Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na jasiek324

Rutkovzky

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 10846
Login: Rutkovzky
Nick oskarżonego: jasiek324
Powód skargi: działanie na szkode organizacji
Data zdarzenia: 17.03.2021
Dowody: SS'y: Imgur: The magic of the Internet   (powinno być 6 ssów)
Opis sytuacji: Wbijam na serwer, respie się na bazie i widze młyniec na bazie, ostatnimi kierowcami w wiekszości aut jest owy jasiek, który powrzucał auta na PP, poniszczył je i pozrzucał z dachu
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: @jasiek324

Skarga dotyczy mnie, bo to moja organizacja wiec postaram się podliczyć szkody jakie wyrządziła osoba @jasiek324
1500$ - samo wyciągniecie aut z PP
1200$ - napawa bulleta
500$ - naprawa sandkinga
tankowania i naprawa pomniejszych aut - 500$
przez osobę która wyrządziła szkody musiały się tym zająć osoby które w tym czasie pracowały, licząc średni zarobek gracza @Rutkovzky który zajmowal sie tym i pracuje na kurierze lv5, poziom3 - wynosi około 8k, przez ten incydent ta osoba nie pracowała i musiała zająć się autami, co podliczam jako jego osobistą stare w zarobkach i żądam zwrotu całej kwoty jaką straciła ta osoba, czyli 8000$
do tego naliczam kary wewnętrzne organizacji:
w zaokrągleniu podliczając kary licząc, że większą szkodę wyrządził na paru autach - trzech - doliczam kare 1500$ 

Spoiler

1.Auta
1.1 Auto na parkingu policyjnym - koszt wyjęcia +  500$
1.2 Auto zniszczone/niezatankowane - koszt tankowania +
 500$
1.3 Auto porzucone, źle zaparkowane -
 koszt naprawy + 500$

Łącznie wychodzi do zapłacenia

Łącznie 13 200$ 

Witam, z tego co zrozumiałem, to oskarżony przyznaje się do zarzuconych mu czynów, co nie zmienia faktu że prosiłbym o dokładne rozpisanie mi co za co zostało ile policzone. Dodatkowo dodam, że szacowane 8000$ nie będzie doliczone do tej kwoty, ponieważ to że w tym momencie nie pracował nie sprawia, że jasiek324 jest winien mu pieniądze, organizacja jest dobrowolnym zajęciem.

Przypominam również że jest to skarga Rutkowzk'iego więc nie powinieneś się w niej wypowiadać Exovariusz, jednak z racji że skarga powinna być napisana przez ciebie, ponieważ jest to twoja organizacja, nie wyciągnę z tego konsekwencji i pozwalam na dalsze wypowiadanie się.

Po rozmowie z opiekunem organizacji doszliśmy do wniosku, że jasiek324 jest winien tobie 4050$ za pokrycie naprawy, wyjęcia z PP oraz zatankowania pojazdów.

Kary nałożone przez regulamin tj. 500$ za każde z wykroczeń wymienionych wyżej są egzekwowane przez lidera organizacji i jeśli gracz nie chce ich spełnić to powinien zostać wyrzucony.

Oczekuję screenshota z dowodem na oddanie graczowi jasiek324 9150$ (ponieważ przedwcześnie przekazał on wam zbyt dużą kwotę).

Gracz wyszedł z organizacji sam. My go nie wyrzucaliśmy. Z racji, że odszedł, lider sam wyznaczył kwote kary. Ja Ci tylko podliczyłem na prywatnej wiadomości co, za co, za ile. Jeżeli tak stawiasz sprawe, czekam aż gracz będzie na serwerze

Mimo to nie rozumiem twojej decyzji, Odwalanie powinno się tępić.

Możesz wykonać mu przelew na UID poprzez bank w LS.

Sytuacja wygląda w ten sposób, ponieważ po konsultacji z osobą odpowiedzialną za między innymi egzekwowanie regulaminu frakcji doinformowała mnie, że jeśli chcecie naliczać dodatkowe kary pieniężne za tego typu zachowanie to po waszej stronie stoi wymaganie egzekwowania tego.

Co do tego:

1 godzinę temu, Rutkovzky napisał:

Mimo to nie rozumiem twojej decyzji, Odwalanie powinno się tępić.

Administracja jest od potępiania tego typu zachowania i jeśli ktoś został by na tym przyłapany został by odpowiednio ukarany, natomiast za to czego dopuścił się jasiu324 jest on wam po prostu winien zwrotu kosztów ogarnięcia pojazdów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.