Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na shvky

YOHNY.mnr
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: YOHNY.mnr
Nick(i) oskarżonego(/ych): shvky
Powód skargi: zabranie prawka mimo że zapłaciłem za szkody
Data zdarzenia:  28.09.2026
Dowody: logi

Opis sytuacji:

Jeździłem sobie Sultanem na aplikacji transportowej. Wybierałem kurs i miałem kamerę pod innym kątem, no i pech chciał że niechcący lekko drasnąłem gracza Panda141, zwykła pomyłka, zdarza się, to nie było celowe. Oczywiście zapłaciłem temu graczowi za szkody 200 dolarów, więc myślę że to była kwota dość satysfakcjonująca zwłaszcza że drasnąłem pojazd gracza delikatnie, więc obstawiam że po naprawie mu jeszcze coś zostało. Oczywiście gracz coś wcześniej pisał w stylu że mam szczęście bo już miał klipa wysyłać i ja zażartowałem pisząc do niego coś w stylu że ja też. Mimo to ten gracz postanowił wysłać nagranie do moderatora shvky a on odebrał mi prawko. Pisząc do wyżej wspomnianego moderatora że przecież zapłacilem za szkody. Odpisał mi że mnie to nie zwalnia z kary. Nie wiem czy postąpił prawidłowo, jeżeli faktycznie shvky ma rację to rozumiem, że równie dobrze mogę nie płacić za szkody? Skoro i tak dostanę karę jak za celowy taran i ucieczkę? Odrzucenie skargi jasno da mi do zrozumienia, że płacenie za szkody nie jest opłacalne i takim podejściem administracja da mi do zrozumienia, że bardziej opłacalna jest ucieczka i brak zapłaty.

Edytowane przez YOHNY.mnr
  • Super 3
  • Haha 1
  • WOW! 1

Cześć, nie wyglądało to na lekkie draśnięcie. Podtrzymuję to co napisałem na serwerze, zapłata za uszkodzenia nie zwalnia Cię z możliwości otrzymania kary. 
Po tym jak wyjechałeś graczowi dosłownie przed nos, miałeś jeszcze czelność napisać "uważaj". Klip jest do wglądu dla ARCON rozpatrującego skargę.

Przytoczę również odrzuconą skargę na @TheDreamer, została tam przytoczona prawie identyczna sytuacja.

Ode mnie to tyle, oczekuję na werdykt ARCON.

• Super 2
  • Haha 1

Skoro uważasz że napisanie "uważaj" było bezczelne (chociaż ja tak nie uważam, bo ani to wulgarne ani z kontekstu też nic nie wynika) to było mnie ukarać karą związaną z nieprawiełowym używaniem chata głosowego. Podany przez Ciebie przykład skargi innego gracza, nijak ma się do mojej sytuacji, gdyż wyraźnie pan Administrator wyjaśnił że na owego gracza, były wysyłane liczne reporty, z których wynikało, że po prostu "odwalał" i taranował celowo. W moim przypadku, no cóż chyba nie było wcześniej reportów, nikt się na mnie nie skarżył. Wbijałem sobie lvl w aplikacji transportowej i nie uważam że zrobiłem coś złego, gdyż zapłaciłem wysoką kwotę za szkody. A kolizje no cóż zdarzają się, powodują je zarówno zwykli gracze jak i członkowie administracji jak i również frakcja sapd. Bo po prostu jesteśmy ludźmi 

• Super 2

Pozwolę sobie również dodać że kara jest skalowana, ponieważ kilka dni temu dostałem prawo jazdy na 3 godziny, więc mimo iż tym razem niechcący spowodowałem kolizję i zapłaciłem adekwatną kwotę za szkody, zostałem na równi potraktowany z graczami, którzy celowo powodują kolizję i nie płacą za szkody. Taka sytuacja jasno daje mi to do zrozumienia, że moje staranie zrekompensowania szkody nie miała żadnego sensu

Edytowane przez YOHNY.mnr
  • Super 1

Gdybym wyjechał graczowi który jedzie swoim pasem pod koła, przeprosiłbym, nie pisał bym mu, żeby uważał, bo to ty powinieneś w tej sytuacji zachować ostrożność. 
Bardziej mi chodziło o sytuacje, że gracz również zapłacił za szkody, a został ukarany.

3 minuty temu, YOHNY.mnr napisał:

A kolizje no cóż zdarzają się, powodują je zarówno zwykli gracze jak i członkowie administracji jak i również frakcja sapd. Bo po prostu jesteśmy ludźmi 

Jasne, że tak, ale gracz jak najbardziej ma wtedy prawo wysłać zgłoszenie na takową osobę, tak samo jak administrator może ukarać ciebie w momencie gdy wygląda to na celowe zajechanie drogi(tu odnoszę się do klipa w którym stoisz na chodniku i nagle w momencie gdy gracz nadjeżdża, zajeżdżasz mu drogę.

• Super 1
  • Haha 1

2 minuty temu, shvky napisał:

Gdybym wyjechał graczowi który jedzie swoim pasem pod koła, przeprosiłbym, nie pisał bym mu, żeby uważał, bo to ty powinieneś w tej sytuacji zachować ostrożność. 
Bardziej mi chodziło o sytuacje, że gracz również zapłacił za szkody, a został ukarany.

Jeszcze raz napiszę, że skoro uważałeś moje słowo na chacie "uważaj" za nie stosowne było mnie ukarać, nie wiem choćby wyciszeniem za "prowokacje" wtedy bym pisał inną skargę, bo nie uważam że to było coś złego, no ale wtedy taka kara już miałaby dla mnie większy sens niż kara utraty prawa jazdy.

4 minuty temu, shvky napisał:

Jasne, że tak, ale gracz jak najbardziej ma wtedy prawo wysłać zgłoszenie na takową osobę, tak samo jak administrator może ukarać ciebie w momencie gdy wygląda to na celowe zajechanie drogi(tu odnoszę się do klipa w którym stoisz na chodniku i nagle w momencie gdy gracz nadjeżdża, zajeżdżasz mu drogę.

Na jakiej podstawie twierdzisz że to było celowe zajechanie drogi? Tłumaczyłem że wybierałem kurs na apce transportowej, miałem kamerę obróconą pod złym kątem nie spojrzałem na mapę, zwykły ludzki błąd/ roztargnienie, który spowodował kolizję za którą zapłaciłem.

6 minut temu, shvky napisał:

Gdybym wyjechał graczowi który jedzie swoim pasem pod koła, przeprosiłbym,

A on by wysłał na Ciebie klipa, a ja jak byłbym administratorem to bym Cie ukarał tak samo jakbyś zrobił to celowo bez płacenia i bronilbym się twierdząc że na moje oko zrobiłeś to celowo. Uważasz że było by to w porządku? Albo inna sytuacja, jesteś moderatorem przecież. Spowodujesz kolizje niechcący ze mną. Zapłacisz za szkody a ja wyśle klipa. I co? Stracisz prawko? A może wyrzucą Cie z administracji? Mimo że chciałeś dobrze? Że zapłacileś? Było by ok?

• Super 2

3 minuty temu, YOHNY.mnr napisał:

Na jakiej podstawie twierdzisz że to było celowe zajechanie drogi? Tłumaczyłem że wybierałem kurs na apce transportowej, miałem kamerę obróconą pod złym kątem nie spojrzałem na mapę, zwykły ludzki błąd/ roztargnienie, który spowodował kolizję za którą zapłaciłem.

To może podpowiem. Celowy taran można uznać choćby na podstawie nie płacenia za szkody i ucieczki z miejsca zdarzenia, to że ktoś komuś wyjechał to każdą taką sytuacje można ocenić jako "celowe".

• Super 1

Jeśli ta skarga zostanie odrzucona, to apeluję do wszystkich graczy którzy to czytają:

Jeżeli będziecie mieli sytuacje, że ktoś z członków administracji, spowoduje z wami kolizje z jego winy, to mimo zapłaty za szkody, wysyłacje skargi z klipami, bo według nich "zapłata za szkody nie zwalnia gracza z otrzymania kary". Wtedy będzie jasne czy sami chętnie stosują się do tej reguły jeśli sytuacja dotyczy ich samych. 

• Super 7
  • Haha 2
  • Lubię to! 1

15 godzin temu, YOHNY.mnr napisał:

Jeździłem sobie Sultanem na aplikacji transportowej. Wybierałem kurs i miałem kamerę pod innym kątem, no i pech chciał że niechcący lekko drasnąłem gracza Panda141, zwykła pomyłka, zdarza się, to nie było celowe.

Stałeś na poboczu za tańszym salonem w SF. Gracz nadjeżdżał z naprzeciwka, a Ty w tym czasie postanowiłeś niejako "zawrócić", bowiem z pobocza skręciłeś na pas ruchu w przeciwnym kierunku i doprowadziłeś do zdarzenia z innym, prawidłowo poruszającym się, graczem. Następnie znowu zawróciłeś i pojechałeś w kierunku w stronę którego byłeś pierwotnie ustawiony na poboczu. W mojej ocenie nieumyślne spowodowanie przedmiotowej kolizji jest tutaj wątpliwe. Jak już zostało wspomniane zapłata za szkody nie zwalnia każdorazowo z możliwości otrzymania kary. 

• Super 4
  • Haha 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.