Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Pożar banku w Palomino Creek - 15.03.2021r.

Aiishan

Rekomendowane odpowiedzi

OoKZx5d.png

naTqDnE_d.webp?maxwidth=760&fidelity=grand

Witam, w dzisiejszym artykule opowiem o sytuacji, która wstrząsnęła całym Palomino Creek.

z1sDmq7.gif

5V20MaL.png

Zaczęło się od tego, że postanowiłam się przejechać i trafiłam do Palomino Creek. Po okrążeniu miejscowości zauważyłam ludzi stojących przed bankiem i unoszący się dym. Szybko wysiadłam z auta i podeszłam do ludzi, ponieważ chciałam się dowiedzieć co się dokładnie tu stało. Dowiedziałam się, że pożar wybuchł dosłownie 2 minuty temu, dlatego postanowiłam zawiadomić odpowiednie służby.

LonmyZn.png

Była to szybka reakcja ze strony strażaków. Przyjechali w zaledwie 10 minut. Był wielki chaos, nie mogłam się odnaleźć w tym miejscu przez to ile wyszło ludzi przed bank. Strażacy szybko zabezpieczyli miejsce wydarzenia, a następnie zaczęli rozkładać potrzebne rzeczy do zgaszenia pożaru. Robili wszystko zwinnie za co serdecznie dziękujemy.

B507TM2.png

Pewna Pani przyszła do banku ze swoją córką. Myślała, że jej dziecko zostało w środku. Zaczęła panikować i próbowała się przedostać przez zabezpieczenia do banku. Natychmiast podbiegli do niej strażacy, którzy powstrzymywali Panią przed wtargnięciem na miejsce wydarzenia. Zaczęli ją uspokajać i przekazali innemu strażakowi, aby poszukał w środku budynku córki. W pewnym momencie Pani zemdlała z nerwów i natychmiast wezwaliśmy pogotowie.

1WGAnzY.png

Podczas czekania na medyków jeden ze strażaków wszedł do środka i przeszukiwał budynek. Po przeszukaniu całego budynku powiedział, że nikogo w środku nie ma. Byliśmy wszyscy zdziwieni... Zadawaliśmy sobie pytanie "gdzie ona w takim razie jest?". Postanowiliśmy, że zaczniemy szukać dziecka po całym Palomino Creek. W między czasie przyjechało pogotowie i zabrali do środka kobietę. Dali jej środki na uspokojenie i przeczekali z nią w karetce na znalezienie córki. Podzieliliśmy się i szukaliśmy... W pewnej chwili usłyszałam szlochanie dziecka. Po zauważeniu jej szybko do niej podbiegłam i pytałam się jej co się stało, że uciekła. Dziewczynka była wystraszona i cała się trzęsła. Zaprowadziłam ją do mamy, która siedziała w karetce. Po zaprowadzeniu córka podbiegła do mamy i się do niej przytuliła. Kobieta zaczęła płakać, ponieważ bała się, że mogło coś się stać jej córce. Podczas poszukiwań strażacy ugasili pożar, który znajdował się w banku.

MdWw0au.png

5V20MaL.png

Postanowiłam, że przeprowadzę wywiad z jednym ze strażaków, który był na akcji.

R - Redaktor: @Aiishan     S - Strażak

R: Witam, Trainee Aiishan - Redakcja prasowa Project News.

S: Witam. z tej strony Engineer I Fat.I1vd z San Andreas Fire Department.

R: Opowiedz na początku jak doszło do pożaru.

S: Podejrzewam, że była to awaria instalacji elektrycznej, ponieważ osoba, która podłączała kable kompletnie nie zna się na swojej pracy. Przez to doszło do zwarcia.

R: Jak długo pracuje Pan w tym zawodzie?

S: Jako strażak pracuję już około trzech miesięcy.

R: O czym powinniśmy pamiętać, gdy napotkamy się na pożar?

S: Na początku powinniśmy wezwać straż. Następnie jeżeli pożar jest jeszcze nie zbyt rozwinięty, należy przystąpić do ewakuacji ludzi. Natomiast jeżeli zostaliśmy uwięzieni w pomieszczeniu i nie mamy możliwości ucieczki, należy uszczelnić drzwi i czekać na pomoc.

R: Czy były osoby ranne w tym pożarze? 

S: Nikt nie został ranny. Na szczęście osoby, które były w środku szybko wyszły z budynku.

R: Dziękuję bardzo za wywiad.

S: Nie ma sprawy.

NFAS945.png

Autor: @Aiishan

Grafiki: @Tosiek

Korekta: @Kamcio. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.