Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Tiry niszczą drogę - koszmar mieszkańców

Kamcio.

Rekomendowane odpowiedzi

gqeLDS1.png

Witajcie, dzisiaj na prośbę mieszkańców miasteczka Blueberry odwiedzam ich i postaram przyjrzeć się sprawie, która jest dla nich koszmarem. Droga łącząca Blueberry z Flint County z dnia na dzień niszczeje, a wszystkiemu winne są tiry, które wożą kamień z kamieniołomu Hunter Quarry. Jedna z mieszkanek zgłosiła się do mnie poprzez kontakt pocztowy, dostałem list o następującej treści:

„Dzień dobry Panie redaktorze. Piszę do Pana w imieniu wszystkich mieszkańców Blueberry, od kilku miesięcy borykamy się z ciężarówkami które nieustannie przejeżdżają drogą, która prowadzi do Flint County. Dziennie przejeżdża ich tu setki, próbujemy wszystkiego. Policja zatrzymuje kierowców niejednokrotnie, ale to nic nie daje, dalej tutaj jeżdżą. Dwa lata temu władze miasta wyremontowały nam drogę, która jest dla nas bardzo ważnym połączeniem, ponieważ dużo mieszkańców pracuje w Los Santos, bądź Fort Carson, gdzie można dojechać tylko tą drogą. Odkąd zaczął się remont lotniska w Los Santos to dzień w dzień ciągle ciężarówki niszczą naszą drogę. Nawet policja jest bezradna, Panie redaktorze niech nam Pan pomoże.”

Oczywiście nie byłem obojętny i w ciągu kilku dni zjawiłem się w Blueberry oraz spotkałem się z autorką listu. Po krótkiej rozmowie wraz z mieszkanką udaliśmy się do władz miasteczka Blueberry, aby porozmawiać o problemie i dać do zrozumienia, że coś z tym trzeba zrobić. Niestety jak to często bywa, władze miasta najwidoczniej nie widzą problemu i nie zgodzili się na rozmowę z nami. Po rozmowie z kobietą, która napisała do mnie list dowiedziałem się, że mieszkańcy mają w planach protest pod domem burmistrza, aby w końcu zaczął działać i ocalił drogę, która dla mieszkańców Blueberry nie jest zwykłą drogą, ale ważnym połączeniem między Los Santos, a ich miasteczkiem. Jeśli to nie pomoże, mają odbywać się regularne protesty oraz blokady owej drogi.

Gzqqb1L.png

R: Kamcio. U: Kierowca

R: Witam, dziękuję, że zgodził się Pan na chwilę rozmowy ze mną.

U: Cześć, pytaj o co chcesz, ale wszystko anonimowo.

R: A więc tak na początek, dlaczego nagminnie łamiecie przepisy, które mówią, że tą drogą mogą poruszać się pojazdy tylko do 12 ton ?

U: My wolelibyśmy ich nie łamać, ale to nasi szefowie nam każą tędy jeździć. Oczywiste jest to, że każdy wolałby jechać sobie autostradą, ale wiadomo autostrada kosztuje, a szefowie szukają wszędzie oszczędności.

R: No ale jak to ? Nie możecie pojechać normalnie autostradą, a szefa okłamać ?

U: Panie drogi, teraz wszystkie ciężarówki mają wmontowany GPS i nic się nie ukryje.

R: No dobra, ale dlaczego musicie tak jeździć ?

U: Tak jak mówiłem, głównie opłaty drogowe, które obowiązują na autostradzie, ale na autostradzie łatwiej też o kontrolę inspekcji transportu, a tutaj to tylko policja, która może wlepić nam mandat za złamanie zakazu.

R: Nie boicie się mandatu ?

U: Jasne, że się boimy, ciągle komunikujemy się wszyscy na CB-Radiu i jeżeli policja stoi w Blueberry to jedziemy autostradą, a jak jest czysto to lecimy na Blueberry, żeby było szybciej i taniej, a mandaty płaci nasz szef, my tylko przyjmujemy punkty karne.

R: Dobra dzięki, tyle chciałem wiedzieć.

U: Na razie.

k1AwIr0.png

3tmDqqZ.gif

Zdjęcie prezentujące aktualny stan drogi

ImNZwJw.gif

NFAS945.png

Autor: @Kamcio.

Grafika: @kepuszek.mir

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.