Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na WhiteTiger

AlimentoS

Rekomendowane odpowiedzi

Login: AlimentoS_YT
Nick oskarżonego: @WhiteTiger
Powód skargi: Brak kompetencji na stanowisku Administrator.
Data zdarzenia: 19.11.2021 - 30.12.2021
Dowody: Opisze ładnie poniżej, w raz z dowodami.
(Informacja o skardze: https://imgur.com/a/cxvx8Y9 )
Opis sytuacji: 

Witam, na początku chciałbym zaznaczyć, że rozpocznę od wydarzeń najstarszych, a na końcu będą poruszał tematy najnowsze.

1. W dniu 19.11.2021 oskarżony członek administracji został wydalony z zarządu frakcji SATC.
Link do ogłoszenia: https://projectrpg.pl/topic/1807-ogłoszenia/?do=findComment&comment=204818
- Członek nie przyjmował zgłoszeń, bądź je olewał. 
- Wpisywał komendę /S2 w momencie, kiedy ktoś się do niego zbliżał.
- Nie korzystał z kodów frakcyjnych.
- Nabijał sobie minuty na spawnie m.in Las Venturas, gdzie ruch jest bardzo mały.
- Wykonywał raporty podczas służby, bez /S2, gdzie znowu nabijał sobie minuty.

W tym momencie każdy powie "Przecież został za to ukarany w frakcji" - owszem, został. Chodzi mi tutaj bardziej o to, żeby pokazać Szanowanej Administracji RCON, kogo mają na stanowisku Administratora jednego z najpopularniejszych serwerów na Polskiej scenie MTA.

2. Oskarżony zmienił frakcje. W dniu 24.11.2021 (5 dni po wcześniejszym zdarzeniu), oskarżony po raz kolejny pokazał brak kompetencji.
Jadąc jedną z popularniejszych tras w Los Santos, napotkałem lawetę pozostawioną przez oskarżonego na ulicy.
Link do skargi: https://projectrpg.pl/topic/30434-skarga-na-whitetiger-oskarżony-przez-alimentos/

Ponownie oskarżony został ukarany wewnątrz frakcyjnie i tym samym po raz kolejny pokazał swój brak kompetencji.

3. W dniu dzisiejszym tj. 30.12.2021 przeglądając forum napotkałem na skargę na oskarżonego WhiteTiger'a. 
W pierwszym momencie nie zdziwił mnie fakt, że kolejna skarga na niego jest, więc zaciekawiony jak tym razem pokazał swój brak kompetencji - zajrzałem.
Link do skargi: https://projectrpg.pl/topic/34092-skarga-na-członka-frakcji-whitetiger/

W tym przypadku na samym początku należy sprawdzić nagranie, na którym widać moment kiedy to oskarżony jakby nigdy nic wyjeżdża z tunelu, wprost na czołówkę.
Niby nic nowego, lecz zobaczyć można zero zainteresowania ze strony Administratora, który jakby nigdy nic jechał dalej i olał całą sytuację. Jakby nie patrzeć, zwykły gracz otrzymałby od razu zakaz prowadzenia pojazdów. Gdyby oskarżony Administrator wykazywał się kompetencją, zatrzymałby się, przeprosił lub/oraz zapłacił za szkody, a następnie jechałby dalej. Przynajmniej tak powinien zrobić lojalny gracz, a w tym przypadku mamy Pana Administratora, który był w tym samym momencie na duty.

Przejdźmy teraz do wypowiedzi Pana oskarżonego, który również i tutaj wykazuje całkowity brak kompetencji.

Wypowiedź nr 1.

Cyt. "Skarga pisana troszkę na siłe"
- Według Pana Administratora skarga nie ma sensu, gdyż nie zrobił nic złego. 

Cyt. "zwyczajnie zagapiłem się na reporta który widniał przez co jak wykonałem manewr skrętu"
- Widać, że Pan Administrator nie wziął sobie powodu, przez który został wydalony z zarządu frakcji SATC, do której teraz wrócił. Po raz kolejny wykonuje raporty będąc na duty. Czyli cała społeczność ProjecRPG ma wiedzieć, że "Administratorowi wolno" i ma prawo wymuszać pierwszeństwo, taranować i uciekać z miejsca zdarzenia? 

Cyt. "uszkodziłem Ci ten zderzak to za niego zapłaciłem"
- Zapłaciłeś, dopiero jak była skarga, a napisałem tak, żeby jakoś sie wybronić. Powinieneś przyznać się do winy od razu, szczególnie, że jest nagranie, a nie kłamać.

Cyt. "także nie rozumiem co ta skarga ma wnieść do tego wszystkiego"
- Tak jak wcześniej pisałem, według Pana Administratora nic się nie wydarzyło, skarga nie ma sensu, "Administratorowi wolno".

Wypowiedź nr 2.

Cyt. "Byłem wręcz pewny, że pieniądze przelałem a Ty mogłeś się upomnieć"
- Widać brak kompetencji, tak ciężko zrozumieć, że skoro staranowałeś, złamałeś KRD na służbie oraz regulamin serwerowy - to trzeba zapłacić za szkody? Za co on ma sie upominać? Za to, że Twoim obowiązkiem jest zapłacenie graczowi za szkody? Co ty myślałeś, że nie nagrał tego, dlatego możesz se jechać dalej? Śmieszny jesteś i żałosny.

Cyt. "(✔ Pomyślnie przelano 200$ do gracza Siekierka)"
- Gratulacje.

Cyt. "Następnym razem mozesz napisać to w gierce, a nie czekać na nie wiadomo co."
- TWOIM OBOWIĄZKIEM JEST ZWRÓCENIE KOSZTÓW, ZA TARAN GRACZA ORAZ PRZESTRZEGANIE KRD NA SŁUŻBIE. Nikogo nie interesuje, że robisz raporty na służbie + podczas jazdy, miałbyś godność i chociaż nie jeździłbyś po drogach San Andreas z odpalonym duty, skoro tak reprezentujesz serwer i administracje wśród graczy. 

Podsumowując, oskarżony nie powinien zajmować stanowiska, na jakim się znajduje obecnie. Psuje tylko dobre imię serwera jak i administracji. Na każdym kroku pokazuje brak kompetencji, robi coś źle i obwinia za to niewinnych graczy. "Administratorowi wszystko wolno"? 

Słowem zakończenia, @WhiteTiger - Skończ tą dziecinadę! Wiem, że masz obowiązek sie wypowiedzieć w ciągu 24h, ale jak masz zamiar nadal obwiniać każdego wokół Ciebie i nie widzieć swoich błędów - to się nie wypowiadaj!

Hej na wstępie skargi chcę zaznaczyć, że wymieniłeś rzeczy za które już zostałem ukarany (

11 minut temu, AlimentoS napisał:

W tym momencie każdy powie "Przecież został za to ukarany w frakcji" - owszem, został. Chodzi mi tutaj bardziej o to, żeby pokazać Szanowanej Administracji RCON, kogo mają na stanowisku Administratora jednego z najpopularniejszych serwerów na Polskiej scenie MTA.

Owszem zostałem ukarany słusznie i nie mam do tego żadnego problemu, gdyż kare jaką dostałem była słuszna.

11 minut temu, AlimentoS napisał:

2. Oskarżony zmienił frakcje. W dniu 24.11.2021 (5 dni po wcześniejszym zdarzeniu), oskarżony po raz kolejny pokazał brak kompetencji.
Jadąc jedną z popularniejszych tras w Los Santos, napotkałem lawetę pozostawioną przez oskarżonego na ulicy.

owszem zmieniłem frakcję, gdyż będąc trochę już w SATC  można powiedzieć, że "znudziła mnie wtedy monotonność pracy, gdyż na służbie przebywam swój większy okres czasu" Co do tej lawety gdy napisałeś na mnie skargę, owszem również poniosłem tego konsekwencje, oraz tam wytłumaczyłem czemu została tak postawiona nie inaczej. Nie rozumiem czemu nazwałeś to brakiem kompetencji.

12 minut temu, AlimentoS napisał:

W tym przypadku na samym początku należy sprawdzić nagranie, na którym widać moment kiedy to oskarżony jakby nigdy nic wyjeżdża z tunelu, wprost na czołówkę.

Wytłumaczyłem tam, iż czytałem wtedy reporta i nie zauważyłem gracza który tam stał i chciał mnie przepuścić. 

13 minut temu, AlimentoS napisał:

Niby nic nowego, lecz zobaczyć można zero zainteresowania ze strony Administratora, który jakby nigdy nic jechał dalej i olał całą sytuację

Chwilę po stłuczce już pisałem, że dam jak wypłacę pieniądze z bankomatu, gdyż nie posiadałem ich przy sobie, niestety gdy podjechałem na spawn San Fierro gdzie znajduję sie owy bankomat widocznie (Nie pamiętam) musiał wejśc klient przez co wyleciało mi to totalnie z głowy.

15 minut temu, AlimentoS napisał:

Jakby nie patrzeć, zwykły gracz otrzymałby od razu zakaz prowadzenia pojazdów

W takiej sytuacji wątpię, gdyż nie był to CELOWY taran, oraz miałem zapłacić graczowi ( już zapłacone) lecz tak jak opisałem wyżej przez klientów na spawnie San Fierro totalnie zapomniałem.

16 minut temu, AlimentoS napisał:

Gdyby oskarżony Administrator wykazywał się kompetencją, zatrzymałby się, przeprosił lub/oraz zapłacił za szkody, a następnie jechałby dalej. Przynajmniej tak powinien zrobić lojalny gracz, a w tym przypadku mamy Pana Administratora, który był w tym samym momencie na duty.

Tak, zgadza się lecz wracałem na Spawna San Fierro, gdyż jak wiadomo tam jest ruch- owszem i przez to, że czytałem owego reporta nie zauważłem tego momentu.

18 minut temu, AlimentoS napisał:

Cyt. "Skarga pisana troszkę na siłe"
- Według Pana Administratora skarga nie ma sensu, gdyż nie zrobił nic złego. 

Moim zdaniem mógł to samo załatwić na serwerze ze mną, niż pisać od razu skargę na forum.

19 minut temu, AlimentoS napisał:

Po raz kolejny wykonuje raporty będąc na duty

Nie wykonywałem reporta na duty, a go przeczytałem (Zanim napiszesz coś upewnij się)

26 minut temu, AlimentoS napisał:

- Zapłaciłeś, dopiero jak była skarga, a napisałem tak, żeby jakoś sie wybronić. Powinieneś przyznać się do winy od razu, szczególnie, że jest nagranie, a nie kłamać.

Byłem skłonny zapłacić po stłucze "[2021-12-29 19:44:25] [Output] : << [254] WhiteTiger: wyplace to dam." Nie napisałem tak by się wybronić.

31 minut temu, AlimentoS napisał:

- Tak jak wcześniej pisałem, według Pana Administratora nic się nie wydarzyło, skarga nie ma sensu, "Administratorowi wolno".

Znów bierzesz wyrazy ucięte z kontekstu, gdyż nigdzie nie wspomniałem 'Administratorowi wolno", sam dopisujesz swoje zdania.

35 minut temu, AlimentoS napisał:

- TWOIM OBOWIĄZKIEM JEST ZWRÓCENIE KOSZTÓW, ZA TARAN GRACZA ORAZ PRZESTRZEGANIE KRD NA SŁUŻBIE.

Jasne, masz rację dlatego od razu dziś rano poszedłem i przelałem mu 200$.

38 minut temu, AlimentoS napisał:

Podsumowując, oskarżony nie powinien zajmować stanowiska, na jakim się znajduje obecnie. Psuje tylko dobre imię serwera jak i administracji.

Rozumiem, że to jest Twoje zdanie.

40 minut temu, AlimentoS napisał:

Skończ tą dziecinadę! Wiem, że masz obowiązek sie wypowiedzieć w ciągu 24h, ale jak masz zamiar nadal obwiniać każdego wokół Ciebie i nie widzieć swoich błędów - to się nie wypowiadaj!

Dobrze wiem co mam robić, oraz nie potrzebuję Twoich rad co mam zrobić pod skargą na mnie. Również nie mam zamiaru obwiniać kogokolwiek, lecz wypowiedzieć się w niej według obowiązku, oraz jak to wyglądało.

Jako, iż ta skarga jest rozległa, zamiast całościowo, przejdę najpierw do postawionych Administratorowi zarzutów.

8 godzin temu, AlimentoS napisał:

1. W dniu 19.11.2021 oskarżony członek administracji został wydalony z zarządu frakcji SATC.
Link do ogłoszenia: https://projectrpg.pl/topic/1807-ogłoszenia/?do=findComment&comment=204818
- Członek nie przyjmował zgłoszeń, bądź je olewał. 
- Wpisywał komendę /S2 w momencie, kiedy ktoś się do niego zbliżał.
- Nie korzystał z kodów frakcyjnych.
- Nabijał sobie minuty na spawnie m.in Las Venturas, gdzie ruch jest bardzo mały.
- Wykonywał raporty podczas służby, bez /S2, gdzie znowu nabijał sobie minuty.

Nie jestem w stanie odnieść się do tego zarzutu, bo:
a) brak dowodów, podasz mi jakieś?
b) wykonywanie raportów podczas służby nie jest możliwe przez zastosowane systemy na naszym serwerze.

Link do skargi: https://projectrpg.pl/topic/30434-skarga-na-whitetiger-oskarżony-przez-alimentos/

Ponownie oskarżony został ukarany wewnątrz frakcyjnie i tym samym po raz kolejny pokazał swój brak kompetencji.

Dołączając do tego wyjaśnienia oskarżonego:

7 godzin temu, WhiteTiger napisał:

Co do tej lawety gdy napisałeś na mnie skargę, owszem również poniosłem tego konsekwencje, oraz tam wytłumaczyłem czemu została tak postawiona nie inaczej. Nie rozumiem czemu nazwałeś to brakiem kompetencji.

Same wyjaśnienia oraz kara zastosowana wobec członka frakcji (oskarżonego) wystarczają, aby stwierdzić, że nie jest to żadne uchybienie wobec regulaminu serwera oraz administracji; nie pokazuje niekompetencji z uwagi na to, że podał sensowny powód, co zresztą mogłeś przeczytać i wyciągnąć wnioski, a błędy, w dodatku tak mało szkodliwe zdarzają się każdemu.

3. W dniu dzisiejszym tj. 30.12.2021 przeglądając forum napotkałem na skargę na oskarżonego WhiteTiger'a. 
W pierwszym momencie nie zdziwił mnie fakt, że kolejna skarga na niego jest, więc zaciekawiony jak tym razem pokazał swój brak kompetencji - zajrzałem.
Link do skargi: https://projectrpg.pl/topic/34092-skarga-na-członka-frakcji-whitetiger/

Sprawa nie została rozpatrzona przez lidera frakcji, jednak można zauważyć niedopatrzenie Administratora w kwestii samej reakcji na kolizję - wywołało to nieporozumienie, jednak nie oznacza to, że Administrator nie miał woli naprawy swoich szkód, jak wyjaśnił w swojej wypowiedzi, na co oskarżający w poprzedniej skardze skwitował "okey". Co do samego procesu spłaty tego długu wobec gracza została ona koniec końców uregulowana w stosunkowo szybkim czasie, choć po przypomnieniu, jednak jestem w stanie przyjąć tłumaczenie oskarżonego w tej kwestii, że po prostu "wyleciało mu z głowy", bo musiał wypłacić.

Czekam na przytoczenie dowodów z punktu a) na początku mojej wypowiedzi, bo same słowa nic mi nie udowadniają, choćbym chciał nawet je przewertować w logach.

Dowód z punktu a) powinien znajdować się u lidera frakcji, przez którego został wydalony z zarządu.

W końcu oskarżony nie został wydalony z byle jakiego powodu, więc trzeba polegać na ogłoszeniu, które poszło do wiadomości publicznej, przez lidera frakcji SATC.
No chyba, że tak jak Volenir mówisz cyt. "b) wykonywanie raportów podczas służby nie jest możliwe przez zastosowane systemy na naszym serwerze.", w takim przypadku wina musi być po stronie lidera frakcji SATC, który takie zdanie zawarł (cyt. "wykonywania reportów podczas służby ( Bez /S2 )" ) w ogłoszeniu, przez co wprowadził graczy w błąd. 

Każdy gracz może polegać na tym ogłoszeniu:
image.thumb.png.68a8314cb22c022746f3e05e9e3c7845.png

Następnie gracz skojarzy (w większości przypadków) lub sprawdzi i wie, że WhiteTiger jest członkiem administracji. Tak tworzy się opinia.

Na końcu jeszcze chciałbym poinformować, że nie mówię o pojedynczych sytuacjach, tylko ogólnikowo o zachowaniu oskarżonego, których było w przeszłości więcej.

Mimo, że zapewne są "przedawnione", to i tak chciałbym je pokazać.

Inny przykład zachowania w przeszłości nr 1:
https://projectrpg.pl/topic/21535-skarga-na-whitetigernt/

Inny przykład zachowania w przeszłości nr 2:
https://projectrpg.pl/topic/18905-skarga-na-idk-oskarżony-przez-capslock/
(Wypowiedź nr 6 wraz z materiałem dowodowym, który jest tam zawarty)

"Zmiany w administracji" Ogłoszenia nr 43, 64

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.