Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Solarin Industries-Wywiad z właścicielem firmy

CeglaXD

Rekomendowane odpowiedzi

NpHiUhR.png

naTqDnE.png

Witajcie, dziś przedstawię Wam największą fabrykę pojazdów stanie San Andreas, oraz pokażę wam przebieg wywiadu z właścicielem firmy Solarin Industries.
Zapraszam do czytania.

VDgjwdI.png

Początki firmy

Rok 1970, 20-letni Jeff Smith z dużą pożyczką postanawia rozpocząć budowę fabryki w San Fierro, a dokładnie w Doherty.
Mijają 3 lata, a budowa dość szybko zostaje ukończona poprzez mobilizacje pracowników, dniami pracowali po 12 godzin, nie licząc w soboty i niedziele.
W roku 1973, po zakończeniu budowy Jeff zamawia pierwsze części takie jak silniki, skrzynie biegów i różne części do aut, oraz zatrudnia pracowników, którzy wykonywaliby dla jego aut blachy, w odpowiednim kształcie do silnika mieszczącego się pod maską.
Ich pierwszym autem, jakie postało było auto typu low-rider, Savanna.
Przez pierwszy rok produkcja ich aut zamykała się tylko i wyłącznie na pojeździe Savanna.
Nadchodzi rok 1976, firma wie, że nie utrzyma się tylko na pojeździe blade, więc postanawiają stworzyć coś nowego, ich dziełem było zwykłe auto rodzinne, mianowicie Solair, wtedy to firma zarobiła tak dużo, że aż nareszcie Jeff spłacił dług.
W tym samym roku właściciel firmy, postanawia na fabryce dać napis Solarin Industries, co oznaczało, że w końcu po 6 latach od stworzenia firmy, będzie ona miała mieć nazwę.
wZuaAPw.gif

5V20MaL.png
Najgorszy etap firmy

Zaczyna się rok 1977, wtedy to Jeff postanawia, że jego biuro nie będzie się mieścić w fabryce, lecz w oddzielnym budynku, postanawia on rozpocząć budowę na swojej działce w Dillmore.
Po końcu budowy w roku 1979 powoli zaczynają się problemy budżetowe, budowa pochłonęła dużo majątku firmowego, przez co nie było zbytnio dużo pieniędzy na wypłaty pracowników.
Pracownicy oburzeni faktem zmniejszenia zarobków, stopniowo zaczęli opuszczać firmę, przez co produkcja aut była o wiele mniejsza, na nie szczęście Jeffa oraz jego firmy, powstała konkurencyjna firma w Los Santos, niestety zaczęły się jeszcze większe problemy budżetowe, że aż prawie doszło do upadku firmy, na szczęście Jeff posiadał jeszcze gotówkę i postanowił ją wydać na nowy model auta, pojazd ten się zwał Stratum i od razu został on zauważony przez znawców motoryzacji, okazało się, że z zamysłu auta rodzinnego, wyszło super auto nawet do wyścigów.
moJeU2U.gif

5V20MaL.png
Najlepszy okres firmy

Są już lata 80, a dokładnie rok 1983, pojazd marki Stratum wzniósł firmę w górę, doszli nowi oraz wykształceni pracownicy, którzy bardzo mocno pomogli w rozwoju firmy.
Jeff i jego nowy asystent, gdyż poprzedni przeszedł do konkurencji przez małe zarobki, postanowili obmyślić plan na jeszcze lepszy profit firmy, dochodzą oni do faktu, iż powinni rozpocząć produkcję aut sportowych.
W tamtych latach najlepszy autem sportowym był pojazd marki Buffalo, tworzony przez firmę byłego asystenta Jeffa.
Mijają 3 miesiące, a pierwszy pojazd sportowy został już wyprodukowany, był nim pojazd czteroosobowy, mianowicie Sultan, który jeszcze bardziej wzniósł firmę w górę, w taki sposób wyprzedzili oni zarobkami firmę konkurencyjną.
Jeff nie miał zamiaru odpuszczać, wiedział on, że na tym pojeździe nie może zakończyć się ich produkcja, postanowili oni wtedy skonstruować nowy pojazd, jak owym był Super GT, kiedy pierwszy model Super GT został zrobiony, to wtedy też właściciele firmy postanowili zrobić masową produkcję pojazdów marki Sultan oraz Super GT.
Postanowili oni też, że każdy ich pojazd będzie zaczynał się na literę S, co będzie też symbolizować ich firmę.
W późniejszym czasie Solarin Industries postanawia spisać kontrakt z zarządem pola golfowego w Las Venturas, w ten sposób zaczyna się produkcja 30-egzemplarzy wozików golfowych.

5V20MaL.png
Jak wygląda firma obecnie

Obecnie firma jest jedną z największych w całym stanie San Andreas, jak nie największą.
Jak na razie nie widać, żadnych nowych aut od tej firmy, lecz poprzednie auta są udoskonalane, dlatego firma jest na takim szczeblu a nie innym.

Gzqqb1L.png

Miałem przyjemność przeprowadzić wywiad z właścicielem firmy Solarin Industries, Jeffem Smithem.
R- Redaktor @CeglaXD                       W- Właściciel firmy Jeff Smith

R-
 Witam, Panie Smith, czy mógłbym Panu zadać kilka pytań na temat pańskiej firmy?
W- Jasne, obecnie mam przerwę, więc proszę pytać śmiało.
R- Jak wiemy, aby utworzyć firmę, musiałeś zapożyczyć się na dużą sumę pieniężną, czy chciałbyś się podzielić tym, ile wypożyczyłeś na powstanie tej firmy?
W- Wypożyczyłem aż 10 milionów dolarów, pewnie pan się spyta, kto mi udzielił takiej dużej pożyczki? Mam kolegę miliardera, on postanowił mi zapożyczyć tę kwotę na 10 lat i udało mi się tę kwotę mu oddać.
R- Twój kolega musi mieć do ciebie mega duże zaufanie, a jaki masz teraz z nim kontakt?
W- Mam z nim bardzo dobry kontakt, dostał on unikatowy pojazd od mojej firmy, który został wykonany tylko raz i nigdy nie stworzymy kolejnego takiego egzemplarzu pojazdu.
R- Twoja firma miała najgorszy etap w swoim istnieniu 7 lat po jej utworzeniu, co powiesz o tym kryzysie?
W- Moim największym błędem, jeżeli chodzi o ten kryzys, było to, że postanowiłem w tamtym okresie zbudować biuro, śpieszyło mi się bardzo z tym biurem i przez to poszło dużo pieniędzy na budowę, lecz na szczęście jakoś udało nam się wyjść do stanu początkowego, a nawet lepszego.
R- Najbardziej znanym pojazdem z pana firmy jest pojazd Sultan, jaki pojazd panu w firmie się panu najbardziej podoba?
W- Też sądzę, że Sultan to najpopularniejsze auto od mojej firmy, jednakże sam jeżdżę na co dzień autem Stratum.
R- Jakie zarobki były lepsze? Kiedyś czy dziś i czy chce Pan się podzielić, jak duże są te zarobki?
W- Zarobki są najlepsze dziś, gdyż wtedy nie potrzeba było dużo gotówki, aby zakupić auto, przez co za małą kwotę sprzedawaliśmy auta, dziś dość też w miarę tanio sprzedajemy auta, lecz jest to już w cenniku tych lat. Jeżeli chodzi o zarobki, to nie lubię się dzielić i nikomu nie mówię o zarobkach.
R- Czy macie w planach nowe auta? Czy nie będziecie chcieli już wprowadzać żadnych aut?
W- Planów jak na razie nie ma, lecz sądzę, że w tym roku te plany powstaną.
R- Co powiesz o tym, że twoja firma jest uznawana za największą firmę w stanie San Andreas?
W- Cieszę się z tego powodu, w dzieciństwie chciałem być sławny, a ta firma właśnie ze mnie tą sławną osobę zrobiła.
R- Dlaczego nazwa firmy zwie się Solarin Industries?
W- Nazwa ta jest podobna do nazwy naszego pierwszego auta rodzinnego, jak można zauważyć, stąd właśnie wzięła się nazwa Solarin Industries.
R- Czy macie już wstępne nazwy do następnych aut?
W- Posiadamy, lecz to niespodzianka i może kiedyś te nazwy będą bardziej znane niż Sultan, czy też Super GT.
R- Odnośnie do Super GT, czy macie mieszane odczucia co do tego pojazdu, czy może jesteście z niego zadowoleni?
W- Chcieliśmy podbić rynek tym pojazdem, lecz są jednakże lepsze pojazdy wyścigowe i trudno zrobić taki pojazd, który będzie nazywany, najlepszym na świecie, wiadomo że na ten pojazd też czasami powiedzą, że jest najlepszy, lecz to raczej rzadkość.
R- Jaki pojazd u Pana w firmie najczęściej się sprzedaje?
W- Najczęściej sprzedaje się Solair, poprzez to, że jest to najtańsze auto, tak to raczej to byłby Sultan, ale cena za niego jest za duża jak na normalne rodziny.
R- Rozumiem, w takim razie dziękuję za wywiad, życzę miłego dnia.
W- Dzięki wielkie, również życzę miłego dnia.

NFAS945.png

Autor: @CeglaXD
Korekta: @AlimentoS
Grafiki: @Tosiek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.