Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Maro86

scnnjZ
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 62907
Login: scnnjZ
Nick oskarżonego: Maro86
Powód skargi: Oszustwo na tuning pojazdu.
Data zdarzenia: 05.06 godz. 21:25-21:30
Dowody: Logi (nie chce mi się odpalić folder z logami)
Opis sytuacji: 

Wbiłem na serwer i wrzuciłem ogłoszenie, że kupię Sultana FT. Napisał do mnie Maro86, że ma takiego, tylko bez MZN. Spytałem o set, odpowiedział i wszystko mi pasowało, więc ugadaliśmy cenę.

Zapytałem, gdzie jest. Odpisał, że na giełdzie. Pojechałem na miejsce i faktycznie auto było wystawione. Przed wejściem sprawdziłem jeszcze wyposażenie. Okazało się, że pojazd ma zestaw wyścigowy, a nie torowy.

Od razu napisałem do gracza, żeby wrócił, bo chcę oddać pojazd i cofnąć transakcję. Zostałem wyśmiany i dostałem odpowiedź, żebym pisał skargę.

Przed napisaniem skargi zapytałem kilku administratorów o tę sytuację. Otrzymałem informację, że pojazd powinien posiadać maksymalny zestaw, czyli torowy. W związku z tym proszę o rozpatrzenie sprawy.

Dowód na poinformowanie gracza o skardze: @Maro86

• Super 6
  • Haha 3

Rozumiem, że był wystawiony, lecz ja ogłaszałem się za pomocą /og, a nie biegałem po giełdzie. Mogłem sprawdzić, lecz nie musiałem. FT to FT, dopytałem o set jedynie, więc reszta powinna być oczywista (tym bardziej, że nowym graczem nie jesteś, więc nie pomyślałbym, że ktoś taki będzie chciał na pare groszy przyciąć). 

Czekam na rozpatrzenie, buziaki. 

• Super 1

Hej, oskarżony @Maro86 w związku z powyższym zostaje zobowiązany do wpłaty 200 000$ na konto administracji RCON UID 30077 w celu zamontowania brakującego zestawu torowego.

Po wpłaceniu w/w kwoty zestaw zostanie zamontowany na ten pojazd (Sultan SB-1 VUID 45700).

@Maro86 ile potrzebujesz czasu na uregulowanie owej kwoty?

Edytowane przez mowmififi
  • Super 4

9 minut temu, mowmififi napisał:

Hej, oskarżony @Maro86 w związku z powyższym zostaje zobowiązany do wpłaty 250 000$ na konto administracji RCON UID 30077 w celu zamontowania brakującego zestawu torowego.

Po wpłaceniu w/w kwoty zestaw zostanie zamontowany na ten pojazd (Sultan SB-1 VUID 45700).

nikogo nie oszukałem auto bylo wystawione na giełdzie i oglaszne jako ft bez mzn i takie jest 

10 minut temu, mowmififi napisał:

Hej, oskarżony @Maro86 w związku z powyższym zostaje zobowiązany do wpłaty 250 000$ na konto administracji RCON UID 30077 w celu zamontowania brakującego zestawu torowego.

prosze o zwrot auta w takim razie nie chcialem nikogo oszukac gracz dobrze wiedział jaki zestaw jest w pojezdzie 

@Maro86 Według logów jasno widać, że gracz szukał Sultana FT i ty się do niego zgłosiłeś i napisałeś, że owego posiadasz. Podczas waszej konwersacji nie było żadnej wzmianki od twojej strony, że Sultan posiada zestaw wyścigowy. W związku z powyższym utrzymuję swoją decyzję i jesteś nadal zobowiązany do warunków, które Ci przedstawiłem. Brak wpłaty będzie skutkować banem permanentnym do czasu jej uregulowania.

Ponawiam zatem pytanie: ile potrzebujesz czasu na wpłatę pieniędzy?

• Super 4

Przede wszystkim na giełdzie nie szukałem żadnego pojazdu – to Ty zgłosiłeś się do mnie w odpowiedzi na moje ogłoszenie.

Sam przyznajesz, że oferowałeś ten pojazd jako „FT”. Z mojej strony było więc oczywiste, że pojazd posiada maksymalny zestaw, czyli zestaw torowy.

Tak, początkowo myślałem, że Sultan posiada Z.T. Zresztą Twoja odpowiedź oraz ogłoszenie było skonstruowane w taki sposób, że nie dawało podstaw do przypuszczeń, iż jest inaczej. Gdybym od początku wiedział, że pojazd posiada jedynie zestaw wyścigowy, cała sytuacja wyglądałaby zupełnie inaczej.

Nie miałem zamiaru pisać reportów ani skarg. Po zobaczeniu, że ma Z.W od razu skontaktowałem się z Tobą i zaproponowałem najprostsze rozwiązanie – cofnięcie transakcji, żeby uniknąć niepotrzebnych problemów dla obu stron.

Dopiero po odmowie z Twojej strony i sugestii, żebym „pisał skargę”, zdecydowałem się napisać. Skoro sam wskazałeś takie rozwiązanie, to właśnie z niego skorzystałem.

Co więcej, teraz, gdy zapadła decyzja dotycząca zwrotu, nagle zgadzasz się na rozwiązanie, które proponowałem jeszcze przed złożeniem skargi.

Na ten moment oczekuję dalszych kroków ze strony administracji. Na sam zwrot pojazdu, po całym przebiegu tej sytuacji, nie przystaję.

• Super 4

22 minuty temu, Maro86 napisał:

nikogo nie oszukałem auto bylo wystawione na giełdzie i oglaszne jako ft bez mzn i takie jest 

Otóż problem w tym, że auto nie jest FT, gdyż nie posiada zestawu torowego.

Punkt 6.2 Regulaminu rozgrywki mówi jasno: Zabrania się oszustw przy składaniu ofert lub/oraz stawiania niedokładnego opisu w celu osiągnięcia korzyści. 3 

3 Zabrania się używania określeń w ofertach bez ich odwzorowania w rzeczywistości:
Pełny Wizualny (FV/Full Visual) - pojazd, który posiada zamontowaną każdą z części wizualnych dostępnych dla pojazdu, bez względu na ich cenę czy poziom, wliczając w to każdy możliwy do zamontowania wizualny komponent pojazdu w warsztacie wizualnym. Do tej definicji należy wliczyć wszelkie dodatki wizualne dostępne w warsztacie komponentów. Nie dotyczy Bodykitów, wariantów, tablicy rejestracyjnej oraz rozmiaru felg nie wliczając poszerzeń.
Pełny Mechaniczny (FM/Full Mechanical) - pojazd, który jest ulepszony do najwyższych możliwych dostępnych wartości mechanicznych mających wpływ na zachowanie pojazdu oraz długość jego jazdy na jednym tankowaniu, wliczając w to każdy możliwy do modyfikacji mechaniczny komponent pojazdu dostępny w warsztacie mechanicznym oraz warsztacie komponentów, do tego dodatki mechaniczne (typu radio). Nie dotyczy ustawień ECU, zmiany napędu na AWD lub RWD lub FWD, gwintowanego zawieszenia lub hydrauliki oraz zmian właściwości mechanicznych kół. Pojazd powinien posiadać co najmniej zestaw Drifterski lub Torowy.
Pełny Tuning (FT/Full Tune) - pojazd, który zawiera pełne ulepszenia zarówno mechaniczne jak i wizualne (FM + FV).

• Super 3

6 minut temu, mowmififi napisał:

Otóż problem w tym, że auto nie jest FT, gdyż nie posiada zestawu torowego.

Punkt 6.2 Regulaminu rozgrywki mówi jasno: Zabrania się oszustw przy składaniu ofert lub/oraz stawiania niedokładnego opisu w celu osiągnięcia korzyści. 3 

3 Zabrania się używania określeń w ofertach bez ich odwzorowania w rzeczywistości:
Pełny Wizualny (FV/Full Visual) - pojazd, który posiada zamontowaną każdą z części wizualnych dostępnych dla pojazdu, bez względu na ich cenę czy poziom, wliczając w to każdy możliwy do zamontowania wizualny komponent pojazdu w warsztacie wizualnym. Do tej definicji należy wliczyć wszelkie dodatki wizualne dostępne w warsztacie komponentów. Nie dotyczy Bodykitów, wariantów, tablicy rejestracyjnej oraz rozmiaru felg nie wliczając poszerzeń.
Pełny Mechaniczny (FM/Full Mechanical) - pojazd, który jest ulepszony do najwyższych możliwych dostępnych wartości mechanicznych mających wpływ na zachowanie pojazdu oraz długość jego jazdy na jednym tankowaniu, wliczając w to każdy możliwy do modyfikacji mechaniczny komponent pojazdu dostępny w warsztacie mechanicznym oraz warsztacie komponentów, do tego dodatki mechaniczne (typu radio). Nie dotyczy ustawień ECU, zmiany napędu na AWD lub RWD lub FWD, gwintowanego zawieszenia lub hydrauliki oraz zmian właściwości mechanicznych kół. Pojazd powinien posiadać co najmniej zestaw Drifterski lub Torowy.
Pełny Tuning (FT/Full Tune) - pojazd, który zawiera pełne ulepszenia zarówno mechaniczne jak i wizualne (FM + FV).

w takim razie prosze o odmiane nie wiedzialem o tym ze gracz nie musi sprawdzac auta przed zakupem które bylo wystawione na forum jak i na gieldzie , mysle ze jest to wystarczajacy argument , ja moglem sie pomysli robotem nie jestem , zresztą cena 1.1kk za sultana ft jest mocno zaniżona i gracz mógł sie domyslić ze cos jest nie tak i zwrócić mi uwagę przed a nie minutę po zakupie  

8 minut temu, Maro86 napisał:

w takim razie prosze o odmiane nie wiedzialem o tym ze gracz nie musi sprawdzac auta przed zakupem które bylo wystawione na forum jak i na gieldzie , mysle ze jest to wystarczajacy argument , ja moglem sie pomysli robotem nie jestem , zresztą cena 1.1kk za sultana ft jest mocno zaniżona i gracz mógł sie domyslić ze cos jest nie tak i zwrócić mi uwagę przed a nie minutę po zakupie  

Niestety w tej sytuacji odmiana nie będzie możliwa, prosiłbym o wpłacenie 200 000$ na konto administracji RCON UID 30077.
Tak jak pisałem wyżej, brak uregulowania tej kwoty będzie skutkować banem permanentym. 

Ostatni raz pytam więc: Ile potrzebujesz czasu na wykonanie przelewu?

• Super 3

7 minut temu, mowmififi napisał:

Niestety w tej sytuacji odmiana nie będzie możliwa, prosiłbym o wpłacenie 200 000$ na konto administracji RCON UID 30077.
Tak jak pisałem wyżej, brak uregulowania tej kwoty będzie skutkować banem permanentym. 

Ostatni raz pytam więc: Ile potrzebujesz czasu na wykonanie przelewu?

30dni

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.