Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Skarga na WujekEddy

Pawelek

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Pawelek
Nick oskarżonego: @Fat.WujekEddy
Powód skargi: Faworyzacja kolegów 
Data zdarzenia: 17.03.2021
Dowody: niżej
Opis sytuacji: Jechałem chwilę za pracownikiem SAFD. Nie robiłem nic złego. Po chwili dostaje warna od oskarżonego, że mam odjechać i nie prowokować, a nawet nie prowokowałem. Nagrałem 3 akcje, za które pracownik powinien dostać prawko, a dostał tylko ostrzeżenie.
image.png.3010630672f699b49770c81472a09b8d.png

https://streamable.com/frry9o

Po pierwsze... skarga za nadanego warna, po drugie filmik przez Ciebie przedstawiony w pierwszym fragmecie nie jest spowodowany przez pracownika frakcji a jedynie przez gracza jadącego pod prąd, po drugie każdy z poszkodowanych na drugich materiałach dogadał się z pracownikiem frakcji i doszli do wspólnego konsensusu, pytali o zapłacę i nikt nic nie chciał, ponadto kara została nałożona bez żadnej faworyzacji jakoiż popełnione "wykroczenia" nie były ciężkimi występkami a drobnymi kolizjami, które jak wspomniałem zostały wyjaśnione, dodatkowo upoważniam osobę oskarżoną wobec, której /report z Twojej strony miał miejsce @Fat.l1vd, ponadto do Twojego lidera została również złożona skarga jakoiż prowokujesz pracowników frakcji jeżdżąc bez przerwy za nimi przez ciągłe ~ 30 minut, przeszkadzając i utrudniając pracę na służbie, jeżeli masz jakiekolwiek obawy co do pracowników, skargi składamy w dziale frakcji - raczej nie mam tutaj nic więcej do powiedzenia, skarga nawet nie posiada rzetelnego dowodu, gdyż na kanale mogę siędzieć z kim i kiedy chcę, dodatkowo dołączyłem do niego na kanał chcąć wystosować również karę wewnątrz frakcji aby pracownik otrzymał minusa, jednakże przekazał mi informację o zaistniałej sytuacji iż z osobami na 2 dalszych materiałach się dogadali, dlatego nie mogłem nadać większej kary gdyż tak jak wspomniałem jedna jak i druga strona się dogadała między sobą, postępuję tak z każdym graczom, w sytuacji kiedy dojdzie do zdarzenia/kolizji i obie strony się dogadają to sprawę pozostawiam bez kary, tutaj nawet wystosowałem warna choć nie musiałem tego robić, pozdrawiam.

Po pierwsze coś z tobą jest nie tak, bo  "skarga za nadanego warna"??????? Po drugie osoby sie nie dogadały, bo większość z nich myślała, że to ich wina, a szanowny @Fat.l1vd był tak łaskawy, że nic nie chciał(XDD). Proszę o dowody na przeszkadzanie i utrudnianie pracy SAFD, bo obecnie gadasz farmazony. Powiedz mi gdzie ich sprowokowałem?

4 minuty temu, Pawelek napisał:

Po pierwsze coś z tobą jest nie tak, bo  "skarga za nadanego warna"??????? Po drugie osoby sie nie dogadały, bo większość z nich myślała, że to ich wina, a szanowny @Fat.l1vd był tak łaskawy, że nic nie chciał(XDD). Proszę o dowody na przeszkadzanie i utrudnianie pracy SAFD, bo obecnie gadasz farmazony. Powiedz mi gdzie ich sprowokowałem?

Jeżdżenie przez 30 minut za patrolem to owszem jest utrudnianie pracy 🙂 Mimo prośby i nadania Ci warna nadal robiłeś swoje, ponadto gdyby osoby poszkodowane czułyby się poszkodowane to by o tym powiedział, to Ty masz tak nudne życie, że piszesz o nic skarge bo szczerze powód, który podajesz jest fałszywy - powiem więcej, dowód przedstawiony na materiale również nie jest żadnym dowodem, ponieważ byliśmy oboje na służbie 😉 proponuję znaleźć sobie ciekawsze hobby, albo pisz skargi za coś sensownego i nie będą czyimś adwokatem, więcej się nie wypowiadam bo i tak już sam z siebie robisz pośmiewisko.

Mogę jechać za nimi ile chce, bo im nie przeszkadzałem w niczym. Odpowiesz mi dzisiaj kiedy ich prowokowałem? 

"proponuję znaleźć sobie ciekawsze hobby, albo pisz skargi za coś sensownego i nie będą czyimś adwokatem" - Proponuję podszkolić się, bo składasz zdania których nie da się zrozumieć.

2 minuty temu, Fat.l1vd napisał:

Jako iż zostałem oznaczy oraz poproszony o wypowiedzenie się w tej skardze, tak właśnie uczynię.

Zacznijmy od samego początku...

Jadąc pojazdem frakcyjnym na moście w okolicach Flint Intersection w Flint County lekko otarłem most i rozwaliłem tym tylni i przednik zderzak oraz bagażnik, więc stwierdziłem, że zajadę na mechanika do Los Santos w celu naprawy pojazdu. Będąc w okolicach Verona Beach w Los Santos gracz @Pawelek jadący wraz ze swoim kolegą/przyjacielem @xoay. zatrzymali nas bulletem i twierdząc, że patrolujemy rozwalonym pojazdem, kiedy ja jechałem do mechanika. Następnie zjechałem na chodnik, ponieważ zatrzymaliśmy na środku drogi i nie chciałem blokować ruchu, włączyłem sygnalizację świetlną i w tym miejscu @Pawelek zapytał się "na sygnałach?", "masz awaryjne?", więc odpisałem mu "stoję w niedozwolonym miejscu, włączyłem świetlne". Następnie odpisałem mu chamsko "a tobie się w życiu nudzi" za co chcę go przeprosić. Po tej sytuacji zignorowaliśmy Ich i po prostu pojechaliśmy dalej (miejsce w którym zniszczyłem pojazd, gdzie nas gracz zatrzymał i jaką trasę chciałem objąć do mechanika będzie zawarte w spoilerze w obrazie poniżej). Minęło może ze 30 sekund, po czym zorientowaliśmy się, że @Pawelek wraz z kolegą/przyjacielem @xoay. nas śledzą. Na autostradzie w okolicach Los Santos International Airport, kiedy chciałem zjechać na lewy pas w celu skręcenia na ulicę, gracz specjalnie spowolnił, po czym zatrzymał się przed nami przez co w Nich uderzyłem. Po tym zdarzeniu kierowaliśmy się w stronę mechanika, a gracze nadal nas śledzili. Wyjeżdżając z mechanika to gracz w nas uderzył nie my w niego, my znajdowaliśmy się na chodniku co widać jasno na nagraniu. Kolejna sytuacja miała miejsce na skrzyżowaniu, kiedy wyjechałem pracownikowi SARA. Tak, to prawda wyjechałem mu, ponieważ popatrzyłem się do tyłu bo chciałem zobaczyć czy nadal nas śledzicie. Pracownik SARA napisał "ile", więc już uznałem, że nie będę robić zamieszania pisząc "to była moja wina" i tylko odpiszę "nic..." rozjeżdżając się tym w swoje strony. Następnie zawróciłem do mechanika, naprawiłem pojazd i pojechałem dalej, a wy nadal na śledziliście. Po tych sytuacjach i widząc, że cały czas nas śledzicie poprosiłem Fat.WujekEddy aby dał wam ostrzeżenie, ponieważ nas śledziliście i utrudnialiście pracę. Nie rozpisując się już, po naprawieniu wozu i wyjeździe z Los Santos wróciłem na Fire Station po zabranie jednego z kolegów na patrol. Nadal nas śledziliście. Odpuściłeś dopiero pod mechanikiem w San Fierro.

Jest to mapka, w której zaznaczyłem; gdzie uderzyłem, gdzie gracze nas zatrzymali i jaką trasę chciałem objąć (zaznaczoną niebieską linią).

Odkryj ukrytą treść

obraz_2021-03-17_201935.thumb.png.b2dfe1c97ec48a235d90012784f75e9b.png

Teraz odniosę się do twojego nagrania.

W pierwszej sytuacji ewidentnie widać na nagraniu, że gracz jechał pod prąd i to on w nas uderzył.

W drugiej sytuacji już objaśniłem powyżej - "Wyjeżdżając z mechanika to gracz w nas uderzył nie my w niego, my znajdowaliśmy się na chodniku co widać jasno na nagraniu."

W trzeciej sytuacji już objaśniłem powyżej - " Tak, to prawda wyjechałem mu, ponieważ popatrzyłem się do tyłu bo chciałem zobaczyć czy nadal nas śledzicie. Pracownik SARA napisał "ile", więc już uznałem, że nie będę robić zamieszania pisząc "to była moja wina" i tylko odpiszę "nic..." rozjeżdżając się tym w swoje strony."

Teraz przedstawię moje nagrania gdzie widać jak; nas zatrzymaliście, śledziliście, perfidnie przed nami się zatrzymaliście.

Sytuacja, w której nas zatrzymaliście;

https://streamable.com/52j2hu

Sytuacja w tunelu, gdzie nam utrudnialiście pracę oraz zatrzymaliście się przed nami;

https://streamable.com/cwlpzg

Sytuacja po akcji z pracownikiem SARA gdzie NADAL nas śledziliście;

https://streamable.com/py5bad

Ps. Przepraszam pracownika SARA z wyjechanie i jeżeli chcesz zapłaty za zniszczony pojazd zgłoś się do mnie w wiadomości prywatnej.

§ 3
W skardze mogą wypowiadać się jedynie: oskarżający; osoba oskarżona oraz administracja RCON.
Ewentualne osoby trzecie mogą się wypowiedzieć dopiero po zezwoleniu przez administrację RCON.

Wklejam wypowiedź @Fat.l1vd Aby pawełek nie skasował dowodów na jego prowokację.
Jako iż zostałem oznaczy oraz poproszony o wypowiedzenie się w tej skardze, tak właśnie uczynię.

Zacznijmy od samego początku...

Jadąc pojazdem frakcyjnym na moście w okolicach Flint Intersection w Flint County lekko otarłem most i rozwaliłem tym tylni i przednik zderzak oraz bagażnik, więc stwierdziłem, że zajadę na mechanika do Los Santos w celu naprawy pojazdu. Będąc w okolicach Verona Beach w Los Santos gracz @Pawelek jadący wraz ze swoim kolegą/przyjacielem @xoay. zatrzymali nas bulletem i twierdząc, że patrolujemy rozwalonym pojazdem, kiedy ja jechałem do mechanika. Następnie zjechałem na chodnik, ponieważ zatrzymaliśmy na środku drogi i nie chciałem blokować ruchu, włączyłem sygnalizację świetlną i w tym miejscu @Pawelek zapytał się "na sygnałach?", "masz awaryjne?", więc odpisałem mu "stoję w niedozwolonym miejscu, włączyłem świetlne". Następnie odpisałem mu chamsko "a tobie się w życiu nudzi" za co chcę go przeprosić. Po tej sytuacji zignorowaliśmy Ich i po prostu pojechaliśmy dalej (miejsce w którym zniszczyłem pojazd, gdzie nas gracz zatrzymał i jaką trasę chciałem objąć do mechanika będzie zawarte w spoilerze w obrazie poniżej). Minęło może ze 30 sekund, po czym zorientowaliśmy się, że @Pawelek wraz z kolegą/przyjacielem @xoay. nas śledzą. Na autostradzie w okolicach Los Santos International Airport, kiedy chciałem zjechać na lewy pas w celu skręcenia na ulicę, gracz specjalnie spowolnił, po czym zatrzymał się przed nami przez co w Nich uderzyłem. Po tym zdarzeniu kierowaliśmy się w stronę mechanika, a gracze nadal nas śledzili. Wyjeżdżając z mechanika to gracz w nas uderzył nie my w niego, my znajdowaliśmy się na chodniku co widać jasno na nagraniu. Kolejna sytuacja miała miejsce na skrzyżowaniu, kiedy wyjechałem pracownikowi SARA. Tak, to prawda wyjechałem mu, ponieważ popatrzyłem się do tyłu bo chciałem zobaczyć czy nadal nas śledzicie. Pracownik SARA napisał "ile", więc już uznałem, że nie będę robić zamieszania pisząc "to była moja wina" i tylko odpiszę "nic..." rozjeżdżając się tym w swoje strony. Następnie zawróciłem do mechanika, naprawiłem pojazd i pojechałem dalej, a wy nadal na śledziliście. Po tych sytuacjach i widząc, że cały czas nas śledzicie poprosiłem Fat.WujekEddy aby dał wam ostrzeżenie, ponieważ nas śledziliście i utrudnialiście pracę. Nie rozpisując się już, po naprawieniu wozu i wyjeździe z Los Santos wróciłem na Fire Station po zabranie jednego z kolegów na patrol. Nadal nas śledziliście. Odpuściłeś dopiero pod mechanikiem w San Fierro.

Jest to mapka, w której zaznaczyłem; gdzie uderzyłem, gdzie gracze nas zatrzymali i jaką trasę chciałem objąć (zaznaczoną niebieską linią).

Ukryj treść

obraz_2021-03-17_201935.thumb.png.b2dfe1c97ec48a235d90012784f75e9b.png

Teraz odniosę się do twojego nagrania.

W pierwszej sytuacji ewidentnie widać na nagraniu, że gracz jechał pod prąd i to on w nas uderzył.

W drugiej sytuacji już objaśniłem powyżej - "Wyjeżdżając z mechanika to gracz w nas uderzył nie my w niego, my znajdowaliśmy się na chodniku co widać jasno na nagraniu."

W trzeciej sytuacji już objaśniłem powyżej - " Tak, to prawda wyjechałem mu, ponieważ popatrzyłem się do tyłu bo chciałem zobaczyć czy nadal nas śledzicie. Pracownik SARA napisał "ile", więc już uznałem, że nie będę robić zamieszania pisząc "to była moja wina" i tylko odpiszę "nic..." rozjeżdżając się tym w swoje strony."

Teraz przedstawię moje nagrania gdzie widać jak; nas zatrzymaliście, śledziliście, perfidnie przed nami się zatrzymaliście.

Sytuacja, w której nas zatrzymaliście;

https://streamable.com/52j2hu

Sytuacja w tunelu, gdzie nam utrudnialiście pracę oraz zatrzymaliście się przed nami;

https://streamable.com/cwlpzg

Sytuacja po akcji z pracownikiem SARA gdzie NADAL nas śledziliście;

https://streamable.com/py5bad

Ps. Przepraszam pracownika SARA z wyjechanie i jeżeli chcesz zapłaty za zniszczony pojazd zgłoś się do mnie w wiadomości prywatnej.

Dlaczego upubliczniasz wiadomości prywatne? W wiadomości sobie mogę pisać co zechcę. Twoje słowa były skierowane na discordzie ProjectRPG, więc dlaczego piszesz o wiadomości prywatnej? Pomijając nawet ten fakt, to ja mogę sobie tak pisać, bo graczem, a ty już powinieneś godnie reprezentować serwer.

Wiadomość którą napisałem była spowodowana tą karą.

unknown.png.0b49b7460d131befb4101e416c2c4ee6.png

Kara ta była słuszna, zgodna z regulaminem za flood, masz obowiązek napisać apelację, nie mnie wyzywać.
edit; reprezentuję godnie serwer ograniczając swobodę rozgrywki takim graczom jak Ty którzy nagminnie łamią regulamin, nie moją winą jest to, że gracze mają aktualnie przyzwolenie na wyzywanie administracji, a Ci nawet nie podlegają opowiedzialności.

Pomijając fakt, że oskarżający i oskarżony w wypowiedziach w środku tego postu nie zachowują stylu formalnego...

na podstawie materiału dowodowego dostarczonego w głównym temacie skargi nie można zawnioskować o winie oskarżonego. Pierwsza i ostatnia sytuacja były czystymi przypadkami (choć w tej pierwszej to osoba jadąca Sandkingiem powinna otrzymać karę), natomiast za tą drugą zostały wyciągnięte konsekwencje w postaci ostrzeżenia - jeżeli pracownicy się dogadali w sprawie opłaty za naprawę, to po co ciągniemy ten temat?

Druga sprawa - ostrzeżenie w stronę oskarżającego zostało nadane zgodnie z punktem reg. serwera, który brzmi:
13. Zabrania się utrudniania gry Graczom oraz Administracji.

Z treści postów i odpowiedzi wynika, że oskarżający umyślnie przeszkadzał (do czego się nawet przyznał) - w domyśle "śledził" członków frakcji w wiadomym celu, co mogło świadczyć o celowym utrudnianiu gry.

Jeśli chodzi o sytuację z wyciszeniem za flood - kara była zbyt dotkliwa - i, jeżeli nie było dodatkowych przesłanek, to powinno zakończyć się na ostrzeżeniu. Kara została unieważniona w systemie.

3 godziny temu, Fat.WujekEddy napisał:

edit; reprezentuję godnie serwer ograniczając swobodę rozgrywki takim graczom jak Ty którzy nagminnie łamią regulamin, nie moją winą jest to, że gracze mają aktualnie przyzwolenie na wyzywanie administracji, a Ci nawet nie podlegają opowiedzialności.

Z treści nie wynika, aby było takowe przyzwolenie - może wyjaśnisz czym jest to kolokwialne "wyzywanie"?

Czekam na odpowiedź oskarżonego, by wyjaśnić tę kwestię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.