Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Nowa aktywność - wędkarstwo

Kamcio.

Rekomendowane odpowiedzi

KUQjtRE.png

Wędkarstwo zostało dodane 30 kwietnia z okazji pierwszych urodzin serwera. Nowa aktywność cieszy się dużą popularnością wśród graczy, którzy chętnie wędkują z pomostu, a wędkarze, którzy, chcąc zdobyć większe sztuki wspólnie ze znajomymi wypływają na głębokie wody oceanu. Poniżej przedstawię Wam oraz opowiem krótko o nowej aktywności.

5V20MaL.png

Główny budynek znajduje się po stronie diabelskiego młyna. W budynku znajdziemy trzech pracowników, krótko ich przedstawię.

Y9IcW6N.gif

Kierownik – zajmuje się rankingiem wędkarzy.

vW0uzD8.png

Sprzedawca – u niego możemy zakupić wędkę +0 oraz przynęty. Koszt wędki to 750 dolarów, natomiast przynęta kosztuje 10 dolarów za sztukę. Na serwerze aktualnie dostępne są cztery rodzaje przynęt: chleb, ciasto, kukurydza oraz robaki. Mówiąc o przynętach wspomnę, że rodzaj przynęty nie ma wpływu na wagę złowionych ryb, każda przynęta ma takie same właściwości, a to, na co będziemy łowić to kwestia gustu.

wbYysb7.png

Rybak — tutaj ulepszamy swoją wędkę. Aby ulepszyć wędkę musimy złowić określoną liczbę ryb, nie chodzi o kg, ale o złowione sztuki, następnie musimy pokonać próg wymaganej reputacji oraz posiadać odpowiednią liczbę gotówki. Warto wspomnieć, że nie zawsze uda się ulepszyć wędkę, ponieważ mamy tylko określony procent na powodzenie podczas ulepszania. Jeżeli ulepszenie zakończy się niepomyślnie nie tracimy ryb, które mamy w siatce oraz reputacji. Zabrana zostanie nam tylko gotówka oraz będziemy musieli od początku złowić określoną liczbę ryb.

5V20MaL.png

Zarobki na wędkarzu są zależne od poziomu ulepszenia wędki. Na moim przykładzie mogę powiedzieć, że na początku wszystko wydawałem na przynęty, ale gdy miałem już wędkę na +5 zacząłem zarabiać jakieś pieniądze, za siatkę, w której było 200 kilogramów ryb otrzymywałem 7 tysięcy dolarów z czego musiałem wydać 1,5 tysiąca na przynęty, zostawało mi ok. 5,5 do 6 tysięcy przy 50 minutach wędkowania. Warto również dodać, że posiadając już ulepszoną wędkę warto wypływać na głębokie wody, ponieważ są tam większe ryby i szybciej uda nam się zapełnić siatkę.

k1AwIr0.png

lnth8c3.gif

NFAS945.png

Autor: @Kamcio.

Grafika: @kepuszek

Korekta: @Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.