Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na LOwerops

extasis

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, LOwerops napisał:

Możesz pokazać dowody , 2 sprawa jest taka że ja się nie znam na tuningach i zaufałem ci w słowo , i nie powinieneś kłamać przy ogłaszaniu pojazdu , to że ja stałem i patrzałem na diagno co ma, to nie znaczy że ja muszę się znać na tym.

To jak tak mówisz że się nie znasz, podliczę tobie cenę auta: 
Bazowy pojazd Jester w salonie stoi w cenie 180k-183k z silnikiem 2.9pb
TUNE
Ulepszenie silnika do poziomu maksymalnego: około 90k, Ecu v4, Turbo v5, Zestaw Wyścigowy, LPG 75L, AWD, Lampy:Aqua, Gwint zawieszenie, Felgi, Radio, Ogranicznik, Wykrywacz fotoradarów, Dod. klucz +VIZU ale tego już nie podliczyłem
PO DODANIU CAŁEGO KOSZTU TUNINGU I ODJĘCIU 50% NA PODSTAWIE DEMONTU WYCHODZI: 243,750$
Cena auta + tuning = ok. 420k

A auto sprzedałem ci w kwocie 340k

4 minuty temu, LOwerops napisał:

Tutaj gracz napisał że wyścigowy 3 którego już nie ma , oraz że brakuje "parę drobnych rzeczy", a brakuje licznika poserzen szyb baku ABS  i jeszcze dużo można wymieniać , dla mnie zostałem oszukany, oraz to nawet nie jest pft gdzie mi na serwerze to przedstawiał

Screenshot_2021-11-14-10-57-29-359_com.discord.jpg

na dc pisałem to co byłem w stanie zapamiętać, dlatego dopisywałem CHYBA, czyli byłem nie pewny żeby nie wprowadzić cię w błąd. byłeś również na diagno sam poprosiłeś i się zgodziłem, stałeś i patrzyłeś ten tuning, więc widziałeś to co ma, a to czego nie ma. wymówka że się nie znasz, jest nie odpowiednia

+DC to miejsce gdzie nie można wziąć wszystkiego na poważnie, najwiarygodniejszym miejscem ustalania transakcji jest w grze, wtedy administratorzy, lub inni, mają logi 😉

1 minutę temu, chari napisał:

na dc pisałem to co byłem w stanie zapamiętać, dlatego dopisywałem CHYBA, czyli byłem nie pewny żeby nie wprowadzić cię w błąd. byłeś również na diagno sam poprosiłeś i się zgodziłem, stałeś i patrzyłeś ten tuning, więc widziałeś to co ma, a to czego nie ma. wymówka że się nie znasz, jest nie odpowiednia

Co mi z tego że patrzałem ? Na serwerze też na Spawnie coś mówiłeś że pft a nie każdy się musi znać , a to nie jest wymówka.

Teraz, mirek_mefedron napisał:

Zgodnie z regulaminem, coś takiego jak "PFT" nie ma, jest pojazd albo "FT" albo nie jest "FT".
@charidlaczego na dc pisałeś że auto ma następujące braki, a finalnie okazuje się że ma ich więcej?

napisałem tak, żeby już nie pisać po kolei co ma a czego nie ma, tylko konkretnie czego brakuje żeby był ów FT. podczas prowadzonej rozmowy na dc, byłem mocno zajęty więc sam widzę że parę rzeczy mi z głowy wypadło, ale na w skutek tego, mam logi jak przedstawiałem graczowi auto na diagnostyce, podawałem ile kosztuje tuning itp.

3 minuty temu, LOwerops napisał:

A co a administracja nie ma ?

ty powinieneś mieć 😉

4 minuty temu, chari napisał:

napisałem tak, żeby już nie pisać po kolei co ma a czego nie ma, tylko konkretnie czego brakuje żeby był ów FT. podczas prowadzonej rozmowy na dc, byłem mocno zajęty więc sam widzę że parę rzeczy mi z głowy wypadło, ale na w skutek tego, mam logi jak przedstawiałem graczowi auto na diagnostyce, podawałem ile kosztuje tuning itp.

ty powinieneś mieć 😉

To że przedstawiales mi auto na diagnostyce to nic nie znaczy , dlatego że ja ci zaufałem słownie nie znając się na tuningach...

12 minut temu, chari napisał:

+DC to miejsce gdzie nie można wziąć wszystkiego na poważnie, najwiarygodniejszym miejscem ustalania transakcji jest w grze, wtedy administratorzy, lub inni, mają logi 😉

Byłeś tak zajęty że odpisywales po 20 sekundach od napisania do ciebie.. co do tego że najlepiej jest coś ustalać na serwerze to sam do mnie napisałeś pierwszy 😏

4 minuty temu, LOwerops napisał:

To że przedstawiales mi auto na diagnostyce to nic nie znaczy , dlatego że ja ci zaufałem słownie nie znając się na tuningach...

kolego, nie dość że brakuje ci dowodów na to co piszesz, to ja mam logi jak pisałem ci ile auto jest warte, jeszcze wtedy cenę opuściłem

3 minuty temu, chari napisał:

kolego, nie dość że brakuje ci dowodów na to co piszesz, to ja mam logi jak pisałem ci ile auto jest warte, jeszcze wtedy cenę opuściłem

dowód na to? nie przypominam sobie

A co ma wartość do tuningu?

Zobacz na DC w tej samej minucie odpisujesz co do ciebie napisałem 🤔😅 jeżeli chodzi o tuning.

5 minut temu, LOwerops napisał:

Byłeś tak zajęty że odpisywales po 20 sekundach od napisania do ciebie.. co do tego że najlepiej jest coś ustalać na serwerze to sam do mnie napisałeś pierwszy 😏

bodajże byłem podczas rozgrywki w innej grze, nie wypisałem wszystkiego, lecz załagodziłem to tym że na diagno pokazałem ci, widziałeś wszystko tu nawet nie chodzi o to czy sie znasz na tuningu czy nie, podałem ci cenę jaka wychodzi za to wszystko, i tu się nie mylę bo na aktualne ceny tuningu to jest odpowiednia cena

1 minutę temu, LOwerops napisał:

A co ma wartość do tuningu?

to że auto nie jest warte 280k, tylko 420k, 340k to racjonalna cena

8 minut temu, LOwerops napisał:

+ nawet na tym twoim dowodzie widać że nie odpisywałem po tych 20 sekundach, raz odpisałem odrazu a więcej, kilka minut po

6 godzin temu, mirek_mefedron napisał:

Z racji że nie podałeś wszystkich braków, jeszcze raz zaproponuję cofnięcie transakcji.

cofnięcie transakcji, nie. proponuje graczowi na dc zmniejszenie raty, lecz gracz na początku mi zaproponował że odda tylko 5k. teraz zaproponował 10k, co moim zdaniem jest zdecydowanie za mało. proponuje graczowi zmniejszenie raty do 20k-15k.

2 minuty temu, chari napisał:

cofnięcie transakcji, nie. proponuje graczowi na dc zmniejszenie raty, lecz gracz na początku mi zaproponował że odda tylko 5k. teraz zaproponował 10k, co moim zdaniem jest zdecydowanie za mało. proponuje graczowi zmniejszenie raty do 20k-15k.

Jesteś świadomy tego, że osoba oszukana na tuning może napisać skargę i będziesz zmuszony oddać koszty montażu części? 
Myślę, że odmiana będzie dla was najlepszą opcją.

19 minut temu, mirek_mefedron napisał:

Jesteś świadomy tego, że osoba oszukana na tuning może napisać skargę i będziesz zmuszony oddać koszty montażu części? 
Myślę, że odmiana będzie dla was najlepszą opcją.

uważam że dc jest mało wiarygodnym źródłem, napisałem tam tylko kilka rzeczy, bo nie pamiętałem na pamięć co dokładnie miało auto. wtedy nie mogłem wejść na serwer i samemu sprawdzić co ma. dlatego gdy już spotkałem się z graczem na serwerze, wszystko pokazałem na diagnostyce, gdzie również ja przypomniałem sobie dokładnie to co ma auto, wtedy zaproponowałem cenę i potwierdziłem dlaczego akurat taka cena (logi poniżej)

Spoiler

[2021-11-10 18:08:21] [Output] : (210) LOwerops: diagno
[2021-11-10 18:08:24] [Output] : (300) chari: jasne
PO ZOBACZENIU DIAGNO
[2021-11-10 18:09:55] [Output] : (300) chari: tuning ogolnie wyceniasz tak ze dodajesz wszystko i odejmujesz 50%
[2021-11-10 18:10:09] [Output] : (210) LOwerops: i co mi z tego?
[2021-11-10 18:10:09] [Output] : (300) chari: czysty jester w salonie stoi  chyba cos kolo 190k mi sie wydaje
[2021-11-10 18:10:18] [Output] : (300) chari: po dodaniu wychodzi 405k ok.
[2021-11-10 18:10:30] [Output] : (210) LOwerops: 340?
[2021-11-10 18:10:45] [Output] : (300) chari: ze 315k na teraz i 25k w raty?
[2021-11-10 18:10:58] [Output] : (210) LOwerops: e
[2021-11-10 18:11:17] [Output] : (210) LOwerops: no tak

(po tym pojechaliśmy na urząd i dopięliśmy wszystkiego w urzędzie)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.