Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Miasto Westernowe na wzgórzach - Wywiad z mieszkańcem wsi El Quebrados

CeglaXD

Rekomendowane odpowiedzi

uAor6UJ.png

naTqDnE.png

Witajcie, dziś przestawię Wam historię westernowego miasteczka, które miało swe miejsce na wzgórzach.
W artykule również przedstawię wywiad, który przeprowadziłem z mieszkańcem wsi El Quebrados.
Zapraszam do czytania.

VDgjwdI.png

Początki miasta

Rok 1830, grupka przyjaciół postanawia stworzyć swoje własne, nie zależne od innych miasteczko, okazuje się, że na pustyni brakuje fajny lokalizacji na owe miasteczko, gdyż wszędzie było nie równo, okazało się, że pewnego dnia jeden z przyjaciół chodził sobie po górach, aż nagle ujrzał płaski teren, w sam raz na budowę miasta.
Jeszcze w tym samym roku, 8-osobowa grupka przyjaciół rozpoczęła szukanie zasobów potrzebnych do wybudowania miasta, wtedy to na pustynnych częściach Las Venturas, mieszkańcy mogli robić co chcą więc normalnie zaczęli ścinać drewna oraz zdobywać inne potrzebne zasoby do zbudowania miasteczka.
Minęły 3 lata, a budowa miasteczka była już skończona, wtedy to koledzy sprowadzali tam do miasteczka większą liczbę osób, a liczba osób mieszkająca w nim zamykała się na liczbie 20 osób.
5V20MaL.png
Relacje w mieście

Minęło 11 lat od stworzenia pomysłu miasteczka, wtedy to doszło do pierwszej kłótni mieszkańców.
Kłótnia polegała na tym, kto ma być dowódcą tego miasta, oraz kto ma te miasto pilnować przed wszelkimi niebezpieczeństwami, do władzy pchał się każdy, lecz do dbania o miasteczko, nie zgłosił się nikt.
Do władzy oczywiście dozwolono 8 osób, które wyszło z inicjatywą miasta, a do dbania o bezpieczeństwo dano resztę, nie spodobało się to mieszkańcom, przez co 2 opuściło miasto.
Na szczęście później uzgodniono, że każdy będzie dbał o bezpieczeństwo w mieście, a ich relacje znacznie się poprawiły.
Dochodzi moment, w którym ponownie dochodzi do kłótni, tym razem dochodzi dla tego, że zdanie nad miastem, mają tylko 8 pomysłodawców.
Reszta mieszkańców powiedziała, że jak wszyscy mają pomagać w rozwoju miasta, to wszyscy, jednakże pomysłodawcy się nie zgodzili, przez co kolejne 2 osoby, opuściły szeregi miasta.
Po porozumieniu, władzę nad miastem posiada, każdy lecz to nie było dobre dla miasta.
5V20MaL.png
Początki rozpadu miasteczka

Początkowe lata władzy każdego były dobre, lecz nadszedł rok, kiedy to jedna osoba powiedziała sobie, że skoro on ma władze nad miastem, to że przejmie każdy dom, wtedy wzrosło oburzenie mieszkańców.
Osoba ta była na tyle psychiczna, że postanowiła zabić jedną osobę, po ukryciu jej zwłok i po kilku dniach okazało się, że władze miasta postanowili oddać mu domek po niej, kiedy to zaginęła.
Przejęcie jedno domu nie było dla niego wystarczające, chciał on przejąć całą wioskę, lecz kiedy pewnego dnia planował sobie jak to wszystko zrobić, to został podejrzany przez jednego z członków miasta.
Wtedy podjęli oni ważną decyzję.
5V20MaL.png
Rozpad miasta

Jedynym słusznym rozwiązaniem było opuszczenie miasta w nocy, by nie zakończyło się to masową rzeźnią.
Noc dnia 28 Sierpnia 1843 roku, zaczyna się ewakuacja, osoba która ma zamiar każdego zabić śpi, a reszta bezpiecznie ucieka z miasta, podsadza tam bombę i się ulatnia.
zfM7h0R.png
uIfqUGU.gif

5V20MaL.png
Co potem stało się z mieszkańcami miasteczka?

Szeryf z Las Venturas nie miał wtedy sprzętu, aby zbadać odciski palców, przez co sprawcy wybuchu nie zostali schwytani.
Mieszkańcy wsi, na wszelki wypadek ewakuowali się na miesiąc do Fort Carson, aż sprawa ucichła, no i wrócili w górne okolice Bone County.
Dożyli oni końca swojego żywota spokojnie w okolicach El Quebrados, czyli w mieście pod ich byłym westernowym miastem.

Gzqqb1L.png

Miałem przyjemność przeprowadzić wywiad, z jednym mieszkańcem wsi El Quebrados, jednocześnie też pra pra wnukiem, jedno z założycieli Westernowego miasta.
R- Redaktor @CeglaXD         M- Mieszkaniec wsi El Quebrados

R- Witam, z Panem byłem umówiony na wywiad odnośnie do miasteczka na wzgórzach?
M- Tak, ze mną, a więc słucham Pańskich pytań.
R- Co Pan powie o ogólnym pomyśle założenia miasteczka, oraz przebiegu jego budowy?
M- Zamysł był bardzo dobry, jego budowa była również bardzo szybka, z tego co opowiadano mi z pokolenia na pokolenie, lecz nie możemy być tego pewni, tak czy siak zamysł był dobry, tylko złych ludzi dobrali.
R- Odnośnie do ludzi, co sądzisz o dość nie miły zdarzeniu, które miało miejsce w owym miasteczku?
M- Jeżeli chodzi o śmierć pierwszej osoby, to sądzę, że w pewien sposób chęć władzy, zjadła osobę która zabiła ową ofiarę.
R- Czy sądzisz, że miasto by się rozwinęło gdyby nie cywilizacja w nim?
M- Miasto według mnie nie miało szans na rozwinięcie, można się spytać dlaczego? Po pierwsze, miasto było na wzgórzach, przez co nie było zbytnio dużo miejsca. Po drugie, nie ma miasta westernowego, który do dziś ma cywilizację taką jak w zwykłych miastach.
R- Wysadzenie miasta, twoim zdaniem dobre zagranie? Czy też zagranie zbędne?
M- Zachowanie według mnie było bardzo potrzebne, niestety skazali oni osobę na śmierć, lecz sam sobie był winien, zabił on bez bronną kobietę, była ona kobietą z tego co wiem, lecz mniejsza o to, tak czy siak umarła, z rąk psychicznie chorej osoby.
R- Czy zwiedzałeś kiedyś te miasto? Jeżeli tak to jakie miałeś odczucia wobec tego miasteczka?
M- Oczywiście, miasto te było w swój sposób jest ładne, lecz sądzę tyle, że gdyby nie dodanie jednej osoby, do tego miasta to wiadomo, że historia miasta byłaby większa.
R- Jak wiemy, reszta mieszkańców gdzieś uciekła, gdzie oni wtedy się ewakuowali?
M- Z tego co przekazywano z pokolenia na pokolenie zaszyli się w takiej jaskini, znajduje się ona w Fort Carson, a potem powrócili do El Quebrados, kiedy sprawa ucichła.
R- Jakie masz odczucia co do dziadka, po tym co zrobił?
M- Właściwie, to jestem dumny z tego, jak on postąpił, a raczej postąpili, cieszę się, że udało im się jakoś uporać z tym psychopatą.
R- No dobrze, ode mnie to już wszystko, dziękuję i życzę miłego dnia.
M- Dziękuję, oraz również życzę miłego dnia. 

NFAS945.png

Autor: @CeglaXD
Korekta: @AlimentoS
Grafiki: @kepuszek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.