Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Nagrywanie wstecz (2 sposoby)

BasteeK.ddl

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim!

Dzisiaj chciałbym wam zaprezentować jak nagrywać wstecz. Aktualnie posiadam 2 sposoby, gdyby ktoś miał więcej sprawdzonych sposobów to proszę napisać mi w wiadomości prywatnej na forum!

SPOSÓB 1

Takie nagrywanie wstecz może się bardzo przydać, na wszelki wypadek jakby ktoś w Ciebie celowo wjechał, ewentualnie jakby Ciebie z serwera wyrzuciło podczas pracowania na kutrach lub sweeperach a Ty nie zdążyłeś screenshot'a zrobić ile kilogramów miałeś. 

Na początek musicie pobrać darmowy program OBS (Open Broadcaster Software). Następnie obejrzeć poradnik niżej i ustawić wszystko pod siebie. 

!!! Chciałbym Ciebie tylko ostrzec, że aby wykonać prawidłowe nagranie wstecz, najpierw musisz rozpocząć buforowanie replay'u, a następnie musisz nacisnąć klawisz zapisz replay. Jeżeli wciśniesz klawisz zatrzymaj bufor replay'u i wciśniesz klawisz do zapisania replay'u, nie zrobisz nagrania wstecz, ponieważ ogólnie zatrzymałeś/aś robienie takich zrzutów. Cały czas musi być włączona opcja "rozpocznij buforowanie replay'u" i tylko musisz przycisnąć klawisz który nagrywa wstecz (to już od was zależy jaki to jest przycisk).

Jeżeli byś chciał/a mieć równe 30 sekund nagrania, musisz ustawić czas nagrania na 33 sekundy, ze względu na to iż OBS ucina kilka sekund wstecz. 

Dałbym wam swoje ustawienia do OBS, lecz ja nie używam OBS'a do tego. Musicie sami pokombinować co i jak. 

Ogólnie to wstawiłem ten Film do poradnika, ponieważ wiem że dużo osób nawet nie wie o tym, że OBS jest wstanie nagrywać wstecz. 

SPOSÓB 2

Do tego sposobu będzie potrzebny wam WINDOWS 10!

Pierwszym krokiem będzie wejście w Ustawienia. 

ZPKlNhV.png

Drugim krokiem będzie wejście w zakładkę "Granie"

KNe6ueZ.png

Trzecim krokiem będzie włączenie opcji nagrywania.

Vnc15gG.png

Czwartym krokiem będzie udanie się do zakładki "Ujęcia"

suoccsh.png

Następnie uruchamiamy opcje "Rejestrowanie w tle" i wybieracie ile ma nagrywać wstecz. Można wybrać od 15 sekund do 10 minut. 

s56RXt8.png

I TO WSZYSTKO!

Niżej w ustawieniach jest kilka opcji które zalecam zmienić. Mianowicie chodzi mi o liczbę klatek na sekundę podczas nagrywania (to już od Twojego komputera zależy, jeżeli masz 60FPS to ustaw 60, jeżeli masz mniej niż 60 to ustaw 30). 

Tak samo z jakością wideo, jeżeli masz dobry komputer to ustaw sobie jakość wysoką, jeżeli jednak masz gorszy komputer to ustaw jakość standardową. Ze względu iż jest tutaj na serwerze VoiceChat zalecam Tobie włączyć opcje "Rejestruj dźwięk podczas rejestrowania gry", no i możesz nagrywać dźwięk z mikrofonu jeżeli będziesz miała/a taką ochotę, wystarczy włączyć opcje "Włączaj mikrofon domyślnie podczas rejestrowania".

PRZYDATNE SKRÓTY KLAWISZOWE

Nagrywanie wstecz: WIN+ALT+G

Normalne nagrywanie: WIN+ALT+R

Otworzenie paska gry: WIN+G

WIN = Przycisk Windowsa 

To wszystko z mojej strony, mam nadzieje że poradnik się przyda!

Autor Poradnika: BasteeK

Stworzone dla forum serwera ProjectRPG

Zakaz kopiowania na inne fora bez pozwolenia autora

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.