Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Wywiad z księdzem.

MySzYsTaRy

Rekomendowane odpowiedzi

NPl9z0I.png

naTqDnE.png

Witam, dzisiaj chciałbym zaprezentować Państwu jak wygląda życie księdza. Zapraszam! 

VDgjwdI.png

Większość osób pewnie myśli, że życie kapłana polega na ciągłej modlitwie, odprawianiu mszy i tak dalej.

W rzeczywistości może to wyglądać nieco inaczej, pokaże to Państwu poprzez wywiad przeprowadzony z jednym z księży. Zapraszam! 

Gzqqb1L.png

R- Redaktor: @MySzYsTaRy              U- Uczestnik wywiadu: Ksiądz Wiesław 

R: Witam, Pressman MySzYsTaRy - Redakcja prasowa Project News. 

U: Szczęść Boże. 

R: Czy mógłbym księdzu zadać kilka pytań związanych z Pańskim życiem? 

U: Oczywiście, postaram się odpowiedzieć na wszystkie.

R: Zacznijmy od podstaw. Proszę nam opowiedzieć coś o sobie, skąd Ksiądz pochodzi?

U: Pochodzę z Ciechocinka takie miasteczko w Polsce.

R: Jak wygląda typowy dzień księdza?

U: Przede wszystkim jest to modlitwa, lubię również popracować na plebanii, zadbać o ogródek przy domu, czy porobić coś przy kościele.

Oczywiście odprawiam dużo mszy, jeżdżę z plebanii do plebanii, wieczorami lubię poczytać książki.

R: Ulubione zajęcia w wolnych chwilach?

U: Strasznie lubię grać w piłkę nożną, często odwiedzam boisko i gram z tymi pełnymi energii chłopakami.

R: Kiedy pojawiły się u Ciebie pierwsze myśli o tym, aby zostać kapłanem? 

U: Pewnego dnia, gdy byłem mały i byłem z mamą w kościele, poczułem powołanie i w tamtym momencie postanowiłem zostać duchownym. 

R: Jak przyjęło Twoją decyzję otoczenie?

U: Rodzice zaakceptowali moją decyzję, gorzej było na przykład w szkole, koledzy się ze mnie naśmiewali, na szczęście miałem bardzo miłych nauczycieli, którzy jak rodzice wspierali mnie w moim wyborze.

R: Jak ksiądz wspomina lata spędzone w seminarium?

U: Szczerze mówiąc, na początku nie było łatwo, to było zupełnie inne życie niż dotychczasowe, ale szybko się przyzwyczaiłem i uważam, że były to najpiękniejsze lata mojego życia.

Poznałem tam wiele osób z powołania tak jak ja, było mi tam bardzo dobrze.

R: W jakich parafiach ksiądz urzęduje"?

U: Msze odprawiam na parafiach: w Palomino Creek, w San Fierro, oraz Las Venturas.

R: Jak Ksiądz trafił do Los Santos?

U: Stwierdziłem, że w tak wielkim mieście, jak, Los Santos jest miejsce dla mnie, ale znajduje się też tu wiele osób, które potrzebują mojej pomocy.

R: O jakiej pomocy mowa?

U: Znajduję się tu sporo osób bezdomnych, wie Pan, staram się im jakoś pomóc. Organizuje zbiórki w kościołach, kupuję im jedzenie oraz jeżdżę do chorych.

R: Jaki, według Księdza, powinien być współczesny kościół?

U: Przede wszystkim nie powinien się mieszać w politykę.

R: Chciałby Ksiądz dodać coś jeszcze na koniec?

U: Myślę, że to wszystko, co mam do powiedzenia.

R: W takim razie serdecznie dziękuję za wywiad.

U: Dziękuję, z Bogiem.

k1AwIr0.png

ekivA2j.png

OUOVUwq.png

AkK3Uvk.png

UGX3CNq.png

NFAS945.png

Autor: @MySzYsTaRy
Korekta: @Kamcio.
Grafiki: @Tosiek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.