Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Turbo

KibicNieLecha.60

Rekomendowane odpowiedzi

Login: KibicNieLecha
Nick oskarżonego: Turbo
Powód skargi: Reklamowanie innego serwera podczas pełnienia funkcji administracji na serwerze ProjectRPG.
Data zdarzenia: 6 grudnia 2021
Dowody: 

Opis sytuacji: Jak widać, nagrał filmik zachęcając do gry na innym serwerze niż ProjectRPG, podczas gdy jest w administarcji na ProjectRPG. Dla mnie jest to radykalne zachowanie, nie pamiętam kiedy ostatnio zachęcał do gry na naszym serwerze, bo tak dalekich dat wstecz nie pamiętam.

Cześć, wypowiadam się bo jest taki wymóg. 

Spoiler

Reklamowanie innego serwera podczas pełnienia funkcji administracji na serwerze ProjectRPG.

- Nigdzie w regulaminie serwera nie ma napisanego że osoba która jest osobą "medialną" musi nagrywać tylko i wyłacznie na tym serwerze, kanał tworzyłem przed ProjectRPG i nigdzie nie zobowiązywałem się że będę tylko z tego serwera nagrywał, poza tym nie powinno Cię i nikogo obchodzić co wrzucam na swoje social media. 

Spoiler

Jak widać, nagrał filmik zachęcając do gry na innym serwerze niż ProjectRPG, podczas gdy jest w administarcji na ProjectRPG.

- Nie widzę w tym nic złego, nie działam na szkodę ProjectRPG oraz nie stawiam go w złym świetle pod żadnym względem, nie zmuszam nikogo do sprawdzenia a zachęcam bo według mnie dany projekt jest warty uwagi, nagrywam sobie hobbistycznie i tak jak wspominałem nigdzie nie jestem zobowiązany ani nikt mi nie będzie mówił co mam wrzucać na mój kanał a czego nie.

Spoiler

Dla mnie jest to radykalne zachowanie, nie pamiętam kiedy ostatnio zachęcał do gry na naszym serwerze, bo tak dalekich dat wstecz nie pamiętam.

- Szczerze - Kto pytał? co do zachęcania do gry na serwerze byłem pierwszy oraz jedynym YouTuberem który nagrywał tutaj od początku serwera i nigdy się nie wypiął na niego w porównaniu do sezonowych "YouTuber'ów" którzy wchodzili tylko na serwer i nagrywali gdy był na tak zwanej "fali", kto jest starszym graczem to sam wie że na początku jak i do tego momentu robiłem wszystko co mogłem by zachęcić ludzi do rozgrywki oraz wesprzeć serwer z całych sił.

Cała sytuacja została również wyjaśniona z administratorem RCON Volenirem, również dodam że tam pisze odgórnie że jest to filmik z płatną promocją nigdy wcześniej nie nagrywałem tego typu odcinków więc może nie wyglądał on za dobrze w świetle innych ludzi i mam z czego wyciągać wnioski aczkolwiek dodam że bardzo żenujące jest to że potrafisz aż tak komuś wchodzić w życie i tyłek pisząc skargi za to co robi prywatnie, czekam co następne bo już mieliśmy skarge za jazdę po chodniku, teraz nagrywanie filmów na mój własny kanał, co następne? 

Wypowiadać więcej się nie będę bo jak napisałem, sprawa wyjaśniona została wyjaśniona z RCON parę dni temu i znają moją opinię na ten temat i ja ich również, tyle ode mnie.

Cała sytuacja została wyjaśniona między mną a członkiem administracji. W tym przypadku po przeprowadzonej rozmowie nie zamierzam zawieszać członka administracji serwera.

Warto nadmienić, że każdy z członków administracji reprezentuje serwer swoimi działaniami w Internecie, jednak nie ograniczamy ich konwencji twórczej oraz chęci grania na innych serwerach.

Turbo - nie ma znaczenia czy ktoś by nagrywał od początku istnienia serwera czy w środku, był tzw. "sezonowcem", bądź nie - zasady reprezentowania serwera same w sobie przedstawiają to, że jeżeli chcesz publikować materiały reklamowe z innego serwera, działasz na niekorzyść tych, które są w tej samej tematyce, zwłaszcza jeśli na którymś z nich posiadasz uprawnienia moderacyjne, co powoduje zachwianie etyczne oraz umniejsza Twojej wiarygodności/zaufaniu.

Na podstawie przeprowadzonej rozmowy prywatnej dochodzimy do porozumienia, Moderator opuszcza stanowisko w administracji serwera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.