Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na kxaf

MikeY^
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 498
Login: MikeY^
Nick oskarżonego: Kxaf
Powód skargi: Powodem skargi jest powtarzające się oskarżanie graczy o rzekome uszkodzenie pojazdu bez przedstawienia jakichkolwiek dowodów, mimo wielokrotnych zapewnień o posiadaniu nagrania. Uważam, że takie zachowanie może wprowadzać innych graczy w błąd i wywierać na nich presję, aby zapłacili za szkody, których mogli nie spowodować.
Data zdarzenia: 07.07, 08.07
Dowody: Logi - Macie swoje sposoby na sprawdzanie ich..
Opis sytuacji: Pierwsza sytuacja miała miejsce wczoraj. Po wjechaniu na spawn sf gracz od razu napisał, że rzekomo uszkodziłem jego pojazd i zażądał ode mnie zapłaty. Od początku nie zgadzałem się z tym oskarżeniem, ponieważ zwróciłem uwagę na stan jego pojazdu. Samochód miał już uszkodzoną lewą lampę, a dodatkowo stał pod prąd. Z mojego punktu widzenia, gdyby faktycznie doszło do kolizji z mojej strony lub nawet do jakiegoś desynchro, uszkodzenia powinny wyglądać zupełnie inaczej. Nie miało to dla mnie większego sensu. Gracz poinformował mnie, że wszystko nagrywa i wyśle reporta wraz z nagraniem, które ma potwierdzać moją winę. Nie miałem z tym żadnego problemu. Wręcz przeciwnie od razu poprosiłem go o pokazanie nagrania, ponieważ jeśli rzeczywiście popełniłbym błąd i materiał jednoznacznie by to potwierdzał, bez żadnych dyskusji pokryłbym koszty naprawy. Po kilku minutach jego wersja jednak się zmieniła. Stwierdził, że nie będzie wycinał nagrania, bo zwyczajnie mu się nie chce. Skoro od początku twierdził, że posiada dowód, to nie rozumiem, dlaczego odmówił jego pokazania. Mimo wszystko, żeby nie ciągnąć niepotrzebnej kłótni i zakończyć temat, przekazałem mu 1000$ tytułem zadość uczynienia, chociaż do samej sytuacji miałem spore wątpliwości. Uznałem wtedy, że może faktycznie doszło do jakiegoś desynchro, którego po prostu nie zauważyłem, i nie chciałem robić z tego większego problemu. Niestety dzisiaj wydarzyła się niemal identyczna sytuacja, tylko tym razem z udziałem gracza @Guzik. Tym razem od samego początku obserwowałem całą sytuację bardzo uważnie właśnie przez wzgląd na to, co wydarzyło się dzień wcześniej. Z mojego punktu widzenia Guzik nie uszkodził jego pojazdu w żadnym stopniu. Nawet jeśli serwer mógł wygenerować jakiś niewielki desynchro, odległość między pojazdami była znikoma i nie wyglądało to na kolizję, która mogłaby spowodować uszkodzenia. Mimo tego gracz ponownie zaczął twierdzić, że jego pojazd został uszkodzony i ponownie powoływał się na nagranie. Ponownie poprosiłem go o udostępnienie VOD-a, skoro jest tak pewny swoich racji. Odpowiedział jedynie, że nie będzie wycinał czterogodzinnego nagrania. Sytuacja wyglądała praktycznie tak samo jak dzień wcześniej. To właśnie budzi moje największe wątpliwości. Za każdym razem, gdy pojawia się prośba o przedstawienie dowodu, gracz twierdzi, że nagranie posiada, ale ostatecznie go nie udostępnia, tłumacząc się tym, że nie chce go wycinać. Z jednej strony powołuje się na materiał, który ma świadczyć o winie drugiej osoby, a z drugiej strony nigdy go nie przedstawia, mimo że właśnie on miałby rozwiać wszelkie wątpliwości. Nie twierdzę jednoznacznie, że gracz działa celowo, jednak po dwóch niemal identycznych sytuacjach w ciągu 48h zaczynam odnosić wrażenie, że może wykorzystywać podobne oskarżenia do wywierania presji na innych graczach, licząc na to, że dla świętego spokoju zapłacą za rzekome szkody, tak jak zrobiłem to Ja. Gdyby rzeczywiście posiadał nagrania potwierdzające jego wersję wydarzeń, nie widzę powodu, dla którego konsekwentnie odmawia ich pokazania. Dlatego proszę o przyjrzenie się tej sprawie oraz zweryfikowanie, czy gracz faktycznie dysponuje materiałami, na które się powołuje. Jeśli tak, niech je przedstawi. Jeśli nie, to uważam, że takie oskarżenia bez żadnych dowodów nie powinny być wykorzystywane do obciążania innych graczy odpowiedzialnością za szkody, których mogli w ogóle nie spowodować.

Dowód na poinformowanie gracza o skardze: Poinformowałem na Serwerze oraz Forum.

• Haha 2

Witam bardzo serdecznie, kolega zaczął od tego że żądałem od niego zapłaty za uszkodzenie samochodu powiedziałem że uszkodził mi lampę bo byłem przed przyjechaniem na spawn SF u mechanika więc sam bym se tego nie zrobił, kolega tutaj widzę kłamie bo żadnego nagrania 4 godzinnego z dzisiaj nie mam więc widzę że sam sobie teraz utrudniłes sprawę kłamiąc całą administracje że mam 4 godzinne nagranie mam logi co pisałem a więc za kłamanie również są konsekwencje, tyle ode mnie dziś wypadek który został zrobiony był tylko przez mojego laga bo to sprawdziłem bo zdarzeniu i nie zorientowałem się że to był lag tylko pod presją napisałem, ależ wczoraj lampy se nie uszkodziłem, i 4 godzinnego nagrania nie mam jeśli będzie trzeba pokaże logi co pisałem i mam nadzieję że za oszustwo i pomawianie mnie rowiez będą konsekwencje 

• Haha 1

Nie pomawiam Cię  tylko pisze jak jest ani nie próbuję nikogo oszukać. Napisałem jedynie, jak wyglądała sytuacja z mojej perspektywy. Jeśli doszło do nieporozumienia w kwestii nagrania, to nie było moim celem wprowadzanie administracji w błąd. Ostatecznie to administracja oceni przedstawione dowody i logi. Nie mam nic więcej do dodania i pozostawiam sprawę do rozpatrzenia

Swoją drogą czekam dalej na nagranie uwieczniające mnie jako winnego rzekomej kolizji, ba czekamy oboje z Guzikiem. Bo jedyne co masz do powiedzenia to to że wszystko przedstawisz administracji bagatelizując to że chcielibyśmy ujrzeć nagranie i ewentualnie oddać kase za naprawe.

Sprawdziłem logi i nie było mowy o 4 godzinnym nagraniu, tylko o 2 godzinnym. Sprawa nie jest jasna, gdyż nie przedstawia konkretnych dowodów, choć rozumiem, że w przypadku tego typu podejrzeń ciężko je zdobyć. Nie mam żadnego nagrania od choćby jednej z stron, dlatego tym bardziej nie jestem w stanie stwierdzić, który kierowca był winien. Tego typu sprawy powinny być wyjaśniane na serwerze w następujący sposób: gracz @kxaf oskarża gracza @MikeY^ o spowodowanie uszkodzeń i żąda zapłaty. Jeżeli gracz @MikeY^ był pewien, że nie doszło do kolizji z jego winy i wyczuł tutaj próbę wyłudzenia, to powinien zgłosić to administracji. Jeżeli wpłynęłoby zgłoszenie od gracza @kxaf z nagraniem, to sprawa zostałaby zweryfikowana przez administrację i zapewne doszłoby do nakazu zapłaty dla pokrzywdzonej strony. Zaznaczam słowo "zapewne", gdyż każda sytuacja jest inna, a administracja podejmuje decyzje o kilka czynników. Niemniej jednak wierzę, że doszłoby do sprawiedliwego rozwiązania sprawy. 

Dążę do tego, że każdy gracz powinien zgłaszać tego typu sprawy administracji, jeżeli jest pewien, że nie doszło do kolizji z jego winy i wyczuwa podstęp, celem wyłudzenia. Jeżeli oskarżony gracz dopuszczałby się tego typu wyłudzeń, to z pewnością prędzej czy później zostanie to ujawnione i będą nakładane kary.

Skargę końcowo odrzucam, gdyż nie ma wystarczająco dowodów, jednakże proszę obu stronom zastosować się do tego wyżej. Tym bardziej informacja do gracza @kxaf - jeżeli posiadasz nagranie i pojawiają się inne wersje wydarzeń, to podeślij je kierowcy, który dokonał uszkodzeń lub od razu administracji, która oceni sytuację i wskaże winnego. Tym bardziej nie rozumiem, czemu piszesz graczowi, że zgłosisz go administracji jak nie zapłaci, kiedy sprawa nie była oczywista, zamiast od razu sprawdzić nagrania, a dopiero później wysuwać wnioski i domagać się zapłaty. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.