Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na TurboWojtek - oskrażony przez oliwierbluza1

oliwierbluza1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick pracownika: TurboWojtek
Data zdarzenia: 12 lipca 2026 około godziny 16:58
Opis zdarzenia:  Zaparkowałem sobie moim świeżo kupionym Flashem (VUID: 47682) pod urzędem w Los Santos stylem amerykańskim na chodniku w celu przypisania go do organizacji. Gdy po niecałych 2 minutach wyszedłem z urzędu a wspomniany pojazd był już na lawecie zmierzając w stronę parkingu policyjnego (taryfikator zezwala na taki postój do 30 minut). Skargę piszę dopiero teraz ponieważ pojazd trafił finalnie do przechowywalni i odpowiedź od Adm. RCON w sprawie osoby odpowiedzialnej za odholowanie otrzymałem dopiero dzisiaj (wyjaśnione w załączonym niżej linku)
Dowody: https://projectrpg.pl/topic/153336-pytanie-dotyczące-odholowanego-pojazdu/?tab=comments#comment-1024292

• Super 1
  • Haha 10
  • Auć 1
  • WOW! 1

Witam z tej strony Starszy Inspektor TurboWojtek a więc skoro podjechałeś autem pod urząd LS to tam obok jest parking czemu tam nie zaparkowałeś i tak poszedłem ci na rękę że auto trafiło na przecho a nie na parking policyjny więc o co tu halo skoro i tak nie zapłaciłeś za parking policyjny?

• Super 9

Godzinę temu, oliwierbluza1 napisał:

Co zmienia fakt że jest tam parking? Nie zaparkowałem w żadnym niedozwolonym miejscu, więc dlaczego pojazd został odholowany?

To że jak jest parking to trzeba tam parkować chyba po to jest czyż nie a poza tym zacytuję ci jeden punkt regulaminu 

KRD §4.2.1 Kierujący ma bezwzględny zakaz parkowania w powyższych stylach w miejscach, w których może utrudniać przejazd oraz w miejscach ze znacznie większym ruchem (tj. Giełdy, Spawny, Główne drogi w miastach, okolice parkingów przy pracach dorywczych itp.)

• Super 7

Bardzo fajnie że przytoczyłeś ten punkt z regulaminu, a teraz przeczytaj go ponownie i sobie odpowiedz na pytanie - czy urząd jest miejscem ze znacznie zwiększonym ruchem?

Patrząc po ilości samochodów tam stojących (czyli ich praktycznie stałym braku) odpowiedzieć jest dość prosto. Jeżeli chciałbym zostawić tam pojazd na dłużej niż pół godziny (a nie jak w tym przypadku na 2 minuty) to bym stanął na parkingu, a że nie miałem takiej potrzeby to stanąłem bliżej urzędu gdzie nic mi tego nie zakazuje.

• Haha 11

Uszanowanie, Zastępca Kierownika Kaczorowskyyy.

Analizując przesłane dowody, pojazd został odholowany prawidłowo. Został on zabrany zgodnie z punktem §4.2.1 Kodeksu Ruchu Drogowego. Urzędy w głównych miastach na serwerze odgórnie postrzegane są jako miejsca o zwiększonym ruchu graczy, niezależnie od tego, ile w aktualnym momencie znajdowało się tam pojazdów. Druga sprawa jest taka, że bezpłatny parking publiczny znajdował się dosłownie po drugiej stronie ulicy, jak sam stwierdziłeś był on całkowicie wolny więc wystarczyło na nim zaparkować, przez co uniknęlibyśmy tej skargi. Pracownik zostanie natomiast ukarany wewnątrzfrakcyjnie w związku z niestosowaniem się do taryfikatorów, ponieważ Twój pojazd trafił na przechowalnię, zamiast na parking policyjny zgodnie z Taryfikatorem SA Road Assistance.

Skargę przyjmuję.

• Super 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.