Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Tomcio.

AndreoPiroman
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: BOSS
Nick(i) oskarżonego(/ych): Tomcio.
Powód skargi: Wątpliwa ocena sytuacji gdzie nie hamowałem celowo.
Data zdarzenia: 11 Czerwca 2026, 13:18
Dowody: Nie posiadam, z uwagi na brak powtórek 
Opis sytuacji:  Szanowny Administratorze,

Chciałbym odnieść się do sytuacji, za którą zostałem ukarany. Moim celem nie jest podważanie decyzji administracji, lecz wyjaśnienie, że moje zachowanie nie było celowe. Podczas jazdy poruszałem się normalnie, gdy inny gracz zaczął jeździć chaotycznie od prawej do lewej strony jezdni. Po kilku takich manewrach udało mi się wyprzedzić go lewą stroną. W tym momencie gracz zaczął coś mówić, dlatego zwolniłem, aby usłyszeć, co chce mi przekazać. Skupiając się na rozmowie, nie zauważyłem, że za mną znajduje się inny pojazd prowadzony przez gracza. Jeśli doszło do utrudnienia ruchu lub kolizji, nie było to działanie zamierzone z mojej strony. Nie miałem zamiaru przeszkadzać innym uczestnikom rozgrywki ani łamać regulaminu serwera. Proszę o ponowne przeanalizowanie tej sytuacji i uwzględnienie, że całe zdarzenie było wynikiem nieuwagi, a nie celowego działania. Dodatkowo chciałbym zwrócić uwagę na fakt, że administrator zaraz po nadaniu mi kary opuścił serwer. Uważam, że jest to dość dziwna sytuacja, ponieważ nie miałem możliwości wyjaśnienia swojego zachowania ani przedstawienia swojej wersji wydarzeń. Gdybym miał taką możliwość, od razu wyjaśniłbym, że całe zdarzenie nie było działaniem celowym, lecz wynikało z nieuwagi podczas próby usłyszenia innego gracza. Proszę o ponowne przeanalizowanie tej sytuacji z uwzględnieniem wszystkich okoliczności.

Edytowane przez AndreoPiroman
dodatek
  • Haha 7

Witam serdecznie.

Pisząc tę skargę to mogłeś się chociaż postarać i nie wklejać gotowej wiadomości z AI, ale mniejsza o to. Wracając do tematu, Administracja RCON ma pełny dostęp do nagrania na którym widać, że celowo zhamowałeś drugiego gracza na autostradzie, po czym odjechałeś jak gdyby nic. Nie opuściłem serwera zaraz po nadaniu Tobie kary, lecz dopiero po jakichś 10-15 minutach, nie wiem dlaczego piszesz coś, co nie miało miejsca. W mojej opinii kara została nadana słusznie i nie widzę nieprawidłowości ze swojej strony - już czwarty raz straciłeś prawo jazdy w przeciągu ostatnich 30 dni, więc mogę powiedzieć, że nic sobie z nadawanych kar nie robisz i nie wyciągasz z nich wniosków. Czekam na odpowiedź Administracji RCON, miłego dnia/wieczorku życzę.

• Super 7
  • Haha 2

Chciałbym jednak zaznaczyć, że czym innym jest stwierdzenie, że popełniłem błąd, a czym innym ocenianie moich intencji. Nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że moje działanie było celowe. Nikt poza mną nie jest w stanie wiedzieć, jakie były moje zamiary w danym momencie. Administrator może ocenić przebieg sytuacji na podstawie tego, co zobaczył, jednak nie może z całkowitą pewnością stwierdzić, czy dane działanie było umyślne, czy wynikało z nieuwagi. Od początku wyjaśniam, że nie miałem zamiaru utrudniać rozgrywki innym graczom. Jeśli moje zachowanie doprowadziło do problemów na drodze, to był to efekt chwilowej nieuwagi podczas próby usłyszenia innego gracza, a nie świadome i celowe działanie. Proszę jedynie o uwzględnienie tej różnicy przy ocenie całej sytuacji. Przyznaję, że mogłem zachować się ostrożniej, jednak podtrzymuję, że nie działałem z zamiarem spowodowania utrudnień ani negatywnego wpływu na rozgrywkę innych graczy.

• Haha 5

10 minut temu, Tomcio. napisał:

Witam serdecznie.

Pisząc tę skargę to mogłeś się chociaż postarać i nie wklejać gotowej wiadomości z AI, ale mniejsza o to. Wracając do tematu, Administracja RCON ma pełny dostęp do nagrania na którym widać, że celowo zhamowałeś drugiego gracza na autostradzie, po czym odjechałeś jak gdyby nic. Nie opuściłem serwera zaraz po nadaniu Tobie kary, lecz dopiero po jakichś 10-15 minutach, nie wiem dlaczego piszesz coś, co nie miało miejsca. W mojej opinii kara została nadana słusznie i nie widzę nieprawidłowości ze swojej strony - już czwarty raz straciłeś prawo jazdy w przeciągu ostatnich 30 dni, więc mogę powiedzieć, że nic sobie z nadawanych kar nie robisz i nie wyciągasz z nich wniosków. Czekam na odpowiedź Administracji RCON, miłego dnia/wieczorku życzę.

Rozumiem, że na nagraniu moje zachowanie mogło wyglądać na celowe. Nadal jednak podtrzymuję, że nie miałem zamiaru zhamować drugiego gracza. Nagranie pokazuje przebieg zdarzenia, ale nie jest w stanie jednoznacznie określić, jakie były moje intencje w danym momencie. Od początku twierdzę, że sytuacja była wynikiem nieuwagi, a nie świadomego działania. Jeżeli chodzi o czas opuszczenia serwera, mogłem błędnie ocenić, jak długo pozostawałeś na serwerze po nadaniu kary. Nie miałem zamiaru przedstawiać nieprawdziwych informacji. Nie zamierzam również kwestionować faktu, że w przeszłości otrzymywałem kary. Uważam jednak, że każda sytuacja powinna być oceniana indywidualnie, na podstawie okoliczności konkretnego zdarzenia. Poprzednie kary nie zmieniają tego, że w tej sytuacji nie działałem z zamiarem utrudnienia rozgrywki innym graczom. Na ten moment pozostaje mi oczekiwać na decyzję Administracji RCON.

• Haha 3

Najważniejsze są przedstawione argumenty i okoliczności zdarzenia, a nie to, w jaki sposób zostały sformułowane. Ze swojej strony przedstawiłem przebieg sytuacji zgodnie z tym, jak ją zapamiętałem, i podtrzymuję, że nie działałem celowo. Nie oczekuję, że zmienisz swoje zdanie, skoro sprawa została już przez Ciebie oceniona. W takim razie pozostaje mi poczekać na stanowisko Administracji RCON. 😊

• Haha 4
  • Nie lubię tego 1

Sama decyzja o ukaraniu Cię za tę sytuację jest w pełni prawidłowa. Niemniej jednak jeżeli nastąpiło to tylko i wyłącznie na podstawie tej sytuacji, która jest widoczna na dowodzie, to wystarczającym było ukaranie za pomocą ostrzeżenia. Kara czasowa zostanie unieważniona. 

• Super 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.