Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Nowe oferty mieszkań możliwych do kupna

Traperhoff

Rekomendowane odpowiedzi

tK6Tcp6.png

naTqDnE.png

Witam, jestem Traperhoff - Senior Pressman z Project News. Dzisiaj poruszę temat najnowszych mieszkań możliwych do kupna, na terenie San Andreas. Pełny wgląd co do opisu mieszkań oraz ich ceny otrzymałem od firmy zajmującej się nieruchomościami, czyli S.A House Delivery. Jeżeli interesują państwa nieruchomości, kawałek ich historii oraz cena, to serdecznie zapraszam do przeczytania tego artykułu.

VDgjwdI.png

S.A House Delivery

Na samym wstępie przed raportami z najnowszymi mieszkaniami na terenie San Andreas, chciałbym trochę zaprezentować państwu bliżej firmę, która udostępniła nam dzisiejszy raport. Mowa tutaj oczywiście o S.A House Delivery, firma ta powstała w roku 1980 i od tamtego momentu, bez żadnej przerwy czynnie rozwija się na międzynarodowej scenie nieruchomości. Założycielem firmy jest David, syn sławnego projektanta mody, Hugo Bossa. David Boss, bo tak nazywał się jego syn, postanowił w roku 1980 otworzyć właśnie małe biuro zajmujące się sprzedażą, oraz podnajmem nieruchomości. Początkowo nie odniósł wielkiego sukcesu, ponieważ jego ceny oraz brak profesjonalizmu odrzucał klientów. Ceny były naprawdę sporo wyższe, aniżeli u konkurencji, a jakość mieszkań nie różniła się ani trochę. David Boss liczył, że jego nazwisko samo wykona za niego robotę, i właśnie przez nazwisko jego ojca odniesie sukces. Tak jednak nie było, co prawda szał na firmę początkowo był dość spory, ale po zainteresowaniu się głębiej tematem, zapoznaniem się z cenami i samą firmą ludzie zaczęli krytykować ową firmę. Po tych faktach David postanowił się zmienić oraz zmienić całkowicie wygląd i respekt swojej firmy. Zainwestował w piękny budynek, znajdujący się na dzielnicy Willowfield i właśnie tam założył biuro swojej firmy. Zatrudnił najlepszych agentów nieruchomości w całym Los Santos, a stawki, które zostały im zaoferowane były o wiele ciekawsze, aniżeli u konkurencji. Nie zapomniał również o social mediach, a jego nazwisko idąc w parze z nową jakością, oraz cenami naprawdę zaczęła kusić klientów, których było dziennie tyle, ile w poprzedniej odsłonie firmy przez miesiąc. Na obecny moment David Boss zatrudnia kilkunastu agentów nieruchomości, którzy starają się kupować oraz podnajmować mieszkania. Średnia ocena firmy, w popularnym serwisie Google wynosi 5/5 gwiazdek, czyli praktycznie lepiej być nie może. Każdy mieszkaniec Los Santos chwali sobie jej usługi, a osoby, które skorzystali przynajmniej dwa razy z ich usług, mogą liczyć na kartę stałego klienta i bonusy w przyszłościowych zakupach. Na stronie firmy, jest wszystko ładnie wypisane, które mieszkania są dostępne do kupna, a które do wynajęcia. Jest tam krótki opis mieszkania, cena oraz wszystkie najważniejsze informacje z daną ofertą związane. Nie zabrakło tam również czatu z konsultantami, praktycznie dostępnymi 24/7. Wchodząc na stronę, można także wysłać ofertę sprzedaży własnego mieszkania, gdzie eksperci zajmują się właśnie tymi sprawami, a gdy oferta będzie dość ciekawa osobiście, bądź telefonicznie eksperci odezwą się do osoby oferującej im własne mieszkanie. Głównymi ambasadorami firmy są Hugo Boss oraz Calvin Klein.

XGwBbve.png

Udało mi się przeprowadzić wywiad z ambasadorem firmy, czyli Calvinem Kleinem.

Gzqqb1L.png

RT: @Traperhoff| CK: Calvin Klein

RT: Witam serdecznie, dałby pan radę poświęcić mi dosłownie parę minut na udzielenie krótkiego wywiadu?
CK: Oczywiście, a na jaki temat?
RT: Chodzi mi o firmę, w której jest pan ambasadorem. Konkretniej chodzi mi o S.A House Delivery.
CK: Ah tak, i co w związku z tym?
RT: Na samym wstępie chciałbym zapytać, dlaczego akurat tej firmy jest pan ambasadorem i co wpłynęło na taką, a nie inną decyzję?
CK: Ambasadorem tej firmy zostałem tak naprawdę z tego powodu, że sam kiedyś postanowiłem zakupić dom poprzez agentów nieruchomości pracujących w tej właśnie firmie, udało mi się wtedy wynegocjować bardzo korzystną cenę oraz sam proces przebiegał bardzo profesjonalnie. David Boss, czyli właściciel odezwał się do mnie, po zobaczeniu jaką opinię wystawiłem na mediach społecznościowych firmy z pytaniem, czy nie chciałbym zostać ich ambasadorem, a ja wtedy bez żadnego zawahania zgodziłem się i przyjąłem tę ofertę. Na pewno swój udział miał także Hugo Boss, czyli mój znajomy po fachu, bo to on pierwszy zaproponował mi, abym skorzystał z usług firmy jego syna.
RT: Wow, naprawdę ciekawa historia, nie wiedziałem, że pan też kupił mieszkanie w tej firmie. Jak po takim czasie mieszka się panu w nim, o ile go pan nie zmienił?
CK: Nie zmieniłem, mieszkam w nim do dzisiaj i szybko zmiany nie planuję. Mieszka mi się bardzo dobrze, udało mi się znaleźć dom ze świetną lokalizacją, małym czynszem oraz bardzo dogodnym terenem, jeżeli chodzi o możliwości ogrodowe, bo jestem małym pasjonatem wszelakich roślin i kwiatów.
RT: A czy ma pan jakieś upominki za to, że reprezentuję pan tę firmę jako ambasador?
CK: Za bycie ambasadorem otrzymałem rabat na kolejne zakupy oraz zostałem wypisany w liście ważnych osób zespołu, która zresztą znajduje się w siedzibie firmy nad recepcją.
RT: To naprawdę zaszczyt dla pana, jak i dla tej firmy. Chciałem jeszcze spytać, jak układa się między wami współpraca, nie ma żadnych zgrzytów?
CK: Współpraca przebiega naprawdę bardzo dobrze, wszyscy się dogadujemy i szanujemy nawzajem. 
RT: A co powie pan osobom, które właśnie chcą kupić swoje mieszkanie, bądź je wynająć. Powinny skorzystać z usług tej firmy?
CK: Moim zdaniem jak najbardziej tak. Pozbędziemy się wszelakich problemów, które są nieuniknione przy kupnie lub wynajmie mieszkania. Dodatkowo ceny oraz jakość stoją naprawdę na dobrym poziomie, a firma jak najbardziej będzie chciała dostosować nasze oczekiwania do oferowanych rzeczy. Każdy znajdzie coś dla siebie i to o wiele szybciej, niż robiłby to na własną rękę. Podsumowując, polecam z całego serca.
RT: Dziękuję bardzo za wywiad, z mojej strony byłoby to na tyle. Życzę powodzenia w dalszej karierze prywatnej, jak i karierze bycia ambasadorem w firmie.
CK: Dziękuję również, miłego dnia.

VDgjwdI.png

Mieszkanie do wynajęcia | KOSZT NAJMU: 1600$ | CZYNSZ: 800$

Pierwszą prezentowaną przeze mnie ofertą, będzie mieszkanie do wynajęcia, znajdujące się na dzielnicy Sunrise. Budynek ten posiada naprawdę bogatą historię i tylko jedno mieszkanie w całym budynku jest możliwe do wynajęcia. Historia sięga nawet 1950 roku, gdzie właśnie ten budynek został wybudowany i pozostawiony do użytku dla ludzi. Nie było właściciela, a każda chętna osoba mogła sobie zamieszkać na tym terenie, jeżeli było jakieś wolne mieszkanie. Nikt nie wie, dlaczego tak się stało, czy właściciel taki miał plan, czy coś się w międzyczasie stało. Wielokrotnie urząd miejski starał się skontaktować z właścicielem, niestety bezskutecznie. Na całe szczęście owego budynku nie przejął urząd ani jakaś osoba prywatna, która mogłaby to w takim wypadku wykupić. Budynek nigdy nie był wolny, nigdy nie miał choć jednego wolnego mieszkania, a nawet jeżeli miał, to zajmowało się w ułamku sekundy, bo osoby chętne do zamieszkania czekały nawet po kilkanaście miesięcy na klatce, bądź pod klatką. Tam mieli parę kanap, gdzie nawet osoby niemające w budynku własnego mieszkania mogły się przenocować. Na obecny moment mieszkanie jest już wiekowe, nie możemy spodziewać się po budynku cudów, bo w końcu zostało wybudowane przeszło 70 lat temu, mimo to bardzo dobrze się trzyma, a osób chętnych na zamieszkanie w nim nie brakuje. Teraz cały budynek jest własnością firmy S.A House Delivery, gdzie oni każde mieszkanie wynajmują innym osobom. Prezentowane poniżej mieszkanie jest wolne, od niespełna dwóch dni. Ostatnim wynajemcą był starszy pan, który niestety musiał udać się do seminarium, dlatego postanowił oddać to mieszkanie, bo nie wiadomo jest, za ile wróci, a wtedy może zawsze znaleźć coś innego, zawsze to trochę do przodu z pieniędzmi, bo oczywiście, mimo że by go nie było, czynsz i koszt najmu musiałby płacić. Mieszkanie to posiada trzy pokoje, pomijając łazienkę oraz kuchnię. Sam wystrój jest dość starodawny, umeblowanie jest z drzewa brzozowego. Mimo swojego sporego wieku jest naprawdę zadbane. W kwotę czynszu wliczany jest koszt gazu, internetu, wody oraz prądu.

3nSBygC.gif

VDgjwdI.png

Mieszkanie do wynajęcia | KOSZT NAJMU: 2000$ | CZYNSZ: 950$

Druga oferta również dotyczy wynajmu mieszkania, znajdującego się tym razem na dzielnicy Mullholand. Z opowiadań miejscowych ludzi wynika, że budynek został wybudowany w roku 1970, gdzie wybudował go pewien emigrant z Kolumbii. Emigrant postanowił zamieszkać tutaj wraz z całą swoją rodziną, świeżo po wybudowaniu właśnie tego budynku. W samej budowie pomagała mu firma budowlana, niedziałająca już w tej dziedzinie od paru lat. Udało mi się również dowiedzieć, że najprawdopodobniej w tym mieszkaniu Kolumbijczyk przechowywał nielegalnie broń oraz narkotyki sprowadzone ze swojej ojczyzny. Miał plan na biznes, by nimi handlować, a broń chciał dostarczać do miejscowych gangsterów, gdzie miał zostać ich prywatnym dostawcą. Praktycznie codziennie w owym mieszkaniu była policja, bo sąsiedzi notorycznie zgłaszali tę sprawę, bo jeden z sąsiadów, gdy wracał do swojego domu, zauważył, że pod drzwiami Kolumbijczyka leży amunicja do broni, która prawdopodobnie mu wypadła. Pewnego razu policji udało się znaleźć broń i narkotyki, a handlarz został aresztowany, rodzina wróciła do ojczyzny, czyli do Kolumbii. Po tych zdarzeniach mieszkanie długo stało wolne, nikt nie chciał tam zamieszkać, do praktycznie zeszłego roku, gdzie agent nieruchomości firmy S.A House Delivery postanowił wykupić ten budynek. Niestety nie mam informacji, ile za ten budynek musiał zapłacić, ale wiem, że w samym mieszkaniu został przeprowadzony gruntowny remont, a na jego terenie powstał wielki basen, co na pewno przyciągnie klientów. Sytuacje z przeszłości mogą odrzucać potencjalnych klientów, ale nie ma się czego bać, wszystko zostało dokładnie sprawdzone, a samo przebywanie w mieszkaniu będzie bezpieczne i legalne. Po remoncie w budynku panuje dostojny nastrój, umeblowanie jest z białego tworzywa, bliżej mi nieznanego. W środku znaleźć możemy cztery pokoje, pomijając łazienkę oraz kuchnię. Każdy pokój jest dość mały, dlatego w pełnym komforcie będzie mogła w nim zamieszkać tylko jedna osoba. Wracając do historii budynku, która swoją drogą jest naprawdę bardzo bogata i chwilami mrożąca krew w żyłach, to można powiedzieć, że mieszkanie jak na swoje lata trzyma się bardzo dobrze. W kwocie czynszu mieszczą się wszystkie podstawowe opłaty, wliczając w to również internet oraz nadajnik cyfrowy.

qJrHhn4.gif

VDgjwdI.png

Mieszkanie do kupna | CENA: 125.000$

Trzecią prezentowaną przeze mnie ofertą, będzie mieszkanie do kupna, znajdujące się na dzielnicy Rodeo. Mieszkanie to zostało wybudowane w naprawdę dawnych czasach, a dokładniej w 1960 roku. Budynek ten wybudował miejscowy taksówkarz, gdzie wraz z rodziną mieszkał tam do praktycznie 1990 roku. Rodzina mu się wtedy powiększyła i mieszkanie nie starczało. Dlatego próbował je sprzedać, ogłaszając je na serwisach społecznościowych, oraz po prostu wywieszając plakat, że mieszkanie jest do kupna. Niestety nie było żadnego odzewu, choć lokalizacja i samo mieszkanie było naprawdę interesujące. Sam właściciel nie mógł dłużej czekać, bo naprawdę sytuacja ta była dość priorytetowa. Postanowił sprzedać mieszkanie urzędowi miasta, gdzie uzyskał zaledwie 40% wartości, którą mógłby uzyskać, gdyby był ktoś chętny. Po tych faktach urząd mający to mieszkanie na swoją własność postanowił również poogłaszać sprzedaż, ale także i wynajem. Mieszkanie zostało wynajęte, dla samotnej matki, gdzie praktycznie do 2013 mieszkała tam razem z synem. W końcu, gdy syn stał się pełnoletni i wyprowadził się z mieszkania, matka postanowiła również opuścić to mieszkanie, i wynająć coś w bloku. Urząd postanowił tym razem ogłosić tylko i wyłącznie sprzedaż budynku, gdzie firma właśnie opisywana w dzisiejszym artykule go odkupiła, za naprawdę atrakcyjną ofertę. W samym budynku znaleźć możemy 4 pokoje, oczywiście pomijając łazienkę oraz kuchnię. Niestety pokoje są dość małe, dlatego mieszkanie to nie sprawdzi się jako dom dla dużej rodziny. Same pokoje mieszkalne są utrzymane w naprawdę dobrym stanie, mimo sporego już wieku. Meble są z drewna, tym razem dębowego, co mi osobiście bardziej się podoba, jest bardziej klimatyczne. Gdy zdecydujemy się na zakup tego mieszkania, nie mamy żadnych dodatkowych opłat. Czynsz jest płacony przez tamtejszego sołtysa tej dzielnicy, każde mieszkanie liczące ponad 3 pokoje jest zwolnione z opłat podstawowych. Gdy będziemy chcieli mieć internet, to oczywiście za to będziemy musieli zapłacić z własnej kieszeni oraz zamontować nadajnik na własną rękę. Teren, który obejmuje własność mieszkania, jest dość mały i nie ma podwórka. Za domem jest jedynie mały plac, liczący niecałe 10-metrów, na którym możemy, chociażby zaparkować samochód. Główną zaletą tego budynku, jest jego sama lokalizacja. Jesteśmy praktycznie w centrum Los Santos i do wszystkich potrzebnych sklepów czy instytucji mamy bardzo blisko, zaledwie kilkanaście metrów. Dodatkowo mieszkanie umieszczone jest na dość wysokim terenie, gdzie mamy ładny widok na Los Santos.

gN3wTZH.gif

VDgjwdI.png

Mieszkanie do kupna | CENA: 155.000$

Czwarta oferta to mieszkanie możliwe do kupna, za naprawdę atrakcyjną kwotę. Mieszkanie znajduje się na dzielnicy Mullholand, której raczej nikomu nie trzeba przedstawiać. Na owej dzielnicy znaleźć możemy naprawdę najbogatszych ludzi, którzy zamieszkują tereny Los Santos, co oczywiście podbija prestiż samego mieszkania. Mieszkanie zostało wybudowane w roku 1990, gdzie głównym oraz pierwszym właścicielem był rolnik z pobliskiej wioski Blue Berry. Postanowił on wybudować małe mieszkanie, dla swoich dzieci, których marzeniem było zamieszkanie terenów Los Santos. Ich rodzina nie była aż tak bogata, by mogli sobie pozwolić na codzienne mieszkanie w tym mieście, dlatego przez 10 lat rolnik budował własnymi rękoma ten budynek, codziennie bez żadnej pomocy. Nie miał pieniędzy na wynajęcie firmy budowlanej, a wszelakie materiały potrzebne do budowy załatwiał sam na własną rękę, dlatego budowa tego mieszkania wyniosła go naprawdę mało, ale nie licząc czasu poświęconego na to. Jego rodzina nic o tym nie wiedziała, a jego dzieci otrzymali tę posiadłość na osiemnaste urodziny, sprawiając im tym samym naprawdę wielką niespodziankę. Miał dwójkę dzieci, a w zasadzie dwóch braci. Postanowili oni po tym fakcie zamieszkać razem, dopóki jeden z nich nie znajdzie sobie innego mieszkania, aby oczywiście było wszystko fair. Mieszkanie to było zamieszkiwane naprawdę przez spory czas, gdy oni postanowili pozakładać swoje rodziny, wtedy postanowili sprzedać ten teren. Wykupił je agent nieruchomości firmy, którą dzisiaj reprezentujemy. Cena, którą musiał zapłacić za ten teren, była naprawdę dość spora, lecz za takie widoki oraz lokalizacje warto tyle zapłacić, bo na pewno się to zwróci. W środku mieszkanie ma 6 pokoi, nie licząc łazienki oraz kuchni. Pokoje są naprawdę dość sporej wielkości, a piwnica będąca w tym budynku również jest zamieszkiwana, wliczone zostały z niej dwa pokoje. W środku panuje dość nowoczesny klimat, bo osoby mieszkające ostatnio w tym mieszkaniu zrobiły generalny remont. Co jeszcze bardziej podbija wartość tego mieszkania, a na pierwszy rzut oka środek jest fascynujący. Oczywiście nie ma tutaj porównania, do willi czy też innego bardzo drogiego apartamentu, lecz za tą cenę jest naprawdę bardzo dobrze. Czynsz za wszystkie opłaty, licząc oczywiście również internet, wynosi niespełna 700$, dlatego nie jest to jakaś spora kwota. Sam teren przed budynkiem jest niemały, na spokojnie możemy zaparkować swoje pojazdy czy też rozstawić ogródek. Obok mieszkania znajdziemy także garaż, który również jest wliczony w cenę. Zmieścimy w nim jeden pojazd, bo nie jest on jakichś sporych rozmiarów, ale sam fakt posiadania garażu jest naprawdę bardzo fajny, bo gdy będą jakieś mrozy, czy też gradobicia możemy swobodnie schować swój pojazd do garażu, nie martwiąc się przy tym o to, czy nic mu się nie stanie. Lokalizacja to kolejny argument, który przemawia za opłacalnością zakupu tego budynku, bo jesteśmy w jednej z najlepszych dzielnic w całym Los Santos.

M81KCMI.gif

VDgjwdI.png

Mieszkanie do kupna | CENA: 230.000$

Kolejna oferta to mieszkanie, za które musimy zapłacić już naprawdę większą sumę pieniędzy, bo od poprzednika jest droższa o około 90.000$. Samo mieszkanie znajduje się na dzielnicy Vinewood, więc raczej nikomu nie trzeba przedstawiać lokalizacji, w której znajduje się ten budynek. Każda osoba przebywająca, chociaż krótką chwilę w Los Santos musi kojarzyć tę dzielnicę. Mieszkanie zostało wybudowane dość niedawno, bo w roku 2000, gdzie pierwotnym właścicielem i budowniczym był miejscowy milioner, który specjalizował się właśnie w branży budowlanej. Milioner ten jest twórcą oraz budowniczym wielu budynków na tej dzielnicy, ale nie tylko. Jego dzieła możemy również podziwiać na dzielnicy Richman, gdzie udało mu się wybudować dwie naprawdę piękne wille, zamieszkane dzisiaj przez bardzo sławne osoby. Mieszkanie, które opisuje teraz, miało spełniać funkcję małego, kameralnego domku jednorodzinnego. To był strzał w dziesiątkę, po wybudowaniu, gdy właściciel wystawił ten dom na sprzedaż, oferta zeszła w ciągu kilku minut. Rodzina pochodząca z Angel Pine, przeprowadzająca się właśnie do Los Santos postanowiła kupić to mieszkanie, bo cena jak za lokalizacje oraz sam budynek była naprawdę atrakcyjna. Rodzina mieszkała tam naprawdę sporo czasu, bo postanowiła zmienić miejsce zamieszkania zaledwie rok temu, gdzie właśnie agent nieruchomości owej firmy postanowił te mieszkanie wykupić, wyremontować i na ten moment wystawić na sprzedaż. Rodzina, sprzedając ten dom, po tych paru latach zarobiła na nim naprawdę sporo, poprzez nachodzącą na miasto coraz bardziej inflacje. Wszystkie materiały oraz same działki bardzo podrożały, dlatego ten budynek udało się sprzedać praktycznie z dwukrotnym zyskiem, mimo wszystko dla agenta nieruchomości ta oferta również była atrakcyjna, biorąc pod uwagę dzisiejsze czasy i ceny w nich panujące. Co do samego mieszkania, w środku znajdziemy aż 7 pokoi, nie wliczając w to kuchni oraz dwóch łazienek. Sam styl będący w budynku jest naprawdę dość nowoczesny, ale nie przesadzony. Umeblowanie jest z drewna, co nikogo raczej nie dziwi, a konkretniej z sosny. Drewno to idealnie sprawdza się w takim budynku, gdzie tworzy to naprawdę bardzo fajny klimat. Łazienkę jedną znajdziemy na piętrze pierwszym, a drugą natomiast na piętrze pierwszym. Pokoje, które znajdziemy w mieszkaniu, są dość małe, lecz nie klaustrofobiczne. Za czynsz będziemy zmuszeni zapłacić 1000$, nie wliczając w to internetu. Porównując kwotę za czynsz, jaką będziemy musieli zapłacić z poprzednikami, tutaj jest dość drogo. Niestety na to nic nie da się zaradzić, takie ceny ustanowił i podpisał burmistrz dzielnicy, które zresztą panują od paru dobrych lat. Wracając jeszcze do samego terenu, obok budynku mieszkalnego znajdziemy również garaż, w którym zmieścimy na spokojnie dwa auta.

keC0zwN.gif

XGwBbve.png

Dziękuję bardzo za przeczytanie mojego artykułu, widzimy się już niebawem.

JT6VYg3.png

Autor: @Traperhoff

Grafiki: @Tomcio.

Korekta: @Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.