Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na -=KodaK=-

Tengrg_Powell
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 6675
Login: GRYGU
Nick oskarżonego: -=KodaK=-
Powód skargi: Nie wykonywanie obowiązków tunerskich.
Data zdarzenia: 22 maja 2026 ok godziny 19.
Dowody: 

Spoiler

Mkxo3nY.png

Opis sytuacji: Chciałem zamontować CB-radio do nowego wózka, sprawdzając komendę /tunerzy widziałem że pan Kodak jest poza warsztatem (tak samo jak pan Jugol zresztą którego mi nakazał odwiedzić) no i akurat byłem w LV więc zdecydowałem poprosić gracza Kodak o wykonanie tuningu ten jednak odpowiedział mi w sposób którego nie jestem w stanie zaakceptować. Skoro jest to jego obowiązek to wytłumaczenie na zasadzie jedź sobie do kogoś innego nie jest odpowiednim i wyczerpującym na które mógłbym przystać. Proszę o ukaranie lub rozjaśnienie jeśli jest jakiś punkt regulaminu który mówi inaczej bo jedynie znalazłem ten:

1. Gracz będący w posiadaniu nieruchomości stanowiącej krytyczną część rozgrywki graczy serwera (np. warsztat), ma obowiązek umożliwić korzystanie z usług świadczonych przez tę nieruchomość. Odmowa ich świadczenia wobec pojedynczych graczy lub uporczywe niewykonywanie usług wobec wszystkich graczy będzie mogło skutkować konfiskatą nieruchomości i przekazaniem jej na licytację.

Dowód na poinformowanie gracza o skardze: >> [47] -=KodaK=-: Informuje o skardze na forum

Edytowane przez grg.
  • Super 3
  • Haha 31
  • Nie lubię tego 1

Witam. Posiadam niezbity dowód w postaci ss z rozmowy prywatnej na /pm w której gracz @grg. sam się przyznaje i śmieszkuje z całej sytuacji, tak samo pisze wprost że "jak nie teraz to kiedy indziej mnie udupi" że zobaczył skargi na mnie więc też sobie postanowił napisać. Tak samo wyzywa i pomawia, więc łatwo będzie wyciągnąć wnioski z całej tej jego rozmowy jakie tak naprawdę miał intencje pisząc tą śmieszną skargę, dowody prześle osobie rozpatrującej skargę na priv. Tak samo mam ss z rozmowy innego obecnego tunera mechanicznego na serwerze który sam napisał do mnie w grze że grg nie pisał ani nie podjechał do niego po to cb-radio które to tak bardzo chciał zamontować do swojego nowego wózka! Też wyśle na priv.

Może szanowne grono RCON w końcu wyciągnie wnioski w stosunku do takich graczy (były już podobne skargi) których zapewne będzie więcej z czasem na forum i w trybie natychmiastowym doda do regulaminu serwera, że tego typu skargi manipulacje by kogoś pozbawić tunera były karane banem. Mam nadzieje tak samo że jako przykład dla innych graczy próbujących w ten sposób manipulować, gracz zostanie pociągnięty do odpowiedzialności i zostanie ukarany surowo za próbę pozbawienia mnie wartego 5.2kk tunera mechanicznego. Kwota ta dla ponadprzeciętnego gracza to około połowa roku pracy pracy na serwie, więc co najmniej na taki okres użytkownik @grg. powinien zostać ukarany dla przykładu takim banem bo dowody które posiadam na to ewidentnie wskazują. 

Co do dwóch podobnych skarg na mnie nie mam żadnych dowodów ale jestem w 100% pewny że skargi na moją osobę były ukartowane ponieważ tamci dwaj się dobrze znają i jeden z nich już kiedyś pisał skargę na mnie więc mamy kose i łatwo wywnioskować jaki cel mają obie skargi, bo kto normalny jadąc do tunera odpala sobie nagrywanie na medal.tv i wrzuca 4 minutowy film w skargę hit.

1. Gracz będący w posiadaniu nieruchomości stanowiącej krytyczną część rozgrywki graczy serwera (np. warsztat), ma obowiązek umożliwić korzystanie z usług świadczonych przez tę nieruchomość. Odmowa ich świadczenia wobec pojedynczych graczy lub uporczywe niewykonywanie usług wobec wszystkich graczy będzie mogło skutkować konfiskatą nieruchomości i przekazaniem jej na licytację.

Poza tym sama Administracja pisała na dc prpg że tuner nie ma obowiązku wracać na niego jeśli jest poza nim co miało miejsce w moim przypadku, i było nie raz tłumaczone odnośnie tego wyżej wymienionego pkt regulaminu:

Zrzut ekranu (6933).png

• Super 14
  • Haha 1
  • Lubię to! 4

Napisano (edytowane)
5 godzin temu, -=KodaK=- napisał:

Witam. Posiadam niezbity dowód w postaci ss z rozmowy prywatnej na /pm w której gracz @grg. sam się przyznaje i śmieszkuje z całej sytuacji, tak samo pisze wprost że "jak nie teraz to kiedy indziej mnie udupi" że zobaczył skargi na mnie więc też sobie postanowił napisać. Tak samo wyzywa i pomawia, więc łatwo będzie wyciągnąć wnioski z całej tej jego rozmowy jakie tak naprawdę miał intencje pisząc tą śmieszną skargę, dowody prześle osobie rozpatrującej skargę na priv. Tak samo mam ss z rozmowy innego obecnego tunera mechanicznego na serwerze który sam napisał do mnie w grze że grg nie pisał ani nie podjechał do niego po to cb-radio które to tak bardzo chciał zamontować do swojego nowego wózka! Też wyśle na priv.

I jakie to ma znaczenie? Wystarczy stosować się do regulaminu i nikt nie będzie miał powodu do napisania na ciebie skargi a to jakie są moje intencje bądź stosunki w kierunku twojej osoby mało się ma do tego że jako gracz serwera mam prawo zgłosić skargę bądź reporta. Tak masz racje, zanim napisałem swoją skargę przeczytałem tamte dwie i dowiedziałem się że tamten duet już raz wystał cię na wakacje więc wiedząc jaki stosunek masz do mnie, ludzi z mojej organizacji czy samej organizacji chciałem sprawdzić w jaki sposób zachowasz się w moim kierunku. Odmówiłeś wykonania usługi, ja mam podejrzenia że robisz coś niezgodnie z regulaminem więc piszę skargę i tyle. 

Może szanowne grono RCON w końcu wyciągnie wnioski w stosunku do takich graczy (były już podobne skargi) których zapewne będzie więcej z czasem na forum i w trybie natychmiastowym doda do regulaminu serwera, że tego typu skargi manipulacje by kogoś pozbawić tunera były karane banem. Mam nadzieje tak samo że jako przykład dla innych graczy próbujących w ten sposób manipulować, gracz zostanie pociągnięty do odpowiedzialności i zostanie ukarany surowo za próbę pozbawienia mnie wartego 5.2kk tunera mechanicznego. Kwota ta dla ponadprzeciętnego gracza to około połowa roku pracy pracy na serwie, więc co najmniej na taki okres użytkownik @grg. powinien zostać ukarany dla przykładu takim banem bo dowody które posiadam na to ewidentnie wskazują. 

No i takie skargi będą bo jeśli jest tak jak mówi dana część graczy która te skargi krytykuje to regulamin nie jest jasno doprecyzowany i może wprowadzać w błąd. Ja z regulaminu rozumiem że go złamałeś więc stosuje skargę. I powiedz mi jaką manipulacją czy w którymś momencie zmanipulowałem fakty że złamałeś regulamin? Jest taki zapis w nim, mam podejrzenia więc składam skargę wedle mojego prawa. Ja bym raczej zasugerował szanownej osobie rozpatrującej skargę inną rzecz a mianowicie z tego co pisali gracze na discordzie serwera to aktywnie ogłaszałeś że zapraszasz na tunera podczas kiedy np. tamtych dwóch graczy pozbawiłeś możliwości skorzystania z twojego stanowiska poprzez zablokowanie wiadomości, więc sprawdzenie logów będzie kluczowe akurat w tej sytuacji a nie w sytuacji jakie miałem intencje pisząc skargę 🙂

Co do dwóch podobnych skarg na mnie nie mam żadnych dowodów ale jestem w 100% pewny że skargi na moją osobę były ukartowane ponieważ tamci dwaj się dobrze znają i jeden z nich już kiedyś pisał skargę na mnie więc mamy kose i łatwo wywnioskować jaki cel mają obie skargi, bo kto normalny jadąc do tunera odpala sobie nagrywanie na medal.tv i wrzuca 4 minutowy film w skargę hit.

Oh tak, wszyscy spiskują, skargi ukartowane, grg chce mnie specjalnie udupić i wyzywa. Tak ukartowane skargi że sam dałeś plamę ogłaszając że zapraszasz na tuning podczas gdy odmawiałeś innym. No co ty Kodak, zapomniałeś już jakim byłeś człowiekiem w stosunku do innych graczy przed banem? Dziwisz się że gracze wykorzystują przywilej napisania skargi i karma wraca? Ahh

q38Yyqr.png

Edytowane przez grg.
  • Super 2
  • Haha 8
  • Auć 1

Tuner nie ma obowiązku zjawiać się na stanowisku na każdą prośbę gracza. Taki obowiązek doprowadziłby do skrajności, gdzie właściciel warsztatu nie mógłby prowadzić normalnej rozgrywki. Ciężko również tutaj mówić o notorycznym odmawianiu usług, skoro wszystkie te trzy sytuacje miały miejsce w podobnym zakresie czasowym. Myślę, że gdyby oskarżony po prostu odpisał graczom, że teraz nie ma czasu, zamiast blokować wiadomości prywatne bez konkretnego powodu - zwłaszcza, że ogłaszał swoje usługi, to uniknęlibyśmy tej sytuacji.

@-=KodaK=- - tak jak napisałem wyżej, nie najlepiej to wygląda, gdy ogłaszasz swoje usługi, po czym blokujesz wiadomości prywatne od zainteresowanych graczy. Kulturalnym byłoby zwykłe odpisanie, że aktualnie nie masz czasu. Ogłaszając usługi w takim momencie, gracze mogli zakładać, że mogą u Ciebie zamontować wybraną rzecz. Wystarczy się umówić na inną godzinę, w której będziesz mógł pojawić się w warsztacie lub wstrzymać się z ogłaszaniem usług.

Odnośnie kwestii, czy były to celowe działania pewnej grupy skierowanej przeciwko oskarżonemu, nie jest to oczywiste i jasne. Wspomniane dowody @-=KodaK=- możesz podesłać do mnie we wiadomości prywatnej na discord harry0952.

Edytowane przez Martin*
  • Super 5

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.