Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na frakcje SAPD

NoWash

Rekomendowane odpowiedzi

Login: WezmeKredyt

Nick: Wezmę_W_Kredyt

Serial: Później wkleję.

Data zdarzenia: 04.04.2021r

Opis sytuacji: A wiec tak, dość długo zbierałem się do napisania tej skargi lecz wydaje mi się ona dość słuszna. Zaczynajac od początku. Dnia 4. Kwietnia 2021r. Rozpocząłem „AkcjeRP” pościg z frakcja SAPD, niestety na samym starcie funkcjonariusz prowadzący pościg najprawdopodobniej wykorzystał swoje uprawnienia administracyjne i zaczą pościg za pojazdem w którym widział z daleka nick osoby poszukiwanej. Następnie funkcjonariusz przez dobre kilka minut podążał za pojazdem śledząc go poprostu po mapie, Odrazu wiedziałem iż pościg nie ma sensu gdyż funkcjonariusz i tak śledzi każdy moj ruch po mapie i ucieczka jest nie możliwa. Finalnie sam poczekalem aż fukcjonariuszy mnie znajdzie gdyż dobrze znał moja lokalizacje i rozpoczą się pościg, Niestety radiowozy frakcji SAPD maja bardzo podkręcone handlingi które same w sobie łamią zasady rp, lecz nie o tym mowa. No żeby zgubić taki radiowoz trzeba się troche wyśilic, trudno jest zgubić radiowoz który, lepiej skręca, ma większy vmax, oraz lepiej hamuje, Lecz nic nie jest nie możliwe co udowodniłem funkcjonariuszom gubiąc ich kilkanaście razy podczas jednego pościgu. Niestety byli oni uparci i za wszelka cenę nie odpuścili pościgu. Śledzili ciagle używając radarów taranowali moj pojazd mimo nje wykonania żadnego ruchu który można uznać za 0rp (do czasu użycia zestawu naprawczego) późniejszego pościgu nie biorę pod uwagę gdyż jest to bezsensowne. Lecz po złapaniu postanowiłem napisać skarge za notoryczne namierzanie po radarze co w 100% uniemożliwiło pościg.

tutaj się tak naprawdę zaczyna cała skarga. Lider frakcji wytłumaczył się iż rp jest to odgrywanie roli a amerykańska policja posiada mnóstwo wszelkich urządzeń namierzających tablice rejestracyjne, oraz skanujące twarz. Co jest śmieszne gdyż w moim pojeździe nie widać tablic rejestracyjnych a nie dysponowali oni żadnym helikopterem w celu namierzenia mnie. Wtedy również poleciały oskarżenia iż poszukiwany który siedział u mnie w pojeździe również wykonywał 0rp wiec mieli oni do tego prawo. Wielka szkoda ze to za mną był pościg. Tak samo poleciały zarzucenia iż sam nie trzymałem się zasad rp podczas nielicznych skrótów, lekkich wyskoków oraz masowego kasowania lamp. No wielka szkoda ze funkcjonariusz prowadzący pościg robił dokładnie to samo. Niestety gra, gta san andreas jest grą arcadową, wiec nie da się uniknąć kasowania lamp czy lekkich wyskoków. W przeciwieństwie do masowego śledzenia oraz namierzania pojazdów przy pomocy radaru oraz komend administracyjnych. W skrócie SAPD maja turbo urządzenia namierzające wszystko, a sultan z zawieszeniem rajdowym nie może wjechać na krawężnik. Dla mnie frakcja SAPD ma za dużo władzy na tym serwerze. Mogą robić co im się podoba bo przecież zawsze znajdzie się jakaś wymowka dotycząca zasad roleplayu, których sami nie przestrzegają

Świadkowie: @Koseryk

Dowody: Na podstawie skargi: 

Witam,

Dlaczego skarga została napisana po tak długim czasie? Od 4 kwietnia do dnia napisania skargi (12 maja) minęło 5 tygodni! Po takim czasie stwierdziłeś dopiero że skarga jest słuszna? Również następnym razem proszę o wklejenie serialu, ponieważ jest on obowiązkowym punktem napisania skargi. Dodatkowo pozwolę sobie pominąć niezliczoną ilość wulgaryzmów, obelg bądź też pomówień w stronę wszystkich zamieszanych w skargę i nie tylko.

Cytat

Rozpocząłem „AkcjeRP” pościg z frakcja SAPD, niestety na samym starcie funkcjonariusz prowadzący pościg najprawdopodobniej wykorzystał swoje uprawnienia administracyjne i zaczą pościg za pojazdem w którym widział z daleka nick osoby poszukiwanej.
Następnie funkcjonariusz przez dobre kilka minut podążał za pojazdem śledząc go poprostu po mapie, Odrazu wiedziałem iż pościg nie ma sensu gdyż funkcjonariusz i tak śledzi każdy moj ruch po mapie i ucieczka jest nie możliwa. Finalnie sam poczekalem
 aż fukcjonariuszy mnie znajdzie gdyż dobrze znał moja lokalizacje i rozpoczą się pościg,

Rozpoczęcie pościgu z twojej strony nie oznacza że pościg nadal nie trwał za Koserykiem którego posiadałeś w pojeździe. Na podstawie dostępnych źródeł nie jestem w stanie stwierdzić (a wy tym samym udowodnić) że pościg Koseryka był FullRP. Na nagraniu widać jedynie stan techniczny Infernusa jakim uciekał Koseryk, oraz to że ulatnia się z niego dym co świadczy że pościg mógł nie być RP, aczkolwiek nie musi tak być (1:26:46 "Ja jako tako jeszcze z rp uciekałem k***a, ale ty to już nie" co również może świadczyć o brak zachowania RP). Jednocześnie mogę stwierdzić iż Koseryk również używał komendy na zwiększenie dystansu renderowania nicków (1:12:49 - w tym momencie Koseryk mówi że jedzie radiowóz, lecz na nagraniu go jeszcze nie widać (lecz może to być spowodowane niższymi ustawieniami graficznymi z twojej strony), dodatkowo mija was radiowóz, więc nie jest możliwe aby podczas posiadania włączonej tej komendy nie zauważył pojazdu, a tym samym pasażerów w nim. 1:15:55 - jesteście jeszcze za górką, więc nawet mając nie wiadomo co nie jesteście w stanie dostrzec radiowozu, lecz Koseryk jakimś cudem go dostrzegł przy swoim pojeździe. (przypomnę tylko że frakcja SAPD nie ma widocznych blipów na mapie) 1:16:00 Dopiero w tym momencie można podejrzewać użycia tego przez osobę będącą w radiowozie (lecz niekoniecznie musiał być to KacperU, ponieważ nie widać kto w tym momencie prowadził tamten radiowóz,) - w tym samym czasie Koseryk wykorzystał to już prawdopodobnie dwa razy.

Cytat

Śledzili ciagle używając radarów taranowali moj pojazd mimo nje wykonania żadnego ruchu który można uznać za 0rp (do czasu użycia zestawu naprawczego)

Śledzenie i prawdopodobne jego przyczyny są wyjaśnione wyżej. Pościg RP z twojej strony zakończył się po dachowaniu w 1:18:12, dopiero później nastąpiło staranowanie ciebie. Użycie naprawki miało miejsce dopiero 1:22:45.

Cytat

Niestety radiowozy frakcji SAPD maja bardzo podkręcone handlingi które same w sobie łamią zasady rp, lecz nie o tym mowa. No żeby zgubić taki radiowoz trzeba się troche wyśilic, trudno jest zgubić radiowoz który, lepiej skręca, ma większy vmax, oraz lepiej hamuje, Lecz nic nie jest nie możliwe co udowodniłem funkcjonariuszom gubiąc ich kilkanaście razy podczas jednego pościgu.

Radiowóz który prowadził za tobą pościg ma praktycznie identyczne osiągi mechaniczne co Sultan którym uciekałeś, jedyną różnicą jest skrętność pojazdu jak i masa a osiągnięcie vmaxu tym pojazdem wymaga bardzo długiej prostej. Skoro pojazdy graczy posiadają spore osiągi to logicznym jest że radiowozy będą również posiadać zwiększone wartości jezdne.

Cytat

Wtedy również poleciały oskarżenia iż poszukiwany który siedział u mnie w pojeździe również wykonywał 0rp wiec mieli oni do tego prawo.

Jeśli wykonywał on RP, przedstawicie na to dowody bo ich w tej skardze, jak i w skardze na funkcjonariusza nie ma.

Cytat

Wielka szkoda ze to za mną był pościg.

Wielka szkoda że przewoziłeś osobę która przesiadła się do ciebie mając aktywny pościg dzięki twój nie ma większego znaczenia (a pościg z twoim RP zakończył się w 1:18:12)  ponieważ przewozisz osobę poszukiwaną którą za wszelką cenę SAPD powinno złapać a w przypadku gdy pościg był 0rp, mogą oni wykorzystać wszystkie dostępne środku do namierzenia i złapania takiej osoby,

Cytat

No wielka szkoda ze funkcjonariusz prowadzący pościg robił dokładnie to samo.

Wychodzę z założenia że jeśli osoba ścigana nie odgrywa RP, to SAPD również nie musi bo będzie się to mijać z celem, a gracz później będzie się chwalić na lewo i prawko że uciekł SAPD bo nie zachował RP.

Cytat

Niestety gra, gta san andreas jest grą arcadową, wiec nie da się uniknąć kasowania lamp czy lekkich wyskoków.

Da się, nie jeden gracz tej gry to udowodnił.

Pozostałą treść skargi (w tym nie opisane wyżej kwestie) pozwolę sobie pominąć, ponieważ praktycznie wszystkie powtarzają się wyżej i są wyjaśnione.

Słowa ówczesnego lidera również pominę ponieważ wszystkie zarzuty dotyczące namierzania zostały przedstawione wyżej a słowa te nie zmienią przebiegu skargi.

Podsumowując, Koseryk prawdopodobnie nie odegrał pościgu RP, dzięki czemu jeden z pracowników SAPD użył komendy dostępnej tylko dla Administracji, lecz sam Koseryk użył jej przynajmniej raz a ty nie zachowałeś zasad RP dużo wcześniej niż sam twierdzisz.

Skargę odrzucam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.