Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na VinneSenpai, Lightmil

NoWash

Rekomendowane odpowiedzi

Login: WezmeKredyt
Nick oskarżonego: VinneSenpai, Lightmil
Powód skargi: Nadużywanie rangi
Data zdarzenia: 1.05.21
Dowody: https://streamable.com/qj4bd0
Opis sytuacji: A wiec tak, Frakcja samd organizowała pobór krwi na który sie udałem, jak  można zobaczyć na filmie w żaden sposób nie utrudniałem pracy frakcji, w żaden sposób nie odwalałem, nie robiłem nic złego. Lecz w pewnym momencie napisałem na chacie frazę "mrr Lotnisko" po czym otrzymałem ostrzeżenia od Supportera VinneSenpai z powodem "Kultury do innych" czy jakoś tak, gdzie ten tekst nie był w żaden sposób obraźliwy oraz nie został w żaden sposób skierowany do jakiejkolwiek osoby. Następnie osoby właśnie z samd zaczęły wypisywać teksty w stylu "Ogarnij sie" gdy nic kompletnie nie robiłem. Następnie znowu napisałem "MRR Lotnisko" i zostałem wyrzucony z serwera przez supportera Lightmil z powodem "Mówiłem ogarnij sie" z czego nic kompletnie nie robiłem, nic nie wypisywałem na chacie, nie obrażałem nikogo, nie używałem żadnych animacji. Pod koniec dodanego filmu widac jak próbowałem się oddalić z miejsca poboru krwi za prośbą odejdź. 

Na pewno pójdzie wymowa iz skarga jest za nadaną kare, lecz nadane Bezpodstawne ostrzeżenie nie zalicza sie do kary, a sama skarga jest na podstawie zachowania administracji która wykorzystuje swoje uprawnienia w celach rozwiązania sporów prywatnych.

Siema,  prosta sprawa podczas rozmowy na discord  organizacyjnym  ostatnimi czasy  zaczales oczerniać @dArbozy mówiąc rzeczy które powinieneś zatrzymać dla siebie (wiecej mogę ukazać w nagraniu dla arcon) z powodem: bo mi sie ona nie podoba. Myślę że to jest troszke przesada bo jednak nikt nie powinien poruszać tematu wyglądu innego innej osoby tylko dlatego ze ktos mu sie nie podoba i tym bardziej ze to osoba z gdy i nie musi ci sie ona podobać, poza tym rozmawialiśmy na kanale głosowym mumble i dostalismy informacje ze jest to dla tej osoby obrazą więc zwróciłem ci uwagę ponieważ zacząłeś prowokować  tę osobę słowami ,,Mrr lotnisko". Podobne słowa padły na rozmowie która została nagrana.

Powiem ci tak, mówiłeś niby że masz te 18 lat jednak sądząc po tym co robisz w grze zachwoujesz się jak dzieciak prowokując  inne osoby wiec nie dziw się że  ktoś z administracji reaguje wiedząc jaka jest sytuacja aktualnie z tobą. Tyle ode mnie dziekuje i zdrówka życzę.

Z racji że nie jesteś w stanie wysnuć prostego wniosku i pomyśleć/po prostu się posłuchać administraci to przychodzę z pomocą i zrobię to za ciebie.

Podczas akcji poboru krwi przebywaliśmy na mumblu frakcyjnym i rozmawialiśmy ze sobą, nagle postanowiłeś napisać sobie "mrr lotnisko", po czym jedna z osób z którą rozmawialiśmy powiedziała, że jak była z tobą w organizacji to naśmiewałeś się z niej używając tego zwrotu, dlatego zwróciliśmy ci uwagę, abyś nie pisał takich, rzeczy, jednak proste zdania nie do każdego docierają. Postanowiłeś więc ponownie to napisać licząc, że nikt nie czyta czatu poza osobą którą chciałeś bez powodu zdenerwować, więc zostałeś wyrzucony za nie stosowanie się do poleceń administracji.

W opisanej sytuacji nikt z nas nie nadużył żadnych uprawnień, ponieważ zareagowaliśmy na twoje próby prowokacji.

Cytat

zostałeś wyrzucony za nie stosowanie się do poleceń administracji.

Proste pytanie, czy zdanie „Mrr lotnisko” może być uznawanie za obrazę? Czy macie prawo za takie coś karać? Ten temat pozostawię administracji Rcon.

Czy jest jakiś dowód na to iż słowa zostały skierowane do gracza? Również nie. Co jeżeli podejdę do losowej osoby i napisze „kamien” będzie to uznawane jako obraza / prowokacja?

1 minutę temu, Wezme_w_Kredyt napisał:

Proste pytanie, czy zdanie „Mrr lotnisko” może być uznawanie za obrazę? Czy macie prawo za takie coś karać? Ten temat pozostawię administracji Rcon.

Jeśli nawiązuje do sytuacji która była nie miła wobec innego gracza i nam to zgłosi to tak, mamy prawo reagować. Jednak nie była to kara wyciszenia więc nie wiem czy można to nazwać ,,karą" tylko prostym wyrzuceniem byś się ogarnął

Cytat

tylko prostym wyrzuceniem byś się ogarnął

Ogarną? Co ja zrobiłem? Napisałem „mrr Lotnisko” aż z ciekawości sprawdzę czy może być to uznawane jako obraza. W dodatku nie było to skierowane w niczyja stronę. Poprostu napisałem „Mrr lotnisko”

Cytat

dostalismy informacje ze jest to dla tej osoby obrazą więc zwróciłem ci uwagę

Tutaj cię zmartwię, nie powiedziałeś nic takiego, nie dałeś żadnego ostrzeżenia w stylu „nie wyzywaj danej osoby od lotniska” Odrazu dałeś ostrzeżenie dotyczące braku kultury do drogiej osoby.

Widzę że nie zdajesz sobie sprawy z prostego faktu. Napisałeś w skardze że nie skierowałeś tego tekstu do żadnej osoby co jest perfidnym i bezmyślnym kłamstwem ponieważ sam tłumacząc sie znajomym co zrobiłeś najpierw chciałeś powiedzieć że napisałeś to do "niej" po czym rozmyśliłeś się. Wskazuje to na twoje intencjonalne celowanie tych słów w jej kierunku.

Poza tym kicka dostałeś nie za to że "mrr lotnisko" jest obraźliwe a dlatego że nie posłuchałeś się prostego polecenia od Vinee aby przestać. Dam ci przykład tak abyś zrozumiał na czym polegała twoja prowokacja. Widzę twoje zdjęcie i uznaje że po tym zdjęciu jesteś zbyt chudy i będę cie nazywał patykiem, ale to tobie nie odpowiada. Więc co? Mam prawo podchodzić do ciebie bez powodu i poisać patyk? (Zaznaczam że ten przykład nie ma żadnego odwzorowania w rzeczywistości i jest czysto kwestią przykładu)

9 godzin temu, VineeSenpai napisał:

Tym bardziej ze kilka dni wcześniej ją takimi słowami obraziłeś na kanałach głosowych. Wiec poprosiła nas jako członków administracji o reakcję. Na co zareagowaliśmy

Czyli przyznajesz się ze ostrzeżenie zostało nadane na prośbę gracza. Nie wiem jaki regulamin macie w tej administracji ale nie wyglada mi to na coś czym można się chwalić.

Cytat

dla  darii było to obrazą i dobrze wiedziała że kierujesz te słowa do jej osoby.

Dla mnie brak infernusa w salonie jest obraza od administracji Rcon i dobrze wiem ze nie dają go specjalnie dla mnie.

Cytat

Napisałeś w skardze że nie skierowałeś tego tekstudo żadnej osoby

A skierowałem? Napisałem wiadomość imienna „dArbozy to lotnisko”? Napisałem jej to w wiadomości prywatnej?

Cytat

Poza tym kicka dostałeś nie za to że "mrr lotnisko" jest obraźliwe a dlatego że nie posłuchałeś się prostego polecenia od Vinee aby przestać.

Aby przestać? czego, Picia piwa?

Cytat

Widzę twoje zdjęcie i uznaje że po tym zdjęciu jesteś zbyt chudy i będę cie nazywał patykiem, ale to tobie nie odpowiada. Więc co? Mam prawo podchodzić do ciebie bez powodu i poisać patyk?

O tusz tak. Masz prawo do mnie podchodzić i pisać mi w prost „patyk” gdyż nie jest to uznawane jako obraza, nie mam prawa za takie coś napisać skargi. To prawda było by to obraźliwe lecz w żaden sposób się nie tyczy zasad serwera. A nadanie za to kary było by faworyzacja oraz przenoszeniem spraw prywatnych do gry.

(Ta wypowiedz nie dotyczy skargi)

Jeszcze odnosząc się do sprawy samej dArbozy. Ja wytłumaczyłem jak wyglądała tamta sytuacja, niestety ludzie lubią lizać czyjeś 4 litery które dArbozy ma już bardzo czyściutkie przez was wszystkich. a to ze historia została przekręcona przez pewna osobę, tak jak bym to obrażał oraz wyśmiewał dArbozy celowo, no już nie jest moją winą. Jako członek zarządu organizacji nie mam prawa obrażać innych członków, ale tłumaczenia co i jak wyglądało były bezsensowne, I tak głupio wierzyliście w historyjkę kolegi. Ja osobiście nie mam żadnych zażaleń do was. To w jaki sposób odebraliście moja osobę jest dość przykre, miałem nadzieje ze nie będziecie w żaden sposób przenosić tego na grę, aczkolwiek robiliście to jeszcze przez napisaniem skargi.

9. Zakazuje się nierównego traktowania graczy przez Administrację serwera.

20. Zabrania się korzystania z funkcji przydzielonych przez rangę administracyjną do własnych lub cudzych korzyści oraz zwiększenia przewagi nad graczem. 

22. Administracji serwera zabrania się wykorzystywania informacji zawartych w wiadomościach prywatnych, czatach organizacji, frakcji oraz biznesu do własnych celów lub karania gracza.
22.1. Odstąpieniem od tego punktu jest zgłoszenie takiego zachowania przez odbiorcę wiadomości/uczestnika rozmowy (tj. z powodu wyzwisk).

Cytat

Wyzwisko to jednostka leksykalna, za pomocą której mówiący może w sposób spontaniczny ujawnić swoje negatywne emocje względem adresata bądź adresatów. Wyzwisko może wiązać się z użyciem przekleństw bądź wulgaryzmów.

Czekam na werdykt od administracji Rcon

Dopuściłeś się słabej prowokacji i obrazy innego gracza. Przyczepianie się do wyglądu innych jest naprawdę słabe i poniżej jakiegokolwiek poziomu. A tłumaczenie się, że przecież nie napisałeś "x gracz mrr lotnisko" utwierdza mnie w przekonaniu, że nie ma sensu z mojej strony za bardzo wywodzić się w tej skardze. 

Pomyśl na następny raz zanim coś napiszesz, zwłaszcza, jeżeli celowo chcesz komuś sprawić przykrość. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.