Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad ze sprzedawcą pirotechniki

EndriuK

Rekomendowane odpowiedzi

mijeAeT.png

naTqDnE.png

Witam z tej strony Junior Pressman EndriuK z redakcji prasowej Project News, dziś przygotowałem dla państwa wywiad ze sprzedawcą pirotechniki, który sprzedaj dla państwa Wystrzałowe rzeczy na sylwestra, znajduję się on na Spawnie San Fierro.

XGwBbve.png

kJU1qjQ.png

Gzqqb1L.png

R : Redaktor    S : Sprzedawca

R: Witam z tej strony Junior Pressman Endriuk z Redakcji Prasowej Project News, czy chciałby Pan udzielić wywiadu i odpowiedzieć na kilka moich pytań?

S: Witam, jak najbardziej jestem w stanie odpowiedzieć na pańskie pytania.

R: Dobrze, więc zaczniemy od tego, jak Pan się nazywa i skąd pan pochodzi, ile Pan ma lat ?

S: Nazywam się Magiks Afker, pochodzę z San Fierro, mam 29 lat.

R: Dlaczego to właśnie sprzedawaniem Pirotechniki Pan się zajmuje w tym pięknym dla nas okresie Nowego Roku ? 

S: Jeżeli nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o pieniądze, aktualnie pracuję jako kucharz w pobliskiej restauracji, mam urlop i dorabiam sobie w pracy, którą uwielbiam.

R: Wspomniał Pan, że uwielbia Pan tę pracę dlaczego ? Co przekonało Pana do Sprzedaży Pirotechniki ?

S: Jest to moje hobby, sam wytwarzam Rakiety i wyrzutnie rakiet u siebie w domu, oczywiście wszystko  legalnie mam na to pozwolenie.

R: Wow, myślałem, że Pan po prostu tylko sprzedaje, czy trudno jest przygotować taką wyrzutnię rakiet, bądź rakietę ?

Zhd4Lfc.gif

S: Oczywiście, początki są trudne, ale jestem na takim etapie, że wytwarzanie Rakiet bądź wyrzutni sprawi mi ogromną przyjemność, i radość testowania swojego dzieła.

R: Czy mógłby Pan opowiedzieć cos więcej, może jak przebiega taki proces wytarzania ? 

S: Jest to bardzo długi proces, myślę, że jest tu za dużo rozgadywania się, ale mogę zdradzić jak wykonać petardę hukową, jeżeli nie miałby pan nic przeciwko ?

R: Tak, proszę, jak najbardziej zdradzić nam, choć odrobinkę.

S: Budowa klasycznych petard hukowych nie jest zbyt skomplikowana. Do tekturowej tuby z lontem wsypuje się czarny proch lub proszek błyskowy. Wkład składa się najczęściej z węgla, siarki i azotanu potasu. ... Czasem dodaje się do tego także nadchlorany czy sole sodu i potasu.

R: Myślę, że to bardzo ciekawa odpowiedz z Pana strony, odbijmy nieco w inną stronę, co do sprzedawania petard, czy mógłby pan określić, jaki jest średni wiek kupujących ?

S: Jest to trudne pytanie, przychodzą do mnie ludzie z różnym wieku, wiadomo, najwięcej przychodzi do mnie młodszych ludzi w okolicach 18-30 lat, lecz zdarzają się takie przypadki, że przychodzi starsza kobieta ponad 60 lat.

R: Okej, a czy może miał Pan jakieś śmieszne sytuacje, gdy ktoś chciał zakupić pirotechnikę ?

S: Oh, jak najbardziej co roku mam, z czego się pośmiać, przyszedł wczoraj do mnie chłopczyk ok lat 14, chciał zakupić Rakiety, oczywiście nie zapytałem go nawet o dowód osobisty, bo widziałem, że jest za młody, lecz on wyciągnął legitymację szkolną, pomazana korektorem, ze zmieniana datą urodzenia. Na legitymacji widniała data, która sugerowałaby, że chłopczyk ma 75 lat.

R :Haha, tym miłym akcentem zakończmy ten wywiad, dziękuję Panu za udzielenie odpowiedzi na moje pytania, życzę spokojnej pracy i Miłego Nowego Roku.

S: Dziękuje również że mogłem opowiedzieć o swojej pracy, życzę Szczęśliwego Nowe Roku !

XGwBbve.png

naTqDnE.png

Stoisko z Fajerwerkami znajduję się na Spawne San Fierro, możecie Państwo zakupić Wyrzutnie rakiet i pojedyncze rakiety. Kupujemy je za walutę punktów Premium.

10pp - pojedyncza rakieta

150pp - wyrzutnia rakiet 20 strzałów

Pamiętajmy, że fajerwerków możemy używać od 30 grudnia 00:00 do 5 stycznia 23:59

XGwBbve.png

Dziękuje Państwu za przeczytanie mojego wywiadu, widzimy się niedługo.

JT6VYg3.png

Autor: @EndriuK

Grafika: @Aiishan

Korekta@Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.