Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Kiedyś mechanik, dziś zaś stacja paliw - wywiad z mechanikiem

CeglaXD

Rekomendowane odpowiedzi

CZt3g4J.png

naTqDnE.png

Witajcie, dziś przedstawię Państwu przeszłość stacji paliw znajdującej się w Doherty oraz zaprezentuje Wam wywiad, z byłym pracownikiem warsztatu mechanicznego.
Zapraszam do czytania.

VDgjwdI.png

Początki warsztatu, oraz przebieg jego budowy

Wszystko to zaczęło się w roku 1945, kiedy to po bombardowaniu, warstwa ziemi z tamtych okolic została wykopana, powstała wtedy mała działeczka, którą już po roku od jej stworzenia, wykupił owy Philip Baush, niemieckiego pochodzenia.
Wtedy to, miał tam zbudować rodzinny dom, lecz potem zobaczył lepsze mieszkanie w bloku obok.
Wtedy to Philip nie wiedział co zrobić z działką, jednakże po czasie spojrzał, że w San Fierro nie znajduje się zbyt dużo warsztatów mechanicznych, w tamtych też latach dużo pojazdów było uszkodzonych.
Philip postanawia, że powstanie tam warsztat, oraz lakiernia.
Pracownicy, których zatrudnił od razu wzięli się do roboty i zaczęli budowę.
Minął rok, a budowla była już prawie gotowa, jedynie co to udekorowanie wnętrz.
3 miesiące później, już pod końcówkę roku 1946, biznes zaczął prosperować.
UBeNlH5.gif
5V20MaL.png
Działalność biznesu

Biznes był już otwarty w roku 1946, lecz cięższą pracę rozpoczął w roku 1947, kiedy to ludzie zaczęli się zgłaszać bo koła zimowe.
Wtedy firma zaczęła w pełni pracę, oraz przez dobre montowanie tych kół zabłysnęła.
Philip postanowił utworzyć tam też swoje biuro i stał się rasowym biznesmenem.
W roku 1949, Niemiecki chłopak postanawia wprowadzić nowość do swojej firmy, nowością tą był pododdział pracowników tuningowych.
Firma wtedy rozpoczęła tuningi, co spowodowało znaczne zwiększenie zarobków firmy.
Firma później nie miała wszelkich zmian zarobków, a ich zarobek roczny, szacowany był na około 1,000,000$.
5V20MaL.png
Kłótnia w warsztacie

W pododdziałach tuningowych, wszystko było zbudowane w sposób taki, że jedna osoba jest przydzielona do jednego auta, jednakże któregoś dnia jeden z pracowników po zrobieniu swojego auta, zaczął robić inne auto, nie znał jego specjalizacji, przez co tuning auta, był w stanie pogorszonym, wtedy to powstała kłótnia między pracownikami pododdziału tuningowego.
Kłótnia ta spowodowała pogorszenie kontaktów między biznesowych, przez co biznes powoli upadał.
5V20MaL.png
Koniec biznesu mechanicznego

Roku 1955, kiedy miejsce miała kłótnia między pracownikami warsztatu, wtedy to też firma upadała, przez to, że pracownicy nie potrafili się ze sobą dogadać.
Minął miesiąc, a wiele pracowników odeszło z biznesu, z powodu ciągłych kłótni.
Philip widział, że firma mu się sypie, więc szybko podjął decyzję, aby firmę zawiesić, na czas nie określony, okazało się, że dostał on dogodną propozycję za działkę.
Postanawia on sprzedać działkę i w marcu posesję przejął już nowy właściciel
5V20MaL.png
Początek stacji paliw

Nowy właściciel, zostawił lokalizację na czas 10 miesięcy, lecz w styczniu postanowił on powrócić do tego miejsca i założyć tam swój własny biznes, z okazji że nie znał się on zbytnio na mechanice, postanowił otworzyć tam małą stację paliw, jedyne co pozostało nowej stacji, to zamontować dystrybutor paliwa, oraz zmienić wnętrze.
3 miesiące później stacja paliw zaczęła prosperować, tak samo obok postanowili zrobić jeden garaż, który służy do wymieniania silników, zmieniania kolorów licznika, czy też zmieniania świateł oraz innych różnych dodatków.
FKVSevC.gif
yEHj28g.png
Biznes stacji paliw prosperuje do dziś, i zgarnia on całkiem dobre pieniądze, niestety prosperuje ona z innym właścicielem, niżeli z właścicielem, który to kupił, gdyż on jest na emeryturze.
Zarobki stacji są szacowane na około 900,000$.
Gzqqb1L.png

Miałem przyjemność porozmawiać z jednym pracownikiem warsztatu z pododdziału tunerskiego.

R- Redaktor @CeglaXD           T- Tunner

R- Witam, to z Panem byłem umówiony na wywiad, o temacie byłego mechanika w Doherty?
T- Tak, a więc słucham pańskich pytań.
R- To zacznijmy od luźnych pytań, jak to się stało, że rozpoczął pan pracę w warsztacie mechanicznym?
T- W latach, kiedy powstawał tam pododdział tunerów, od razu poszedłem tam ze swoim CV, gdyż miałem doświadczenie w modyfikacji pojazdów, a wiedziałem że trzepią tam niezłe pieniądze.
R- Czy to oznacza, że liczyły się dla ciebie tylko i wyłącznie pieniądze?
T- Liczyły się głównie dla tego, że miałem dziecko, oraz żonę, więc jakoś musiałem dorobić nam na życie, po za tym, raczej każdy jest w pracy tylko i wyłącznie dla pieniędzy, raczej każdy chętnie posiedział by w domu wysiadując i odpoczywając.
R- Rozumiem, co pan powie o właścicielu warsztatu, Philipie Baushem?
T- Philip to był człowiek z klasą, osoba która potrafiła prowadzić firmę, był on dla mnie wsparciem i nawet po rozpadzie firmy, mieliśmy ze sobą kontakt.
R- Przejdźmy do tematu kłótni między pracownikami pododdziału tunerskiego, co Pan powie o tej kłótni?
T- Powiem, że kłótnia ta była spowodowana przez nowego pracownika, powinien nie ruszać auta, które robił inny pracownik, wtedy firma zabuliła, aż 10,000$ za to, że tuning był źle wykonany. A co do samej kłótni, to szkoda, że miała ona miejsce, gdyż wtedy firma zaczęła się sypać.
R- Obecnie na miejscu byłego warsztatu znajduje się stacja paliw, co powiesz o tej stacji?
T- Często przyjeżdżam na tą stację, czy to by zatankować, czy też wspomnieć stare lata, ale życzę powodzenia tej stacji, oraz mam nadzieję, że nie skończy ona swoje działanie jak nasz warsztat.
R- Jakie odczucia miałeś, kiedy to Philip sprzedał biznes?
T- Od początku po zamknięciu biznesu wiedziałem, że Philip będzie do tego dążył, sądzę że nikt nie chciałby dzierżyć dalej biznesu, w którym dzień w dzień pracownicy się kłócili, szkoda że to się tak skończyło.
R- No dobrze, w takim razie nie mam więcej pytań, życzę panu miłego dnia.
T- Dziękuję bardzo, również życzę miłego dnia.

NFAS945.png

Autor: @CeglaXD
Korekta: @AlimentoS
Grafiki: @kepuszek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.