Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Kobietki. Wywiad z graczką Anetaaaa

v.vacat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

yL3FPQz.png

M3o7SmR_d.webp?maxwidth=760&fidelity=gra

Dzień dobry, drodzy czytelnicy! Z tej strony Redaktor z Redakcji Prasowej Project News, @v.vacat. Jest mi niezmiernie miło ponownie gościć Was w serii „Kobietki", w której to mam przyjemność przybliżać sylwetki żeńskiej części naszego serwera. W dzisiejszej publikacji mam przyjemność przedstawić Wam bliżej postać @Anetaaaa. Jesteście ciekawi, co ciekawego mi o sobie powiedziała? Zapraszam do lektury!

vgC1HDp.png

v: @v.vacat | A: @Anetaaaa

v: Dzień dobry! Z tej strony @v.vacat, Redaktor z Redakcji Prasowej Project News. Czy zechciałabyś udzielić mi wywiadu do prowadzonego przeze mnie cyklu „Kobietki”?
A: 
Witam. Dziękuję bardzo za zaproszenie! Z przyjemnością udzielę wywiadu i chętnie opowiem nieco więcej o sobie.

v: By nasz dyskurs miał ład i skład, na początku chciałbym Cię prosić o to, byś przedstawiła się naszym czytelnikom.
A: 
Mam na imię Aneta. Jestem osobą, która ceni sobie uczciwość wobec drugiej osoby oraz szczerość. Lubię podejmować nowe wyzwania. W wolnych chwilach najchętniej gram w gry, słucham muzyki oraz spaceruję. Mam nadzieję, że dzięki tej rozmowie czytelnicy będą mogli poznać mnie nie tylko od tej bardziej oficjalnej strony, ale też i tej lepszej.

UBfj13I.png

v: W swojej autoprezentacji wspomniałaś o tym, co lubisz robić w wolnym czasie. Szczególnie zainteresowała mnie informacja o tym, że słuchasz muzyki. Jaki rodzaj muzyki i jacy wykonawcy są Twoimi ulubionymi? Zdarzyło Ci się być na koncercie któregoś z nich?
A: 
Najczęściej słucham muzyki pop i disco polo, lecz nie ograniczam się do jednego gatunku i słucham tego, co wpadnie mi w ucho. Wśród moich ulubionych wykonawców jest zespół Enej. Ich muzyka bardzo mi się podoba, ponieważ jest różnorodna i łatwo wpada w ucho. Miałam okazję być na koncercie właśnie tego zespołu już kilka razy; było to niesamowite przeżycie, chętnie wybrałabym się na ich koncert jeszcze raz.

v: Na rozwinięcie zasługuje również punkt dotyczący tego, że lubisz spacerować. Czy jest miejsce, które szczególnie lubisz odwiedzać podczas takiego spaceru? Co daje Ci taki spacer?
A: 
Bardzo lubię spacerować po lesie, gdzie jest spokojnie i można odpocząć od codziennych obowiązków. Spacery dają mi przede wszystkim możliwość relaksu i poprawiają mi humor. To także dobry czas na przemyślenie różnych spraw i spędzenie chwili z dala od komputera.

v: Co sprowadziło Cię na ProjectRPG? Jak zaczęła się Twoja przygoda z tym serwerem?
A:
 Moja przygoda z ProjectRPG zaczęła się dość spontanicznie. Początkowo trafiłam na serwer z moim facetem z ciekawości. Bez większych oczekiwań zaczęliśmy sobie pogrywać kilka godzin dziennie i z czasem zaczęłam poświęcać coraz więcej czasu na granie. Zainteresowała mnie przede wszystkim atmosfera, dzięki której szybko poczułam, że jest to miejsce, w którym chcę zostać na dłużej. Oczywiście poznałam ciekawe osoby, z którymi można porozmawiać oraz się pośmiać.

11A22Ab.png

v: Nie da się ukryć, że większość graczy na naszym serwerze stanowią mężczyźni. Nie czujesz się nieswojo z taką dysproporcją wśród graczy? Udało Ci się znaleźć koleżanki do grania na ProjectRPG?
A: 
Szczerze mówiąc, nigdy nie odczuwałam z tego powodu większego dyskomfortu. Oczywiście różnica w liczbie kobiet i mężczyzn jest zauważalna, ale dla mnie najważniejsza jest przede wszystkim atmosfera i to, z jakimi ludźmi mam przyjemność grać. Jeśli chodzi o koleżanki do grania, to udało mi się poznać kilka dziewczyn, lecz spotykam je tylko na serwerze, gdy się z nimi mijam.

v: Aktualnie nie jesteś w żadnej frakcji ani biznesie na serwerze. Czym jest to spowodowane? Nie masz ochoty zaangażować się w życie serwera poprzez swoją obecność w którejś frakcji lub biznesie?
A:
 Obecnie rzeczywiście nie jestem związana z żadną frakcją ani biznesem, ale nie wynika to z braku zainteresowania. Po prostu na ten moment nie trafiłam jeszcze na miejsce, w którym czułabym, że naprawdę chcę się zaangażować na dłużej. Nie wykluczam jednak, że w przyszłości się to zmieni. Lubię próbować nowych rzeczy, dlatego jeśli pojawi się odpowiednia okazja, w której będę mogła dobrze się odnaleźć, z chęcią podejmę się pracy w danej frakcji.

v: W ostatnim czasie dość intensywnie zmieniałaś organizacje. Co było tego przyczyną?
A: 
To prawda, w ostatnim czasie tych zmian było kilka. Głównym powodem była po prostu chęć znalezienia miejsca, w którym będę czuła się dobrze, oraz słaba atmosfera w niektórych organizacjach. Lecz każda organizacja dała mi inne doświadczenia i pozwoliła poznać nowych ludzi. Aktualnie tworzymy organizację z naprawdę fajnymi osobami!

v: Uważasz, że organizacje, w których wcześniej byłaś, mają coś ciekawego do zaoferowania graczom?
A: 
Myślę, że każda z organizacji, w których miałam okazję być, miała swój własny charakter i coś ciekawego do zaoferowania. Nie chciałabym jednak porównywać ich ze sobą, ponieważ każda skupiała się na trochę innych aspektach i trafiała do innego grona osób.

v: Na czas naszego dyskursu jesteś w trakcie ubiegania się o założenie nowej organizacji. Co zadecydowało o tym, że to właśnie z tymi graczami chcesz ją zbudować?
A: 
Przede wszystkim zdecydowały o tym wzajemne zaufanie i dobra współpraca. Z tymi osobami miałam już okazję spędzać sporo czasu i wiem, że potrafimy się dogadać, podzielić obowiązkami i wspólnie dążyć do wyznaczonego celu bez konfliktów. Zależało mi również na tym, żeby stworzyć organizację, w której każdy będzie czuł, że ma swoje miejsce i może mieć wpływ na jej rozwój. Nie chcieliśmy tworzyć czegoś wyłącznie „dla nazwy” - mamy pewien pomysł na jej charakter i przede wszystkim chcemy zbudować zgraną ekipę, która będzie czerpała przyjemność ze wspólnej gry.

v: W następnej części naszej rozmowy chciałbym przejść do pytań dedykowanych cyklowi „Kobietki”. Jaki moment w Twoim życiu najbardziej wpłynął na to, jaką dziś osobą jesteś?
A: 
Myślę, że trudno wskazać jeden konkretny moment, który całkowicie mnie ukształtował. Bardziej były to różne doświadczenia, szczególnie te, które wymagały ode mnie podejmowania trudnych decyzji i radzenia sobie ze zmianami. Z czasem nauczyłam się, że nie każda sytuacja musi potoczyć się dokładnie tak, jak sobie ją zaplanowałam, a niektóre zmiany, choć początkowo mogą wydawać się trudne, ostatecznie prowadzą do czegoś dobrego. Duży wpływ miały też osoby, które pojawiały się na mojej drodze - zarówno te, które zostały ze mną na dłużej, jak i te, które były obecne tylko przez pewien czas. To właśnie te doświadczenia sprawiły, że dziś zdecydowanie bardziej doceniam szczerość, lojalność i ludzi, przy których mogę być po prostu sobą.

mXL9dG1.gif,

v: Jak definiujesz termin „kobiecość”?
A: 
Dla mnie kobiecość nie ma jednej, konkretnej definicji i na pewno nie sprowadza się wyłącznie do wyglądu czy określonego sposobu zachowania. To przede wszystkim pewność siebie, świadomość własnej wartości i umiejętność pozostawania sobą, niezależnie od oczekiwań innych. Myślę, że kobiecość może mieć wiele różnych obliczy - dla jednej osoby będzie to delikatność i wrażliwość, dla innej siła, niezależność czy odwaga.

v: Jaki wpływ na Twoje życie wywarły kobiety, którymi otaczałaś się np. w dzieciństwie?
A: 
Myślę, że kobiety, którymi otaczałam się od najmłodszych lat, miały na mnie ogromny wpływ. To właśnie dzięki nim nauczyłam się wielu rzeczy, które dziś są dla mnie ważne - przede wszystkim szacunku do innych, empatii, samodzielności i tego, że warto mieć własne zdanie. Każda z tych kobiet była inna i każda pokazała mi coś, co na swój sposób zabrałam ze sobą w dorosłość. Szczególnie cenię sobie to, że mogłam obserwować ich sposób radzenia sobie z trudnościami i podejście do życia.

v: Jak zmieniała się Twoja relacja z samą sobą na przestrzeni lat?
A:
 Myślę, że z biegiem lat moja relacja z samą sobą bardzo się zmieniła. Kiedyś zdecydowanie częściej przejmowałam się tym, jak odbierają mnie inni i czy spełniam ich oczekiwania. Z czasem zrozumiałam, że nie da się żyć wyłącznie pod dyktando cudzych opinii. Dzisiaj zdecydowanie lepiej znam siebie i swoje granice. Nauczyłam się też akceptować to, że nie zawsze muszę być idealna i że popełnianie błędów jest naturalną częścią życia. Staram się bardziej doceniać swoje mocne strony.

aM6DR54.png

v: Jaką sentencję chciałabyś przekazać żeńskiej części naszych odbiorców?
A:
 Chciałabym powiedzieć przede wszystkim: nie bójcie się być sobą. Nie musicie nikomu niczego udowadniać ani dopasowywać się do tego, jak według innych powinna wyglądać kobieta. Warto wierzyć w siebie, otaczać się ludźmi, przy których możemy być autentyczne, i pamiętać, że nasza wartość nie zależy od opinii innych. Bądźcie sobą - bo właśnie w autentyczności jest największa siła. ❤️

v: Tym pytaniem doszliśmy do końca naszej rozmowy. Chciałbym Ci serdecznie podziękować za to, że zgodziłaś się wystąpić w moim cyklu. Czy masz ochotę kogoś pozdrowić, korzystając z okazji, że występujesz na łamach Project News?
A: 
Bardzo dziękuję za rozmowę. Na sam koniec chciałabym pozdrowić najlepsze mordki: @Master_Jeff, @Kolusiek1324, @Danielix, @DeoN, @Janusz_Barton, @Qurcze, @Iwan6655.G59, @Pietrowicz30, @smacznychleb, @Jaguarion, @Daxi, @Tazz, @mezyy., @Quezzy777* oraz @RaperG.R.E.E!

XGwBbve.png

Serdecznie zapraszam do zapoznania się z najnowszymi publikacjami tworzonymi przez pozostałych pracowników Redakcji Prasowej Project News w sekcjach Wywiady, Artykuły oraz Sondy. Wszystkiego dobrego i do następnego!

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:

VxgjNmN.pngMIUEBgA.png

Edytowane przez MrBeast
  • Super 11
  • Haha 3
  • Lubię to! 1

Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.