Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Opuszczone lotnisko - Bone County Verdant Meadows

_PeMaR_

Rekomendowane odpowiedzi

grDJecp.png

naTqDnE.png

Bone County, Verdant Meadows jest to dzielnica położona na zachód od Las Venturas, jest tam położone opuszczone lotnisko, dlaczego opuszczone i jak powstało dowiemy się w 
artykule.

VDgjwdI.png

Historia tego lotniska położonego w Bone County rozpoczyna się w roku 1906 wtedy rozpoczęto budowę tego lotniska i zakończono 1908 roku, zbudowane je po to bo każdy chciał
budować własne samoloty i się wzbijać w powietrze ale się skończyło to w roku 1915 wtedy lotnisko służyło do handlu i transportu towarami. W 1917 roku pewny milioner miał 
swój hangar na lotnisku w którym wybudował najszybszy samolot na tamte czasy i był szybszy od Niemieckiego junkersa J8 o aż 26 km/h latał z prędkością 231 km/h i ten rekord
utrzymywał się przez tylko rok. W roku 1940 zostało lotnisko przebudowane został przedłużony i rozszerzony pas startowy i zostało unowocześnione, nowe systemy, bardzo 
nowoczesna wieża jak na tamte czasy, a od roku 1941 były tam największe, najpopularniejsze wyścigi dragowe startowali tam największe legendy tamtych czasów, do teraz tam
są organizowane wyścigi dragowe. Do roku 1960 nic specjalnego się tam nie działo wtedy lotnisko grało bardzo ważną role w turystyce aż 70% turystów przylatywało
samolotami. Gdy zbudowano w roku 1981 nowe lotnisko w Las Venturas, na lotnisko w Bone County nic się nie działo, lotnisko nie zarabiało i w 1983 zostało zamknięte aż do teraz
bo jeszcze rok a by zbankrutowało totalnie z wielkimi długami, teraz lotnisko zwiedza dużo turystów i przyjeżdża bardzo dużo fanów motoryzacji, żeby przejechać się na 
torze dragowym gdzie jeździły i wygrywały największe legendy motoryzacji.

g8ZKP2Q.gif

5V20MaL.png

Na lotnisku spotkałem spotkałem Pana Dawida, który jest wielkim fanem motoryzacji i udzielił nam wywiadu.

Gzqqb1L.png

R: Apprentice _PeMaR_   M: Pan Dawid - fan motoryzacji

R: Witam, Apprentice _PeMaR_ - Redakcja Lion News.
M: Witam!
R: Odpowie Pan nam na kilka pytań dotyczących tego lotniska i historii wyścigów tu?
M: Jasne, wiem wszystko o tym. 
R: Czy jest to ważne miejsce dla sportu wyścigowego i dla historii motoryzacji?
M: Jak najbardziej jest to ważne miejsce dla historii motoryzacji i wyścigów, jest to jeden z najstarszych torów dragowych w historii, większość ludzi myśli, że zaczęto
tu się ścigać dopiero w 1941 roku, ale to nie jest prawda tu wyścigi trwały już od roku 1930 bo był to bardzo dobre miejsce do takich wyścigów, pierwsze zawody
zorganizowano już w 1930 roku, nie były to zawody najwyższej klasy, bo były to takie miejscowe, ciekawostką jest to, że startował tu jeden z najlepszych wyścigowców lat 40
wtedy on jeszcze w ogóle nie był popularny i podobno były to jego pierwsze zawody.
R: Czy organizowano tu tylko zawodu dragowe bo coś obiło mi się o uszy, że były jeszcze inne tutaj?
M: Tak był to wyścig wokół lotniska i między samolotami, ale on nie był, aż tak popularny jak dragowy i go organizowano tylko przez 6 lat i były to wyścigi nie klasy
profesjonalnej jak dragowe.
R: Dlaczego pan tu przyjechał?
M: Przyjechał tu dlatego, że zawszę od dzieciństwa chciałem przejechać się na torze na którym jeździły największe legendy, i jestem bardzo zadowolony, spełniłem
swoje marzenie, pewnie dla każdego fana motoryzacji jest to marzenie się tu przejechać, zjeżdżają się ludzie z całego świata żeby przejechać się na torze tutaj,
jest to miejsce które ma wielką historię.
R: To już tyle, dziękuję za wywiad i miłego dnia!
M: Dziękuję i miłego!

k1AwIr0.png

pJdkSd7.png

7BrpiTY.png

5V20MaL.png

Jest to miejsce pełne historii i warte zwiedzenia jest to miejsce dla prawie każdego, dla fana motoryzacji, samolotów i zabytków. Dziękuję za przeczytanie artykułu
i mam nadzieję że się spodobał.

NFAS945.png

Autor: @_PeMaR_

Korekta: @gereq

Grafiki: @Tosiek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.