Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Jak to jest ratować życie i być medykiem? Wywiad z pracownikiem SAMD!

<3TAGO.mir<3

Rekomendowane odpowiedzi

naTqDnE_d.webp?maxwidth=760&fidelity=grand

Witam Serdecznie! Dnia 14.03.2021r postanowiłem wybrać się do szpitala i zadać kilka pytań jednemu z pracowników SAMD.  Zapraszam do przeczytania.
Gzqqb1L_d.webp?maxwidth=760&fidelity=grand

R- Redaktor @pablooo512                 M- Medyk @Szlemek

R: Witam, z tej strony redaktor Project News.
M: Witam, z tej strony EMR III Szlemek z San Andreas Medical Departament, kłaniam się.
R: Czy mógłbym zadać kilka pytań?
M: Tak.
R: Na początek niech Pan coś o sobie powie.
M: No to jestem, ratownikiem medycznym o randze EMR III w szeregi San Andreas Medical Department wkroczyłem, w styczniu 2021.
R: Co Pana zachęciło do wstąpienia do owej frakcji?
M: Zawsze chciałem wstąpić do jakiejś frakcji i akurat była rekrutacja do SAMD. Napisałem podanie i się dostałem, byłem wtedy bardzo zadowolony.
R: Jak to jest pomagać ludziom?
M: No wie Pan, to moja praca. I sprawia mi to przyjemność, lecz nie jest to czasem łatwe.
R: Jakimi pojazdami się poruszacie na służbie?
M: Mamy pojazdy różnego typu od premiera w celu patrolów do karetek i karawan.
R: Czy miał Pan problemy psychiczne po akcjach, w których mogło się pojawić dużo krwi?
M: Nie, Nie posiadałem takiego typu problemów, lecz kilku kolegów miało taki problem i ciężko mieli wybrnąć z takiego czegoś.
R: Czy bycie medykiem jest ryzykowne?
M: Trochę jest, Ale nie aż tak jak bycie strażakiem albo policjantem.
R: Trudno było zdać egzamin?
M: Powiem tak. Nie było, to łatwe musiałem, dużo słuchać i się dobrze do tego przygotować.
R: Jak wygląda wasza codzienność?
M: Rano przychodzimy do szpitala na pierwszą bądź na drugą zmianę. Ubieramy się w mundury wyjazdowe i czekamy na wezwania. Gdy takie się pojawi, szybko jedziemy ratować ludzkie życie.
R: Czy ta praca ma sens?
M: Tak. Wiadomo, raz w ciągu tygodnia jedziemy, do błahych wezwań typu przewrócenie na rowerze, a raz do innych wezwań typu śmiertelny wypadek, podtopiona osoba i wtedy musimy się wykazać ogromnymi umiejętnościami.
R: Czy praca ratownika daje zastrzyk adrenaliny?
M: Oczywiście, zawsze nie wiemy, co możemy, spotkać, gdy dojedziemy na miejsce.
R: Czy w waszej pracy może być coś zaskakującego?
M: Myślę, że tak. Przykładowo jedziemy do wypadku i gdy jesteśmy, na miejscu poszkodowanemu nic nie grozi, czuję się dobrze i tak dalej. Lecz w pewnym momencie poszkodowanemu może się zatrzymać krążenie i wtedy wszystko nabiera tempa.
R: Dobrze, to by było wszystko. Dziękuje za poświęcony czas.
M: Dziękuje i do widzenia.
R: Do widzenia.

k1AwIr0_d.webp?maxwidth=760&fidelity=grand

JSjVNOX.png

NFAS945.png

Autor: @pablooo512
Korekta: @AlimentoS
Grafiki: @Tosiek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.