Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Masnolak

xyeet
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 64954
Login: xyeet
Nick oskarżonego:Masnolak

Powód skargi: brak tune w aucie
Data zdarzenia: 23.05.25
Dowody: image.png?ex=6a136995&is=6a121815&hm=ca864ac4ffb709dffcfdf137b2cfdf77d687b4ccf2fab135f7f4ea732952c7a7&
Opis sytuacji: chlop napisal na skup z fura sprawdzilem tune forum mial gwint a po zakupie i wejsciu do auta okazuje sie ze nie ma gwintu 
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: obraz.png.aa3deb402666da407d9032c8ad280862.png

• Super 1

Chciałbym odnieść się do skargi. W moim ogłoszeniu napisałem jedynie, że sprzedaję Sentinel Kombi Classic diesel. Nie informowałem, że auto posiada gwint ani inny konkretny tuning mechaniczny. Kupujący sam sprawdzał pojazd na forum, jednak w grze nie padły żadne pytania dotyczące zawieszenia czy dokładnego tuningu auta. Przed sprzedażą gwint był zdemontowany i nie były prowadzone żadne dodatkowe ustalenia odnośnie modyfikacji pojazdu. Nie miałem zamiaru nikogo wprowadzać w błąd ,sprzedałem auto zgodnie z opisem wysłanym do gracza. Kupujący przed zakupem miał możliwość dopytać w grze o szczegóły wyposażenia pojazdu jednak tego nie zrobił.

no sluchaj jak wyceniam furke to sprawdzam na forum tune mial gwint to temu ci zaoferowalem takie pieniadze a ze zdemontowales go przed selem i nie powiedziales nic to moja wina?

• Super 1

W chwili sprzedaży gwint był już zdemontowany i nie ukrywałem tego celowo, po prostu nie było rozmowy na ten temat. Gdyby padło pytanie o zawieszenie lub dokładny tuning, odpowiedziałbym zgodnie ze stanem pojazdu. Uważam, że doszło tutaj do nieporozumienia, a nie świadomego wprowadzenia w błąd.

to dlaczego nie chciales sie odmienic odrazu i bylo by po temacie ? bo doszlo do nieporozumienia poprostu forum nie zaktualizowalo tuningu a innej metody na wycene auta nie posiadam niz sprawdzenie tuningu na forum

• Super 1

Rozumiem, wyceniałeś auto na podstawie informacji z forum, ale z mojej strony deal wyglądał jasno sprzedałem auto zgodnie z opisem z ogłoszenia napisanym na wiadomości prywatnej i nie zapewniałem, że gwint nadal jest zamontowany. Forum najwyraźniej nie zostało zaktualizowane po demontażu tuningu i stąd wynikło całe nieporozumienie.Nie chciałem od razu cofać transakcji, ponieważ dla mnie sprzedaż była normalnie zakończona i po prostu chciałem sprzedać pojazd, a nie ponownie szukać kupca. Mimo tego jestem w stanie dogadać się w rozsądny sposób i ewentualnie oddać część kwoty odpowiadającą brakowi gwintu by być w stosunku ciebie fair, ale nie uważam, że cofnięcie całego deala jest konieczne.

Napisano (edytowane)

Uważam że cofnięcie deala jest odpowiednie dlatego że nie zrekompesuje Mi twoją dopłata brakiem gwintu w aucie  co ty mi dopłacisz 10k jak montaż gwintu 32k

Edytowane przez xyeet
  • Super 1

Oczekujesz cofnięcia transakcji, ale z mojej strony sprzedaż odbyła się zgodnie z opisem i bez zapewniania o konkretnym tuningu. Nie chcę cofać całego deala, ponieważ sprzedałem pojazd normalnie i nie mam czasu ponownie szukać kupca. Mimo tego, żeby zakończyć sprawę polubownie, jestem w stanie oddać odpowiednią część kwoty za brak gwintu. Uważam, że będzie to bardziej fair rozwiązanie niż cofanie całej transakcji, szczególnie że doszło tutaj do nieporozumienia a nie celowego oszustwa z mojej strony.

• Haha 3

Zapoznałem się dokładnie z Waszymi wiadomościami prywatnymi dot. zakupu pojazdu, a także skonsultowałem sprawę z innymi administratorami. Choć rozumiem perspektywę oskarżyciela, to z punktu widzenia regulaminu serwera nie doszło do naruszeń ze strony oskarżonego. Umówiliście się na wymianę, w której określono jedynie model pojazdu, zamontowany bodykit oraz silnik diesla. Choć korzystanie z bazy pojazdów na forum w celu końcowej weryfikacji i oceny auta może wydawać się oczywiste, to w przypadku wymian powinno się doprecyzować faktyczny stan pojazdu bezpośrednio w trakcie rozmowy dot. zakupu. Skoro nie było żadnej wzmianki o VUID pojazdu itp., co mogłoby sugerować, czy zalecać sprawdzenia pojazdu na forum, to w tym przypadku osoba kupująca zrobiła to na własną rękę i nie zadała ewentualnych pytań. Baza pojazdów odświeża się co kilka chwil, dlatego nie powinna służyć jako ostateczne źródło weryfikacji. Do nieporozumienia doszło z powodu niewystarczającej komunikacji, dlatego jedyne, co mogę zalecić, to większą uwagę w trakcie dokonywania zakupu, w tym po prostu doprecyzowanie faktycznego stanu pojazdu, szczególnie wtedy, gdy pojawiają się rozbieżności pomiędzy informacjami przekazywanymi przez gracza a danymi widniejącymi na forum.

Edytowane przez Martin*
  • Super 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.