Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Aktualizacje we frakcji. Sonda na temat zmian w SARA

dercia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5sfaViS.png

M3o7SmR.png

Witam serdecznie wszystkich Czytelników! Z tej strony Redaktorka @dercia z Redakcji Prasowej Project News. Dzisiaj zabieram Was w odwiedziny do frakcji San Andreas Road Assistance! Dzisiejsze rozmowy z pracownikami będą opierać się na temacie nowej aktualizacji systemu naprawy infrastruktury drogowej. A więc tradycyjnie, herbatka w dłoń, ciepły kocyk i zapraszam do lektury!

vgC1HDp.png

Pierwszą napotkaną pracowniczką jest @Izaviie! Spotkałam ją, gdy wracała z ciężkiej służby... zgodziła się odpowiedzieć na kilka krótkich pytań. 

5V20MaL.png

de: @dercia | Iz: @Izaviie

de: Witam, z tej strony Redaktorka @dercia z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałabyś wziąć udział w sondzie ulicznej na temat zmian we frakcji San Andreas Road Assistance?
Iz: Pewnie, lecimy z tym.

de: Super! W takim razie poproszę Cię o przedstawienie się. Od kiedy jesteś we frakcji San Andreas Road Assistance, jaką masz rangę oraz czy piastujesz jakąś dodatkową funkcję?
Iz: Mam na imię Izabela. Mam psa, kota oraz chomika, co prawda pies i kot mieszkają u mamy, ponieważ w naszym w mieszkaniu nie możemy posiadać zwierząt większych niż chomik. W San Andreas Road Assistance jestem od stycznia 2026 roku, posiadam stopień Operator i od niedawna pełnię dodatkowo funkcję Kwatermistrza.

de: Co sądzisz o nowym systemie awarii infrastruktury drogowej dla frakcji San Andreas Road Assistance? Uważasz, że to dobra zmiana?
Iz: Jak dla mnie zmiana jest na plus, o wiele lepiej wykonuje mi się obecne akcje Role-Play np. dotyczące naprawy oświetlenia.

de: Co uważasz o odświeżonych modelach fotoradaru oraz progu zwalniającego? Dodatkowo, jak podoba Ci się system minigier w ramach naprawy infrastruktury?
Iz: Odświeżone modele fotoradaru i progu zwalniającego zdecydowanie bardziej mi się podobają ze względu na detale, które posiadają. Odnośnie do minigier do napraw infrastruktury, to było coś, czego mi brakowało, a nawet nie byłam tego świadoma, dzięki czemu z większą chęcią jeżdżę na dane akcje Role-Play.

de: Od teraz zniszczone elementy infrastruktury drogowej będą widoczne dla graczy, a ich awarie będą bezpośrednio oddziaływać na rozgrywkę na serwerze ProjectRPG. Jakie są Twoje przemyślenia na ten temat? Uważasz, że to dobra zmiana?
Iz: Moim zdaniem tutaj również zmiana jest na plus. Dla mnie, jako zwykłego gracza, oczywiście najlepszy jest zepsuty fotoradar, który rzeczywiście w tym momencie nie ma jak wyłapać mojego przekroczenia prędkości i nie zostanę ukarana mandatem. Co prawda inni gracze będą na nas źli, że naprawiamy te uszkodzenia, ale taka jest nasza praca.

de: Myślisz, że ta aktualizacja urozmaici Wam dotychczasową służbę we frakcji?
Iz: Jest to zdecydowanie dobre urozmaicenie dla osób we frakcji, które lubią jeździć na te zgłoszenia RP, ponieważ nie wiadomo, jaka konkretna rzecz będzie zepsuta np. w lampie i dopiero gdy zacznę akcję RP, dowiem się, jaka część jest do naprawy, co np. u mnie powoduje zaciekawienie, jakie RP będę musiała wykonać.

de: Uważasz, że wprowadzone zmiany zachęcą pracowników frakcji San Andreas Road Assistance do częstszego reagowania na zgłoszenia, czy fakt, że zgłoszenia będą pojawiać się częściej, wywoła zupełnie odwrotny efekt?
Iz: Ludzi we frakcji mamy różnych: jednych bardziej to zmotywuje do wyjazdów pojazdem technicznym, a innych nie. Niektórzy wyjadą tylko sprawdzić, jak to wygląda i działa, i na tym się zakończy. Wydaje mi się jednak, że częściej będą je robić osoby, które mimo wszystko już wcześniej jeździły na zgłoszenia dotyczące np. ubytków w drodze.

de: Zbliżamy się już ku końcowi. Powiedz mi, na jakie aktualizacje i zmiany we frakcji jeszcze czekasz? Coś według Ciebie jest do zmiany?
Iz: Sama osobiście nie mam pomysłów, co jeszcze można by dodać dla naszej frakcji, co nie oznacza, że nie jestem otwarta na nowe aktualizacje. Wręcz jestem ciekawa, co jeszcze może wymyśleć Adminstracja RCON bądź nasz lider @xPawel69.

de: Dziękuję za wzięcie udziału w sondzie ulicznej! Czy chciałabyś kogoś pozdrowić?
Iz: Ja również dziękuję. Chciałabym pozdrowić mojego chłopaka, który wierzył, że uda mi się dostać do frakcji. Pozdrawiam również: @Alaneush, @wit4ek, @TenEddy, @v.vacat, Ciebie @dercia, jak i również całą naszą frakcję San Andreas Road Assistance.

L1fk4Oi.gif

Następnie udało mi się złapać kolejnego pracownika frakcji San Andreas Road Assistance @v.vacat, który właśnie wykonywał zabezpieczenie akcji Role-Play w terenie.

5V20MaL.png

de: @dercia | v: @v.vacat

de: Witam, z tej strony Redaktorka @dercia z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałbyś wziąć udział w sondzie ulicznej na temat zmian we frakcji San Andreas Road Assistance?
v: Cześć! Chętnie wezmę udział w takiej sondzie.

de: Super! W takim razie poproszę Cię o przedstawienie się. Od kiedy jesteś we frakcji San Andreas Road Assistance, jaką masz rangę oraz czy piastujesz jakąś dodatkową funkcję?
v: Nazywam się Jakub, mam 21 lat. We frakcji San Andreas Road Assistance jestem od lipca tego roku, wróciłem po miesięcznej przerwie. Aktualnie mam stopień Specjalisty.

de: Co sądzisz o nowym systemie awarii infrastruktury drogowej dla frakcji San Andreas Road Assistance? Uważasz, że to dobra zmiana?
v: Zmiana zdecydowanie na plus! Aktualizacja urozmaica czas spędzany na służbie, bo w końcu jako pracownik nie muszę udawać, że jakiś element jest zepsuty, tylko rzeczywiście jest on niedziałający, co ma wpływ na otoczenie w grze.

de: Co uważasz o odświeżonych modelach fotoradaru oraz progu zwalniającego? Dodatkowo, jak podoba Ci się system minigier w ramach naprawy infrastruktury?
v: Podobają mi się odświeżone modele tychże obiektów. Każda zmiana graficzna jest zdecydowanie wartością dodaną dla serwera i pcha go ku lepszemu. Jeśli chodzi o minigry, to również zrobiły na mnie spore wrażenie. Wyglądają ciekawie i tak jak mówię, zdecydowanie urozmaicą rozgrywkę na służbie.

de: Od teraz zniszczone elementy infrastruktury drogowej będą widoczne dla graczy, a ich awarie będą bezpośrednio oddziaływać na rozgrywkę na serwerze ProjectRPG. Jakie są Twoje przemyślenia na ten temat? Uważasz, że to dobra zmiana?
v: Jeśli chodzi o uszkodzone progi, to już dotychczas miały one wpływ na mechanikę aut w grze. Nowością natomiast w tej kwestii jest uszkodzony fotoradar – uszkodzony bowiem nie robi nam zdjęć. Uważam tę zmianę również za korzystną. Fajnie, że są elementy zmienne w środowisku naszej gry.

v: W odpowiedziach na Twoje poprzednie pytania udzieliłem również odpowiedzi i na to pytanie. Uważam, że ta aktualizacja zdecydowanie urozmaici czas spędzony na służbie.

de: Uważasz, że wprowadzone zmiany zachęcą pracowników frakcji San Andreas Road Assistance do częstszego reagowania na zgłoszenia, czy fakt, że zgłoszenia będą pojawiać się częściej, wywoła zupełnie odwrotny efekt?
v: Do tej kwestii mam neutralny stosunek. Nie w moich kompetencjach jest ocenianie tego, jak wpłynie to na aktywność graczy przebywających na służbie.

de: Zbliżamy się już ku końcowi. Powiedz mi, na jakie aktualizacje i zmiany we frakcji jeszcze czekasz? Coś według Ciebie jest do zmiany?
v: Z takich zmian mogłaby zostać odświeżona flota pojazdów. Szczególnie mam tu na myśli pojazdy patrolowe. Na inne zmiany nie mam szczególnego pomysłu.

de: Dziękuję za wzięcie udziału w sondzie ulicznej! Czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
v: Dziękuję Ci za rozmowę. Chciałbym serdecznie pozdrowić Project News, San Andreas Road Assistance, organizację Immortal Dynasty oraz wszystkich bliskich mi znajomych z ProjectRPG.

Y0hSy2U.gif

Kolejnym moim respondentem będzie @zabson, którego udało mi się złapać na chwilę przed tym, jak przygotowywał się do przeprowadzenia egzaminu dla Adepta.

5V20MaL.png

de: @dercia | z: @zabson

de: Witam, z tej strony Redaktorka @dercia z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałbyś wziąć udział w sondzie ulicznej na temat zmian we frakcji San Andreas Road Assistance?
z: Siemka, z miłą chęcią wezmę udział w sondzie.

z: Na serwerze jestem kojarzony pod nickiem @zabson, natomiast w prawdziwym życiu mam na imię Paweł. Mój staż we frakcji San Andreas Road Assistance jest spory. Miałem swoje, można to nazwać, epizody – zaczynając od października 2021 do 2023 roku, byłem we frakcji 3 razy po kilka miesięcy. Aktualnie jestem we frakcji od listopada 2024 roku aż do teraz. Moja aktualna ranga to Starszy Inspektor, dodatkowo pełnię funkcję Szkoleniowca oraz Egzaminatora.

z: Nowy system awarii infrastruktury jest jak najbardziej zmianą na plus. Akcje Role-Play, które były odgrywane przez pracowników frakcji San Andreas Road Assistance, były przy wykorzystaniu nieuszkodzonych w rzeczywistości obiektów. Po zmianach może nadać to trochę realizmu do pełnionej służby.

z: Odświeżone modele są wykonane w bardzo ładny sposób. Dużo przyjemniej wykonuje się akcje Role-Play, gdy widać faktyczną awarię danego obiektu. System minigier jest czymś, co zachęca pracowników do wykonywania danych akcji – są one zrobione w fajny oraz przyjemny sposób.

z: Odświeżone modele wpływają na wszystkich graczy, nie tylko pracowników SARA. Nowy gracz, jadąc ulicami San Andreas, gdy zobaczy wspomniany wcześniej nowy model, będzie wiedział, że frakcja San Andreas Road Assistance jest przygotowana na naprawę takich elementów infrastruktury. Uważam, że jest to jak najbardziej na plus z uwagi na zwiększenie kontaktu z graczami podczas pełnienia służby. 

z: Zdecydowanie tak. Słyszałem od innych pracowników same pozytywne opinie na temat nowej aktualizacji i w pełni się z nimi zgadzam. Do tej pory nasza codzienna służba opierała się w głównej mierze na holowaniu porzuconych czy źle zaparkowanych pojazdów. Teraz, dzięki widocznym awariom infrastruktury i systemowi minigier, służba stała się znacznie mniej monotonna. 

z: Aktualizacja zachęciła sporą liczbę pracowników do wykonywania większej ilości akcji Role-Play, co można zauważyć podczas rozgrywki. Nie zauważyłem, aby pracownicy starali się na siłę unikać zgłoszeń po wprowadzeniu aktualizacji. Uważam, że aktualizacja przyniosła pozytywny efekt w kwestii reagowania pracowników na częste zgłoszenia graczy.

z: Uważam, że na ten moment nie ma potrzeby wprowadzania natychmiastowych zmian we frakcji, czy to w samej strukturze, czy w funkcjonowaniu. Zarząd oraz pracownicy wykonują swoje obowiązki w dobry sposób.

de: Dziękuję za wzięcie udziału w sondzie ulicznej! Czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
z: Również dziękuję Ci za przeprowadzoną sondę. Chciałbym pozdrowić Ciebie @dercia, oraz: @xPawel69, @Kaczorowskyyy, @Bolesny, @Braian11, @Daniel., @Mioszek i @szymmuh.

uS8BhM5.gif

Tym razem udało mi się złapać @Alaneush, gdy wracał ze służby. Na szczęście zatrzymał się jeszcze na chwilę, by sprawdzić porządek na parkingu frakcyjnym, więc postanowiłam zapytać go o opinię na temat ostatnich zmian.

5V20MaL.png

de: @dercia | A: @Alaneush

A: Witam serdecznie. Oczywiście! Jak najbardziej.

A: Jestem @Alaneush. We frakcji jestem od końca kwietnia tego roku, czyli z dobre... no, w tym miesiącu będzie piąty miesiąc! Aktualnie jestem Młodszym Inspektorem i piastuję funkcję Kwatermistrza, pilnując porządku na parkingach frakcji, dokonując kontroli stanu pojazdów, zarówno tych prywatnych członków frakcji, jak i tych frakcyjnych.

A: Absolutnie tak! Jestem jedną z tych osób we frakcji, które uwielbiają wyjeżdżać w teren i robić RP. Słyszałem i widziałem ich sporo we frakcji San Andreas Fire Department. Zanim zresztą dołączyłem do SARA, myślałem jeszcze nad SAFD właśnie dlatego, że było tam sporo RP. Jednak dzięki koledze z frakcji, @wit4ek, którego serdecznie pozdrawiam i którego poznałem na początku swojej przygody z serwerem, zostałem przekonany, że San Andreas Road Assistance jest frakcją dla mnie. Dobra, dobra, robię dygresję... Uwielbiałem robić akcje Role-Play przed aktualizacją i kocham je robić po niej. Minigierki są genialne! Mam nadzieję, że w przyszłości pojawią się nowe rzeczy tego typu, szczególnie na dziury! Zmiana jest definitywnie na plus, bo dzięki temu RP jest nie tylko odświeżone, ale mamy też teraz kilka jego wariantów w zależności od tego, co się zepsuło.

A: Nowe modele to sprawa zależna. Jeśli chodzi o lampy... każda zepsuta wygląda, jakby albo ktoś w nią uderzył, albo dostała choroby kręgosłupa. Zabawnie to wygląda i za każdym razem się uśmiecham. Jednak to też kwestia tego, jaką grafikę posiada ta gra. Modele progów są po prostu okej. Z progami jest ten problem, że nie robią one realnej różnicy przy przejeżdżaniu przez nie, ale sam nie wiem, jaki można byłoby dać inny model progu niż ten, który mamy aktualnie. Natomiast jest ogromny plus za to, że jest tych progów aktualnie masa i w różnych miejscach można je naprawiać. Fotoradary z kolei to zupełnie osobny temat. Fakt, że sprawny radar wygląda bardziej realistycznie, a zepsuty jest przechylony i się dymi, mało tego, realnie nie działa i nie wlepia mandatów graczom, jest fenomenalną zmianą i drobną mechaniką, którą absolutnie uwielbiam!

A: Tak jak wspomniałem chwilę temu, uwielbiam fakt, że zepsuty fotoradar realnie nie działa. Zmiana jest definitywnie na plus, szczególnie że tych fotoradarów jest więcej. Głównie dlatego, że im więcej jest takich drobnostek oddziałujących na graczy, tym żywiej wygląda serwer pod względem mechanik i możliwości przez niego oferowanych.

A: Oczywiście! Te minigierki to strzał w dychę! Akcje Role-Play są teraz bardziej interaktywne i nie składają się jedynie ze ściany tekstu i zabezpieczeń! Dlatego wcześniej wspomniałem, że czekam na więcej tego typu zmian, nawet jeśli mają pojawić się za rok!

A: Eh... To zależy. Wspominałem, że jestem jedną z tych osób we frakcji, które uwielbiają tego typu rzeczy. Niestety, wiele osób we frakcji nie lubi wykonywania akcji Role-Play, dziur, lamp itd. Wolą trzymać się jednostki holowniczej i to im wystarczy. Znam jednak też osoby, które dostały nową zajawkę na pracę we frakcji dzięki tej aktualizacji, czego efektem jest niekiedy obecność dwóch jednostek technicznych w terenie w jednym momencie.

A: Kurczę, dużo jest rzeczy, które chciałbym zobaczyć we frakcji. Na pewno jakieś zastosowanie dla jednostek budowlanych czy drugi wariant lawety dla połowy z nich. Jednak są rzeczy też potrzebne i odświeżenie RP oraz łatanie dziur na wzór takich, jakie dostaliśmy teraz, jest moim zdaniem jedną z nich. Uważam jednak, że taką pilnie potrzebną rzeczą są nowe animacje dla frakcji. Nie wiem, jak w innych frakcjach, ale my w SARA musimy niekiedy improwizować z istniejącymi animacjami. Tym samym jakieś animacje konkretnie pod frakcję bardzo by nam się przydały.

A: Również dziękuję. Chciałbym pozdrowić całą frakcję San Andreas Road Assistance, szczególnie nasz super zarząd: @xPawel69, @Kaczorowskyyy oraz @Bolesny, a także mojego Egzaminatora z czasów akademii, @zabson. Pozdrawiam również wspaniałych Szkoleniowców, dzięki którym do dziś pamiętam perfekcyjnie zabezpieczenia, czyli @Daniel. oraz Ciebie, droga @dercia! Nie zmieniajcie się! Jesteście wspaniali!

1Kco5bk.gif

Po zakończonej rozmowie z @Alaneush, swoją obecnością na bazie frakcji zaszczycił mnie @Mioszek. Wybierał się właśnie na akcję Role-Play w terenie, lecz przed tym zgodził się na krótką rozmowę ze mną o ostatnich zmianach we frakcji.

5V20MaL.png

de: @dercia | M: @Mioszek

M: Cześć! Pewnie, chętnie odpowiem na Twoje pytania.

M: Jestem @Mioszek, we frakcji jestem już ponad rok, moja akademia miała miejsce pod koniec maja ubiegłego roku. Przez ten cały czas udało mi się uzyskać maksymalną rangę Starszego Inspektora oraz wstąpić w grono Szkoleniowców frakcji San Andreas Road Assistance.

M: Uważam, że jest to zmiana jak najbardziej na plus. Zmienia to kompletnie podejście do naprawy oświetlenia drogowego czy też fotoradarów. Od teraz akcje te wymagają od gracza spełnienia określonych wymogów/warunków, gdzie wcześniej polegało to na pisaniu w kółko tych samych linijek akcji Role-Play, przez co obecne warianty akcji nie znudzą się aż tak szybko.

M: Nowe modele bardzo przypadły mi do gustu, wyglądają lepiej i bardziej realistycznie. Dodatkowo nowe, uszkodzone modele też wyglądają dobrze i łatwo je zauważyć nawet przez zwykłego gracza. System minigier również mi się spodobał. Uważam, że dodał on innowacji do obecnego systemu infrastruktury drogowej, jak i jej naprawy.

M: Moim zdaniem jest to fajna zmiana, lecz ma swoje wady. Zwiększy ona realizm na serwerze oraz sprawi, że gracze będą zachowywać się inaczej, przejeżdżając obok uszkodzonych elementów infrastruktury drogowej. Uszkodzone progi zwalniające nie będą poprawnie funkcjonować, więc może to skutkować większą ilością wypadków czy też stłuczek na drogach, co bezpośrednio wpłynie na rozgrywkę graczy.

M: Uważam, że tak. Co chwilę do naszego panelu wpływają nowe zgłoszenia dotyczące lamp, fotoradarów czy też progów zwalniających. Każda zmiana zawsze na plus, a nowy system zdecydowanie zachęca pracowników do wykonywania tych zgłoszeń.

M: W głównej mierze jest to kwestia indywidualna każdego pracownika frakcji. Znajdą się pracownicy, którzy chętnie będą wykonywać nowe zgłoszenia i nie będzie to dla nich jakiś wielki problem, lecz będą też przypadki, w których pracownicy będą unikać tych wezwań na różne sposoby. Należy jednak pamiętać, że wezwania te należą do jednych z naszych obowiązków i lekceważenie ich może mieć negatywny efekt dla takich osób.

M: Przez długi czas czekałem na odświeżenie interfejsu parkingu policyjnego, lecz jak możemy zobaczyć po ostatnich aktualizacjach, zmiana ta została już wprowadzona w życie serwera i bardzo cieszy mnie ten fakt. Zdecydowanie umiliło to przebywanie we frakcji zarówno mnie, jak i pozostałym pracownikom. Wracając teraz do głównego pytania: każda nowa zmiana będzie mile widziana w życiu naszej frakcji, ale ja osobiście uważam, że frakcja nie potrzebuje nowych dodatków czy też aktualizacji.

M: Pewnie, z chęcią. Pozdrowienia lecą do: @xPawel69, @Braian11, @Kaczorowskyyy, @Bolesny, @CeglaXD, @Dawerty, @szymmuh, @dercia, @Daniel., @Puczy, @tomsesik, @zabson, @bodzio9898. Wielki szacunek dla nich, pozdro!

PQxHYy5.gif

Ostatnim moim respondentem będzie @Daniel.. Sprawdźcie, co ma do powiedzenia odnośnie ostatnich zmian.

5V20MaL.png

de: @dercia | Da: @Daniel.

Da: Hej piękna, bardzo chętnie odpowiem na wszystkie Twoje pytania.

Da: Mam na imię Daniel, we frakcji SARA jestem od roku, moja aktualna ranga to Starszy Inspektor oraz pełnię funkcję Szkoleniowca.

Da: Zdecydowanie nasza frakcja potrzebowała odświeżenia – ileż można holować pojazdy. Natomiast powinna zostać zredukowana ich liczba, nasz panel jest stale oblegany przez wścibskich mieszkańców.

Da: Nie zauważyłem dużych zmian w kwestii wizualnej tych obiektów. System minigier jest bardzo przyjemny, czuję się trochę jak w Among Us.

Da: Myślę, że dla wielu kierowców zepsuty fotoradar to idealny sposób na uniknięcie mandatu. Gracze mogą chętniej zgłaszać awarie, dzięki czemu na służbie będzie można wyjechać na miasto naszymi pięknymi pojazdami technicznymi.

Da: Samo RP jest praktycznie identyczne, więc dla mnie nie ma zauważalnej różnicy w doświadczeniu z rozgrywki. 

Da: Uważam, że aktualny stan zgłoszeń od mieszkańców jest przesadzony, a dobrze wiemy, że każdy lubi sobie czasem spokojnie patrolować dzielnice San Andreas.

Da: Czekam na aktualizację naszego zarządu frakcyjnego.

Da: Jasne, pozdrawiam piękną panią Redaktorkę @dercia oraz mojego kolegę ze Stanów @Thori.

DOeREiv.gif

ogLhwZW.png

Po całym dniu rozmów z naszymi respondentami czas na małe podsumowanie. Większość moich respondentów ma pokaźny staż we frakcji, a część z nich pełni dodatkowe funkcje. Respondenci są zgodni, że ostatnie zmiany we frakcji mają pozytywny odbiór wśród większości pracowników. Chwalą oni odświeżone modele fotoradarów oraz system minigier, które skutecznie przełamują rutynę i urozmaicają codzienną służbę. Zmiany te ożywiły działania SARA, a pracownicy chętniej wyruszają na takie zgłoszenia.

KsDF6Sj.png

Chciałabym serdecznie podziękować Czytelnikom za uwagę i do zobaczenia w kolejnych materiałach!

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:
p7xG3Ft.pngMIUEBgA.png

Edytowane przez MrBeast
  • Super 12
  • Haha 1

Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.