Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Próby czasowe dostępne na serwerze. Wywiad z rajdowcem.

MySzYsTaRy

Rekomendowane odpowiedzi

qYuPXoB.png

naTqDnE.png

Witam, dzisiaj chciałbym zaprezentować Państwu artykuł poświęcony próbom czasowym dostępnym na serwerze, oraz na krótki wywiad z rajdowcem. Zapraszam!

VDgjwdI.png

Na serwerze dostępnych jest 12 prób czasowych, są one porozrzucane po całej mapie. Wyścigi, bo tak potocznie gracze nazywają te próby czasowe, są dostępne w różnych wariantach.
Zależne są od punktów reputacji, poziomu rajdowca, zestawu części w naszym pojeździe oraz klasy pojazdu.
Poniżej prezentuję Państwu mapkę z zaznaczonymi próbami czasowymi.

8VYuHrw.png

Zacznijmy od prób czasowych w Las Venturas.
Jest ich aż 3, pierwsza z kolei znajduję się na Julius Thruway South, jest to główna autostrada.
Aby rozpocząć wyścig, w tym miejscu potrzebujemy tysiąca punktów reputacji, zerowy poziom rajdowca, zestaw torowy w naszym pojeździe oraz dowolnej klasy pojazd.
Progi czasowe to: trzy gwiazdki 1:10.0; dwie gwiazdki 1:14.0; jedna gwiazdka 1:20.0.

5V20MaL.png

Następna próba czasowa w Las Venturas znajduje się na Come-A-Lot, znajduję się ona niedaleko stacji benzynowej i mechanika.
Aby rozpocząć wyścig, w tym miejscu potrzebujemy pięćdziesięciu punktów reputacji, zerowy poziom rajdowca, zestaw uliczny w naszym pojeździe oraz dowolnej klasy pojazd.
Progi czasowe to: trzy gwiazdki 1:10.0; dwie gwiazdki 1:12.5; jedna gwiazdka 1:16.0.

5V20MaL.png

Trzecia i zarazem ostatnia próba czasowa w Las Venturas znajduję się w Prickle Pine niedaleko stacji benzynowej.
Aby rozpocząć wyścig, w tym miejscu potrzebujemy pięciuset punktów reputacji, zerowy poziom rajdowca, zestaw wyścigowy w naszym pojeździe oraz dowolnej klasy pojazd.
Progi czasowe to: trzy gwiazdki 1:23.5; dwie gwiazdki 1:29.5; jedna gwiazdka 1:35.0.

5V20MaL.png

Przejdźmy teraz do drugiego dużego miasta w Los Santos, czyli San Fierro. Mamy tutaj również trzy próby czasowe.
Pierwsza, którą wymienię, znajduję się w Esplanade North, tuż przy droższym salonie z autami.
Aby rozpocząć wyścig, w tym miejscu potrzebujemy osiemset punktów reputacji, piętnasty poziom rajdowca, zestaw wyścigowy w naszym pojeździe oraz dowolnej klasy pojazd.
Progi czasowe to: trzy gwiazdki 1:32.0; dwie gwiazdki 1:38.5; jedna gwiazdka 1:45.5.

5V20MaL.png

Druga próba czasowa w San Fierro znajduję się niedaleko spawnu, czyli w Palisades.
Aby rozpocząć wyścig, w tym miejscu potrzebujemy aż tysiąca pięciuset punktów reputacji, piąty poziom rajdowca, zestaw torowy w naszym pojeździe oraz oczywiście dowolnej klasy pojazd.
Progi czasowe to: trzy gwiazdki 1:37.0; dwie gwiazdki 1:42.0; jedna gwiazdka 1:48.0.

5V20MaL.png

Ostatnia próba czasowa w San Fierro znajduje się w Foster Valley, czyli bardzo blisko taniej giełdy.
Aby rozpocząć wyścig, w tym miejscu potrzebujemy stu punktów reputacji, dziesiąty poziom rajdowca, zestaw uliczny w naszym pojeździe oraz dowolnej klasy pojazd.
Progi czasowe to: trzy gwiazdki 1:21.5; dwie gwiazdki 1:26.2; jedna gwiazdka 1:30.0.

5V20MaL.png

Przechodzimy do prób czasowych w Los Santos. Pierwsza w zestawieniu będzie próba czasowa w Ocean Docks niedaleko pracy kuriera.
Aby rozpocząć wyścig, w tym miejscu potrzebujemy zero punktów reputacji, zerowy poziom rajdowca, dowolny zestaw w naszym pojeździe oraz dowolnej klasy pojazd.
Progi czasowe to: trzy gwiazdki 0:07.1; dwie gwiazdki 0:08.1; jedna gwiazdka 0:09.1.

5V20MaL.png

Druga próba czasowa znajdująca się w Los Santos jest również umieszczona w Ocean Docks, tyle, że ta znajduje się niedaleko giełdy z motocyklami.
Aby rozpocząć wyścig, w tym miejscu potrzebujemy siedemdziesiąt pięć punktów reputacji, piąty poziom rajdowca, zestaw uliczny w naszym pojeździe oraz dowolnej klasy pojazd.
Progi czasowe to: trzy gwiazdki 1:00.0; dwie gwiazdki 1:04.0; jedna gwiazdka 1:08.0.

5V20MaL.png

Ostatnia próba czasowa w Los Santos znajduję się bardzo blisko pracy kosiarza w Los Santos International.
Aby rozpocząć wyścig, w tym miejscu potrzebujemy sześciuset punktów reputacji, piąty poziom rajdowca, zestaw wyścigowy w naszym pojeździe oraz dowolnej klasy pojazd.
Progi czasowe to: trzy gwiazdki 2:20.0; dwie gwiazdki 2:50.0; jedna gwiazdka 3:20.0.

5V20MaL.png

Pozostałe trzy próby czasowe znajdują się poza miastami, pierwsza z nich znajduje się w Red Country niedaleko Palomino Creek.
Aby rozpocząć wyścig, w tym miejscu potrzebujemy stu dwudziestu pięciu punktów reputacji, piętnasty poziom rajdowca, zestaw uliczny w naszym pojeździe oraz dowolnej klasy pojazd.
Progi czasowe to: trzy gwiazdki 1:24.0; dwie gwiazdki 1:30.0; jedna gwiazdka 1:35.0.

5V20MaL.png

Następna w zestawieniu znajduję się w Bone Country Verdant Meadows na opuszczonym starym lotnisku.
Aby rozpocząć wyścig, w tym miejscu potrzebujemy zero punktów reputacji, zerowy poziom rajdowca, dowolny zestaw w naszym pojeździe oraz dowolnej klasy pojazd.
Progi czasowe to: trzy gwiazdki 0:06.4; dwie gwiazdki 0:07.4; jedna gwiazdka 0:08.4.

5V20MaL.png

Ostatnia dostępna na serwerze próba czasowa jest do zrobienia w Tierra Robada niedaleko wioski, w której można kupić terenowe auto.
Aby rozpocząć wyścig, w tym miejscu potrzebujemy siedmiuset punktów reputacji, dziesiąty poziom rajdowca, zestaw wyścigowy w naszym pojeździe oraz dowolnej klasy pojazd.
Progi czasowe to: trzy gwiazdki 1:24.5; dwie gwiazdki 1:28.5; jedna gwiazdka 1:33.5.

5V20MaL.png

A teraz pora na wywiad. Zapraszam!

irq2ALz.png

Gzqqb1L.png

R- Redaktor: @MySzYsTaRy       U- Uczestnik wywiadu: @Pybro

RWitam, Junior Pressman MySzYsTaRy - Redakcja prasowa Project News.

U: Dzień dobry.

R: Czy mógłbym Panu zadać kilka pytań związanych z Pańskim zawodem?

UOczywiście.

R: Zacznijmy może od prostego pytanka, czym się Pan zajmuje na co dzień?

U: Wie Pan, jestem zwykłym szarym człowiekiem, pracuje w SAMD, w wolej chwili robię wyścigi.

R: Od jak długo robi Pan wyścigi?

U: Wyścigi robię dopiero od miesiąca.

RGdzie najszybciej wbić poziom rajdowca?

U: Najszybciej poziom rajdowca wbić według mnie w Tierra Robada.

R: Jakim autem najczęściej robi Pan próby czasowe?

UTo może pana zdziwić, ale moją starą, zaufaną Tampą, w której zamontuje turbinę i będzie full tune.

R: Czy podoba się Panu to zajęcie?

U: Moim zdaniem to nie ma tak, że dobrze albo że nie dobrze. Gdybym miał powiedzieć, co cenię w życiu najbardziej, powiedziałbym, że ludzi. Ekhm... Ludzi, którzy podali mi pomocną dłoń, kiedy sobie nie radziłem, kiedy byłem sam. I co ciekawe, to właśnie przypadkowe spotkania wpływają na nasze życie. Chodzi o to, że kiedy wyznaje się pewne wartości, nawet pozornie uniwersalne, bywa, że nie znajduje się zrozumienia, które by tak rzec, które pomaga się nam rozwijać. Ja miałem szczęście, by tak rzec, ponieważ je znalazłem. I dziękuję życiu. Dziękuję mu, życie to śpiew, życie to taniec, życie to miłość. Wielu ludzi pyta mnie o to samo, ale jak ty to robisz?, skąd czerpiesz tę radość? A ja odpowiadam, że to proste, to umiłowanie życia, to właśnie ono sprawia, że dzisiaj na przykład jeżdżę autem, a jutro... kto wie, dlaczego by nie, oddam się pracy społecznej i będę ot, choćby sadzić... znaczy... marchew.

R: Emm... No dobrze... Jak zaczęła się Pańska przygoda z wyścigami?

U: Miałem kiedyś mało pieniędzy więc kupiłem sobie Tampę, zarabiałem i zdobywałem pieniądze, a do Tampy został, sentyment
więc postanowiłem sprawić jej na emeryturę” body kit, a gdy już to się stało, postanowiłem, że zrobię kolekcje aut z body kitami i takim sposobem jestem tutaj i rozmawiam z Panem.

RKtóra próba czasowa przypadła Panu najbardziej do gustu i czemu?

U: Wyścig w Tierra Robada, ponieważ jest blisko mojej organizacji oraz mechanika i stacji paliwowej.

R: Jakie dałby Pan rady innym rajdowcom?

U: Nie poddawać się to najważniejsza rzecz i tego się trzymać, wyznaczyć sobie cel i do niego dążyć.

RCzy chciałby Pan coś jeszcze dodać na koniec?

U: Nowi kierowcy nie poddawajcie się, a gdy będzie się wam nudzić żmudne wbijanie lvl, włączcie tryb okienkowy i oglądajcie sobie coś w internecie, ale z zachowaniem ostrożności na drodze.

R: Dobrze w takim razie dziękuję za wywiad.

U: Dziękuję również.

NFAS945.png
Autor: @MySzYsTaRy
Korekta: @AlimentoS_YT
Grafiki: @Tosiek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.