? Jeśli tak to, jaki on jest?
H: Posiadam cel uzbierać jak najszybciej milion gotówki serwerowej i będę myślał, na zakup lepszej furki. Chciałbym też osiągnąć wyższą rangę w SATC jak i Biznesie, też to jest cel.

R: Jaki był twój osobisty rekord, zarobienia pieniędzy w jednym dniu na ProjectRPG?
H: Nie chce kłamać, ale bodajże było to 30k.

R: Całkiem pokaźna suma jak w jeden dzień! Zbliżając się do końca materiału, masz ochotę kogoś pozdrowić?
H: Pewnie, pozdrawiam całe San Andreas Transport Corporation, Biznes Project Film Studio, @LuKeJ dobrą mordkę oraz kolegę, bez którego mnie tu by nie było @64Kosa Dziękuję za wywiad, pozdrawiam również @siema.

R: Serdecznie dziękuję za przeprowadzenie wywiadu. Współpraca z tobą to czysta przyjemność, życzę spełnienia marzeń na serwerze, jak i w życiu realnym!
H: Dzięki!

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News - Pressman @xHamster

Grafiki: @Aiishan

Autoryzacja: @Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.