Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na FerensikoV

Ravex19

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 8184
Login: Ravex19
Nick oskarżonego: FerensikoV
Powód skargi: oszustwo podczas wymiany
Data zdarzenia: 23.10.2021 około godziny 17:30
Dowody: 

Spoiler

mta-screen_2021-10-23_17-28-05.thumb.png.6c7a74fb20ba4cf61ef12808ff0ec6f0.png

Opis sytuacji: Wymieniłem się z graczem za sultana i moje 80k i jego bulleta. Gracz napisał mi że pojazd marki bullet jest FT oprucz  poszerzen , zestawu i tych nowych  ulepszen jeśli chodzi o nowe ulepszenia to domyśliłem się że chodzi o abs i mzn ponieważ jest to jedyny tune dodany ostatnimi czasy natomiast w bullecie brakuje jeszcze nitra o czym gracz mnie nie poinformował, prosiłbym o zwrot równowartości zamontowania nitra. SS pochodzi już z czasu po wymianie natomiast w logach można sprawdzić że gracz pisał to samo przed wymianą.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: 

Spoiler

skarga.thumb.PNG.4a8ac52d13e705e87ce3f691417e09f2.PNG

@Ravex19 Jako dowód użył mojej odpowiedzi na pytanie "Ty czego on miał nie mieć", nie miałem czasu na dłuzszą wypowiedz bo byłem zajęty pracą więc wypisałem mu tylko większość rzeczy. Poza tym powtarzałem mu wszystkie braki w tym aucie przez "Voice Chat" oraz byliśmy na stacji diagnostyk gdzie wszystkie te braki mógł zobaczyć, i je widział. Na wymianę zgodziliśmy się od razu po obejrzeniu obu aut na stacji diagnostyk.

Wielokrotnie odpowiadałem na voice chacie na jego pytania czego nie ma sam widział co te auto ma i po dłuższym namyśleniu się zgodził. Dla mnie odmiana byłaby nie korzystna, ponieważ zainwestowałem trochę pieniędzy w te auto więc ta oferta nie byłaby dla mnie korzystna. Ravex miał bardzo dużo czasu na namyślenie jak i ja. Moim zdaniem cała wymiana była uczciwa.

@FerensikoV podczas rozmowy napisałeś, że brakuje nowych modułów (zapewne chodzi o abs i moduł zmiany napędu), lecz nie napisałeś że pojazd nie posiada nitra, co świadczy o tym log z prywatnej rozmowy:

bez zestawu poszerzenia i tych nowych ulepszen cos takiego "

Od siebie proponuję byś dopłacił równowartość nitra v5 by nie robić już żadnych problemów z tego (moduł nitra v5 kosztuje 250k)

Zgadzasz się?

9 minut temu, FerensikoV napisał:

Nie zgadzam się. Ravex jak i ja wiedzieliśmy w 100% co kupujemy poprzez zrobienie dokładnego przeglądu auta o czym świadczy min ten screen.d1.thumb.png.69eedb7335befa281f573b18f53e5f59.png

To nie jest żaden dowód to po 1 a po 2 następnym moim argumentem jest twój kolega który w twoim imieniu pytane prze ze mnie chyba 2 razy odpowiadał że brakuje tylko poszerzen zestawu i tych nowych czyli abs i mzn nicku nie pamiętam.

18 minut temu, FerensikoV napisał:

Nie zgadzam się. Ravex jak i ja wiedzieliśmy w 100% co kupujemy poprzez zrobienie dokładnego przeglądu auta o czym świadczy min ten screen.d1.thumb.png.69eedb7335befa281f573b18f53e5f59.png

Screen owszem mówi, że paru części mechanicznych brakuje, lecz nie uwzględnia ich dokładnie ( chodzi o nazwy modułów ). Jedynie potem napisałeś w wiadomości prywatnej wyżej, że brakuje "nowych modułów", jednak o nitrze nic nie pisałeś.

Zapytam się ostatni raz: Czy zgadasz się byś zapłacił 250k dla gracza Ravex19 za brakujący moduł nitra v5 ?

Co ma kolega do mnie lolz

Godzinę temu, Krychu napisał:

Screen owszem mówi, że paru części mechanicznych brakuje, lecz nie uwzględnia ich dokładnie ( chodzi o nazwy modułów ). Jedynie potem napisałeś w wiadomości prywatnej wyżej, że brakuje "nowych modułów", jednak o nitrze nic nie pisałeś.

Zapytam się ostatni raz: Czy zgadasz się byś zapłacił 250k dla gracza Ravex19 za brakujący moduł nitra v5 ?

Jutro odpowiem

Bez sens. Chłop został poinformowany o wszystkich brakach w pojezdzie, widział to na własne oczy i jeszcze na siano chce mnie ojeb*ć. Ale jak juz mówiłem jutro odpowiem.

10 godzin temu, FerensikoV napisał:

Bez sens. Chłop został poinformowany o wszystkich brakach w pojezdzie, widział to na własne oczy i jeszcze na siano chce mnie ojeb*ć. Ale jak juz mówiłem jutro odpowiem.

Tu nie chodzi o to, że ktoś chce ciebie oszukać, bo przed wymianą była prowadzona rozmowa między wami i tam nie uwzględniłeś dokładnie jakich modułów nie posiada auto.

W dniu 23.10.2021 o 19:57, FerensikoV napisał:

Wielokrotnie odpowiadałem na voice chacie na jego pytania czego nie ma sam widział co te auto ma i po dłuższym namyśleniu się zgodził. Dla mnie odmiana byłaby nie korzystna, ponieważ zainwestowałem trochę pieniędzy w te auto więc ta oferta nie byłaby dla mnie korzystna. Ravex miał bardzo dużo czasu na namyślenie jak i ja. Moim zdaniem cała wymiana była uczciwa.

Przypomnę ci co odpowiedziałeś gdy @Krychu zaproponował odmianę. 

16 minut temu, Krychu napisał:

W takim razie @Ravex19 zgadzasz się na odmianę czy jednak wolisz by @FerensikoV oddał kwotę równowartości nitro v5 czyli 250.000$ ?

Nie zgadzam się na odmianę zainwestowałem już pieniądze w te auto. Gracz ma mi zwrócić kwotę potrzebną do zamontowania Nitra w jakim czasie to zrobi to już zależy od cb @Krychu

2 godziny temu, FerensikoV napisał:

Wolałbym się odmienić. Nie interesuje mnie to ze zainwestował w te auto, moge mu zapłacić za te dodatki i po sprawie, a jak chce bym mu oddał kaske to chłopak sobie troche poczeka

A mnie ma interesować co ty byś wolał. Zresztą Krychu już zdecydował masz 30 dni od momentu jego wiadomości na zwrot pieniędzy potrzebnych do do zamontowanie Nitra v5 czyli 250.000$. 

1 godzinę temu, Zaklinowany*Miro napisał:

Było zobaczyć przed kupnem na diagnostykę

§ 3
W skardze mogą wypowiadać się jedynie: oskarżający; osoba oskarżona oraz administrator rozpatrujący wniosek.
Ewentualne osoby trzecie mogą się wypowiedzieć dopiero po zezwoleniu przez administrację.

W dniu 28.10.2021 o 17:02, FerensikoV napisał:

Wolałbym się odmienić. Nie interesuje mnie to ze zainwestował w te auto, moge mu zapłacić za te dodatki i po sprawie, a jak chce bym mu oddał kaske to chłopak sobie troche poczeka

Jak widzisz, że odmiana nie wchodzi w grę, ostatecznie to spłata zaległej kwoty wynoszącej 250.000$.

Czas na spłatę to 30 dni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.