Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Paweel.mnr - oskarżony przez ZychuOficial

ZychuOficial
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick zgłaszającego: ZychuOficial
Nick pracownika: Paweel.mnr 
Data i godzina zdarzenia: 14.09.2026 godzina 17:37
Powód skargi: Zabranie pojazdu uznanego za porzucony mimo obecności właściciela w pobliżu.

Podczas pobytu na spawnie w San Fierro pracownik SARA zabrał mój samochód, uznając go za porzucony. W tym czasie znajdowałem się w pobliżu i uczestniczyłem w interakcjach z SAPD oraz pozostałymi graczami. Przez cały ten czas byłem aktywny i mogłem w razie potrzeby przestawić pojazd.

Samochód ustawiłem poza strefą Uber Zone, obok znajdujących się w niej pojazdów. Starałem się zaparkować możliwie blisko nich, aby zajmować jak najmniej miejsca i nie utrudniać innym poruszania się po spawnie. W momencie mojego przyjazdu wszystkie wyznaczone miejsca parkingowe były zajęte. Mam świadomość, że sam brak wolnych miejsc nie oznacza dowolności parkowania, jednak podaję tę okoliczność, aby wyjaśnić swoje zachowanie.

Nie odszedłem od rozgrywki ani nie pozostawiłem samochodu bez zainteresowania jego losem. Po zakończeniu interakcji z SAPD, gdy zauważyłem działania pracownika SARA, od razu podbiegłem do auta. Według mojej oceny pojazd nie blokował przejazdu — można było swobodnie ominąć go z obu stron, a pozostawiona przestrzeń umożliwiała przejazd kilku samochodów.

Moje zastrzeżenia dotyczą przede wszystkim zakwalifikowania pojazdu jako porzuconego. Proszę o wyjaśnienie, jakie konkretne okoliczności uzasadniały zastosowanie tego powodu, skoro przez cały czas przebywałem w pobliżu i aktywnie uczestniczyłem w rozgrywce.

Byłem gotowy przestawić samochód. W mojej ocenie próba kontaktu i umożliwienie mi zareagowania pozwoliłyby rozwiązać sytuację bez jego odholowania.

Proszę o zweryfikowanie zasadności interwencji, wybranego powodu odholowania oraz ocenę, czy pracownik należycie sprawdził sytuację przed podjęciem działania. 

Dowody: https://streamable.com/nx563u , https://imgur.com/a/ZagcJUq 

• Super 7
  • Haha 3

Witam, Starszy Operator *Paweel.mnr* z SA Road Assistance! *kłania się*.

Zabrałem twoj pojazd z powodem "Pojazd porzucony" ze wzgledu takiego, stal niezaparkowany na miejscu parkingowym tylko na samym środku przejazdu przez spawn SF, również też widać na twoim nagraniu ze pojawialeś sie przy pojedzie gdy byla juz zalożona blokada. Zgodnie z regulaminem §24. Pracownik frakcji nie ma obowiązku ściągnięcia blokady z koła pojazdu i oddania go graczowi, który pojawił się po jej założeniu.

Niżej podsylam ss'a z zabrania pojazdu. https://imgur.com/a/NOHwGbC

Tyle ode mnie, czekam na decyzje zarzadu.

• Super 2
  • Haha 2

Uszanowanie, Zastępca Kierownika Kaczorowskyyy.

Analizując przedstawione powyżej dowody stwierdzam, iż pojazd został odholowany prawidłowo. Pojazd został porzucony na środku przejazdu na spawnie San FIerro, tym samym blokując drogę. Jak sam @ZychuOficial napisałeś, skoro byłeś w pobliżu i mogłeś w razie potrzeby przestawić pojazd to należało to zrobić i pojazd ustawić na miejscu parkingowym. Przy samym pojeździe pojawiłeś się dopiero po założeniu blokady na koło, co zgodnie z punktem §24 regulaminu frakcji zwalnia pracownika z obowiązku oddania Tobie Pojazdu. 

Skargę odrzucam.

• Super 5
  • Haha 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.